Euro 2008 HD από τον Hellas Sat !

Re: Απάντηση: Re: Euro 2008 HD από τον Hellas Sat !

Δεν είναι απαραίτητη η αγορά μοντούλας για τον Kathrein. Μπορεί να δεχτεί εξωτερικό universal card reader μέσω της θύρας rs 232 ή usb. Συνεργάζεται άψογα με το infinity unlimited.
Οχι ρε γαμώτο, και πήγα κι έδωσα ένα 50άρι για conax μοντούλα.

Διακρίνω σε πολλούς τεράστια βεβαιότητα και μάλλον γνωρίζουν. Τελικά ισχύει ή στο τέλος θα λέμε τι έφταιξε πάλι?

χωρίς πολλές λεπτομέρειες (μετά τις ανακοινώσεις αυτά) ΝΑΙ Η ΟΧΙ?

Παίδες, να σας πω κι εγώ τον πόνο μου. Ζω στην Αλεξανδρούπολη, έχω σταθερό πιάτο 1,20 με 2 "μάτια" (Hotbird, Astra) και αναλογικό δέκτη (έναν Topfield, δεν θυμάμαι μοντέλο).
Πρώτη ερώτηση: Μπορεί να στρφεί το πιάτο, ώστε να "βλέπει" τον Hellas Sat με ένα ακόμη LNB και παράλληλα να πιάνει και τους άλλους δύο δορυφόρους ή λέω π@π@ριές και πρέπει να πάρω και δεύτερο (μικρότερο) πιάτο για τον Hellas Sat;
Δεύτερη ερώτηση:Τον HD δέκτη που θα πάρω θα τον βάλω στο σαλόνι και τον αναλογικό που έχω στην κρεβατοκάμαρα. Μπορώ να πάρω μέσω του ίδιου καλωδίου (αν υποθέσουμε ότι αρκεί για όλους τους δορυφόρους το πιάτο που ήδη έχω) εικόνα και από τους δύο δέκτες;

Και κάτι τελευταίο: Για HD δέκτη σκέφτηκα τον Homecast HS-5101 HD (αν θυμάμαι καλά το μοντέλο), για τον οποίο γράφτηκαν εδώ τα πιο κολακευτικά σχόλια. Τελευταία όμως διαβάζω ότι ο "Κατερίνας" σκίζει (ενώ στο συγκριτικό είχε μάλλον απογοητεύσει) και άρχισα να κλονίζομαι. Πείτε μου τη γνώμη σας γι' αυτούς τους δύο, γιατί σε μια λογική κατηγορία τιμής δεν βλέπω να "παίζει" κάποιος άλλος.

Συγγνώμη για τη φλυαρία μου, αλλά σκέφτηκα πως θα ήταν καλύτερο να διατυπώσω τις απορίες και τις ανησυχίες μου όλες μαζί.

O δέκτης που έχεις τωρα προφανώς δεν είναι αναλογικός αλλά ψηφιακός sd (standard definition). Για να πάρεις ταυτόχρονη εικόνα απο 2 δέκτες (ασχέτως αν ειναι στανταρ ευκρίνειας ή υψηλής ευκρίνειας) θα χρειαστείς τουλάχιστον αλλαγή στα "μάτια" (θα βαλεις twin 2 εξόδων), πιθανότατα αλλο ένα διακοπτάκι (προφανώς έχεις ήδη ένα) και ξεχωριστό καλώδιο για τον δεύτερο δέκτη. Για Hellasat θα χρειαστείς νέο πιάτο, εκτός κι αν κανεις κινητό αυτό που έχεις.
Δεκτες τελος υπάρχουν πολλοί, θα πρεπει να το ψάξεις λίγο το θέμα.

O δέκτης που έχεις τωρα προφανώς δεν είναι αναλογικός αλλά ψηφιακός sd (standard definition). Για να πάρεις ταυτόχρονη εικόνα απο 2 δέκτες (ασχέτως αν ειναι στανταρ ευκρίνειας ή υψηλής ευκρίνειας) θα χρειαστείς τουλάχιστον αλλαγή στα "μάτια" (θα βαλεις twin 2 εξόδων), πιθανότατα αλλο ένα διακοπτάκι (προφανώς έχεις ήδη ένα) και ξεχωριστό καλώδιο για τον δεύτερο δέκτη. Για Hellasat θα χρειαστείς νέο πιάτο, εκτός κι αν κανεις κινητό αυτό που έχεις.
Δεκτες τελος υπάρχουν πολλοί, θα πρεπει να το ψάξεις λίγο το θέμα.

Για το "αναλογικός" που είπα, ασφαλώς και κατάλαβες ότι δεν έχω και μεγάλη σχέση με το όλο θέμα. Δίκιο έχεις!

Σχετικά με τους δέκτες, εξυπακούεται ότι θα ψάξω κι άλλο το θέμα. Απλώς έλαβα υπόψη μου τα συμπεράσματα των παιδιών που παραβρέθηκαν στο συγκριτικό των τεσσάρων δεκτών, που έγινε sticky στην υποκατηγορία.

Όσο για τα άλλα, ήσουν σαφέστατος και σ' ευχαριστώ πολύ!

Re: Απάντηση: Euro 2008 HD από τον Hellas Sat !

Πόσοι πιστεύετε ότι θα ενδιαφερθούν να δουν το Euro 2008 σε HD από τον Hellassat (δηλαδή έχουν ήδη δορυφορικό εξοπλισμό HD ή πρόκειται να αγοράσουν επί τούτου) ;;;
10000 - 15000 ???? Ή μήπως λέω λίγους????
Η γνώμη σας (και ιδιαίτερα αυτών που έχουν άμεση σχέση με την δορυφορική στην Ελλάδα) είναι σημαντική....
δεν είναι λίγος ο αριθμός αλλα μεγάλος, νομίζω πως χίλια άτομα είναι πολύ, εφόσον δεν υπάρχει ελληνικό HD κανάλι ο αριθμός δύσκολα να ανεβεί. εκτος ότι πολύ περιμένουνε τον λεγόμενο dream.
χωρίς ούτε μια διαφήμιση από κανένα ελληνικό κανάλι περί υψηλής ευκρίνειας εικόνας (εφόσον δεν υπάρχει) ποιος ο λόγος τις αγοράς για χρηστες που δεν μπαίνουνε στα forum.

Πόσοι πιστεύετε ότι θα ενδιαφερθούν να δουν το Euro 2008 σε HD από τον Hellassat (δηλαδή έχουν ήδη δορυφορικό εξοπλισμό HD ή πρόκειται να αγοράσουν επί τούτου) ;;;
10000 - 15000 ???? Ή μήπως λέω λίγους????
Η γνώμη σας (και ιδιαίτερα αυτών που έχουν άμεση σχέση με την δορυφορική στην Ελλάδα) είναι σημαντική....
Ο αριθμός αυτός θεωρείται αντικειμενικά πολύ απίθανο να επιτευχθεί.
Η έλλειψη της σχετικής προβολής του εγχειρήματος και ο πολύ περιορισμένος χρόνος μέχρι την υλοποίηση του, είναι οι σημαντικότερες αιτίες.

οπου ρωταω για HD φιλους και γνωστους ακομη απορούν

ζητημα αν στην αρχη αγοραστουν 2.000 3.000 κοματια μετα λόγω μοδας και αφου το εχει η Μαρικα ας το παρουμε και εμεις ,θα γινει το ελα να δεις

Δεν είναι απαραίτητη η αγορά μοντούλας για τον Kathrein. Μπορεί να δεχτεί εξωτερικό universal card reader μέσω της θύρας rs 232 ή usb. Συνεργάζεται άψογα με το infinity unlimited.
Σοβαρά???

Έχω το infinity unlimited USB, μιας και το χρησιμοποιούσα για θέαση νόβα με την Skystar2! Δηλαδή Αλέξανδρε, μπορώ να πάρω την κάρτα για HD Suisse και να χρησιμοποιώ το infinity? Μήπως θα μπορούσες να ανοίξεις ενα νέο θέμα, γράφοντας εναν οδηγό εγκατάστασης του infinity στον Kathrein? :grandpa:

Άλεξ, μπορείς να μου εξηγήσεις πως παίζουν τα εξωτερικά card readers αφού, από όσα ξέρω, τα emu που τρέχουν στην Κατρίνα είναι μόνο πελάτες; Τί έχω χάσει;

Σοβαρά???

Έχω το infinity unlimited USB, μιας και το χρησιμοποιούσα για θέαση νόβα με την Skystar2! Δηλαδή Αλέξανδρε, μπορώ να πάρω την κάρτα για HD Suisse και να χρησιμοποιώ το infinity? Μήπως θα μπορούσες να ανοίξεις ενα νέο θέμα, γράφοντας εναν οδηγό εγκατάστασης του infinity στον Kathrein? :grandpa:
και εγω εχω την ιδια απορια πως κανεις εγκατασταση του infinity στον δεκτη Αλεξανδρε τα φωτα σου

Φαίνεται να τα έχεις μπερδέψει λίγο, πάντως αν κάποιο (μοναδικό?) πιάτο είναι γυρισμένο στον Hellasat τότε είσαι καλυμένος, όταν και εφόσον εκπληρωθεί η προφητεία.
Εννοείται ότι θα χρειαστείς τηλεόραση και δορυφορικό δέκτη HD....

Σίγουρα δεν θα χρειαστείς "κεραία Υψηλής ευκρίνειας HD" -bye- ή ότι άλλο θα προσπαθήσουν να σου πουλήσουν μέχρι τότε!

Καταρχήν έχω HD τηλεόραση .... για το δέκτη προβληματίζομαι!

Από όσα μου λες δεν είναι απαραίτητο να έχω καν ειδικό καλωδιακό δέκτη (όπως αυτόν http://www.technisat.com/index6ef5.html?nav=Cable_DVB_C_,en,67-72 που έχω τώρα) αλλά θα μπορούσα να συνδέσω την κεραία και με έναν οποιονδήποτε HD satellite receiver όπως η "κατερίνα" που διαβάζω εδώ (να κάνω και upscale το SD σήμα!!) και φυσικά να έχω και λήψη της "προφητείας"

Τα λέω καλά?

οπου ρωταω για HD φιλους και γνωστους ακομη απορούν

ζητημα αν στην αρχη αγοραστουν 2.000 3.000 κοματια μετα λόγω μοδας και αφου το εχει η Μαρικα ας το παρουμε και εμεις ,θα γινει το ελα να δεις

Και αύριο να το ανακοίνωναν εγώ δεν πιστεύω ότι θα έβλεπαν το Ευρώ σε HD πάνω από 1000 άτομα. Πόσοι έχουν δέκτες HD αυτή τη στιγμή; Πόσοι δέκτες HD μπορούν να πωληθούν σε 1-2 μήνες;

Όσοι έχουν δορυφορική βλέπουν hotbird και δεν πρόκειται να μετακινήσουν το πιάτο και να χάσουν τη Nova. Δύο πιάτα έχουν ελάχιστοι.

Οπότε, είναι το κόστος για το πιάτο, το κόστος για το δέκτη, το κόστος για την TV αν δεν έχουν ... και όλα αυτά για ένα μήνα, ... και απλά και μόνο για λίγο καλύτερη ποιότητα, ... και μετά άχρηστα; Δεν αξίζει τον κόπο για τους περισσότερους Έλληνες.

Ακόμη και για γω που έχω το μικρόβιο, αν δεν είχα τρέλα με το εγγλέζικο ποδόσφαιρο (πχ. Αλβανικό πακέτο) δεν θα το σκεφτόμουν. Δεν νομίζω ότι αξίζει να δώσεις ένα πεντακοσάρικο μόνο για να δεις ένα ευρώ σε HD αντί για SD.

Εγώ βέβαια πιστεύω ότι είναι μπαρούφες όλα αυτά και κάνω πλάκα με το θέμα. Σιγά σιγά πλησιάζει μήνας από το πρώτο ποστ, από τη διεθνούς φήμης εφημερίδα Φιλελεύθερος και τις διάφορες "πηγές" (ιαματικές; ).

Άλλωστε, όπως ξαναείπα, είτε έτσι είτε αλλιώς είναι για κράξιμο οι μανατζαρέοι της ΕΡΤ: πλήρωσαν για HD με τα λεφτά μας και είτε θα το δουν μόνο αυτοί, είτε θα μας κάνουν να τρέχουμε τελευταία στιγμή. Θα έπρεπε να τους απολύσουν όλους για ανικανότητα! Ναι, το "τελευταία στιγμή" για πράγματα που αφορούν άλλους και έχουν έξοδα είναι ασυγχώρητη ανικανότητα.

Μια παροιμια λεει "πριν πεινασεις μαγειρευεις " τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα ειτε μεσω Hellas Sat ειτε μεσω Ελβετικου πακετου τους αγωνες του Euro θα τους δουμε σε HD υπαρχουν αρκετοι που εχουν ηδη κανει την προετοιμασια τους τωρα εαν μας ερθει απο τον Hellas sat δωρακι καλως να ερθει..:guitarist:

Εγώ πάλι πιστεύω ότι όλες οι καφετέριες που θέλουν να έχουν κόσμο το καλοκαίρι λόγω του EURO θα αποκτήσουν τον εξοπλισμό, αφού και οι περισσότερες έχουν πια οθόνες υψηλής ανάλυσης. Πιστεύω όμως ότι θέλει και το κατάλληλο promotion από τον πάροχο, ώστε να διαφημιστεί. Γιατί δεν διαβάζουν όλοι φόρουμ ούτε και περιοδικά του χώρου, που ασχολούνται με τα δορυφορικά.

panosxgr σημερα ο Ελληνας ενημερωνεται περισοτερο απο το ιντερνετ παρα αποα τα δελτια ειδησεων η τις διαφημισεις και σε forum να μην το διαβασεις σιγουρα σε καποιο blog θα το διαβασεις. Σιγουρα το μεγαλυτερο promotion και για την μετεπειτα λειτουργια του θα ειναι οι καφετεριες και μην εκπλαγουμε αν δουμε καμια οθονη με HD προβολεα στης κεντρικες πλατειες μας το κοστος δεν ειναι απαγορευτικο!!!!:fahne90:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Euro 2008 HD από τον Hellas Sat !

Καταρχήν έχω HD τηλεόραση .... για το δέκτη προβληματίζομαι!

Από όσα μου λες δεν είναι απαραίτητο να έχω καν ειδικό καλωδιακό δέκτη (όπως αυτόν http://www.technisat.com/index6ef5.html?nav=Cable_DVB_C_,en,67-72 που έχω τώρα) αλλά θα μπορούσα να συνδέσω την κεραία και με έναν οποιονδήποτε HD satellite receiver όπως η "κατερίνα" που διαβάζω εδώ (να κάνω και upscale το SD σήμα!!) και φυσικά να έχω και λήψη της "προφητείας"

Τα λέω καλά?

Με έχεις μπερδέψει, στην ταράτσα έχετε δορυφορικό πιάτο/πιάτα και από 'κει πάει σε multiswitch οπου γίνεται η διανομή στα διαμερίσματα ;;;;;
Αυτό που λες τώρα είναι ότι σου έρχεται...καλώδιο....καλωδιακής τηλεόρασης και ότι ο δέκτης σου είναι "καλωδιακός" με μπερδεύει.

Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν 1) έχετε καλωδιακή τηλεόραση (π.χ. Αρχάνες ή στην Πλάκα ή άλλος παραδοσιακός οικισμός) και το πιάτο στην ταράτσα είναι άσχετο και σκέτη σύμπτωση ή 2) έχετε δορυφορική κεραία, κάνετε λήψη δορυφορικών προγραμμάτων, "ξεκλειδώνονται" κάπου κεντρικά και εν συνεχεία διαμορφώνονται ώς καλωδιακή τηλεόραση και μοιράζονται στα διαμερίσματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να φροντίσεις να στήσεις δική σου εγκατάσταση (αν επιτρέπεται). Πάλι και δε, ξαναρίξε μια ματιά στην εγκατάσταση και ξαναποστάρησε.

καλα δεν πιστευω αυτα που διαβαζω...επισιμη ανακοινωση ποτε θα εχουμε??

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Euro 2008 HD από τον Hellas Sat !

2) έχετε δορυφορική κεραία, κάνετε λήψη δορυφορικών προγραμμάτων, "ξεκλειδώνονται" κάπου κεντρικά και εν συνεχεία διαμορφώνονται ώς καλωδιακή τηλεόραση και μοιράζονται στα διαμερίσματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να φροντίσεις να στήσεις δική σου εγκατάσταση (αν επιτρέπεται). Πάλι και δε, ξαναρίξε μια ματιά στην εγκατάσταση και ξαναποστάρησε.

Αυτό πρέπει να έχουν.
Το ίδιο πρόβλημα έχουμε κι εμείς στο λόφο Έντισον στην Παλλήνη και προχωρούμε σε στήσιμο ξεχωριστού κεντρικού πιάτου για 8 διαμερίσματα...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Euro 2008 HD από τον Hellas Sat !

2) έχετε δορυφορική κεραία, κάνετε λήψη δορυφορικών προγραμμάτων, "ξεκλειδώνονται" κάπου κεντρικά και εν συνεχεία διαμορφώνονται ώς καλωδιακή τηλεόραση και μοιράζονται στα διαμερίσματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να φροντίσεις να στήσεις δική σου εγκατάσταση (αν επιτρέπεται). Πάλι και δε, ξαναρίξε μια ματιά στην εγκατάσταση και ξαναποστάρησε.

Όπως λέει και ο φίλος aragorn παρακάτω που είναι στο Λόφος Έντισον, έτσι και εγώ στην Ήλιδα (πρώην Δημοσιογραφικό Χωρίο Αμαρουσίου) πρέπει να έχω κάτι τέτοιο, οπότε με βλέπω από όσο καταλαβαίνω για δικό μου εξοπλισμό ή να συννενοηθώ με τον εγκαταστάτη - συντηρητή για τυχόν προσθήκες στα λαμβανόμενα κανάλια ......
Πάντως ευχαριστώ για τις πληροφορίες ....