Από την δική μου εμπειρία στον κόσμο του hifi retail και στην δεκαετία του 80... θεωρώ ότι δεν έδιναν ΚΑΜΙΑ σημασία στα εσωτερικά καλώδια.
Εκείνη την εποχή οι περισσότερες βλάβες ήταν καμένα ηχεία από "πάρτυ"...(αχ... τα αξέχαστα 80's...).
Είχαμε σέρβις μέσα στο ίδιο μαγαζί.
Οι μάρκες που είχα επαφή είναι: Kef, TDL, Mordaunt Short, Mission, AR (Επίσης Technics/Yamaha). Όλες οι εσωτερικές καλωδιώσεις ήταν με καλώδια "installation", ομολογουμένως όμως είχαν ανάλογα με το μέγεθος/απόδοση τους, και διαφοροποίηση στην διατομή.
Τα δικά μου ηχεία (TDL Studio 1) έχουν χειροποίητη καμπίνα (βασισμένα στην αρχική, αλλά με στιβαρότερο σχεδιασμό Trasmission Line) και είναι ανακαλωδιωμένα με Kimber 4tc, και αλλαγμένο tweater (από τα TDL Monitor).
Παίζουν σίγουρα καλύτερα από "μαμά", αν και ολίγον τι πιο λαμπερά.
Το αποτέλεσμα είναι τόσο καλό που έχω ζήσει μαζί τους 3 δεκαετίες και ακόμα μου αρέσουν...
Θεωρώ όμως ότι ήταν ένα πείραμα που πέτυχε "κατά τύχη", και δεν θα το ξαναεπιχειρούσα... (εκείνη την εποχή εργαζόμουν σε κατάστημα και οτιδήποτε ήταν πιο εύκολο τόσο από άποψη χρημάτων όσο και πρόσβασης σε ανταλλακτικά καλώδια κλπ...μια τυχών αποτυχία θα είχε μικρό αντίτιμο, άσε που είχα πολλούς φίλους και γνωστούς πελάτες που θα αγόραζαν το "πείραμα" σε προνομιακή τιμή... ).
Και δεν συνιστώ σε κανέναν να κάνει πειράματα ιδιαίτερα σε ακριβά ηχεία...