ESOTERIC X-03

ANTONIS KOTSONIS

Senior Member
17 March 2009
338
Γεια σας, μπορείτε να μου πείτε σας παρακαλώ πολύ πού μπορώ να επισκευάσω το ESOTERIC X-03 SACD μου που έχει λειτουργήσει 200-250 ώρες συνολικά και βουίζει στο αριστερό κανάλι όταν παίζει SACD;
Το αγόρασα καινούργιο πριν από 12 χρόνια από την επίσημη αντιπροσωπεία....
Ο Έλληνας αντιπρόσωπος αδυνατεί να το επισκευάσει με την αιτιολογία μη ύπαρξης ανταλλακτικών.
Το επίσημο ESOTERIC SERVIS ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
και ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ που έστειλα το X-03 μου απάντησαν ότι φταίει η πλακέτα του SACD player και δεν επισκευάζεται γιατί δεν υπάρχουν ανταλλακτικά εξαρτήματα.
Να υπενθυμίσω ότι το κόστος ενός τέτοιου μηχανήματος είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ.
Ο αντικαταστάτης του X-03 είναι στις 20.000€ περίπου η του Χ-05 είναι 14.000€ περίπου εάν θυμάμαι καλά.
Παρακαλώ πολύ μπορείτε να μου πείτε την γνώμη σας...
Σας ευχαριστώ πολύ.

ANTONIS KOTSONIS

Senior Member
17 March 2009
338
Για να διαφωτίσω το θέμα ......

Το πρόβλημα εντοπίστηκε στην πλακέτα αποδικωποίησης του SACD, τα 2 προβληματικά τσιπάκια είναι επάνω στην ξεχωριστή πλακέτα της αποδικωποίησης του SACD και είναι off.
Συνήθως αλλάζουν πλακέτα ολόκληρη, εάν δεν υπάρχει πλακέτα, που δεν υπάρχει, ψάχνεις να βρεις το πρόβλημα.
Το ίδιο πρόβλημα λοιπόν εντοπίστηκε στα δύο αυτά τσιπάκια του αριστερού καναλιού που βρίσκονται καρφωμένα επάνω στην πλακέτα του SACD από τους εξής :

1. ΚΩΣΤΑ ΤΡΟΒΑ
2. TRIPLEX SERVIS GERMANY
3. TIMOR SERVIS HOLLAND

Ο Έλληνας "φίλος" αντιπρόσωπος δεν καταδέχτηκε καν να κάνει μια ποσοτική παραλαβή στο μηχάνημα, που αντιπροσωπεύει, κ να το στείλει στην TRIPLEX SERVIS GERMANY που αυτός μου πρότεινε.

Το κόστος μεταφοράς για ιδιώτη είναι 470€ με τις γνωστές μεταφορικές ενώ για επαγγελματία είναι 120€.

Ευτυχώς που με εξυπηρέτησε ένας καλός φίλος επαγγελματίας εισαγωγέας που αντιπροσωπεύει κάποιους από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές του παγκόσμιου HI END συσκευών και μάλιστα δεν ήθελε να του πληρώσω κ τα 120€ !!!!!

Δεν έχουν firmware να μας δώσουν για να κωδικοποιήσουμε τα τσιπάκια, δεν έχουν τπτ !!!!!!!!!!

Τα 2 κ 3 σέρβις είναι συνεργαζόμενα με την ESOTERIC και κράτησαν το μηχάνημα 5 μήνες ο TRIPLEX και 2 μήνες ο TIMOR.

Στο παιχνίδι της επικοινωνίας έβαλα τους καλούς κ παλιούς μου φίλους Νίκο Μενδρινό, ο τότε στέλεχος του αντιπροσώπου της ESOTERIC και τον Νίκο Κορακάκη , SIGNAL PROJECT, οι οποίοι εξάντλησαν το θέμα της επικοινωνίας με τους υπεύθυνους της ESOTERIC EUROPE.

Από ESOTERIC JAPAN καμία επαφή .....

Εφόσων δεν υπάρχει ανταλλακτική πλακέτα η firmware για τα προβληματικά τσιπάκια το μηχάνημα είναι off.

Ο δε υπεύθυνος ESOTERIC EUROPE με σνόμπαρε ......και μου είπε σε μνμ ότι εφόσων δεν αποδέχομαι την αγορά Καινούργιου με -40% τότε δεν έχει κάτι άλλο να μου πει κ δεν θα επανέλθει !!!!
Τό κόστος του νέου X-03 είναι περίπου 20.000€ !!!!
Δηλ να δώσω περίπου 12.000€ !!!!
Γιατί ;;;;;γιατί χάλασε το προηγούμενο ESOTERIC X-03 και δεν επισκευαζεται !!!!
Αίσχος !!!
Αυτά ........

takis

Supreme Member
11 August 2006
3,781
--------------------
Δεν ξερω ποια τσιπακια εχει το μηχανημα αλλα αν θελουν και firmware δυσκολα θα βρεις λυση αλλωστε εχουν ασχοληθει με αυτο απο οτι διαβαζω ανθρωποι που κατεχουν αλλα και ξερουν κοσμο εκτος ελλαδας

Ισως αν εψαχνες για μεταχειρισμενη πλακετα να ελυνες το προβλημα αν και πιστευω οτι θα εψαξαν οι αναφερομενοι

• Like
Reactions: ANTONIS KOTSONIS

quevedo

AVClub Addicted Member
4 May 2010
1,963
επαρχια
Δυστυχώς αυτό συμβαίνει με τις συσκευές consumer και μή.

Αναγκαστικά οι ταχείες εξελίξεις στα ψηφιακά υπαγορεύουν τακτικά αλλαγές στα μοντέλα που αντικαθίστανται με νέα και σχεδόν πάντα διαφορετικής σχεδίασης και υλοποίησης.

Οι κατασκευαστές πρέπει να κερδίζουν αλλιώς θα κλείσουν τα εργοστάσιά τους. Θεωρώ λογικό χρονικό περιθώριο την υποστήριξη για 10 έτη.

Όταν αγόρασα το CD player Arcam CD33, ο αντιπρόσωπος μου είπε ότι για 10 χρόνια θα υπάρχουν ανταλλακτικά. Ευτυχώς στάθηκα τυχερός και δεν χρειάστηκε. 20 χρόνια ήδη και παίζει χωρίς πρόβλημα.

Καλύτερα να αγοραστεί ένα σύγχρονο player χαμηλότερης κατηγορίας τιμής με πιο σύγχρονα τσιπάκια και να μην δώσεις αυτό το ποσό για νεό μοντέλο της esoteric και να έχεις υπόψη σου τα 10 χρόνια

υποστήριξης. Ανακύκλωση και αγορά νέου αρκετά φτηνότερου player.

• Like
Reactions: ANTONIS KOTSONIS

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,706
Θεσσαλονίκη
Το έχεις δοκιμάσει ως transport από spdif ή coaxial? Καταρχάς παίζει sacd από αυτές τις εξόδους?
Αν ναι, μήπως το κρατήσεις σα spinner και πάρεις κανένα dac. Στις μέρες μας, νομίζω πως με κλάσμα της τιμής του τότε γίγαντα μπορείς να πάρεις καλό πράμα. Γιατί με αυτό, δε βλέπω να βγάζεις άκρη.

• Like
Reactions: takis

ANTONIS KOTSONIS

Senior Member
17 March 2009
338
Δεν ξερω ποια τσιπακια εχει το μηχανημα αλλα αν θελουν και firmware δυσκολα θα βρεις λυση αλλωστε εχουν ασχοληθει με αυτο απο οτι διαβαζω ανθρωποι που κατεχουν αλλα και ξερουν κοσμο εκτος ελλαδας

Ισως αν εψαχνες για μεταχειρισμενη πλακετα να ελυνες το προβλημα αν και πιστευω οτι θα εψαξαν οι αναφερομενοι
Έψαξα κ ακόμη ψάχνω....έστω κ για αγορά ενός X-03 αλλά δεν υπάρχει δυστυχώς.
Το έχεις δοκιμάσει ως transport από spdif ή coaxial? Καταρχάς παίζει sacd από αυτές τις εξόδους?
Αν ναι, μήπως το κρατήσεις σα spinner και πάρεις κανένα dac. Στις μέρες μας, νομίζω πως με κλάσμα της τιμής του τότε γίγαντα μπορείς να πάρεις καλό πράμα. Γιατί με αυτό, δε βλέπω να βγάζεις άκτο αριστερό κανάλι τ

ANTONIS KOTSONIS

Senior Member
17 March 2009
338
Έψαξα κ ακόμη ψάχνω....έστω κ για αγορά ενός X-03 αλλά δεν υπάρχει δυστυχώς.
Αν ναι, μήπως το κρατήσεις σα spinner και πάρεις κανένα dac. Στις μέρες μας, νομίζω πως με κλάσμα της τιμής του τότε γίγαντα μπορείς να πάρεις καλό πράμα. Γιατί με αυτό, δε βλέπω να βγάζεις άκρη.
Βγάζει παραμόρφωση το αριστερό κανάλι κατά την αναπαραγωγή των SACD. σε οποία σύνδεση.
Παίζει κανονικά τα απλά CD.
Δεν φτιάχνει με τπτ .....αίσχος !!!!!!

