ESS9018K2M

Έτοιμα και τα leds με τις ενδείξεις:

Είχα βάλει λάθος την καλωδιοταινία.

Ότι έχω δοκιμάσει τώρα κλειδώνει σωστά και ακαριάια.

Ωραίος, μπράβο!
Καλή διασκέδαση και καλές ακροάσεις !!!!

Να σαι καλά ρε Τάσο!

Έχεις υπάρξει καθοριστικός παράγοντας για ότι έχω κάνει μέχρι σήμερα και σ' ευχαριστώ και δημόσια.

Στα της ηχητικής απόδοσης τώρα. Κατ' αρχάς να τονίσω ότι μέχρι στιγμής δεν είχα την τύχη να έχω ένα σοβαρό μέτρο σύγκρισης καθώς τα USB dac τα οποία έχω/είχα στην κατοχή μου δεν ήταν κάτι το σοβαρό. Ανάμεσα σε φτηνές υλοποιήσεις από σάβρες 9032 (Hifimediy), το καλύτερο dac που απέκτησα ήταν ένα weiliang ak4399, το οποίο είναι και το σημείο αναφοράς μου. Είναι περιττό να πω ότι το ΑΚ μου ξεβρακώθηκε. Τα πάντα είναι πιο ισορροπημένα, η στερεοφωνική εικόνα καλύτερη και κυρίως το μπάσο πιο ελεγχόμενο.

Βασικά τα πάντα τα ακούω καλύτερα, αλλά είναι πολύ νωρίς για τελικά συμπεράσματα.

Last edited:
Συγχαρητήρια Μιχάλη! :D

Το κακό (καλό) είναι ότι το ταξίδι τώρα αρχίζει..

Για την ώρα βάλε αρκετές ώρες ακρόασης ώστε να μάθεις καλά τον ήχο του, κάνε και το opamp rolling σου, και όταν μπεις για τα καλά στην πρίζα θα περάσουμε σε ενδιαφέροντα πειράματα με εξωτερικά I/V στάδια. :smile:

2c99c6e0ef8c5a61ac57598f499697db8ff9589646d44435b071d9724f0fc484.jpg

Απάντηση: Re: ESS9018K2M

:flipout:
Μην το λες,είναι πολλοί που αντιστέκονται στα μάγια των διακριτών σταδίων.

(Ειδικά αν ακούν κάτι αγριανθρώπους 30 χρόνια πίσω... )

Ομολογουμένως πάντως,αν κάποιος έχει στόχο και ξέρει τι ζητάει είναι ευκολότερο να το πετύχει με διακριτό όταν εξαντλήσει τους τελεστικούς.
Εκτός και σταθεί τυχερός όπως το παιδί με την κιθάρα που έπαιζε συνεχώς το ίδιο ακόρντο.
("Οι άλλοι το ψάχνουν,εγώ το βρήκα" είπε. )

Hello
For the kit you will get fully assembled and tested board which includes programmed onboard MCU as well + blue LCD display + encoder. You will need only the PSU and a case to finish it. It will run out of the box. The price is $221+$15 shipping. You said you dont want PSU section so I will skip that. You need to supply regulated 3.3v x 3 and at least 400 ma per rail.

Aλλα η πηγη αυτου του DAC δεν ειναι και τοσο σιγουρη.
Moυ φαινεται ακριβο ή εγω δεν ξερω να διακαιολογησω αυτη την τιμη .
Θα ηθελα την γνωμη σας γιατι εγω ειμαι ψιλοασχετος απο DAC.

Attachments

• IMG_20140929_130118 (1) (4).jpg
    IMG_20140929_130118 (1) (4).jpg
    98.3 KB · Views: 126
Last edited:
Hello
For the kit you will get fully assembled and tested board which includes programmed onboard MCU as well + blue LCD display + encoder. You will need only the PSU and a case to finish it. It will run out of the box. The price is $221+$15 shipping. You said you dont want PSU section so I will skip that. You need to supply regulated 3.3v x 3 and at least 400 ma per rail.

Aλλα η πηγη αυτου του DAC δεν ειναι και τοσο σιγουρη.
Moυ φαινεται ακριβο ή εγω δεν ξερω να διακαιολογησω αυτη την τιμη .
Θα ηθελα την γνωμη σας γιατι εγω ειμαι ψιλοασχετος απο DAC.

Καλό σαν ιδέα, αλλά ακόμα και πλήρες BoM να είχαμε δεν θα μπορούσαμε να μαντέψουμε πως τελικά θα παίζει ή αν είναι ακριβό ή φτηνό.

Αν κατάλαβα καλά έχει ενσωματώσει και τον ελεγκτή του hifiduino.. χαριτωμένο.

Αν τον πιστέψουμε πάντως θα είναι εύκολο σαν κατασκευή.

ΥΓ. Από εισόδους πως πηγαίνει;

DimDim
This board has onboard microcontroller. Two spdif input and one I2S/DSD input. All inputs can be connected at all time and can be switched through the software.
Yes dual k2m IC, opamps DIP version you can experiment with different ones, two spdifs + one I2S/DSD input. You need +/-12v regulated supply for the opamps, regulated +5v 1.5 amp for the ADM7150 regs, regulated 9v 500 ma for the mcu section. Very good sound separation and dynamic range as we are using two k2m IC. Crystal is crystek CCHD 950 100 MHz.
All parts ars pre-soldered and tested board cost $245 shipping $ 15. All parts from digikey 0.1ppm thin film resistors, film caps, adm7150 reg, crystek oscillator .

Σαν το Αmtel Tiny που εφτιαξα σαν επιλογεα εισοδου στον DCB1
http://avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=108398&stc=1&d=1415048822

(Καλό σαν ιδέα, αλλά ακόμα και πλήρες BoM να είχαμε δεν θα μπορούσαμε να μαντέψουμε πως τελικά θα παίζει ή αν είναι ακριβό ή φτηνό.)
Σωστα πως αλλιως.
Ερωτηση γιατι βαζει δυο 9018Κ2Μ?

Last edited:
Τα δουλεύει σε dual mono. Το κάθε ένα τους βγάζει από ένα κανάλι. Θεωρητικά κερδίζει κάποια db σε SNR & DNR. Πρακτικά αν δεν το έχει κάνει σωστά χάνει σε ποιότητα ήχου.

Τα εξαρτήματα πάντως φαίνονται ποιοτικά, και το ρολόι το ίδιο.

Hi and your location where is?
What the quarantee give us?

You are paying through PayPal and you can open a case if you don't receive the item in 45 days, hope you know that. My location is India. You don't have to pay if you are very doubtful but you won't regret if you pay because you will receive a very unique product not yet available in the market.
Thanks
Ridit
--

ΙΜΗΟ μακρυά... είναι πολλά τα λεφτά
μαλλον θα συμφωνησω με γνωμη σου Dim και περοσσοτερο για οτι δεν υπαρχουν κριτικες γι αυτο το dac.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τα δουλεύει σε dual mono. Το κάθε ένα τους βγάζει από ένα κανάλι. Θεωρητικά κερδίζει κάποια db σε SNR & DNR. Πρακτικά αν δεν το έχει κάνει σωστά χάνει σε ποιότητα ήχου.

Τα εξαρτήματα πάντως φαίνονται ποιοτικά, και το ρολόι το ίδιο.
Πρακτικα μπορεις να μας το εξηγησεις λιγο Dim.

Last edited:
Πρακτικά για να δουλέψει σωστά μία τέτοια τοπολογία πρέπει να είναι πολύ προσεγμένο το layout και οι διαδρομές, π.χ. όλες οι γραμμές I2S να έχουν ακριβώς το ίδιο μήκος και προς τα δυο 9018. Διαφορετικά έχεις jitter μεταξύ των 2 chip, πράγμα πολύ κακό (στο επίπεδο λεπτομέρειας που έχουμε φτάσει).

Δηλαδή ναι μεν έχεις μεγαλύτερο SNR επειδή χρησιμοποιείς τον διπλάσιο αριθμό DACs (στην προκειμένη περίπτωση 2 παραλληλισμένα ανά κανάλι) αλλά κινδυνεύεις να "θολώσεις" τον ήχο αν δεν ξέρεις πραγματικά τι κάνεις.

Προσωπικά δεν θα αγόραζα στα "κουφά" μια τέτοια πλακέτα.

Πριν λίγο πήρα το xmos στο χέρι:

Ενώ λειτουργούσε τo dac, αποφάσισα να κουνήσω την πλακέτα με τα leds (που δείχνει τη δειγματοληψία) και εκείνη ακριβώς την ώρα ξεκίνησε να βγαίνει καπνός από την πλακέτα του xmos από το σημείο που έχω σημειώσει παρακάτω:

Το καμμένο στοιχείο είναι λογικά πάνω στην τροφοδοσία.

Αποσύνδεσα το dac και μέτρησα με πολύμετρο τα τροφοδοτικά και δίνουν καρφί αυτό που πρέπει (3.3V και 12V).

Επόμενο βημα θα είναι να συνδέσω με I2s με ένα raspberry για να βεβαιωθώ ότι το dac δουλευέι κανονικά. Οπτικά τουλάχιστον δεν υπάρχει κάτι ανάλογο με το XMOS.