Εθνικὀ σύστημα υγείας

Μυτιλήνη: 40χρονη ανασφάλιστη μητέρα έχασε τη ζωή της - Αδυνατούσε να πληρώσει τα φάρμακα

Η 40χρονη δεν ελάμβανε για μεγάλο χρονικό διάστημα τα φάρμακα για την αντιμετώπιση της αρτηριακής υπέρτασης, επειδή το βιβλιάριο υγείας της είχε λήξει προ πολλού και αδυνατούσε να πληρώσει τα χρήματα που απαιτούνταν για την αγορά των φαρμάκων.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) που απευθύνεται στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου:

«Ελάχιστοι ήξεραν μέχρι προχτές από πού κατάγεται η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Γκουτζαμάνη. Το μάθαμε από τον κ. Μπαλτάκο, ο οποίος στο διαβόητο διάλογο με τον Κασιδιάρη αναφέρει πως η κ. Γκουτζαμάνη κατάγεται από τη Λέσβο και είναι κοντοχωριανή του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου.

Η Λέσβος έγινε χτες αντικείμενο μιας δεύτερης είδησης: με τη ζωή της πλήρωσε μία 40χρονη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόταν. Η άτυχη γυναίκα υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο την προηγούμενη Πέμπτη και διακομίστηκε στο Βοστάνειο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης και εντέλει έχασε τη μάχη για τη ζωή. Όπως διαπιστώθηκε η 40χρονη δεν ελάμβανε για μεγάλο χρονικό διάστημα τα φάρμακα για την αντιμετώπιση της αρτηριακής υπέρτασης, επειδή το βιβλιάριο υγείας της είχε λήξει προ πολλού και αδυνατούσε να πληρώσει τα χρήματα που απαιτούνταν για την αγορά των φαρμάκων..

Διερωτόμαστε: μήπως πρέπει τα θύματα της κρίσης να πεθαίνουν μπροστά στην πόρτα της κ. Γκουτζαμάνη για ν´ αντιληφθεί η ένοικος πως συντελούνται καθημερινά εκατοντάδες εγκληματικές ενέργειες σε βάρος της υγείας των Ελλήνων πολιτών; Ή μήπως αγνοεί η κ. Γκουτζαμάνη πως οι κκ Σαμαράς, Γεωργιάδης και Στουρνάρας είναι αυτουργοί της γενοκτονίας που συντελείται σε βάρος του Ελληνικού λαού;

Εάν δεν αληθεύουν τα παραπάνω ερωτήματα τότε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου οφείλει να κινήσει τώρα όλες τις διαδικασίες που επιβάλλει το Σύνταγμα της χώρας, το οποίο θέτει υπεράνω μνημονίων και τοκοχρεολυσίων την υγεία και την επιβίωση των ανθρώπων που ζουν στη χώρα.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί είμαστε στη διάθεσή της κ. Γκουτζαμάνη για να τεκμηριώσουμε το έγκλημα της γενοκτονίας.»

http://www.koutipandoras.gr/article...ra-ehase-ti-zoi-tis-adynatoyse-na-plirosei-ta

Μέχρι χθές το είχαν σαν είδηση κι όλα τα κανάλια στην τηλεόραση.Εκτοτε δεν διαψεύστηκε.

Στους 123 οι νεκροί απο την γρίππη και 33 στις εντατικές...

