Εσωτερική ανακαλωδίωση ηχείων.Σωστό, λάθος?

Ηματρον τρις, για όλους τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω. Και ειδικά σε υλοποιήσεις που η ισχύς που τρώνε τα μεγάφωνα στέλνει τις παραμέτρους και τους υπολογισμούς σχετικά με τα καλώδια, στα σκουπίδια.

Συγχωρηστε την αγνοια μου αλλα σαν μη κατοικος Ελλαδας δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω.Εχετε σχεση με την Tune audio και τα ηχεια της,που εχετε σαν αβαταρ;Αν ναι,θα ηθελα να σας ρωτησω κατι αν μπορω

crossexam.JPG

Παραπανω αποκριση ηχειου με συρμα 0,1 και με συρμα 0,2ωμ(δεν υπαρχει τετοια περιπτωση αλλα λεμε τωρα.

Χρειαζεται επαναυπολογισμος κρος?Γιατι?Πως?Που?

Δεν ξέρω αν αληθεύει, αλλά ακόμα και οι ακριβές σειρές ηχείων της ATC υλοποιούνται εσωτερικά με ικανής διατομής καλώδια που δεν ανήκουν στα επώνυμα και ακριβά καλώδια ηχείων που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε να τοποθετούνται από τους εκθέτες ή τους χομπίστες μεταξύ ενισχυτών και ηχείων.
Και αναφέρομαι στην ATC, επειδή τα ηχεία της δεν χρειάζονται πολλά στρώματα λάκας για να αρχίζουν να παίζουν μουσική ...

Απ ότι θυμάμαι η B&W στην προηγούμενη σειρά D, φόραγε τα Van de Hull που έχουν 4 το μέτρο.

Πολύ δύσκολο όμως να απαντηθεί η ερώτηση, αν η συγκεκριμένη επιλογή της B&W έγινε για λόγους οικονομίας ή για λόγους που το επέβαλε ο ήχος της συγκεκριμένης "σχολής", αν δεχτούμε φυσικά ότι υφίσταται η έννοια της "σχολής".

Re: Απάντηση: Εσωτερική ανακαλωδίωση ηχείων.Σωστό, λάθος?

Πολύ δύσκολο όμως να απαντηθεί η ερώτηση, αν η συγκεκριμένη επιλογή της B&W έγινε για λόγους οικονομίας ή για λόγους που το επέβαλε ο ήχος της συγκεκριμένης "σχολής", αν δεχτούμε φυσικά ότι υφίσταται η έννοια της "σχολής".

Η δική μου η απορία είναι οτι η B&W (ATC κλπ) έχουν ένα σωρό θέμα τεχνικά (και βέβαια περισότερο ενδιαφέροντα ν ασχοληθούμε)
Τι μανία είναι αυτή με τα καλώδια?

Re: Απάντηση: Εσωτερική ανακαλωδίωση ηχείων.Σωστό, λάθος?

View attachment 67476

Παραπανω αποκριση ηχειου με συρμα 0,1 και με συρμα 0,2ωμ(δεν υπαρχει τετοια περιπτωση αλλα λεμε τωρα.

Χρειαζεται επαναυπολογισμος κρος?Γιατι?Πως?Που?

Ευχαριστούμε Σταύρο για το σχέδιο.
Επίσης ευχόμαστε (σε σένα και στο Μανώλη) καλή επιτυχία στο Μόναχο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εσωτερική ανακαλωδίωση ηχείων.Σωστό, λάθος?

Η δική μου η απορία είναι οτι η B&W (ATC κλπ) έχουν ένα σωρό θέμα τεχνικά (και βέβαια περισότερο ενδιαφέροντα ν ασχοληθούμε)

Δεν είναι εύκολο να αλλάξεις κάτι άλλο σε αυτά τα ηχεία. Η αντικατάσταση των καλωδίων είναι η πιο απλή μετατροπή και δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις και μετρητικό σύστημα, πόσο μάλλον όταν οι διαφορές καλωδίων δεν μπορούν να μετρηθούν.
Το θέμα μας δεν είναι ο σχεδιασμός ενός νέου ηχείου, ούτε η τεχνογνωσία που διαθέτουν οι παραπάνω εταιρείες.

Απο αυτα ολα που γραφεις το μονο που ειπα ειναι οτι καποιοι κατασκευαστες ηχειων χρησιμοποιουν καλης ποιοτητας καλωδια στα ηχεια τους και ανεφερα την B+W,Focal,Rogers,acoustic preference.Ειπα επισης οτι η Focal στις οδηγιες των kits που συναρμολογουσα ανεφερε και την διατομη του καλωδιου που συνεστηνε να βαλει καποιος διοτι δεν το παρειχε η ιδια στα kits της,οπως και τα χαρακτηριστικα του υαλλοβαμβακα που επισης δεν παρειχε.Η συμβουλη της focal ειχε τον λογο της.

τοσα και τοσα μυνηματα μας ελεγες για τη διατομη και τωρα το παιρνης πισω

και λες για την ποιοτητα του καλωδιου.

προφανως η focal προτεινε ελαχιστη διατομη.

"φιλε μου κανεις δεν σου ειπε οτι δεν ακουγονται τα καλωδια οι πυκνωτες τα πηνια και οτι αλλο.ομως αυτα δεν τα υπολογιζουν οι κατασκευαστες σε τυπους."
Δηλαδη παιρνουν οτι πηνιο η πυκνωτη βρουν και τον ριχνουν στο κρος;

αν εννοεις την τιμη την υπολογιζουν με προγραμμα που αφου μετρησεις τα μεγαφωνα του εισαγεις τις μετρησεις και σου βγαζη τα αποτελεσματα.

αν εννοεις μαρκες τοτε αναλογως το budget απο φτηνιαρικα μεχρι πανακριβα.

Δεν ειπε κανενας επισης οτι η Tidal διαφημιζει οτι υπολογιζει τα καλωδια.Οταν ομως λεει οτι για να αλλαξει το καλωδιο πρεπει να αλλαξει και το κρος εσυ πως το αντιλαμβανεσαι;

οτι δεν θελη να βαζουν χερι στα ηχεια της η πελατες.

Δεν εχω καποιο λινκ ουτε φυλαξα τις οδηγιες της focal μετα απο τοσα χρονια.Ομως ειναι γεγονος οτι οι πιο πανω εταιρειες που ανεφερα,χρησιμοποιουσαν ακριβως τα καλωδια που ανεφερα,και προσωπικα δεν εχω κανενα λογο η ενδειξη να πιστευω οτι αυτο το εκαναν στην τυχη.Η audionote επισης μιας και το θυμηθηκα τωρα,η Wilson αν δεν κανω λαθος εχει καλωδια της transparent ;;

ξαναλεω αλλο καλη ποιοτητα και αλλο συγκερκριμενη διατομη.

δυο κατασκευαστες ηχειων στο παρον νημα σου λενε οτι δεν εχεις

δικιο αλλα εσυ συνεχιζεις.

ο σταυρος μαλιστα εκανε τον κοπο να ανεβαση και εξομειωση.

απο τη μια λες οτι δεν ξερεις αλλα απο την αλλη επιμενης οτι ολοι κανουμε

λαθος.

εγω σταματω εδω και αν δεν δηλωνες επαγγελματιας δεν θα ειχα καν

ασχοληθη.

ξαναλεω αλλο καλη ποιοτητα και αλλο συγκερκριμενη διατομη.

δυο κατασκευαστες ηχειων στο παρον νημα σου λενε οτι δεν εχεις

δικιο αλλα εσυ συνεχιζεις.

Για το θεμα της διατομης νομιζω οτι αυτοσαρκαστηκα λεγοντας οτι πηγα να το παιξω εξυπνος βαζοντας αυθαιρετα πιο χοντρο καλωδιο και την πατησα,πως σου ξεφυγε αυτο;
Για το θεμα της ποιοτητας νομιζω οτι μπορω να ξεχωρισω την διαφορα της εννοιας απο την διατομη.Ειπα οτι αποφευγω οταν ανακαλωδιωνω ηχεια να αλλαζω διατομη και μεταλλο του αρχικου,και χρησιμοποιω καλωδια που κατα την αποψη μου ειναι υψηλοτερης καθαροτητας μεταλλου και με καλυτερο insulation.Kαι αυτο σου ξεφυγε;
Η αποψη του Σταυρου,σεβαστη οπως ολων.
Αν ως δευτερο κατασκευαστη εννοεις την Tune audio,κουοταρω απο την σελιδα της εταιρειας.
"..all internal wiring are made of high purity OFC copper with wax cotton insulation".....γι'αυτο ρωτησα τον Μορφεα αν εχει σχεση με την εταιρεια διοτι οντως δεν το γνωριζω.Αν μιλαμε για το ιδιο προσωπο και εταιρεια,το τι διαβαζουμε στο φορουμ και τι στη σελιδα της εταιρειας,κατα την γνωμη μου δεν συμφωνουν.Αν δε ο Μορφεας δεν εχει σχεση με την εταιρεια Tune audio,τοτε ας προσθεσουμε και την Tune audio στις εταιρειες που επιλεγουν καλης ποιοτητας καλωδια για εσσωτερικη καλωδιωση των ηχειων της.

