Ετοιμοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί για πιλοτικές ψηφιακές εκπομπές

Αύριο θα δώσει συνέντευξη τύπου ο Ψηφιακός Πάροχος. Θα παρευρεθεί κάποιος εκπρόσωπος από το avclub;

καλημερα.μενω κοντα στισ εγκαταστασεισ τουσ star περιπου στα 3 χιλιομετρα.αυτη την στιγμη το star εκπεμπει το star σε ψηφιακο to star service 1 k to star service 2.το star service 2 πρεπει να ειναι σε mpeg-4 διοτι η εικονα ειναι απλα απιστευτη.παρα μα παρα πολυ καλη.

Εγώ χθες τα έβλεπα όλα. Άρα πρέπει να είναι σε mpeg2, αφού η lcd δεν έχει δέκτη mpeg4.

οταν ελεγε η ρεπορτερ στο ρεπορταζ τησ νετ οτι η ερτ ηδη προσφερει υψηλης ευκρηνιας εκπομπες....τι ακριβως ενοουσε??????? δεν της εχουν πει τη παει να πει υψηλη ευκρηνια?????? τοσο ασχετοι πια????
γιατι μαλλον ενοουσε αυτο το χαλι της ερτ-ψυφιακης.....

Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποια άτομα εδώ στο φόρουμ (και δεν βάζω μέσα τον εαυτό μου, για να μη παρεξηγηθώ), τα οποία γνωρίζουν πέντε πράγματα από τεχνικά ζητήματα, γιατί αν περιμένουμε ενημέρωση από τους λεγόμενους αρμόδιους ή αρμόδιες των καναλιών, ζήτω που καήκαμε.

Tουλάχιστον ο ΣΚΑΪ έκανε έστω και μια υποτυπώδη αρχή με τη μετάδοση του Final four του Βερολίνου και κάποιων αγώνων μοτοσυκλέτας, έστω και διαδικτυακά. Από το τίποτα κάτι ήταν κι´ αυτό. Η ΕΡΤ όμως!

.....καλημερα.μενω κοντα στισ εγκαταστασεισ τουσ star περιπου στα 3 χιλιομετρα.αυτη την στιγμη το star εκπεμπει το star σε ψηφιακο to star service 1 k to star service 2.το star service 2 πρεπει να ειναι σε mpeg-4 διοτι η εικονα ειναι απλα απιστευτη.παρα μα παρα πολυ καλη....

ΣΕ ποιο καναλι ηταν η εκπομπη του STAR?
Η κεραια σου εχει κατευθυνση Παρνηθα ή Υμηττο?

Προχθες σε φιλο απο Μοσχατο στο καναλι 36 προς Παρνηθα ,Μpeg2, δυο καρτες χωρις περιεχομενο, και το κανονικο καναλι με θαμπη εικονα.-Ιδιες δοκιμες που ειχαμε πριν απο το Πασχα...

εμεις οι τριτοκοσμικοι στην επαρχια.....θα τα δουμα αυτα μετα κοπων και βασανων,,,, οχι οτι στην αθηνα θα ειναι καλυτερα τα πραγματα.
αλλωστε την ερτ ψηφιακη οπως υφησταται τωρα την να την κανω?

Απάντηση: Re: Ετοιμοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί για πιλοτικές ψηφιακές εκπομπές

Προχθες σε φιλο απο Μοσχατο στο καναλι 36 προς Παρνηθα ,Μpeg2, δυο καρτες χωρις περιεχομενο, και το κανονικο καναλι με θαμπη εικονα.-Ιδιες δοκιμες που ειχαμε πριν απο το Πασχα...
Σπίτι μου ήσουν?:BDGBGDB55::grinning-smiley-043

Συγνώμη, έπιασε στο Μοσχάτο τα κανάλια του STAR?
Προς Πάρνηθα, εεεε? Μπα, δεν αλλάζω θέση στην κεραία μου.

Εδώ και λίγες μέρες το Star άλλαξε το stream στις δοκιμαστικές επίγειες εκπομπές του και πλέον είναι τρία κανάλια, όλα με πρόγραμμα του αναλογικού Star εκ των οποίων:

Το 1ο εκπέμπει MPEG2 1080p/25
Το 2ο εκπέμπει MPEG4 1080p/25
Το 3ο εκπέμπει MPEG2 576

εννοείται ότι οι δύο HD μεταδόσεις είναι upscale του SD...

Το 1ο εκπέμπει MPEG2 1080p/25
Το 2ο εκπέμπει MPEG4 1080p/25

Αυτο ειναι σημαντικη ειδηση, εστω και αν προκειται για ενα απλο τεστ!

Με τι δεκτη/τηλεοραση κανεις ληψη?

Αυτο ειναι σημαντικη ειδηση, εστω και αν προκειται για ενα απλο τεστ!

Με τι δεκτη/τηλεοραση κανεις ληψη?

Η τηλεόραση μου είναι η sony 40W4500 (έχει δέκτη MPEG4). Πέρυσι είχα πιάσει για λίγες ημέρες δοκιμαστικές επίγειες εκπομπές του Hellas Sat σε πραγματικό HD. Δυστυχώς δεν έχω μάθει κάτι άλλο γι'αυτή την υπόθεση.