Προχθεσινοβραδυνή επίσκεψη στο Αττικό παραμάσχαλα με τον άπορο και διαβητικό με διαβήτη τύπου Α;/1; εξάδελφό μου με το κεφάλι ανοιγμένο από πτώση του μέσα στο σπίτι.
Την προηγούμενη ημέρα είχε πάει με το 166 στο Αγία Όλγα με έντονη διάρροια επί 10ήμερο.Εφτασε εκεί στις 8 το βράδυ,τελείωσε στις 8 το πρωί.Του είπαν ότι δεν μπορούν να του κάνουν εισαγωγή γιατί στις 6 το πρωί είχε λήξει η εφημερία.
Πάμε πάλι τώρα στην κοινή μας επίσκεψη στο Αττικό έχοντας μαζί και τις εξετάσεις που είχε κάνει την προηγούμενη ημέρα στο Αγία Όλγα.
Άφιξη στις 10 το βράδυ.
Ξεκινάω με χειρουργό όπου μετά από 1 ώρα αναμονή,τον ράβουν.Μας παραπέμπουν όμως και στους ορθοπεδικούς.Στο εξεταστήριο βρίσκονται 3 γιατροί με 1 ασθενή.Μετά από 40 λεπτά περίπου,φεύγει ο ασθενής και μαζί του οι 2 γιατροί.Ο ένας που έμεινε,μπαινοβγαίνει στο εξεταστήριο 2-3 φορές πηγαίνοντας στην υποδοχή.Την 3 φορά,τον πλησίασα και τόλμησα να του ψελίσω:
"Καλησπέρα σας.(Δείχνοντας τον εξάδελφό μου,συνεχίζω).Μας έστειλαν από το χειρουργικ...."
Πριν προλάβω να τελειώσω την φράση μου με προσπερνάει μουρμουρίζοντας τσαντισμένος,"εγώ είμαι ορθοπεδικός" και φεύγει.Η ώρα έχει πάει 12 και γνωρίζοντας ότι την επόμενη ημέρα πρέπει να σηκωθώ να πάω στην δουλειά μου,τα νεύρα μου έχουν τεντώσει.Οπλίζομαι με θάρρος και μπαίνω μέσα στο εξεταστήριο.Είναι μόνος χωρίς ασθενή και του λέω,"καταλάβατε τι σας είπα πριν;","ναι",μου λέει.
"δεν μου αρέσει το υφάκι σου όμως" και φεύγει από το εξεταστήριο.
Έμεινα μαλάκας!!!

Μετά από κανένα τέταρτό επιστρέφει ο ένας εκ των 2 που είχαν φύγει πριν.Εξετάζει τον ταλαίπωρο ξάδελφο και λέει να τον δουν και οι παθολόγοι.
Υπάρχουν 4 παθολογικά εξεταστήρια εκείνη την ώρα.Αφήνω τον φάκελο σε σημείο που μου υπέδειξαν,περιμένοντας να μας καλέσουν όταν θα έρθει η σειρά μας.
4ώρες αργότερα,στις 5 το πρωί και παρατηρώντας ότι στα 3 από τα 4 εξεταστήρια είναι μέσα οι ίδιοι ασθενείς,ρωτάω μία νοσοκόμα τι γίνεται.
Με ρωτάει σε ποιο όνομα είναι ο φάκελος.Το λέω,ψάχνει,ψάχνει,ψάχνει και τελικά μου απαντάει ότι ο φάκελος χάθηκε!!!
Ξαναφτιάχνει νέο φάκελο και -καλή της ώρα-ενημερώνει την επιμελήτρια παθολόγο για την περίπτωσή μας.
15 λεπτά αργότερα,μας παραλαμβάνει η παθολόγος.Θα πάρουμε αίματα,μου λέει.
Ξέρετε,έχω μαζί μου χθεσινοβραδυνές εξετάσεις από το Αγία Όλγα κι επειδή σε λίγο πρέπει να φύγω γιατί δουλεύω,μήπως μπορείτε να ρίξετε μια ματιά?
Όχι,μου απαντάει,θα πάρουμε νέο αίμα και οι απαντήσεις θα βγουν σε κανένα 2ωρο.
Η ώρα είχε πάει 6 και όπως θα καταλάβατε,άφησα μόνο τον ταλαίπωρο ξάδελφο για να πάω στη δουλειά.
Μετά από όλη αυτή την ταλαιπωρία,ΕΝΑ μόνο παράπονο έχω και ρωτάω:
Όταν μπαίνει ένας ασθενής να εξετασθεί στα επείγοντα και παράλληλα περιμένουν καμιά εκατοστή ακόμα να εξετασθούν,πρέπει αυτός ο ασθενής να "εξετάζεται" για 4 ώρες;
Δεν υπάρχει ένα γαμ@#$%#%νο ιατρικό πρωτόκολλο βάσει του οποίου γίνονται κάποιες εξετάσεις και στη συνέχεια να εξετασθεί νέος ασθενής;

Last edited:
Σήμερα ήμουν για προγραμματισμένες εξετάσεις στο Ωνάσειο.

Η εικόνα εκεί,είναι εντελώς διαφορετική τόσο στα επείγοντα όσο και στα εξωτερικά ιατρεία.

Πάρα πολύς κόσμος,αλλά χάρις στο προσωπικό και τους γιατρούς εκεί,όλα κύλαγαν πολύ ομαλά και πολιτισμένα.Μπράβο τους!

Αυτό που έχει αλλάξει απο πέρσυ χάρις στις πρόσφατες αλλαγές του Αδώνιδος,είναι ότι έδωσα τα υπερδιπλάσια σε γιατρούς,εξετάσεις και φάρμακα,για τα ίδια πράγματα...

Σήμερα ήμουν για προγραμματισμένες εξετάσεις στο Ωνάσειο.

Η εικόνα εκεί,είναι εντελώς διαφορετική τόσο στα επείγοντα όσο και στα εξωτερικά ιατρεία.

Πάρα πολύς κόσμος,αλλά χάρις στο προσωπικό και τους γιατρούς εκεί,όλα κύλαγαν πολύ ομαλά και πολιτισμένα.Μπράβο τους!

Αυτό που έχει αλλάξει απο πέρσυ χάρις στις πρόσφατες αλλαγές του Αδώνιδος,είναι ότι έδωσα τα υπερδιπλάσια σε γιατρούς,εξετάσεις και φάρμακα,για τα ίδια πράγματα...
Συγχώρεσέ με,αλλά νομίζω ότι οι αλλαγές του Άδωνι δεν έχουν σχέση με την τιμολογιακή πολιτική του Ωνασείου.
Το Ωνάσειο,χρόνια τώρα είναι το απόλυτο "φαρμακείο" στις τιμές του,σε όποια εξέταση θες να κάνεις.

Re: Απάντηση: Εθνικὀ σύστημα υγείας

Προχθεσινοβραδυνή επίσκεψη στο Αττικό παραμάσχαλα με τον άπορο και διαβητικό με διαβήτη τύπου Α;/1; εξάδελφό μου με το κεφάλι ανοιγμένο από πτώση του μέσα στο σπίτι.
Την προηγούμενη ημέρα είχε πάει με το 166 στο Αγία Όλγα με έντονη διάρροια επί 10ήμερο.Εφτασε εκεί στις 8 το βράδυ,τελείωσε στις 8 το πρωί.Του είπαν ότι δεν μπορούν να του κάνουν εισαγωγή γιατί στις 6 το πρωί είχε λήξει η εφημερία.
Πάμε πάλι τώρα στην κοινή μας επίσκεψη στο Αττικό έχοντας μαζί και τις εξετάσεις που είχε κάνει την προηγούμενη ημέρα στο Αγία Όλγα.
Άφιξη στις 10 το βράδυ.
Ξεκινάω με χειρουργό όπου μετά από 1 ώρα αναμονή,τον ράβουν.Μας παραπέμπουν όμως και στους ορθοπεδικούς.Στο εξεταστήριο βρίσκονται 3 γιατροί με 1 ασθενή.Μετά από 40 λεπτά περίπου,φεύγει ο ασθενής και μαζί του οι 2 γιατροί.Ο ένας που έμεινε,μπαινοβγαίνει στο εξεταστήριο 2-3 φορές πηγαίνοντας στην υποδοχή.Την 3 φορά,τον πλησίασα και τόλμησα να του ψελίσω:
"Καλησπέρα σας.(Δείχνοντας τον εξάδελφό μου,συνεχίζω).Μας έστειλαν από το χειρουργικ...."
Πριν προλάβω να τελειώσω την φράση μου με προσπερνάει μουρμουρίζοντας τσαντισμένος,"εγώ είμαι ορθοπεδικός" και φεύγει.Η ώρα έχει πάει 12 και γνωρίζοντας ότι την επόμενη ημέρα πρέπει να σηκωθώ να πάω στην δουλειά μου,τα νεύρα μου έχουν τεντώσει.Οπλίζομαι με θάρρος και μπαίνω μέσα στο εξεταστήριο.Είναι μόνος χωρίς ασθενή και του λέω,"καταλάβατε τι σας είπα πριν;","ναι",μου λέει.
Έμεινα μαλάκας!!!

Μετά από κανένα τέταρτό επιστρέφει ο ένας εκ των 2 που είχαν φύγει πριν.Εξετάζει τον ταλαίπωρο ξάδελφο και λέει να τον δουν και οι παθολόγοι.
Υπάρχουν 4 παθολογικά εξεταστήρια εκείνη την ώρα.Αφήνω τον φάκελο σε σημείο που μου υπέδειξαν,περιμένοντας να μας καλέσουν όταν θα έρθει η σειρά μας.
4ώρες αργότερα,στις 5 το πρωί και παρατηρώντας ότι στα 3 από τα 4 εξεταστήρια είναι μέσα οι ίδιοι ασθενείς,ρωτάω μία νοσοκόμα τι γίνεται.
Με ρωτάει σε ποιο όνομα είναι ο φάκελος.Το λέω,ψάχνει,ψάχνει,ψάχνει και τελικά μου απαντάει ότι ο φάκελος χάθηκε!!!
Ξαναφτιάχνει νέο φάκελο και -καλή της ώρα-ενημερώνει την επιμελήτρια παθολόγο για την περίπτωσή μας.
Ξέρετε,έχω μαζί μου χθεσινοβραδυνές εξετάσεις από το Αγία Όλγα κι επειδή σε λίγο πρέπει να φύγω γιατί δουλεύω,μήπως μπορείτε να ρίξετε μια ματιά?
Η ώρα είχε πάει 6 και όπως θα καταλάβατε,άφησα μόνο τον ταλαίπωρο ξάδελφο για να πάω στη δουλειά.
Όταν μπαίνει ένας ασθενής να εξετασθεί στα επείγοντα και παράλληλα περιμένουν καμιά εκατοστή ακόμα να εξετασθούν,πρέπει αυτός ο ασθενής να "εξετάζεται" για 4 ώρες;
Δεν υπάρχει ένα γαμ@#$%#%νο ιατρικό πρωτόκολλο βάσει του οποίου γίνονται κάποιες εξετάσεις και στη συνέχεια να εξετασθεί νέος ασθενής;

Συγνώμη ρε παιδιά να κάνω μια χαζή ερώτηση. Τα παραπάνω, που σε κάποιο βαθμό τα έζησαν πολλοί από μας, έχουν σχέση με λεφτά και με την κρίση;

Εμένα μου φαίνεται ότι δεν έχουν σχέση με λεφτά. Έχουν σχέση με έλλειψη οργάνωσης, έλλειψη δεοντολογίας και έλλειψη σωστού ελέγχου. Ας πούμε, γιατρός που φέρεται άσχημα ή δεν κάνει την δουλειά του θα έπρεπε να παίρνει πόδι. Τόσους γιατρούς έχουμε που δεν βρίσκουν δουλειά.

Αγαπητέ maestro, αν ο γιατρός δεν τα καταφέρνει ας πάει σπίτι του παραμένοντας αξιοπρεπής
και εξαναγκάζοντας το κράτος να αναθεωρήσει την πρακτική του.
Σε κάθε περίπτωση δεν φταίει σε τίποτα ο ασθενής.
Έχει ρωτήσει κανείς τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι γιατροί – υπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα;
Γιατί δεν παραιτείται (σχεδόν ποτέ) κάποιος από τους γιατρούς των δημοσίων νοσοκομείων,
παρά τη μείωση του μισθού και τις κακές συνθήκες εργασίας;
Ανασφάλεια;
Συμφέρον;
Και οι δυο περιπτώσεις δεν συνδυάζονται με την άσκηση της ιατρικής (ιδιαίτερα της δημόσιας).

Από τα παραπάνω εξαιρούνται οι ειδικευόμενοι, οι οποίοι είναι όμηροι της ολοκλήρωσης
της υποτιθέμενης εκπαίδευσης (άλλο κεφάλαιο αυτό).

Ντίνο δεν είμαι γιατρός, αλλά έχω πολύ καλούς μου φίλους να τραβάνε ζόρια σ'αυτό το επάγγελμα, κι οι δύο στην Αθήνα. Αυτά που έχουμε συζητήσει είναι για γερά νεύρα. Τι σχέση έχει ο ιδιωτικός τομέας ακριβώς;;;; Συγκρίνουμε τα φάνσυ νοσοκομεία τύπου Υγεία με τα μονόκλινα και τις υπηρεσίες ξενοδοχείου με τον Ευαγγελισμό των 1000 ατόμων στα επείγοντα; Μην τρελαθούμε τώρα.

Εκτός των όσων ανέφερα (απλήρωτες εφημερίες, 3ήμερα σερί μέσα, κλήσεις στα ρεπό τους ή στις άδειές τους απλά γιατί δεν υπάρχει κανείς άλλος, κλπ), έχουν να αντιμετωπίσουν και τον μέσο "αγανακτισμένο της ουράς"... τον πολίτη που θεωρεί ότι πρέπει να απολαμβάνει υπηρεσίες νοσοκομείων που βλέπει στις ταινίες με 1 γιατρό ανά ειδικότητα να τρέχει σε 50 περιστατικά. Φυσικά και δικαιούται να έχει τέτοιες υπηρεσίες, αλλά καλό είναι να βοηθήσει κι αυτόν που ιδρώνει εκείνη τη στιγμή και βρίσκεται στη θέση του από προσωπικό φιλότιμο και μόνο.

Ειναι εύκολη η κριτική, αλλά καλό είναι να ερχόμαστε και στη θέση του άλλου. Δυστυχώς όλοι έχουν δίκιο. Και όλοι υποφέρουν, ο καθένας απ'τη δική του σκοπιά.

Last edited:
Ναι, αλλά αυτά που συμβαίνουν απλώς τα κάνουν χειρότερα τα πράγματα. Στο παράδειγμα του φίλου παραπάνω, έχασαν το φάκελο και τον έφτιαξαν δύο φορές. Και μόνο αυτό δείχνει ότι έκαναν διπλάσια δουλειά, απλά και μόνο επειδή δεν υπάρχει η οργάνωση. Ο άλλος γιατρός του είπε "δεν μ'αρέσει το υφάκι σου". Ότι και να περνάει αυτός ο γιατρός, δεν μπορεί να μιλάει έτσι σε ασθενείς και σε συνοδούς, είναι απαράδεκτο.

Άφιξη στις 10 το βράδυ.
Έμεινα μαλάκας!!!

Είναι κάτι σαν deja vu η παραπάνω περιγραφή με αυτό που έζησα τον Γενάρη και είχε ως αποτέλεσμα να καταλήξει ο πατέρας μου.
Φυσικά ίσως κάποιος να αντιτάξει ότι είχε βεβαρυμένο παρελθόν και περασμένη ηλικία. Ίσως να πει ότι αν έδειχναν ενδιαφέρον θα παίρναμε μόνο μια παράταση 3-4 μηνών ??
Δεν παύει όμως να είναι γεγονός η τραγική αδιαφορία και ανοργανωσιά που έχει ενταθεί λόγω της κρίσης και της ασχετοσύνης ή της δολοφονικής πρακτικής της πολιτείας.
Και φυσικά της ώθησης του πολίτη προς την ιδιωτική "πρωτοβουλία".

Απάντηση: Re: Εθνικὀ σύστημα υγείας

Ντίνο δεν είμαι γιατρός, αλλά έχω πολύ καλούς μου φίλους να τραβάνε ζόρια σ'αυτό το επάγγελμα, κι οι δύο στην Αθήνα. Αυτά που έχουμε συζητήσει είναι για γερά νεύρα. Τι σχέση έχει ο ιδιωτικός τομέας ακριβώς;;;; Συγκρίνουμε τα φάνσυ νοσοκομεία τύπου Υγεία με τα μονόκλινα και τις υπηρεσίες ξενοδοχείου με τον Ευαγγελισμό των 1000 ατόμων στα επείγοντα; Μην τρελαθούμε τώρα.

maestro μου μάλλον δεν είδες τι έγραψα.
Η αναφορά μου στο κομμάτι της ιδιωτικής υγείας (ουσιαστικά δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας)
δεν αφορά τη ποιότητα παροχής υγείας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αλλά την εργασιακή συμπεριφορά της εργοδοσίας
του ιδιωτικού τομέα προς τους ιατρούς. Εκεί οι όροι είναι εξαιρετικά άνισοι (εναντίον των υπαλλήλων ιατρών που λίγα κοινά έχουν
με τις ιατρικές πριμαντόνες των life style και ενίοτε του ......ΣΔΟΕ). Οι όροι εργασίας είναι δυσμενείς παρά το ...fancy περιβάλλον
και η εκβίαση από την εργοδοσία τεράστια. Όμως σπάνια η συμπεριφορά των ιατρών είναι κακή, διότι ο ασθενής έχει έντονο το τίτλο
του πελάτη. Φυσικά και εκεί υποστηρίζω πως μία μαζική παραίτηση, ίσως διόρθωνε κάποια πράγματα.

Το θέμα υγεία, σκόπιμα δεν το βάζω στην εξίσωση. Έχω υπηρετήσει (και καταναλώσει) αμφότερα τα είδη υγείας
και μπορώ να σου πως ότι πάσχουν αφόρητα και τα δύο, με σταδιακή επιδείνωση, που στο τέλος θα αφήσει
ένα σύστημα σκληρότερο από τα υφιστάμενα σε χώρες όπως οι USA, διότι θα έχει τριτοκοσμική χρηματοδότηση
και νόμους αγοράς ιδιωτικού τομέα τύπου Ελβετίας.

supersonic τα συλλυπητήριά μου.
Τουλάχιστον στην ιατρική κουλτούρα της Ελλάδας οι άνθρωποι δεν έχουν ημερομηνία λήξης που θα καθορίζει και την ιατρική δεοντολογία.
Ίσως αλλάζει κάτι προς το χειρότερο με πρόφαση τη κρίση και δυστυχώς με την παθητική συναίνεση των ίδιων των πασχόντων.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εθνικὀ σύστημα υγείας

Είναι κάτι σαν deja vu η παραπάνω περιγραφή με αυτό που έζησα τον Γενάρη και είχε ως αποτέλεσμα να καταλήξει ο πατέρας μου.
Φυσικά ίσως κάποιος να αντιτάξει ότι είχε βεβαρυμένο παρελθόν και περασμένη ηλικία. Ίσως να πει ότι αν έδειχναν ενδιαφέρον θα παίρναμε μόνο μια παράταση 3-4 μηνών ??
Δεν παύει όμως να είναι γεγονός η τραγική αδιαφορία και ανοργανωσιά που έχει ενταθεί λόγω της κρίσης και της ασχετοσύνης ή της δολοφονικής πρακτικής της πολιτείας.
Και φυσικά της ώθησης του πολίτη προς την ιδιωτική "πρωτοβουλία".
Ότι πιο τραγικό!!!
Τα συλλυπητήριά μου,έστω και καθυστερημένα.
Επειδή τραβιέμαι πολλά χρόνια με τα δημόσια νοσοκομεία με τους υπερήλικες γονείς μου,επιτρέψτε μου να πω ότι "η τραγική αδιαφορία και ανοργανωσιά" έχει ενταθεί, όπως πολύ σοφά έγραψε ο supersonic.Πάντα όμως υπήρχε.
Πάντα υπήρχαν τα κορόιδα οι ειδικευόμενοι που έτρεχαν σαν τον Βέγγο στις εφημερίες,με τους επιμελητές να είναι απόντες ή αόρατοι.
Πάντα υπήρχε η απαίσια συμπεριφορά των γιατρών προς τον ασθενή και τον συνοδό είτε πήγαινες σε εφημερίες με 10 άτομα αναμονή είτε με 500.
Άπειρες φορές βλέπω γεράκους και γριούλες που τους έχει μεταφέρει το 166 χωρίς συνοδό,να κείτονται ώρες ατέλειωτες πάνω στο φορείο λες και είναι αόρατοι,χωρίς κανένας ασπροντυμένος να σταματήσει να ρωτήσει τι έχουν.
Η μόνη διαφορά του πριν και μετά την κρίση είναι το ότι τώρα πια,τα ρίχνουν όλα στις περικοπές.

Συγχώρεσέ με,αλλά νομίζω ότι οι αλλαγές του Άδωνι δεν έχουν σχέση με την τιμολογιακή πολιτική του Ωνασείου.
Το Ωνάσειο,χρόνια τώρα είναι το απόλυτο "φαρμακείο" στις τιμές του,σε όποια εξέταση θες να κάνεις.

Να σου πώ ποιές είναι οι αλλαγές που έχουν να κάνουν με τον Αδωνι-νέα κατάσταση στο ΕΣΥ- κι όχι το Ωνάσειο.

Για γιατρούς και συνταγές-παραπεμπτικά,έδωσα 50 ευρό απο εκεί που πέρσυ δεν είχα δώσει τίποτα.Επιπλέον επειδή δεν υπάρχουν ακόμη ραντεβού,ούτε κι οι ειδικότητε ς που υπήρχαν πρίν,χρειάζεσαι πολυ περισσότερο τρέξιμο-χρόνο και χρήμα για να βρείς γιατρό με δυνατότητα να σε δεχθεί και σου γράψει ότι χρειάζεσαι(αρκεί βέβαια να έχει ακόμη πλαφόν,γιατί αρκετοί μου είπαν να πάω τον επόμενο μηνα...).Βέβαια πάντα υπάρχει η δυνατότητα του ιδιώτη γιατρού.Πήγα και σε τέτοιους αναγκαστικά,πάλι λόγω Αδώνιδος,αλλά αφήνω απέξω όσα έδωσα.

Σε φάρμακα δίνω σχεδόν τα διπλά απο πέρυσι κι αναγκάζομαι για τα ίδια φάρμακα να επισκέπτομαι 4 γιατρούς αντί για 1.Πρίν μου τα έγραφε όλα ο καρδιολόγος(π.χ για ουρικό,για την προστασία του στομαχιού....κλπ...).Καταλαβαίνεις ότι έτσι πέρα απο την επιβάρυνση στα φάρμακα πληρώνω και παραπάνω σε γιατρούς και τρεχάματα.

Τέλος σε σχέση με τις "αλμυρές" τιμές του Ωνάσειου,τα έχεις γενικώς μπερδέψει,γιατί η όποια συμμετοχή του ασθενούς,όταν πάς εκεί για εξετάσεις με παραπεμπτικό ΕΟΠΠΥ(ΠΕΔΥ τώρα),είναι οι ίδιες αναγκαστικά με κάθε άλλο μη δημόσιο νοσοκομείο,κι αναγράφονται ρητά μέχρι δεύτερου δεκαδικού στο παραπεμπτικό ασχέτως του που θα πάς.Δεν πληρώνεις την συμμετοχή αυτή(15%),μόνο στα δημόσια νοσοκομεία,μόνο που για τις κάνεις εκεί θα πρέπει να περιμένεις πολύ και να ταλαιπωρηθείς περισσότερο.

Last edited:
Να σου πώ ποιές είναι οι αλλαγές που έχουν να κάνουν με τον Αδωνι-νέα κατάσταση στο ΕΣΥ- κι όχι το Ωνάσειο.

Για γιατρούς και συνταγές-παραπεμπτικά,έδωσα 50 ευρό απο εκεί που πέρσυ δεν είχα δώσει τίποτα.Επιπλέον επειδή δεν υπάρχουν ακόμη ραντεβού,ούτε κι οι ειδικότητε ς που υπήρχαν πρίν,χρειάζεσαι πολυ περισσότερο τρέξιμο-χρόνο και χρήμα για να βρείς γιατρό με δυνατότητα να σε δεχθεί και σου γράψει ότι χρειάζεσαι(αρκεί βέβαια να έχει ακόμη πλαφόν,γιατί αρκετοί μου είπαν να πάω τον επόμενο μηνα...).Βέβαια πάντα υπάρχει η δυνατότητα του ιδιώτη γιατρού.Πήγα και σε τέτοιους αναγκαστικά,πάλι λόγω Αδώνιδος,αλλά αφήνω απέξω όσα έδωσα.

Σε φάρμακα δίνω σχεδόν τα διπλά απο πέρυσι κι αναγκάζομαι για τα ίδια φάρμακα να επισκέπτομαι 4 γιατρούς αντί για 1.Πρίν μου τα έγραφε όλα ο καρδιολόγος(π.χ για ουρικό,για την προστασία του στομαχιού....κλπ...).Καταλαβαίνεις ότι έτσι πέρα απο την επιβάρυνση στα φάρμακα πληρώνω και παραπάνω σε γιατρούς και τρεχάματα.

Τέλος σε σχέση με τις "αλμυρές" τιμές του Ωνάσειου,τα έχεις γενικώς μπερδέψει,γιατί η όποια συμμετοχή του ασθενούς,όταν πάς εκεί για εξετάσεις με παραπεμπτικό ΕΟΠΠΥ(ΠΕΔΥ τώρα),είναι οι ίδιες αναγκαστικά με κάθε άλλο μη δημόσιο νοσοκομείο,κι αναγράφονται ρητά μέχρι δεύτερου δεκαδικού στο παραπεμπτικό ασχέτως του που θα πάς.Δεν πληρώνεις την συμμετοχή αυτή(15%),μόνο στα δημόσια νοσοκομεία,μόνο που για τις κάνεις εκεί θα πρέπει να περιμένεις πολύ και να ταλαιπωρηθείς περισσότερο.
Έτσι όπως το έγραψες αρχικά,άφηνες να εννοηθεί ότι αυτό είχε να κάνει μόνο με το Ωνάσειο.
Για τα υπόλοιπα "που έχω μπερδέψει",πίστεψέ με ότι ξέρω πολύ καλά πόσα παραπάνω πληρώνω έχοντας 2 υπέργηρους γονείς να μένουν μαζί μου.

Αγαπητέ maestro, αν ο γιατρός δεν τα καταφέρνει ας πάει σπίτι του παραμένοντας αξιοπρεπής
και εξαναγκάζοντας το κράτος να αναθεωρήσει την πρακτική του.
Σε κάθε περίπτωση δεν φταίει σε τίποτα ο ασθενής.
Έχει ρωτήσει κανείς τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι γιατροί – υπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα;
Γιατί δεν παραιτείται (σχεδόν ποτέ) κάποιος από τους γιατρούς των δημοσίων νοσοκομείων,
παρά τη μείωση του μισθού και τις κακές συνθήκες εργασίας;
Ανασφάλεια;
Συμφέρον;
Και οι δυο περιπτώσεις δεν συνδυάζονται με την άσκηση της ιατρικής (ιδιαίτερα της δημόσιας).

Από τα παραπάνω εξαιρούνται οι ειδικευόμενοι, οι οποίοι είναι όμηροι της ολοκλήρωσης
της υποτιθέμενης εκπαίδευσης (άλλο κεφάλαιο αυτό).

Και ποιος νομίζεις ότι βρίσκεται στα επείγοντα στις γενικές εφημερίες?
Ειδικευόμενοι οι οποίοι δεν μπορούν να παραιτηθούν γιατί απλούστατα δεν θα πάρουν ποτέ την ειδικότητά τους. Συν τοις άλλοις το θεσμοθετημένο στην Ευρώπη ρεπό μετά από 24ωρη ή 16ωρη εφημερία δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Ο ταλαίπωρος ειδικευόμενος που πέρασε στα ΤΕΠ όλη την νύχτα θα συνεχίσει το πρωί κανονικά την εργασία του μέχρι τις 3 το μεσημέρι.
Φυσικά οι ασθνείς δεν φταίνε σε τίποτα να υφίστανται την ταλαιπωρία αυτή αλλά δεν φταίνει οι γιατροί αλλά το σύστημα που αποφάσισε να διαλύσει την Δημόσια Υγεία προοδευτικά όλα αυτά τα χρόνια.

Μη σου τύχει να πας σε νοσοκομείο όπως είναι τα πράγματα τώρα.