Nα προσθεσω και κατι τελευταιο.Λες οτι δυο κατασκευαστες μου λενε οτι δεν εχω δικαιο.Σε τι;Στο οτι μερικοι αλλοι κατασκευαστες διδουν σημμασια στο εσσωτερικο καλωδιο;Δεν ειναι θεμα αν εχω η αν εχεις δικαιο.Ειναι γεγονος αυτο.Λιγοι μεν αλλα υπαρχουν κι αυτοι πως να γινει;Επ'αυτου σε παρακαλω δες ξανα τι ειπα.Ειπα οτι ειμαι εξ εκεινων που πιστευουν στις βελτιωσεις που μπορει ενα καλωδιο να επιφερει,αλλα θεωρω τις τιμες πολλων καλωδιων απαραδεκτες.

Last edited:
Απάντηση: Re: Εσωτερική ανακαλωδίωση ηχείων.Σωστό, λάθος?

Για το θεμα της διατομης νομιζω οτι αυτοσαρκαστηκα λεγοντας οτι πηγα να το παιξω εξυπνος βαζοντας αυθαιρετα πιο χοντρο καλωδιο και την πατησα,πως σου ξεφυγε αυτο;
Για το θεμα της ποιοτητας νομιζω οτι μπορω να ξεχωρισω την διαφορα της εννοιας απο την διατομη.Ειπα οτι αποφευγω οταν ανακαλωδιωνω ηχεια να αλλαζω διατομη και μεταλλο του αρχικου,και χρησιμοποιω καλωδια που κατα την αποψη μου ειναι υψηλοτερης καθαροτητας μεταλλου και με καλυτερο insulation.Kαι αυτο σου ξεφυγε;

Δύσκολο πράγμα να σε παρακολουθήσει κανείς, γιατί έχεις την ταχύτητα του ribbon που όμως δεν δένει με τη μεσαία και το χαμηλό :a0210:

Η αποψη του Σταυρου,σεβαστη οπως ολων.
Αν ως δευτερο κατασκευαστη εννοεις την Tune audio,κουοταρω απο την σελιδα της εταιρειας.
"..all internal wiring are made of high purity OFC copper with wax cotton insulation".....γι'αυτο ρωτησα τον Μορφεα αν εχει σχεση με την εταιρεια διοτι οντως δεν το γνωριζω.Αν μιλαμε για το ιδιο προσωπο και εταιρεια,το τι διαβαζουμε στο φορουμ και τι στη σελιδα της εταιρειας,κατα την γνωμη μου δεν συμφωνουν.Αν δε ο Μορφεας δεν εχει σχεση με την εταιρεια Tune audio,τοτε ας προσθεσουμε και την Tune audio στις εταιρειες που επιλεγουν καλης ποιοτητας καλωδια για εσσωτερικη καλωδιωση των ηχειων της.

Nα προσθεσω και κατι τελευταιο.Λες οτι δυο κατασκευαστες μου λενε οτι δεν εχω δικαιο.Σε τι;Στο οτι μερικοι αλλοι κατασκευαστες διδουν σημμασια στο εσσωτερικο καλωδιο;Δεν ειναι θεμα αν εχω η αν εχεις δικαιο.Ειναι γεγονος αυτο.Λιγοι μεν αλλα υπαρχουν κι αυτοι πως να γινει;Επ'αυτου σε παρακαλω δες ξανα τι ειπα.Ειπα οτι ειμαι εξ εκεινων που πιστευουν στις βελτιωσεις που μπορει ενα καλωδιο να επιφερει,αλλα θεωρω τις τιμες πολλων καλωδιων απαραδεκτες.

ειπα οτι δεν συνεχιζω.

εξαλλου οτι και να γραφω εσυ θα το ερμηνευης οπως θελεις.

ο morfeas ειναι ο ιδιοκτητης και σχεδιαστης της tune audio αλλα ας

απαντηση καλυτερα ο ιδιος για τη διαφορα που μονο εσυ ερμηνευης

ως τετοια των μηνυματων του με τα γραφομενα στη σελιδα του.

