EUROPE vs JAPAN (value for money)

Status
Not open for further replies.
για πειτε μου και εμενα γιατι εγω πρεπη να ειμαι πολυ τυχερος ανθρωπος.

25 χρονια ασχολουμε με το hifi και ποτε δεν μου χαλασε τιποτα.

ειχα και αγγλικα και γιαπωνεζικα και αμερικανικα.

ειναι τυχαιο αραγε;

Απάντηση: Re: EUROPE vs JAPAN (value for money)

για πειτε μου και εμενα γιατι εγω πρεπη να ειμαι πολυ τυχερος ανθρωπος.

25 χρονια ασχολουμε με το hifi και ποτε δεν μου χαλασε τιποτα.

ειχα και αγγλικα και γιαπωνεζικα και αμερικανικα.

ειναι τυχαιο αραγε;

Μαλλον ξερεις τι αγοραζεις

Εμένα μου έχουν χαλάσει και γιαπωνέζικο και ευρωπαϊκό cdp( Marantz ,Cairn).

Κλάσεις καλύτερα έπαιζε το ευρωπαϊκό.

Re: Απάντηση: Re: EUROPE vs JAPAN (value for money)

Μαλλον ξερεις τι αγοραζεις

αυτο ακριβως ειναι το θεμα.

δεν εχει σημασια η χωρα για να μην πω ουτε η μαρκα αλλα η συγκεκριμενη

συσκευη.

αν το παρουμε σταστικα το θεμα παντως τα καλυτερα μηχανακια ειναι

ευρωπαικα ενω απο ιαπωνικα πολυ λιγοτερα.

ακομα και η σειρα που ειχε βγαλη η sony για να προωθηση το sacd που εκανε

οτι καλυτερο ασχετως κοστους καλη ηταν αλλα οχι οτι ταρακουνησε τους

ευρωπαιους ενω κατα τα λεγομενα του bose θα επρεπε να κατατροπωση τους

παντες.

Το θέμα μας δηλαδή εδω είναι αν χαλάνε τα Ιαπωνέζικα?

Εγω πάντως, προτιμάω να ακούω με τις χρειές 2 γαλλικών ηχείων και να απολαμβάνω την οδήγηση με Ευρωπαϊκό αυτοκίνητο, παρά με τα άχρωμα, άοσμα και άγευστα Ιαπωνέζικα προϊόντα.

Και ας μου βγάζει που και που και καμια ζημιά των 30-40 Ευρώ όταν το πάω για service. Γιατί να με αφήσει στο δρόμο δεν το έχει κάνει ποτέ!

Και κάτι ακόμα.

Όταν ένα μηχάνιμα έχει μια Α ποιότητα και στιχίζει 1000 Ευρώ για παράδειγμα, δεν σημαίνει ότι για να γίνει η ποιότητά του 2xΑ θα πρέπει να ξοδευτούν 2000 Ευρώ. Η ποιότητα, δεν είναι ΠΟΤΕ ανάλογη του κόστους!

Αυτό συμβαίνει, γιατί όσο δυσκολότερο γίνεται στην κατασκευή του ένα εξάρτημα (καθαρότητα υλικών, απόδοση, κτλ κτλ κτλ), τόσο ανεβαίνει και το κόστος, γεωμετρικά όμως και όχι αναλογικά.

Ένας ενισχυτής των 400 Ευρώ ακούγεται όπως ακούγεται, αλλά ένας ενισχυτής των 800 Ευρώ, δεν ακούγεται 2 φορές καλύτερος, αλλά 8 φορές καλύτερος (παράδειγμα είναι τα νούμερα). Αν πάμε στα 1600 ευρώ, η διαοφορά δεν είναι 8 φορές καλύτερη όπως πριν, αλλά 5 φορές και αν πάμε στα 3.200 Ευρώ, η διαφορά δεν θα είναι 5 φορές καλύτερη, αλλά ενδεχομένως 2 φορές καλύτερη.

Οπότε, το value for money του κάθε ανθρώπου είναι υποκειμενικό τελείως και εξαρτάται από το πόσα χρήματα θέλει να δαπανήσει και από το τι θέλει να ακούει.

Για κάποιον είναι value for money ένας Ιαπωνέζικος ενισχυτής των 800 Ευρώ, για κάποιον άλλον 800 ευρώ για ενισχυτή είναι πεταμένα λεφτά από το παράθυρο.

Οχι δεν είμαι υπέρ των Ιαπώνων με την έννοια που το θέτεις .
Οταν ο άλλος πληρώνει mercedes(sony,philips,roland,osram,pistos και της παναγιάς τα μάτια) και μένεις σε εξι μήνες στην εθνική από σπασμένο κιβώτιο θα τον ακούς αγαπητέ όσο κι αν σε πειράζει το άστρο που πλήρωσες και βλέπεις να θίγονται οι επιλογές σου.
Το ίδιο και στο hifi.
Αιντε με τα μαζέματα όλα που ο κάθε τυχοδιώκτης άνοιξε μια βιοτεχνία και κάνει ενισχυτές και τους πουλάει για χρυσό,μισή πλακέτα,4 πυκνωτές και ενάμιση κιλο τροφοδοτικό (ναι είναι τυλιγμένο με κέβλαρ,καινούρια πατέντα αγγλική) ένα χιλιάρικο,που θα μας την πεις κι από πάνω!
Kαι να σου πω και το άλλο?
Και λίγο εθνική τσίπα δε βλάπτει μετά από όσα μας έχουν προσάψει τα καθήκια οι αγγλοι (ο ποιό βρώμικος λαός παγκοσμίως) ειδικά τις τελευταίες μέρες περί των γλυπτών του παρθενώνα.
Να του δίνετε και λεφτά από πάνω να μας πηδάνε ποιό σικέ!!
Αιντε με τα χαζοκούτια τους.....

Δες εδώ πως είναι ένα πομπινόφωνο και μετά παίξε με τις αγγλικές μπετονιέρες,....

Τέλος από μένα.

Μαλιστα.............................................!!!!!!!!!!!!

Να ησαστε καλα!........-bye-

Το θέμα μας δηλαδή εδω είναι αν χαλάνε τα Ιαπωνέζικα?

Εγω πάντως, προτιμάω να ακούω με τις χρειές 2 γαλλικών ηχείων και να απολαμβάνω την οδήγηση με Ευρωπαϊκό αυτοκίνητο, παρά με τα άχρωμα, άοσμα και άγευστα Ιαπωνέζικα προϊόντα.

Και ας μου βγάζει που και που και καμια ζημιά των 30-40 Ευρώ όταν το πάω για service. Γιατί να με αφήσει στο δρόμο δεν το έχει κάνει ποτέ!

Aυτής της φιλοσοφίας είναι κι εγώ,συμφωνώ κι επαυξάνω.
Με τη διαφορά όμως ότι αν τα 30-40 ευρώ αγγίξουν τριψήφιο και τετραψήφιο νούμερο εκεί πίστεψέ με ξεχνάς κουλτούρες,ήθος,έμψυχα και άψυχα όντα.
Πείσε έναν οδηγό που απλά θέλει να μετακινείτε απ το Α σημείο στο Β αξιόπιστα γιατί να πάρει πχ Renault κι όχι toyota.
Μην τα πεις σε μένα,ούτε εκεί είναι το θέμα μας,(εγώ ξέρω τι θα πει renault και μάλλον θα είναι το επόμενο αμάξι μου).
Πολύ απλά δεν πρόκειτε να τον πείσεις γιατί άλλες είναι οι δικές του απαιτήσεις κι αλλες οι δικές σου.
Βλέπεις λοιπόν ότι δεν υπάρχει ασπρο-μαύρο.

Και κάτι ακόμα.

Όταν ένα μηχάνιμα έχει μια Α ποιότητα και στιχίζει 1000 Ευρώ για παράδειγμα, δεν σημαίνει ότι για να γίνει η ποιότητά του 2xΑ θα πρέπει να ξοδευτούν 2000 Ευρώ. Η ποιότητα, δεν είναι ΠΟΤΕ ανάλογη του κόστους!

Αυτό συμβαίνει, γιατί όσο δυσκολότερο γίνεται στην κατασκευή του ένα εξάρτημα (καθαρότητα υλικών, απόδοση, κτλ κτλ κτλ), τόσο ανεβαίνει και το κόστος, γεωμετρικά όμως και όχι αναλογικά.

Ένας ενισχυτής των 400 Ευρώ ακούγεται όπως ακούγεται, αλλά ένας ενισχυτής των 800 Ευρώ, δεν ακούγεται 2 φορές καλύτερος, αλλά 8 φορές καλύτερος (παράδειγμα είναι τα νούμερα). Αν πάμε στα 1600 ευρώ, η διαοφορά δεν είναι 8 φορές καλύτερη όπως πριν, αλλά 5 φορές και αν πάμε στα 3.200 Ευρώ, η διαφορά δεν θα είναι 5 φορές καλύτερη, αλλά ενδεχομένως 2 φορές καλύτερη.

Θα σου πω ένα πραγματικό περιστατικό και βγάλε τα συμπεράσματά σου.
Οταν πήρε ο πατέρας μου τον λαμπάτο ραδιοενισχυτή της telefunken(ακόμα δουλεύει)ήταν το Χ ας πούμε μοντέλλο(δε θυμάμαι ακριβώς να κοιτάξω και να σου πω αν σε ενδιαφέρει).
Μετά από λίγο καιρό ο πατέρας μου είχε τα σχέδια και απ το αμέσως επόμενο ποιό ακριβό μοντέλλο,το οποίο ήταν ίδιο εμφανισιακά.
Ξές ποιές ήταεν οι διαφορές τους αγαπητέ μου?
Δυό πυκνωτές είχε παραπάνω στα κατάλληλα σημεία και όντως είχε καλύτερο ήχο.
Τους έβαλε ο πατέρας μου και πράγματι το μηχανάκι απογειώθηκε ηχητικά.
Ε γι αυτούς τους δύο πυκνωτές η εταιρία ήθελε για το αμέσως επόμενο μοντέλλο κάτι παραπάνω απ το 50% της τιμής του.
Ε ας μη μας δουλεύουν τώρα τα εργοστάσια εκμεταλευόμενοι την αδυναμία των χρηστών πουλώντας αέρα.
Τουλάχιστον τότε υπήρχε το ελαφρυντικό κι έλεγες χαλάλι τους γιατί έφτιαχναν μηχανήματα μ @@@@@@.

ειδες λοιπον οτι μονος σου δινης την απαντηση;

δεχεσαι να παρης renault αντι για toyota γιατι το γουσταρης (προφανως επειδη εχει κορυφαια αναρτηση σε σχεση με...)ενω ενας οδηγος που απλα θελη νε παη απο το Α στο B θα ειχε αλλες προτεραιοτητες.

το ιδιο και η πλειοψηφια που γραφουν εδω μεσα θα παρουν αυτο που τους αρεση ηχητικα οσο και αν προσπαθης εσυ να τους πεισης για το αντιθετο.

ποσο μαλλον οταν η ζημιες στην περιπτωση μας ειναι πολυ φτηνοτερες και λιγοτερες απο αυτες στα αυτοκινητα.

οι υπολοιποι που απλως θελουν να ακουν μουσικη χωρις να τους ενδιαφερη η ποιοτητα μαλλον θα συνφωνησουν μαζι σου μονο που αυτοι δεν γραφουν ουτε διαβαζουν εδω μεσα.

αυτοι θα πανε στου κωτσοβωλου θα παρουν το συστημα της γνωστης μαρκας που θα τους προτεινη ο πωλητης (με surround να βλεπουμε και καμια ταινια) και θα φυγουν.

end of story.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: EUROPE vs JAPAN (value for money)

αυτο ακριβως ειναι το θεμα.

δεν εχει σημασια η χωρα για να μην πω ουτε η μαρκα αλλα η συγκεκριμενη

συσκευη.

αν το παρουμε σταστικα το θεμα παντως τα καλυτερα μηχανακια ειναι

ευρωπαικα ενω απο ιαπωνικα πολυ λιγοτερα.

ακομα και η σειρα που ειχε βγαλη η sony για να προωθηση το sacd που εκανε

οτι καλυτερο ασχετως κοστους καλη ηταν αλλα οχι οτι ταρακουνησε τους

ευρωπαιους ενω κατα τα λεγομενα του bose θα επρεπε να κατατροπωση τους

παντες.

Ωραία να το δεχτώ.
Σε μια συσκευή όμως η οποία παρουσιάζεται σήμερα,πως μπορείς να γνωρίζεις έστω και μετά από τρία χρόνια το επίπεδο αξιοπιστίας της?

Και να το θέσω κι αλλιώς,σε πρακτικό επίπεδο για να μη θεωρολογούμε μόνον,κι ας απαντήσουν (αν θέλουν φυσικά) οι εκπρόσωποι και πωλητές των μηχανημάτων.
Μέσα σε όλη τη διαδικασία της αναβάθμισης κάποια στιγμή θα πάρω και cd player.
Ερωτώ λοιπόν.
1.Δε με ενδιαφέρει αν είναι ευρωπαικό,ιαπωνικό ή αμερικάνικο.
Μπορεί να μου εγγυθεί κάποιος ότι το player που θα μου συστήσει,ο κατασκευαστής του θα μου παρέχει αντ/κό (και ειδικά τον οδηγό laser κι ο οποίος χαλάει,έστω από φυσιολογική φθορά) για 15-20 χρόνια?
Να το πληρώσω χίλια....χιλια πεντακόσια ευρά.
Απαιτώ όμως και υποστήριξη σε αντ/κο.
2.Σε τόσο ακριβά player μπορεί επίσης να μας αποσαφηνήσει κάποιος αν τα "μάτια" είναι πλαστικά (τα οποία με την πάροδο του χρόνου και τη θερμοκρασία αλλοιόνωνται και δε βλέπει το cd ακτίνα αλλά ένα φως,κι αυτό είναι ουσιαστικά το πρόβλημα των player)ή γυάλινο?

Αν όχι αγαπητοί μου ποιός ο λόγος να σκάσω 1500 ευρώ για μια συσκευή χωρίς αύριο?
Για να πάρω τη Χ χροιά του ήχου σε σχέση με αυτό που κάνει 200?
Ε όχι δεν τη θέλω κρατήστε την να την ακούτε εσείς.
Λυπάμαι αν φέρνω σε δύσκολη θέση με τις απαιτήσεις μου τους κατασκευαστές αλλά κάποιοι πρέπει να αντιληφθούν οτι υπάρχουν και καταναλωτές με διαφορετικά κριτήρια επιλογής.
Αν θέλουν να τους προσεγγίσουν οφείλουν να τους ακούσουν αν όχι θα ανακυκλώνουν τις συσκευές τους στο ιδιο περιορισμένο πελατολόγιό τους.

ειδες λοιπον οτι μονος σου δινης την απαντηση;

δεχεσαι να παρης renault αντι για toyota γιατι το γουσταρης (προφανως επειδη εχει κορυφαια αναρτηση σε σχεση με...)ενω ενας οδηγος που απλα θελη νε παη απο το Α στο B θα ειχε αλλες προτεραιοτητες.

το ιδιο και η πλειοψηφια που γραφουν εδω μεσα θα παρουν αυτο που τους αρεση ηχητικα οσο και αν προσπαθης εσυ να τους πεισης για το αντιθετο.

ποσο μαλλον οταν η ζημιες στην περιπτωση μας ειναι πολυ φτηνοτερες και λιγοτερες απο αυτες στα αυτοκινητα.

οι υπολοιποι που απλως θελουν να ακουν μουσικη χωρις να τους ενδιαφερη η ποιοτητα μαλλον θα συνφωνησουν μαζι σου μονο που αυτοι δεν γραφουν ουτε διαβαζουν εδω μεσα.

αυτοι θα πανε στου κωτσοβωλου θα παρουν το συστημα της γνωστης μαρκας που θα τους προτεινη ο πωλητης (με surround να βλεπουμε και καμια ταινια) και θα φυγουν.

end of story.

Εγώ δεν μπορώ να δεχτώ τη λογική άσπρο-μαυρο.
Δηλ ή θα πάρεις μόνο ηχητική ποιότητα σε μηδαμινή κατασκευή και με αμφίβολη αξιοπιστία ή θα πάρεις ένα micro.

.......................Βλέπεις λοιπόν ότι δεν υπάρχει ασπρο-μαύρο.

Ωραία. Κάνουμε μια πρόοδο βλέπω και αυτό είναι θετικό.

Θα σου πω ένα πραγματικό περιστατικό και βγάλε τα συμπεράσματά σου.
Οταν πήρε ο πατέρας μου τον λαμπάτο ραδιοενισχυτή της telefunken(ακόμα δουλεύει)ήταν το Χ ας πούμε μοντέλλο(δε θυμάμαι ακριβώς να κοιτάξω και να σου πω αν σε ενδιαφέρει).
Μετά από λίγο καιρό ο πατέρας μου είχε τα σχέδια και απ το αμέσως επόμενο ποιό ακριβό μοντέλλο,το οποίο ήταν ίδιο εμφανισιακά.
Ξές ποιές ήταεν οι διαφορές τους αγαπητέ μου?
Δυό πυκνωτές είχε παραπάνω στα κατάλληλα σημεία και όντως είχε καλύτερο ήχο.
Τους έβαλε ο πατέρας μου και πράγματι το μηχανάκι απογειώθηκε ηχητικά.
Ε γι αυτούς τους δύο πυκνωτές η εταιρία ήθελε για το αμέσως επόμενο μοντέλλο κάτι παραπάνω απ το 50% της τιμής του.
Ε ας μη μας δουλεύουν τώρα τα εργοστάσια εκμεταλευόμενοι την αδυναμία των χρηστών πουλώντας αέρα.
Τουλάχιστον τότε υπήρχε το ελαφρυντικό κι έλεγες χαλάλι τους γιατί έφτιαχναν μηχανήματα μ @@@@@@.

Λοιπόν. Να σου πω και κάτι άλλο.

Μια φορά χαλάει ένα μηχάνιμα σε κάποια εταιρεία και προσπαθούν οι τεχνικοί της εταιρείας να το φτιάξουν πολλές μέρες αλλά δεν τα καταφέρνουν. Τότε, καλούν τον τεχνικό της εταιρείας που τους προμήθευσε το μηχάνιμα και του λένε χάλασε, έλα να το φτιάξεις. Πάει ο τεχνικός της αντιπροσωπίας, κοιτάει το μηχάνιμα, βγάζει το κατσαβίδι του, σφίγκει μια βίδα και το μηχάνιμα ως δια μαγείας φτιάχνει. Αφού τον ευχαριστούνε, βγάζει το μπλοκάκι ο τεχνικός και τους λέει 200 Ευρώ.

Μέσα στην διαμαρτιρία ο διευθυντής, του λέει γιατί 200 Ευρώ, δεν έκανες τίποτα κτλ κτλ κτλ. Και του απαντάει ο τεχνικός. Δεν πληρώνετε την δουλιά που έκανα αλλά τις γνώσεις που έχω!

Κατάλαβες? Δεν έχει σημασία αν έβαλε 2 πικνωτές και τον χρέωσε 2πλάσια τιμή. Το θέμα είναι, πόσα χρήματα ξόδεψε σε έρευνα για να βρεί που θα βάλει τους πικνωτές, ποιοί πικνωτές θα είναι κτλ κτλ κτλ. Αυτό πληρώνεις. Και γενικά, αυτό πληρώνεις στα μηχανίματα, είτε έχουν έναν πηκνωτή μέσα είτε 100 πηκνωτές.

Γι' αυτό λέμε, ότι με φωτογραφίες και προδιαγραφές, δεν μπορούμε να αγοράσουμε. Μόνο δια της ακοής επιλέγουμε και μετά αν θέλεις κοιτάς και specs και όλα τα άλλα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: EUROPE vs JAPAN (value for money)

:offtopic:

Αν όχι αγαπητοί μου ποιός ο λόγος να σκάσω 1500 ευρώ για μια συσκευή χωρίς αύριο?

Γι αυτο αστε τα cdp και παρτε πικαπ (που εχει και χθες και σημερα και θα 'χει κι αυριο) για να ειστε σιγουροι...:BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: EUROPE vs JAPAN (value for money)

:offtopic:
Γι αυτο αστε τα cdp και παρτε πικαπ (που εχει και χθες και σημερα και θα 'χει κι αυριο) για να ειστε σιγουροι...:BDGBGDB55:

Δεν ξέρω αν το λές ειρωνικά,αλλά όσο περνάνε τα χρόνια γίνετε όλο και ποιό φανερή η ανωτερώτητα του πικαπ,και σε επίπεδο αξιοπιστίας αλλά και σε επίπεδο ακουστικής ποιότητας.
Ο αναλογικός ήχος είναι αξεπέραστος,(ακούστε ήχο από αναλογικό συνθεσάιζερ κι από ένα ψηφιακό και θα καταλάβετε τι εννοώ!)είναι ο φυσικός ήχος που αντιλαμβάνετε ο άνθρωπος,κι όσο κι αν προσπαθούσαν οι κασάνδρες και οι προφήτες να ισωπεδώσουν αυτό το υπέρτατο αναλογικό μέσο απέτυχαν στην πορεία του χρόνου οικτρά,αποκαλύπτοντας τα συμφέροντα που εξυπηρετούσαν για τα εργαστάσια,μια το cd μετά το dvd μετά super audio,audio dvd κι ο κατάλογος απ τα πρόσκαιρα φορμά τελειωμό δεν έχει.
Ζήτω η οικονομική αφαίμαξη!!

Η αλήθεια είναι ότι χρόνια γλυκοιτάζω τα thorens (να το πληρώσω ρε το ρημάδι αλλά θα έχω και ηχητική ποιότητα και αξιοπιστία) αλλά κάπου με φρενάρει το γεγονός για την ποικιλία των διαθέσιμων βυνιλίων.
Δίσκοι υπάρχουν πολλοί το ξέρω,αλλά είναι περιορισμένοι σε μουσικά είδη.

Διαφορετικά?
Μια κλωτσιά τα ελεεινά ψηφιακά μέσα αναπαραγωγής και επιστροφή στις ρίζες...

Bose δεν το λεω καθολου ειρωνικα ... το αντιθετο μαλιστα. Ειμαι κι εγω ενας απο τους οπαδους του αναλογικου κι ας ειναι οι αναλογικες μου πηγες 30ετιας ... ακομα τραγουδουν και θα το κανουν για πολλα χρονια ακομα. Το πιο διαχρονικο μεσο.

Bose δεν το λεω καθολου ειρωνικα ... το αντιθετο μαλιστα. Ειμαι κι εγω ενας απο τους οπαδους του αναλογικου κι ας ειναι οι αναλογικες μου πηγες 30ετιας ... ακομα τραγουδουν και θα το κανουν για πολλα χρονια ακομα. Το πιο διαχρονικο μεσο.

Κι άλλα 40 έχουν του πατέρα μου,το πικαπ θέλει μόνο κεφαλή κι όταν το κατέβασα κάτω σε μένα για να παίξει ούτε το phono του nad δεν ήταν ικανό να παίξει έστω και τυπικά σε ένα μέσο σαράντα ετών.
Κι αναρωτιέμαι,τι σχέση έχουν οι τότε κατασκευές με τις σημερινές.
Πάντως ένα είναι σίγουρο.
Αν οι δισκογραφικές ανακοινώσουν την επανέκδοση των παραγωγών τους σε βυνίλιο,έχω μείνει τρεις μήνες νηστικός,φίδια και πέτρες θα τρώω για να μπει ένα thorens στο ρακ:BDGBGDB55:

έχω μείνει τρεις μήνες νηστικός,φίδια και πέτρες θα τρώω για να μπει ένα thorens στο ρακ:BDGBGDB55:

δεν θα χρειαστεί να κάνεις δίαιτα.
Με 100 ευρώ παίρνεις σένιο...

Status
Not open for further replies.