Ετοιμοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί για πιλοτικές ψηφιακές εκπομπές

Kαι uplink αναμεταδοσεων των εξωτερικών συνεργειων των καναλιων μπορεις να πιασεις αν πεσεις στην χρονική στιγμη και στην συχνοτητα.

Ε; Σε τι συχνότητες εκπέμπουν τα link των καναλιών; Αρκετά έξω από την εμπορική μπάντα πιστεύω...

Σε ολες τις μπαντες.Δεν ειναι όλες κατελειμενες καθε στιγμη σε καθε περιοχη,και αναμεταδωτη.Απο κει και περα ειναι πως μπορει να το εντοπισει ο καθε δεκτης.

Παραδειγμα,το χειμωνα στον Αγιο Στεφανο ειχε εντοπιστει μια διαφημιστική καρτα καταστηματος που πουλα ηλεκτρονικο εξοπλισμο,και το ιδιο βραδυ ειχαμε αναμεταδωσεις του Alter στα 72UHF (όπως το εβγαζε ο δεκτης.) με Nικολουλη.
Μετα τίποτε,και ποιος ασχολειται να ψαχνει,αν και εφοσον...

Στις προσωρινες εκπομπες τα δεδομενα αλλαζουν συνεχως,δεν ειναι αξια αναφορας περα απο μια ενδειξη οτι κατι γινεται...

Απάντηση: Re: Ετοιμοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί για πιλοτικές ψηφιακές εκπομπές

Σε ολες τις μπαντες.Δεν ειναι όλες κατελειμενες καθε στιγμη σε καθε περιοχη,και αναμεταδωτη.Απο κει και περα ειναι πως μπορει να το εντοπισει ο καθε δεκτης.

Παραδειγμα,το χειμωνα στον Αγιο Στεφανο ειχε εντοπιστει μια διαφημιστική καρτα καταστηματος που πουλα ηλεκτρονικο εξοπλισμο,και το ιδιο βραδυ ειχαμε αναμεταδωσεις του Alter στα 72UHF (όπως το εβγαζε ο δεκτης.) με Nικολουλη.
Μετα τίποτε,και ποιος ασχολειται να ψαχνει,αν και εφοσον...

Στις προσωρινες εκπομπες τα δεδομενα αλλαζουν συνεχως,δεν ειναι αξια αναφορας περα απο μια ενδειξη οτι κατι γινεται...

Νόμιμα πάντως δεν μπορείνα εκπέμπει κάποιο link στην ίδια μπάντα που δουλεύουν και οι επίσημοι πομποί και αναμεταδότες (παρεμπιπτόντως το 72 UHF είναι εκτός της μπάντας 21-69). Αν δεις και τα διάφορα link που χρησιμοποιούνται είναι φανερό (από τις κεραίες και τα κάτοπτρα που χρησιμοποιούν) ότι τα περισσότερα δουλεύουν σε συχνότητες πάνω του 1GHz, ακόμα και στην μπάντα Ku των δορυφορικών μερικά...

62 θα εννοούσε.

Μπορεί να εννοεί και το 72 (συχνότητα περίπου 880MHz), οι περισσότερες τηλεοράσεις πιάνουν κι αυτές τις συχνότητες ασχέτως ότι δεν εκπέμπεται τίποτα - τηλεοπτική εκπομπή - εκεί (αν δεν κάνω λάθος κανονικά αυτές οι συχνότητες ήταν δεσμευμένες παλιότερα για καλωδιακή τηλεόραση).

Πιαθνον να ειναι και αυτο που λες.Αυτη η ληψη που ανεφερα εγινε με τηλεοπτικο δεκτη σε καποια ευκαιριακη περισταση.Αν θυμαμαι καλα με Samsung τηλεοραση.Ετσι το αναγνωρισε δεν θυμαμαι λεπτομερειες μοντελο,διαδικασια καθως δεν ασχοληθηκα παραπανω,ημουν για συγκεκριμενο λογο εκει.

Σε μεμονωμενους δεκτες,εχω δει ότι με Philips και Shaub Lorentz,οταν ψαχνουν βγαζουν πιο πολλα δεδομενα απο το κανονικο,το που και πως κλειδωνουν τα καναλια επισης αγνωστο,μαλλον αφορα αλγοριθμο καθε εταιριας.

Αφού λέει για link, αυτό θα μπορούσε να υπάρξει (πιθανότατα παράνομα πάντως). Σημασία έχει ότι αυτό δεν μπορεί να έχει σχέση με τις ψηφιακές δοκιμές του Star, που από ό,τι καταλαβαίνω από τις αναφορές (μιας και προσωπική άποψη δεν έχω) γίνονται σε σταθερή συχνότητα, εδώ και μήνες...

Δεν βλεπω τι σχεση μπορουν να εχουν οι κανονικές συχνοτητες του καθε ιδιωτικου σταθμου όπως το Αlter,με τις ευκαιριακες εκπομπες.Τωρα τι γινεται και με ποιες βοηθητικες συχνοτητες βολευεται ο καθενας....αναφορα θα μας δώσουν ; αλλοι ειναι αρμοδιοι γι'αυτο.

Last edited:
εγω πιανω τα τρια δοκιμαστικα του σταρ αλλα ανοιγει μονο το sd καναλι/ξερει κανεισ να μου πει γιατι δεν μπορω να ανοιξω το 2 καναλι που ειναι se hd mpeg2?

Γιατι ειναι δοκιμες φιλε μου,τα δεδομενα συνεχως αλλαζουν,ειναι και το σημα που δεν ειναι καλο ,υπάρχουν και ασυμβατοτητες με τους υπαρχοντες δεκτες,μπορει και να ειναι κωδικοποιημενο καποιο καναλι καποια στιγμη,μπορει και να μην εκπεμπει περιεχομενο κλπ κλπ

Mην ξεχνας οτι επισημα το Star δεν αναφερει ότι κανει δοκιμες...

εγω πιανω τα τρια δοκιμαστικα του σταρ αλλα ανοιγει μονο το sd καναλι/ξερει κανεισ να μου πει γιατι δεν μπορω να ανοιξω το 2 καναλι που ειναι se hd mpeg2?

Για να το ανοίξει θα πρέπει η τηλεόραση να υποστηρίζει την λήψη HD καναλιών, το ότι υποστηρίζει την λήψη DVB-T και mpeg2 δεν την κάνει αυτόματα κατάλληλη και για τα HD.

Ο ψηφιακός σου δέκτης είναι HD, manuollo;

οντωσ σε αυτο εχει δικιο.παντωσ πριν αλλαξει το streaming.τα επιανα κανονικα ολα τα καναλια του.αν παραμεινει αυτη η ποιοτητα εικονασ τοτε θα ειναι παρα πολυ καλα..

φιλε μου theox δεν ξερω απο που μπορω να δω αν το dvb-t τησ τηλεορασησ μου υποστηριζει κ hd.

Re: Απάντηση: Re: Ετοιμοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί για πιλοτικές ψηφιακές εκπομπές

αυτο απο που μπορεισ να το δεισ??

Ποια τηλεόραση έχεις; Δεν θα είναι δύσκολο να βρεθεί τι υποστηρίζει με λίγο googlισμα...