euro σε 5.1 με ελληνικη περιγραφη..ιδεες

αυτο που ειπα με τις ζωνες γινεται?μπορει να βοηθησει καποιος?

Τελικά το πιο εύκολο είναι με το DVD Recorder. Τουλάχιστον εγώ έτσι το έκανα κι απόλαυσα αγώνες με δορυφορική εικόνα και ελληνική περιγραφή!

Re: Απάντηση: euro σε 5.1 με ελληνικη περιγραφη..ιδεες

Τελικά το πιο εύκολο είναι με το DVD Recorder. Τουλάχιστον εγώ έτσι το έκανα κι απόλαυσα αγώνες με δορυφορική εικόνα και ελληνική περιγραφή!

+1
Το θέμα με τους γείτονες όμως πως θα το λύσουμε; Θα μάθουμε ΤΑ (αισιόδοξος :music-smiley-005: ) γκολ της εθνικής από τις φωνές τους !

Εάν έχει LIVE TV το DVD REC τότε βάζεις την ανάλογη χρονοκαθυστέρηση και είσαι μια χαρά! Τουλάχιστον εγώ έτσι κάνω και έγω άψογο συγχρονισμό εικόνας και ήχου. Απλά προϋποθέτει το DVD Recorder να έχει σκληρό δίσκο και αυτή τη λειτουργεία.

Re: Απάντηση: euro σε 5.1 με ελληνικη περιγραφη..ιδεες

Εάν έχει LIVE TV το DVD REC τότε βάζεις την ανάλογη χρονοκαθυστέρηση και είσαι μια χαρά! Τουλάχιστον εγώ έτσι κάνω και έγω άψογο συγχρονισμό εικόνας και ήχου. Απλά προϋποθέτει το DVD Recorder να έχει σκληρό δίσκο και αυτή τη λειτουργεία.

Μακάρι με το timeshift να μπορούσα να "μεταθέσω" και τους πανηγυρισμούς των γειτόνων από τις διπλανές πολυκατοικίες. :ADFADF1:

Εάν είναι να βλέπουμε σε HD και να πανηγυρίζει ο γείτονας 3-4 δευτερόλεπτα πιο νωρίς, μικρό το κακό.

(ή προσκαλείς τους γείτονες στο σπίτι σου :D )

Σωστά, ας κερδίσει η εθνική και ας το μάθω γρηγορότερα ... :fahne90:
Να τους καλέσω όοοοοοοοοολους στο σπίτι λίγο δύσκολο ... θα κάνουν ουρά στις σκάλες :bigcry:
Μια σκέψη βέβαια είναι να παρακολουθώ τους αγώνες με ακουστικά .... :music-smiley-006:

Τοπ Σάββατο το βράδυ χρησιμοποιήσαμε DVD Recorder αλλά πάλι υπήρχε πρόβλημα. Μικρή η διαφορά αλλά ενοχλητική.
Χθές το βράδυ βρήκαμε την απόλυτη λύση, αρκεί να βλέπετε από HD Suisse κι όχι από ORF1.
Χρησιμοποιήσαμε 2 αποκωδικοποιητές.
Ο Technomate έδινε εικόνα στον προβολέα κι ο Humax έδινε ήχο (από ΝΕΤ) στον AV. HD εικόνα με Ελληνικό ήχο και μηδέν καθυστέρηση. :a0210:
Η σύνδεση ήταν με λούπ από την πρίζα στον Technomate κι από το out του Technomate στο in του Humax.
Είπα προηγουμένως οτι δεν δουλεύει με το ORF1, (δεν το δοκίμασα), γιατί τα 2 κανάλια (HD Suisse και ΝΕΤ) θα πρέπει να είναι στην ίδια μπάντα για να δουλέψει το λούπ.

Eγω ειδα εικονα απο το HD suisse και Dreambox DM800 και ηχο απο Νετ (απο dvd recorder).
Μικρη διαφορα αλλα οσοι τον ειδανε μαζι μου , τους φυγανε τα τσ#$%σα !
Αφου και οι γυναικες της παρεας χαζεψαν με τη ποιοτητα !
Μετα ρωταγανε τους αντρες του, "γιατι εμεις δεν βλεπουμε ετσι ?" :damnyou:

H εικονα απο το HD Suisse kalyterh apo to ORF HD ...

Μηδενική καθυστέρηση και άψογη εικόνα με την πρώτη προσπάθεια:

1) Εικόνα HD Swisse μέσω ξεχωριστού καλωδίου από πιάτο NOVA σε αποκωδικοποιητή Humax 2000 HD και μέσω εξόδου HDMI προς είσοδο HDMI της TV

2) Ήχος από ΝET μέσω NOVA απευθείας από έξοδο RCA αποκωδικοποιητή Panasat (ή Patatasat) προς ενισχυτή Home Cinema

3) Για προχωρημένους, προαιρετική επιλογή Super Stadium effect στον ενισχυτή του Home Cinema.

Αρχίζω να εκδίδω εισιτήρια...

Απάντηση: Re: euro σε 5.1 με ελληνικη περιγραφη..ιδεες

H εικονα απο το HD Suisse kalyterh apo to ORF HD ...

Γιάννη διαφωνώ...
Χθές δεν είδαμε καθόλου ORF αλλά το Σάββατο που είδαμε και τα δύο, και ORF και HD Suisse το ORF ήταν πολύ καλύτερο. Το μόνο πρόβλημα ήταν κάποια παγώματα εικόνας που είχαμε.

Mπαμπη, λογω του οτι το ORF paizei σε 720p, εχει λιγοτερη λεπτομερεια αλλα λιγο καλυτερη κινηση.
Στη δικια μου TV (pioneer 427) kai me ton συγκεκριμενο δεκτη , η εικονα ηταν σιγουρα καλυτερη στο hd suisse.
Ο δεκτης του DM800 παντως δεν ειναι ο καλυτερος ... απο εικονα φυσικα.
Ο Αλεξης που τον εχει δει μαζι με τον Κατηρειν , ειπε πως ο Κατηρειν ειχε καλυτερη εικονα απο τον DM800 ...

Φυσικα , οποιο καναλι HD ειδα χτες... ειχε ΠΟΛΥ καλυτερη εικονα απο τη NET !!!

Last edited:
με αυτα που λετε ομως για τον ηχο απο την ΝΕΤ προυποθετει οτι χανεται το 5.1...καποιος συνδυασμος με ενισχυτες που υποστηριζουν 2-3 ζωνες δεν γινεται??επισης υπαρχει καποιος τροπος να βαλω οτι δεν εχω κεντρικο ηχειο και να μην περασει ο ηχος της περιγραφης στα 2 μπροστινα?γιατι το orf hd εχει υποχρεωτικα περιγραφη..

με αυτα που λετε ομως για τον ηχο απο την ΝΕΤ προυποθετει οτι χανεται το 5.1...καποιος συνδυασμος με ενισχυτες που υποστηριζουν 2-3 ζωνες δεν γινεται??επισης υπαρχει καποιος τροπος να βαλω οτι δεν εχω κεντρικο ηχειο και να μην περασει ο ηχος της περιγραφης στα 2 μπροστινα?γιατι το orf hd εχει υποχρεωτικα περιγραφη..

Μήπως μας χάρισαν γαϊδαρο και του κοιτάμε τα δόντια ??

Απάντηση: Re: euro σε 5.1 με ελληνικη περιγραφη..ιδεες

Σίμο, τώρα μ´έστειλες αδιάβαστο... Δηλαδή θές Ελληνικό ήχο και 5.1; :flipout:

Re: Απάντηση: Re: euro σε 5.1 με ελληνικη περιγραφη..ιδεες

Σίμο, τώρα μ´έστειλες αδιάβαστο... Δηλαδή θές Ελληνικό ήχο και 5.1; :flipout:

εγω εχω σκεφτει παντως τροπο..και νομιζω πως θα δουλεψει..θα αναφερω αποτελεσματα..αρκει να μου πειτε κατι..γινεται στον ενισχυτη(denon 3808) να παιζουν ταυτοχρονα 2 ζωνες αλλα με διαφορετικες πηγες??

Μήπως μας χάρισαν γαϊδαρο και του κοιτάμε τα δόντια ??

αν δεν μπορεσω με 5.1 προτιμω να ακουω τους ελληνες στην κερκιδα παρα το νουμερο που περιγραφει!!