Μάλιστα...Να ξεκινήσουμε πρώτα με τι εμπειρίες έχουμε ανά...σχολή;
Γιατί άμα δεν έχουμε,πρέπει πρώτα να καθήσουμε στα "θρανία" και μετά να γράφουμε εκθέσεις,υποτιμώντας όλους τους άλλους που έχουν λυώσει παντελόνια στα "θρανία".
Ξέρεις αγαπητέ,στα θρανία έχουν καθήσει κι επαγγελματίες επισκευαστές ηλεκτρονικοί,εκτός κι αν θεωρείς ότι αυτονών η γνώμη δε μετράει κι ένας απ' αυτούς είναι κι ο πατέρας μου,ένας άνθρωπος που γενήθηκε στη "λάμπα" και την έγχρωμη ΤV κι έζησε πολύ έντονα όλη τη μεταβατική περίοδο των εξελίξεων μέχρι και σήμερα.
Η γνώμη του είναι πολύτιμη δε νομίζεις,αλλά και πάλι δε θα επικαλεστώ τα λεγόμενά του αλλά έναν άλλον πάλι άνθρωπο ο οποίος να είναι καλά με έκανε να αναθεωρήσω τα πράγματα εκ βαθέων.....
Με συγχωρείς φίλτατε bose,αλλά άν κρίνω απ' αυτά που έγραφες με απόλυτο τρόπο,ότι είναι τα χαρακτηριστικά των εγγλέζικων ενισχυτών κι απο το γεγονός ότι ακούς για 12 χρόνια απο έναν παλιό μικρούλη NAD που υποοδηγεί τις(με το συγχώριο) ψαροκασέλλες τα 301,τι να συζητάμε τώρα;
Οπως και να χαρακτηρίσεις το σύστημά μου δεν είμαι απ τους ανθρώπους που θα προσβληθούν.
Δεν είμαι απ τους ανθρώπους που έχουν στεγανά σε αντίθεση με όλους όσους νομίζουν ότι έχουν το τέλειο σύστημα και φοβούνται να αντιπαρατεθούν στην "κατεστημένη" νοοτροπία της αγγλικής σχολής η οποία ομολογουμένως έχει γίνει καθεστώς ειδικά τα τελευταία 10 χρόνια.
Ξέρω πολύ καλά πως παίζουν τα 301,το αν είναι ψαροκασέλες ή όχι και κάτω υπό ποιές προυποθέσεις παίζουν
σχετικά καλά.
Κι αν θες να γίνω κι εγώ απόλυτος στο χαρακτηρισμό μου κατά την άποψή σου συμφωνώ.
Ο Υπέρτατος λοιπόν αυτός ενισχυτής κατά λεγόμενά σας θα έχει την ευκαιρία εντός ολίγων ημερών να παίξει με DALI,ένα πολύ εύκολο ηχείο όσο αναφορά τις απαιτήσεις ρεύματος.
Εκτός κι αν θεωρείς και τα dali ψαροκασέλες οπότε πρότεινέ μου εσύ κάτι ποιό αξιόλογο.
Επίσης πριν προβώ στην αγορά του νέου Yamaha,τα Dali θα παίξουν δοκιμαστικά με έναν Yamaha δεκαετίας,μόνο να είστε εδώ να δω τις αντιδράσεις και τους μορφασμούς σας μέσα από αυτή τη σύγκριση.
Μιας κι ανέφερα λοιπόν τους επαγγελματίες του είδους να πω και δυό κουβέντες σχετικά.
Πριν 4 χρόνια περίπου ψαχνόμουν για ακουστικά AKG,κι έπεσα σε ένα μαγαζί του οποίου οι ιδιοκτήτες του είναι κατά κύριο λόγο επισκευαστές (από επαγγελματικά μηχανήματα μέχρι ενισχυτάκια των 10watt)κι όχι έμποροι.
Κουβέντα στην κουβέντα λοιπόν μου λένε οι άνθρωποι περί NAD,"λυπάμαι που θα σε στενοχωρήσω αλλά οι ενισχυτές είναι για πέταμα!!
Εχω δυό τρείς άχρηστους έλα να δεις κατασκευή,παιχνίδια για μικρά παιδιά κλπ κλπ".
Φεύγοντας λοιπόν εμφανώς ενοχλημένος (γιατί μάθαμε να θεωρούμε καλούς όποιοι μας χαιδεύουν τα αυτιά,όσοι αντιτιθενται με το κατεστημένο στην πυρά!)
άρχισα να λειτουργώ αμερόληπτα τουλάχιστον προς τον εαυτό μου.
Ξέρεις μέχρι πριν το σκηνικό ότι ενισχυτή άκουγα έπρεπε να ήταν αγγλικός (τα αμερόληπτα περιοδικά βλέπεις που ΔΕΝ διαμορφώνουν συνειδήσεις),οι ιαπωνικοί ήταν εκτός από οποιαδήποτε κρίση και συζήτηση.
Κι όμως στα δικά μου αυτιά ο γιαπωνέζικος ενισχυτής παίζει μουσική και δεν αναφέρομαι σε ποιότητα κατασκευής/φινίρισμα και αντοχή στο χρόνο σε σχέση με τους αγγλικούς γιατί εκεί είναι δεδομένο ότι παίζουν οι άνθρωποι μπάλα μόνοι τους.
Αν λοιπόν έπαιρνα εξ αρχής γιαπωνέζικο μηχάνημα σήμερα θα διεθετα τουλάχιστον 1500 ευρώ για ηχεία,δεν πειράζει όμως μια φορά πιάνετε κορόιδο ο καταναλωτής,τα πήραν ξανά δε με βλέπουν ως πελάτη ούτε στον ύπνο τους.
Αν ο yamaha είχε το σήμα της campridge audio θα πούλαγε σαν τρελλός και θα τον είχαν εκθειάσει οι άγγλοι του what hifi στα μέγιστα φαντάζομαι,κι εκεί είναι το πρόβλημα σήμερα στον κύκλο του hifi.
Τα περιοδικά λοιπόν κάνουν τη δουλειά τους κι εμείς τη δική μας.
Πάλι με συγχωρείς αλλά προσπάθησε να μην είσαι τόσο προκλητικός με τους άλλους...
Ποτέ δε φανταζόμουν ότι η αντίθετη άποψη στο κατεστημένο θεωρείτω πρόκληση.
Ας μας αποδείξουν οι "σχετικοί" επί του θέματος το αντίθετο,είμαι όλος μάτια και αυτιά,συζήτηση κάνουμε άλλωστε....να μας αποδείξουν δηλ γιατί πρέπει να τα σκάσω πχ για έναν audiolab (κινεζικο κι ολας!!) ο οποίος στα 4Ωμ λειτουργεί σαν τοστιέρα?