για πειτε μου και εμενα γιατι εγω πρεπη να ειμαι πολυ τυχερος ανθρωπος.
25 χρονια ασχολουμε με το hifi και ποτε δεν μου χαλασε τιποτα.
ειχα και αγγλικα και γιαπωνεζικα και αμερικανικα.
ειναι τυχαιο αραγε;
Μαλλον ξερεις τι αγοραζεις
Οχι δεν είμαι υπέρ των Ιαπώνων με την έννοια που το θέτεις .
Οταν ο άλλος πληρώνει mercedes(sony,philips,roland,osram,pistos και της παναγιάς τα μάτια) και μένεις σε εξι μήνες στην εθνική από σπασμένο κιβώτιο θα τον ακούς αγαπητέ όσο κι αν σε πειράζει το άστρο που πλήρωσες και βλέπεις να θίγονται οι επιλογές σου.
Το ίδιο και στο hifi.
Αιντε με τα μαζέματα όλα που ο κάθε τυχοδιώκτης άνοιξε μια βιοτεχνία και κάνει ενισχυτές και τους πουλάει για χρυσό,μισή πλακέτα,4 πυκνωτές και ενάμιση κιλο τροφοδοτικό (ναι είναι τυλιγμένο με κέβλαρ,καινούρια πατέντα αγγλική) ένα χιλιάρικο,που θα μας την πεις κι από πάνω!
Kαι να σου πω και το άλλο?
Και λίγο εθνική τσίπα δε βλάπτει μετά από όσα μας έχουν προσάψει τα καθήκια οι αγγλοι (ο ποιό βρώμικος λαός παγκοσμίως) ειδικά τις τελευταίες μέρες περί των γλυπτών του παρθενώνα.
Να του δίνετε και λεφτά από πάνω να μας πηδάνε ποιό σικέ!!
Αιντε με τα χαζοκούτια τους.....
Δες εδώ πως είναι ένα πομπινόφωνο και μετά παίξε με τις αγγλικές μπετονιέρες,....
Τέλος από μένα.
Το θέμα μας δηλαδή εδω είναι αν χαλάνε τα Ιαπωνέζικα?
Εγω πάντως, προτιμάω να ακούω με τις χρειές 2 γαλλικών ηχείων και να απολαμβάνω την οδήγηση με Ευρωπαϊκό αυτοκίνητο, παρά με τα άχρωμα, άοσμα και άγευστα Ιαπωνέζικα προϊόντα.
Και ας μου βγάζει που και που και καμια ζημιά των 30-40 Ευρώ όταν το πάω για service. Γιατί να με αφήσει στο δρόμο δεν το έχει κάνει ποτέ!
Και κάτι ακόμα.
Όταν ένα μηχάνιμα έχει μια Α ποιότητα και στιχίζει 1000 Ευρώ για παράδειγμα, δεν σημαίνει ότι για να γίνει η ποιότητά του 2xΑ θα πρέπει να ξοδευτούν 2000 Ευρώ. Η ποιότητα, δεν είναι ΠΟΤΕ ανάλογη του κόστους!
Αυτό συμβαίνει, γιατί όσο δυσκολότερο γίνεται στην κατασκευή του ένα εξάρτημα (καθαρότητα υλικών, απόδοση, κτλ κτλ κτλ), τόσο ανεβαίνει και το κόστος, γεωμετρικά όμως και όχι αναλογικά.
Ένας ενισχυτής των 400 Ευρώ ακούγεται όπως ακούγεται, αλλά ένας ενισχυτής των 800 Ευρώ, δεν ακούγεται 2 φορές καλύτερος, αλλά 8 φορές καλύτερος (παράδειγμα είναι τα νούμερα). Αν πάμε στα 1600 ευρώ, η διαοφορά δεν είναι 8 φορές καλύτερη όπως πριν, αλλά 5 φορές και αν πάμε στα 3.200 Ευρώ, η διαφορά δεν θα είναι 5 φορές καλύτερη, αλλά ενδεχομένως 2 φορές καλύτερη.
αυτο ακριβως ειναι το θεμα.
δεν εχει σημασια η χωρα για να μην πω ουτε η μαρκα αλλα η συγκεκριμενη
συσκευη.
αν το παρουμε σταστικα το θεμα παντως τα καλυτερα μηχανακια ειναι
ευρωπαικα ενω απο ιαπωνικα πολυ λιγοτερα.
ακομα και η σειρα που ειχε βγαλη η sony για να προωθηση το sacd που εκανε
οτι καλυτερο ασχετως κοστους καλη ηταν αλλα οχι οτι ταρακουνησε τους
ευρωπαιους ενω κατα τα λεγομενα του bose θα επρεπε να κατατροπωση τους
παντες.
ειδες λοιπον οτι μονος σου δινης την απαντηση;
δεχεσαι να παρης renault αντι για toyota γιατι το γουσταρης (προφανως επειδη εχει κορυφαια αναρτηση σε σχεση με...)ενω ενας οδηγος που απλα θελη νε παη απο το Α στο B θα ειχε αλλες προτεραιοτητες.
το ιδιο και η πλειοψηφια που γραφουν εδω μεσα θα παρουν αυτο που τους αρεση ηχητικα οσο και αν προσπαθης εσυ να τους πεισης για το αντιθετο.
ποσο μαλλον οταν η ζημιες στην περιπτωση μας ειναι πολυ φτηνοτερες και λιγοτερες απο αυτες στα αυτοκινητα.
οι υπολοιποι που απλως θελουν να ακουν μουσικη χωρις να τους ενδιαφερη η ποιοτητα μαλλον θα συνφωνησουν μαζι σου μονο που αυτοι δεν γραφουν ουτε διαβαζουν εδω μεσα.
αυτοι θα πανε στου κωτσοβωλου θα παρουν το συστημα της γνωστης μαρκας που θα τους προτεινη ο πωλητης (με surround να βλεπουμε και καμια ταινια) και θα φυγουν.
end of story.
.......................Βλέπεις λοιπόν ότι δεν υπάρχει ασπρο-μαύρο.
Ωραία. Κάνουμε μια πρόοδο βλέπω και αυτό είναι θετικό.
Θα σου πω ένα πραγματικό περιστατικό και βγάλε τα συμπεράσματά σου.
Οταν πήρε ο πατέρας μου τον λαμπάτο ραδιοενισχυτή της telefunken(ακόμα δουλεύει)ήταν το Χ ας πούμε μοντέλλο(δε θυμάμαι ακριβώς να κοιτάξω και να σου πω αν σε ενδιαφέρει).
Μετά από λίγο καιρό ο πατέρας μου είχε τα σχέδια και απ το αμέσως επόμενο ποιό ακριβό μοντέλλο,το οποίο ήταν ίδιο εμφανισιακά.
Ξές ποιές ήταεν οι διαφορές τους αγαπητέ μου?
Δυό πυκνωτές είχε παραπάνω στα κατάλληλα σημεία και όντως είχε καλύτερο ήχο.
Τους έβαλε ο πατέρας μου και πράγματι το μηχανάκι απογειώθηκε ηχητικά.
Ε γι αυτούς τους δύο πυκνωτές η εταιρία ήθελε για το αμέσως επόμενο μοντέλλο κάτι παραπάνω απ το 50% της τιμής του.
Ε ας μη μας δουλεύουν τώρα τα εργοστάσια εκμεταλευόμενοι την αδυναμία των χρηστών πουλώντας αέρα.
Τουλάχιστον τότε υπήρχε το ελαφρυντικό κι έλεγες χαλάλι τους γιατί έφτιαχναν μηχανήματα μ @@@@@@.
Αν όχι αγαπητοί μου ποιός ο λόγος να σκάσω 1500 ευρώ για μια συσκευή χωρίς αύριο?
fftopic:
Γι αυτο αστε τα cdp και παρτε πικαπ (που εχει και χθες και σημερα και θα 'χει κι αυριο) για να ειστε σιγουροι...:BDGBGDB55:
Bose δεν το λεω καθολου ειρωνικα ... το αντιθετο μαλιστα. Ειμαι κι εγω ενας απο τους οπαδους του αναλογικου κι ας ειναι οι αναλογικες μου πηγες 30ετιας ... ακομα τραγουδουν και θα το κανουν για πολλα χρονια ακομα. Το πιο διαχρονικο μεσο.
έχω μείνει τρεις μήνες νηστικός,φίδια και πέτρες θα τρώω για να μπει ένα thorens στο ρακ:BDGBGDB55:
δεν θα χρειαστεί να κάνεις δίαιτα.
Με 100 ευρώ παίρνεις σένιο...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.