Deneb

Senior Member
30 January 2015
375
με συγχωρειτε, ολα να κατανοησω για το hardware,,....αλλα το firmware????

ANTONIS KOTSONIS

Senior Member
17 March 2009
338
με συγχωρειτε, ολα να κατανοησω για το hardware,,....αλλα το firmware????
Το πρόβλημα όπως αναφέρω είναι στα 2 τσιπάκια του αριστερού καναλιού που είναι επάνω στην πλακέτα της αποδικωποίησης του SACD.
Βγάζει παραμόρφωση το αρ κανάλι η οποία είναι ορατή στις μετρήσεις του παλμογράφου.
Πλακέτα δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο.
Τα τσιπάκια υπάρχουν σε ιντερνετομάγαζα αλλά θέλουν προγραμματισμό με το πρόγραμμα της ESOTERIC το οποίο και αυτό δεν υπάρχει πουθενά στην ESOTERIC.
Οργανωμένα πράγματα δηλαδή !!!

Deneb

Senior Member
30 January 2015
375
Το πρόβλημα όπως αναφέρω είναι στα 2 τσιπάκια του αριστερού καναλιού που είναι επάνω στην πλακέτα της αποδικωποίησης του SACD.
Βγάζει παραμόρφωση το αρ κανάλι η οποία είναι ορατή στις μετρήσεις του παλμογράφου.
Πλακέτα δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο.
Τα τσιπάκια υπάρχουν σε ιντερνετομάγαζα αλλά θέλουν προγραμματισμό με το πρόγραμμα της ESOTERIC το οποίο και αυτό δεν υπάρχει πουθενά στην ESOTERIC.
Οργανωμένα πράγματα δηλαδή !!!
κατα την γνωμη μου τοχουν κ το παραεχουν...ειναι αδυνατον να μην το εχουν..απλως δεν το δινουν...
το service manual το βρηκα παντως αλλα προφανως δεν βοηθα..
υγ η απειροελαχιστη πιθανοτης να τοχει αντιγραψει κανας κινεζος, αυτοι αντιγραφουν τα παντα, αλλα δεν ξερουμε κινεζικα

ANTONIS KOTSONIS

Senior Member
17 March 2009
338
κατα την γνωμη μου τοχουν κ το παραεχουν...ειναι αδυνατον να μην το εχουν..απλως δεν το δινουν...
το service manual το βρηκα παντως αλλα προφανως δεν βοηθα..
υγ η απειροελαχιστη πιθανοτης να τοχει αντιγραψει κανας κινεζος, αυτοι αντιγραφουν τα παντα, αλλα δεν ξερουμε κινεζικα
Μπορεί και αυτό που λες να συμβαίνει.
Αλλά μου είπαν ότι το μηχάνημα δεν φτιάχνεται.

ANTONIS KOTSONIS

Senior Member
17 March 2009
338
Αναρτώ την επίσημη απάντηση της ESOTERIC EUROPE...

Dear Mr. Kotsonis

I hope you are doing well.
Thank you for your message again, which you also sent by email recently, on which I replied.

As mentioned all information is shared, and the situation should be clear by now.
I think in the meantime you activated more than 10 people worldwide with the same problem, and we offered a solution for your almost 15 year old broken CD-Player that still plays CD's, but not SACD's anymore.

As mentioned in former communication, this is what we can do. It is up to you to accept the offer or look elsewhere. This will be my last response regarding this topic. Future messages will be ignored to prevent for a neverending discussion.

Thank you for your understanding and best regards.

Θλιβερά πράγματα, αλλά δε με εκπλήσσουν. Προσωπικά δε θα έδινα ποτέ τόσα χρήματα για οποιοδήποτε μηχανάκι, κι ας έφτιαχνε και... σουβλάκι, κι αυτός ακριβώς είναι ο λόγος, ότι μοιραία κάποια στιγμή αυτό θα σου μείνει στο χέρι, και δε θα είναι απαραίτητα ευθύνη της εταιρίας (ηλεκτρονικά είναι, δε μπορεί να υπάρχουν ανταλλακτικά για πάντα).

Βέβαια, παρά το ότι το κατανοώ τη θέση της εταιρίας, το ύφος της απάντησης είναι απλά απαράδεκτο, και από μόνο του λόγος να μείνει κανείς μακριά.