Οπότε ξέρεις τι θα κάνεις τα ηχεία έτσι και δεν παίξουν καλά... :Banane0:btw και η ντουλάπα δίπλα ειναι DIY![]()
Μανώλη τώρα θελω την γνωμη σου.
Πώς το βλεπς? Τα έπνιξα τα παραπροϊόντα?
Τα μονωτικά ειναι διακριτικά, αλλά στρατηγικά επιλεγμένα και τοποθετημενα. Διακρίνεις κάτι που χρειαζεται καμια τροποποίηση?
Εχω βαλει αριστερα, δεξια και πλάτη, ρικοφόν 2cm και απ'εξω του ακρυλική βάτα, αφήνοντας όμως την βατα στα πλαινά χωρίς να την φερω ως μπροστά, λίγο πιο μακριά απο τα γουφερ δηλαδη για να μην μπλοκαρει ροή αέρα. Αυτα απο την κορυφή μεχρι το σημείο μεταξύ κάτω γουφερ & port. Στον χώρο γύρω απο το port δεν εχω βαλει τιποτα. Πανω έχω βάλει: πισσοφυλο, Dynamat ( ω ναι ) και ρικοφόν. Κάτω πισσόφυλο και Dynamat. Καμια παρατήρηση/διόρθωση?
οταν λες τις κορυφες της εμπέδησης, εννοείς μετρηση του ενος γουφερ ή και των δυο παραλληλισμένων ?
Tην ελάχιστη εμπέδηση μεταξύ των 2 peaks τσέκαρε...Λογικά πρέπει να βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στο σημείο που μετράς 0 την φάση...Και λογικά πρέπει να συμπίπτει με την συχνότητα στην οποία η nearfield ης οπής θα σου δείξει μέγιστη έξοδο (αν και τα μονωτικά θα την "σπρώξουν" λίγο...).
1) και τι μπορώ να κάνω για να ριξω σε πλάτος την 1η μύτη? δηλαδή αν κόψω τον σωλήνα η αριστερή κορυφή (περα απο τις μετατοπισεις στην συχνότητα) θα πεσει σε υψος, ή είναι ασχετο ?
Σχετικότατο ...ΚΟΨΕ !!!!
2) αν ισχυει το παραπάνω, κόβω μέχρι να γίνει ελαχιστα μικρότερη απο την 2η κορυφή? (προσεχοντας βεβαια μην ανεβω σε συχνότητα παραπάνω απο οσο πρεπει) ?
Ναι , εδώ είναι και το παιχνίδι σχεδιαστική επιθυμία / συμβιβασμός συνόλου
3) μιας και ειπαμε για στροβιλισμούς, το ricofon εχει μπει μόνο αναμεσα στα νευρα γεμίζοντας το μεταξύ τους κενό, ενω η βατα εχει μπει απο πανω και τα εχει καλύψει. Συνεπώς θα εχω πρόβλημα με τυρβωδεις ροές κτλ ? οχι υποθέτω ε?
Οχι
(αν για μονωτικά μιλώντας και προσωπικά δέν αλλάζω με τίποτα τήν πίσσα + μαλλί αρνιού - έστω μέχρι τα τώρα που μιλάμε ...)
4) το rlc εννοείται οτι θα μπεί
Οχι
(αν για μονωτικά μιλώντας και προσωπικά δέν αλλάζω με τίποτα τήν πίσσα + μαλλί αρνιού - έστω μέχρι τα τώρα που μιλάμε ...)
@ Γιάν-Γιάν ( είδες σε έκανα κινέζο μάνα μου)
1) Δέν ξεκινάς να ψάξεις με δεύτερη-δεύτερη τάξη ? (αντε μπράβο ...)
2) Η μύτη στα 4KHz δέν είναι απο τίποτα άλλο παρά απο τήν σούμα τής απόκρισης
η οποία φαίνεται απο τα διαγράμματα (που δέν είναι και πλήρη ...)
3) Για κοίτα να μετρήσεις με οσο παραθυρο έχεις απο 2kHZ και πάνω (μονα τους )
4) Το 3) αναφέρεται σε αυτό που βλέπω απο τα 16KHz και πάνω , εύχομαι να μην είναι οι μονάδες ...πιο μεγάλη πιθανότητα δίνω σε μικρόφωνο και συχνότητα δειγματοληψίας
5)Παριπιπτόντως , αν έχεις χρόνο δοκίμασε και πρώτης στα γούφερ , δεύτερης στα τουϊτερ
Ο λόγος που φαίνονται δυο φάσεις και όχι τρεις, ειναι γιατι τα woofer τα εχω αντιμετωπίσει ως μια μονάδα. Εξ ου και η προσπαθεια που εκανα να τα φερω οσο πιο κοντα γινεται μεταξυ τους, χωρις να συμβιβαστώ βεβαια στα στασιμα. Τα εχω παραλληλίσει ηλεκτρικά και έχω παρει μια far field μετρηση στα 2m (για την ακρίβεια στα 2.2m). Επισης εχω μετρήσει την συνολική τους εμπέδηση και αυτήν χρησιμοποιώ στην εξομοίωση του cross. Γι αυτό και βλεπεις μια φάση, κι ενα woofer στο διαγραμμα του φιλτρου.6) Το διάγραμμα που έχεις βάλει και φάση (αν είδα καλά ) λείπει η φάση του β γούφερ , οπότε κανονικά πρέπει να υπάρχουν και οι τρείς φάσεις ΜΑΖΙ και να προσπαθήσεις να φέρεις το τουϊτερ παράλληλο στήν μεσοπαράλληλο (κοίτα λίγο τα διαγράμματα μου στο site - νομίζω έχει κανα δυό )
7) Επαναλαμβάνω 2η , 2η ΣΥ-ΜΦΑ-ΣΙ-ΚΗ ...γίνεται , αλλά θέλει άντερα![]()
τον ξέρω τον λόγο. Ειχα "πιάσει" μια κουβέντα που ελεχθη8) Πάντως τα λούκια που βάζω στα ηχεία τής ΜΤΖ audio , έχουν λόγο ύπαρξης
9) Προσπάθησε να έχεις παρόμοιες μετρήσεις (γιατί ούτως ή άλλως θα μετακινείται το μικρόφωνοι και θα μετράς και σε άλλο σημείο του χωρου ) στα 1m και 2.5m , το ύψος στήν πρώτη μέτρηση είναι εκεί που τελειώνει το σασί του τουϊτερ και το ύψος του μικροφώνου στήν β μέτρηση είναι στήν μέση τών σασσί (τουϊτερ-πάνω γούφερ πρός το σασσί του γούφερ κάπου δηλαδή 86-88 εκατοστά απο το πάτωμα ...και θα με θυμηθείς ...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.