Ετσι, απο περιεργεια ρωταω. Ποιος ΔΕΝ εχει δει το 300?

Άντε πάρτε μια γεύση....

Προσοχή... Ακατάλληλο για ανηλίκους...

hxxp://www.youtube.com/watch?v=85LElV2mm00

Απάντηση: Re: Ετσι, απο περιεργεια ρωταω. Ποιος ΔΕΝ εχει δει το 300?

Άντε πάρτε μια γεύση....

Προσοχή... Ακατάλληλο για ανηλίκους...

hxxp://www.youtube.com/watch?v=85LElV2mm00

:flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

Γνωστές οι απόψεις του Miller και λογικό είναι να χρωματίζουν, μέχρι ενός σημείου και τα έργα του. Αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί για να τα απαξιώσει. Ένα δημιούργημα είναι πολύ σύνθετο πράγμα για να μπορείς να το μετρήσεις με ένα και μόνο κριτήριο. Χώρια που, διαβάζοντας το comic, εγώ είχα την αίσθηση ότι οι πραγματικοί Σπαρτιάτες δεν πρέπει να απείχαν και πολύ από αυτούς που διάβαζα. Στην ταινία μάλιστα, οι αμερικάνικες κορώνες που με ενόχλησαν ήταν πολύ περισσότερο οι προσθήκες του επίσης ρεπουμπλικάνου Snyder παρά το κείμενο του Miller.

Πέραν όλων αυτών, όμως, πιστεύω ότι οι φίλοι του κινηματογράφου έχουν ένα σημαντικό λόγο να τη δουν: τη φωτογραφία και την (ψηφιακή) σκηνογραφία. Όχι, δε μιλάω για ειδικά εφέ και τεχνικά επιτεύγματα, αλλά για την αισθητική. Επί πολλά χρόνια ο κινηματογράφος προσπαθεί να μας πείσει ότι αυτό που βλέπουμε είναι πραγματικό. Ελάχιστες ταινίες επιχειρούν την αποστασιοποίηση, και συνήθως εξαντλούνται στο ασπρόμαυρο φιλμ και στον κόκκο. Οι πιο ικανοί δοκιμάζουν τα όρια του μοντάζ. Καιρός ήταν να δούμε και κάτι άλλο. Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που οι 300 συνδέονται με το Sin City, όχι ο Frank Miller.

Οι απόψεις τού Miller,Λευτέρη, αποτυπώνονται στο κόμικ του ´300´.Αυτού τού τύπου ο ´ηρωισμός´θυμίζει τον Υπεράνθρωπο τού Νίτσε και όχι αυτόν που θυσιάζεται για την πατρίδα του σε καιρό απειλής.Ως εκ τούτου τέτοιου είδους ´ήρωες´δεν με αφορούν.

Re: Απάντηση: Ετσι, απο περιεργεια ρωταω. Ποιος ΔΕΝ εχει δει το 300?

Δεν το ειδα και ουτε προκειται.
Οταν ακους τις γυναικες να λενε οτι πηγαν να δουν την ταινια για να θαυμασουν τα 6 packs των κοιλιακων των στρατιοτων εγω τι να πώ? :slapface:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ετσι, απο περιεργεια ρωταω. Ποιος ΔΕΝ εχει δει το 300?

Δεν το ειδα και ουτε προκειται.
Οταν ακους τις γυναικες να λενε οτι πηγαν να δουν την ταινια για να θαυμασουν τα 6 packs των κοιλιακων των στρατιοτων εγω τι να πώ? :slapface:

Ισως να ξεκινήσεις γυμναστήριο ???:operator:

Είμαστε όμως άτιμη φάρα. Όσο την περιμέναμε να βγει την εκθειάζαμε . Με το που την είδαμε πίναμε νερό στο όνομα του Miler . ¨όταν άρχισε να γίνεται ο χαμός και να συρρέει στις αίθουσες ο κοσμάκης σαν τα πρόβατα αρχίσαμε να τη σνομπάρουμε . Τελικά τι θέλουμε? Να βλέπουμε μια καλή ταινία μόνο εμείς ? Να απαγορεύεται οι καλές ταινίες να γίνονται blockbuster? Να βάλουμε face control στις αίθουσες για να μην μπαίνει η κυρα Κατίνα με τον μπετατζή φίλο της και υποβιβάζουν την κουλτούρα και την αξία του έργου?. Μας αρέσει φωνάζουμε . Δεν μας αρέσει πάλι φωνάζουμε, μας προσβάλει φωνάζουμε , μας τιμά πάλι φωνάζουμε. Τελικά τι θέλουμε? Ζωντανό παράδειγμα ο Λεονάρντο Ντικάπριο που λόγο του τεράστιου ντόρου του Τιτανικού δεν θέλουμε ακόμα και σήμερα να τον βλέπουμε ούτε ζωγραφιστό ασχέτως αν έχει ταλέντο η όχι. Ευτυχώς το παιδί κάνει τεράστια προσπάθεια να πετάξει την ρετσινιά από πάνω του και τα καταφέρνει περίφημα.

Είμαστε όμως άτιμη φάρα. Όσο την περιμέναμε να βγει την εκθειάζαμε . Με το που την είδαμε πίναμε νερό στο όνομα του Miler . ¨όταν άρχισε να γίνεται ο χαμός και να συρρέει στις αίθουσες ο κοσμάκης σαν τα πρόβατα αρχίσαμε να τη σνομπάρουμε . Τελικά τι θέλουμε? Να βλέπουμε μια καλή ταινία μόνο εμείς ? Να απαγορεύεται οι καλές ταινίες να γίνονται blockbuster? Να βάλουμε face control στις αίθουσες για να μην μπαίνει η κυρα Κατίνα με τον μπετατζή φίλο της και υποβιβάζουν την κουλτούρα και την αξία του έργου?. Μας αρέσει φωνάζουμε . Δεν μας αρέσει πάλι φωνάζουμε, μας προσβάλει φωνάζουμε , μας τιμά πάλι φωνάζουμε. Τελικά τι θέλουμε? Ζωντανό παράδειγμα ο Λεονάρντο Ντικάπριο που λόγο του τεράστιου ντόρου του Τιτανικού δεν θέλουμε ακόμα και σήμερα να τον βλέπουμε ούτε ζωγραφιστό ασχέτως αν έχει ταλέντο η όχι. Ευτυχώς το παιδί κάνει τεράστια προσπάθεια να πετάξει την ρετσινιά από πάνω του και τα καταφέρνει περίφημα.

Πραγματι περιφημα να τον δεις στο Blood diamont
εαν δεν ετυχε!!

Παντως εγω δεν εχω γραψει πουθενα πως κακως επραξε οποιος την εχει δει ηδη. Ισα ισα που πιστευω πως η ταινια ειναι απο τα καλα blockbusters και ως εκ τουτου καποτε θα τη δω. Αυτο που με εχει ενοχλησει ειναι που ερχονται διαφοροι που βλεπουν 2-3 ταινιες τη χρονια (και ολες μάπα ως επι το πλείστον) και μου τη λενε που δεν ετρεξα να τη δω. Σορρυ, αλλα δεν εχει μπει ακομα στο τοπ 5 των προτεραιοτητων μου ετσι ωστε να εχει βασιμες ελπιδες για θεαση. Αυτο ομως δε σημαινει οτι θεωρω πως ειναι του πεταματου. Αλλωστε, πολλες που εχω δει ειναι σιγουρα χειροτερες απο το 300.

Ο Ντι Καπριο ειναι καλος και στο Blood Diamond και στις συμμοριες της Νεας Υορκης και σε αλλες ταινιες. Υποψιαζομαι πως ειναι και καλος τυπακος.

Πετρο αυτον τον λαβυρινθο του Πανα τον ειδες??

Kι ομως, ΟΧΙ ΑΚΟΜΑ!!!!! Και μετα μου λενε γιατι ακομα δεν εχω δει το 300... Ουτε στο 1/3 απο αυτα που θεωρω ενδιαφεροντα και που συμβαινουν γυρω μου (μας) δεν προλαβαινω να βλεπω-παραβρίσκομαι-ακουω.