ειπα οτι δεν συνεχιζω.

εξαλλου οτι και να γραφω εσυ θα το ερμηνευης οπως θελεις.

ο morfeas ειναι ο ιδιοκτητης και σχεδιαστης της tune audio αλλα ας

απαντηση καλυτερα ο ιδιος για τη διαφορα που μονο εσυ ερμηνευης

ως τετοια των μηνυματων του με τα γραφομενα στη σελιδα του.

Ουτε εγω θα συνεχισω και λυπαμαι που σκεφτεσαι οτι παρερμηνευω τα γραφομενα σου.Ευχομαι να μην νομιζεις κιολας οτι υπαρχει και σκοπιμοτητα,διοτι δεν υπαρχει καμια.Εχω δει ολα τα ποστ μου ξανα και ξανα και ειλικρινα δεν καταλαβαινω για πιο λογο δχομαι εστω και φιλια πυρα.Υποδειξε μου αν θελεις κατι στο οποιο σε παρερμηνευσα.Δεν εχω κανενα προβλημα να απολογηθω.Το ιδιο ισχυει και για τον Μορφεα η οποιονδηποτε.

Ναι, γράφω για την Tune Audio.

Κι επειδή φαίνεται ότι δεν γίνομαι κατανοητός το γράφω ξεκάθαρα. Δεν υπολογίζω τα καλώδια στο cross. Και θεωρώ εκ του πονηρού οποιονδήποτε ισχυρίζεται το αντίθετο, ειδικά χωρίς αποδείξεις.

Επαναλαμβάνω, υπολογισμός. Για τον "ήχο" των καλωδίων και αν αυτός "υποχρεώνει" σε αλλαγές στο cross είναι μια άλλη κουβέντα.

Ουτε εγω θα συνεχισω και λυπαμαι που σκεφτεσαι οτι παρερμηνευω τα γραφομενα σου.Ευχομαι να μην νομιζεις κιολας οτι υπαρχει και σκοπιμοτητα,διοτι δεν υπαρχει καμια.Εχω δει ολα τα ποστ μου ξανα και ξανα και ειλικρινα δεν καταλαβαινω για πιο λογο δχομαι εστω και φιλια πυρα.Υποδειξε μου αν θελεις κατι στο οποιο σε παρερμηνευσα.Δεν εχω κανενα προβλημα να απολογηθω.Το ιδιο ισχυει και για τον Μορφεα η οποιονδηποτε.

δεν ειπα οτι περερμηνευσεις τα γραφομενα μου.

συγνωμη αν το εξελαβες ετσι.

καποια πραγματα απλως δεν εχεις το θεωρητικο υποβαθρο να τα καταλαβεις.

δεν θελω να σε προσβαλω αλλα και εσυ ο ιδιος δηλωσες οτι στα ηχεια δεν εισαι πολυ σχετικος.

ομως δεν μπορεις να επιμενης χωρις τις γνωσεις να υποστηριξεις αυτα οπως

παρερμηνευοντας διαφορα που ακουσες εδω η εκει και να μην δεχεσαι

την γνωμη ανθρωπων που ξερουν κατι παραπανω(δεν εννοω εμενα ουτε

θεωρω τον ευατο μου ειδικο).

αφου δεν σου αρεσε το λινκ μου παρε κατι ποιο σοβαρο αν εχεις ορεξη

για διαβασμα.

http://www.mfr-eng.com/ldc.htm

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εσωτερική ανακαλωδίωση ηχείων.Σωστό, λάθος?

Έλα ντε. Μη μας πιάσει κι εδώ η καλωδιονόσος. Αφού τεχνικά συμφωνούμε άπαντες ότι οι διαφορές είναι αμελητέες!

Μένει το voicing, όπως γράφτηκε και σε προηγούμενες σελίδες. Στη diy είμαστε, ένα κολλητήρι ξέρουμε όλοι να χρησιμοποιούμε, είναι σχετικά απλό να γίνει αλλαγή.

Αν το αποτέλεσμα δεν αρέσει, εύκολα ξανατοποθετούνται τα παλιά.

Μανώλη, Σταύρο, κάθε επιτυχία στο Μόναχο. Αν πηγαίνει και κανείς άλλος και δεν το γνωρίζουμε, παρομοίως.

τωρα μονο καταλαβα οτι τα παιδια πανε στο μοναχο.

καλη επιτυχια και απο μενα και στους δυο.:SFGSFGSF: