Έτσι ξαφνικά....χωρίς λόγο

Κάλλη μου έχω διαβάσει χ 2 φορές ότι έχει γράψει
αυτός ο σκοτεινός Αγγλος...Απλά ότι καλύτερο στη λογοτεχνία του φανταστικού..

Kώστα, δεν αντιλέγω.
Ούτε ήταν ο φόβος που με απέτρεψε , αλλά αυτή η αίσθηση του κακού που υπέβοσκε πίσω από κάθε αράδα.
Ήταν σαν να νιώθεις αυτό το 'κακό' να μπαίνει μέσα σου, και ποτέ δεν ένιωσα κάτι τέτοιο σε άλλα αντίστοιχα βιβλία.
Δεν μπορώ με λέξεις να αποδώσω αυτό το τρομακτικό συναίσθημα, το βέβαιο όμως είναι ότι δεν θέλω να το ξανανιώσω...

Και καταπληκτικός ζωγράφος...

Δείτε τις εικόνες στα δύο Abarat...

Tortured Souls

...όχι από τα Abarat

talisac.jpg

BarkerClive.jpg

η υπογραφή του μοναδικού ανθρώπου που με έκανε να νιώσω το κακό να με περιτριγυρίζει, να αναδύεται πίσω από τις λέξεις και να με πνίγει.
Νομίζω ότι ήταν τα μοναδικά βιβλία που δεν θέλησα να διαβάσω πάνω από 6-7 σελίδες.

Same here. Διάβασα το πρώτο Βιβλίο του Αίματος και το τέλειωσα με απέραντη ανακούφιση. Τίποτα δε θα με κάνει να ξαναδιαβάσω βιβλία του.

Απάντηση: Re: Έτσι ξαφνικά....χωρίς λόγο

Kώστα, δεν αντιλέγω.
Ούτε ήταν ο φόβος που με απέτρεψε , αλλά αυτή η αίσθηση του κακού που υπέβοσκε πίσω από κάθε αράδα.
Ήταν σαν να νιώθεις αυτό το 'κακό' να μπαίνει μέσα σου, και ποτέ δεν ένιωσα κάτι τέτοιο σε άλλα αντίστοιχα βιβλία.
Δεν μπορώ με λέξεις να αποδώσω αυτό το τρομακτικό συναίσθημα, το βέβαιο όμως είναι ότι δεν θέλω να το ξανανιώσω...

κι ομως αυτο ειναι που τον κανει σπουδαιο...Παντως αν δεν μπορεις τα "αγρια" του διαβασε τον "Υφαντοκοσμο"-ενα απο τα καλυτερα παραμυθια που γραφτηκαν ποτε...

Tό βάζω εδώ μιάς και γιά μένα αποτελεί ένα μνημειώδες έργο τέχνης.
Τό βάλς τού Γατόπαρδου σέ σκηνοθεσία Λουκίνο Βισκόντι και μουσική Νίνο Ρότα.
Μπάρτ Λάνκαστερ ,Κλαούντια Καρντινάλε,Αλαίν Ντελόν πρωταγωνιστούν καί λάμπουν..
Η μεγάλη σκηνή τού Χορού ,διαρκείας 45 λεπτών, σκηνοθετικά εξαίσια ,γεμάτη συμβολισμούς γιά τήν παρακμή τής Αριστοκρατίας καί τήν άνοδο τής Αστικής Τάξης..
Μιά από τίς μεγαλύτερες ταινίες όλων τών εποχών γυρισμένη στά 1963 από τόν μαρξιστή ''Κόκκινο Αριστοκράτη'' Βισκόντι.

http://www.youtube.com/watch?v=7nWmnygnn2g

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Έτσι ξαφνικά....χωρίς λόγο

κι ομως αυτο ειναι που τον κανει σπουδαιο...Παντως αν δεν μπορεις τα "αγρια" του διαβασε τον "Υφαντοκοσμο"-ενα απο τα καλυτερα παραμυθια που γραφτηκαν ποτε...

Πάνο, δεν είναι θέμα άγριου ή τρομακτικού....το επαναλαμβάνω. εξάλλου, έχω διαβάσει ¨αγρια" βιβλία.
Το κακό, δυστυχώς δεν μπορώ να περιγράψω αυτό το συναίσθημα, αυτό δεν θέλω να νιώσω. Τον Υφαντόκοσμο, αν και τον είχαμε, μάλλον αρνήθηκα να τον διαβάσω για τους ίδιους λόγους. Μπορεί να έκανα και λάθος....εξάλλου, πάνε χρόνια από τότε..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Έτσι ξαφνικά....χωρίς λόγο

Πάνο, δεν είναι θέμα άγριου ή τρομακτικού....το επαναλαμβάνω. εξάλλου, έχω διαβάσει ¨αγρια" βιβλία.
Το κακό, δυστυχώς δεν μπορώ να περιγράψω αυτό το συναίσθημα, αυτό δεν θέλω να νιώσω. Τον Υφαντόκοσμο, αν και τον είχαμε, μάλλον αρνήθηκα να τον διαβάσω για τους ίδιους λόγους. Μπορεί να έκανα και λάθος....εξάλλου, πάνε χρόνια από τότε..

δεν εχει σχεση με τα αλλα.Take my word on that.καμμια....ριχτου μια ματια.

Σπυρο εβαλες τεραστια ταινια.Ο Βισκοντι σε θεμα αισθητικης μονο με τον Κιουμπρικ μπορει να συγκριθει.
Οπως ειπε και καποιος παρτε φωτογραφιες απο τις ταινιες του καντε τες καδρα και βαλτε τες στο Λουβρο ή στο Βατικανο διπλα στο Μικελαντζελο και το ΝταΒιντσι...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Έτσι ξαφνικά....χωρίς λόγο

δεν εχει σχεση με τα αλλα.Take my word on that.καμμια....ριχτου μια ματια.

:2thumb22sup: σου έχω εμπιστοσύνη.
I will. πρέπει να πάρει σειρά όμως, έχω "εκκρεμότητες". Ευτυχώς έρχονται διακοπές ...

Η ζωγραφική του Pierre Bonnard θα μπορούσε σε μια πρώτη ανάγνωση να χαρακτηρισθεί, όπως θα έλεγε και κάποιος καλός φίλος, απλοϊκή ή έστω 'old fashioned'.
Ίσως και να μου αρέσει γι αυτούς ακριβώς τους λόγους, ίσως για τις εναλλαγές ανάμεσα στις πρώιμες και ύστερες δημιουργίες του, στα χρώματα κυρίως, φωτεινά κι έντονα στην αρχή. σκοτεινότερα στη συνέχεια και πάλι η επαναφορά των χρωμάτων στο τέλος.

Το Dinning Room on the Garden είναι νομίζω ένα δείγμα της ύστερης περιόδου του

P.+Bonnard+-+Dining+Room+on+the+Garden+-+1934-35.jpg

και το Iris and Lillacs απλά έχει τα αγαπημένα μου χρώματα...δηλαδή, όχι μόνον αυτό, αλλά και γι αυτό το αγαπώ...

bonnard-pierre-iris-et-lilas-2400361.jpg

και ασφαλώς υπάρχει και το breakfast-room -not -in -the -garden

Pierre-Bonnard-The-Breakfast-Room--1930-5201.jpg

αυτά, για να μην θεωρηθεί ότι είμαι ...."σκοτεινός τύπος" :D

%CE%A4%CE%95%CE%A4%CE%A3%CE%97%CE%A3%20%CE%98%CE%91%CE%9B%CE%91%CE%A3%CE%A3%CE%91%201.jpg

Ο Τέτσης, παρά την ηλικία του, ζωγραφίζει με την ορμή και τη δύναμη εφήβου. Τον λάτρεψα, γιατί καταφέρνει να χωρέσει τη θάλασσα ακόμα και στο πιο μικρό του έργο!

Πραγματικά δεν μπορω να καταλαβω πως γινανε διασημοι πολλοι απο αυτους που ποσταρετε
πιτσιρικάς ζωγραφιζα καλύτερα:BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Re: Έτσι ξαφνικά....χωρίς λόγο

Πραγματικά δεν μπορω να καταλαβω πως γινανε διασημοι πολλοι απο αυτους που ποσταρετε
πιτσιρικάς ζωγραφιζα καλύτερα:BDGBGDB55:

Αφού δεν το κατέχετε το άθλημα ρε παλληκάρια, άστε το ήσυχο, μην το βασανίζετε!!:2thumb22sup::violent-smiley-030: