EUROPE vs JAPAN (value for money)

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: EUROPE vs JAPAN (value for money)

Ναι έχει αλλάξει....προς το χειρότερο,αυτοκίνητα,κουζίνες,πλυντήρια όλα μιας χρήσης.

αυτο ισχυη και για τους ιαπωνες οχι μονο για τους υπολοιπους.

Ποιό αξιόπιστα δεν έγιναν απ τα γερμανικά,έγιναν ποιό αξιόπιστα σε σχέση με το παρελθόν τους.
Οι γερμανοί έπεσαν σε αξιοπιστία όντως αλλά είναι ένα κλικ πάνω απ τους ιταλούς.

ειδικα για vw,οpel, διαφωνω οι υπολοιποι ενταξη.

Αυτά που πράγματι δεν είναι αξιόπιστα κοίτα που είναι κατασκευασμένα κι από ποιούς προμηθευτές έχουν εξαρτήματα-bye-

αυτο δεν ειναι δικο μου προβλημα ομως.

λέω ακριβώς αυτά που βλέπω.

και εγω αυτα που βλεπω λεω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: EUROPE vs JAPAN (value for money)

αυτο δεν ειναι δικο μου προβλημα ομως.

Tο παραβλέπεις όμως σκόπιμα προκειμένου να γενικεύσεις την κατάσταση.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: EUROPE vs JAPAN (value for money)

οχι βεβαια.

εγω δεν εχω κανενα προβλημα να παραδεχτω οτι θα παρω αυτο που μου

αρεση και αν χαλαση χαλασε ειτε ειναι αυτοκινητο ειτε στερεοφωνικο ειτε

οτιδηποτε.

εξαλλου υπαρχουν γιαπωνεζικα προιοντα που τα θαυμαζω.

π.χ. nissan 350z,skyline,mazda rx8. οπως και luxman,accuphase,luxman,nakamichi.

μονο που εγω κρινω κατα περιπτωση δεν τα τσουβαλιαζω ολα.

Συμφωνώ.Τον κόβω για πράκτορα της Μ16.

Σούρλαααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα τα χάπια μου!!!!!

Συμφωνώ.Τον κόβω για πράκτορα της Μ16.

Σούρλαααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα τα χάπια μου!!!!!

Στο #272 post μπορεί να απαντήσει κάποιος υπεύθυνα?
http://avclub.gr/forum/showpost.php?p=882295&postcount=272

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: EUROPE vs JAPAN (value for money)

Στο #272 post μπορεί να απαντήσει κάποιος υπεύθυνα?
http://avclub.gr/forum/showpost.php?p=882295&postcount=272

σου απανταω απο κατω.

και στο κατω κατω δες ποιο cd σε ενδιαφερη και ψαξε στο google να δεις τη μηχανισμο φοραη.

ετσι κι αλλιως εμας δεν μας πιστευης εχουμε κανη συνομοσια εναντιον της ιαπωνιας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: EUROPE vs JAPAN (value for mo

σου απανταω απο κατω.

και στο κατω κατω δες ποιο cd σε ενδιαφερη και ψαξε στο google να δεις τη μηχανισμο φοραη.

ετσι κι αλλιως εμας δεν μας πιστευης εχουμε κανη συνομοσια εναντιον της ιαπωνιας.

Oχι φιλαράκο μου,τον μπακαλίστικο τρόπο που μου υποδεικνύεις τον ξέρω κι εγώ,δεν απέκτησα χθες πρόσβαση στο ιντερνετ.
Θέλω την επίσημη θέση κατασκευαστού και έμπορα.
Μπορώ να την έχω?
Θέλω να αγοράσω cd player 1000-1500 ευρώ και απαιτώ ρωτώντας τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.
Αν ρωτούσα όμως ποιό player θα μου συνιστούσατε στα 1500 ευρώ θα πέφτανε όλοι σαν τα κοράκια,προφανώς όμως ως σκεπτόμενος καταναλωτής και σεβόμενος τον ιδρώτα μου που απαιτώ τα αυτονόητα είμαι γι αυτούς παράσιτο,λες και τους έκανα παζάρια.
Αλλά και θεωρώντας ότι player των 1500 ευρώ βρίσκονται σε κάθε σπίτι έτσι από κανα δυο τρια όπότε είμαι ανάξιος σχολιασμού και λόγου!
Και σαφώς,επειδή κόλλησες με τους γιαπωνέζους και θέλεις να βλέπεις εφιάλτες στο πρόσωπό μου,απευθύνομαι ΚΑΙ στους Ιάπωνες κατασκευαστές cd player,διαφορετικά δε θα ρωτούσα,θα έπαιρνα ένα denon και δε θα ρωτούσα καθόλου ως "κολλημένος".

Ξεκολλήστε και κατανοήστε τι γράφουν και τι εννοούν οι συναμιλητές σας,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: EUROPE vs JAPAN (value fo

Oχι φιλαράκο μου,τον μπακαλίστικο τρόπο που μου υποδεικνύεις τον ξέρω κι εγώ,δεν απέκτησα χθες πρόσβαση στο ιντερνετ.
Θέλω την επίσημη θέση κατασκευαστού και έμπορα.
Μπορώ να την έχω?
Θέλω να αγοράσω cd player 1000-1500 ευρώ και απαιτώ ρωτώντας τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.
Αν ρωτούσα όμως ποιό player θα μου συνιστούσατε στα 1500 ευρώ θα πέφτανε όλοι σαν τα κοράκια,προφανώς όμως ως σκεπτόμενος καταναλωτής και σεβόμενος τον ιδρώτα μου που απαιτώ τα αυτονόητα είμαι γι αυτούς παράσιτο,λες και τους έκανα παζάρια.
Αλλά και θεωρώντας ότι player των 1500 ευρώ βρίσκονται σε κάθε σπίτι έτσι από κανα δυο τρια όπότε είμαι ανάξιος σχολιασμού και λόγου!
Και σαφώς,επειδή κόλλησες με τους γιαπωνέζους και θέλεις να βλέπεις εφιάλτες στο πρόσωπό μου,απευθύνομαι ΚΑΙ στους Ιάπωνες κατασκευαστές cd player,διαφορετικά δε θα ρωτούσα,θα έπαιρνα ένα denon και δε θα ρωτούσα καθόλου ως "κολλημένος".

Ξεκολλήστε και κατανοήστε τι γράφουν και τι εννοούν οι συναμιλητές σας,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

αρχιζης να παραφερεσαι φιλε μου το ξερεις;

επειδη δεν ειμαι σιγουρος οτι καταλαβα καλα εχεις την απαιτηση ολοι

οσοι αντιπροσωπευουν cd player στην κατηγορια τιμης που ψαχνης να σου

απαντησουν εδω σε αυτο το thread;

το να διαλεγες καποιες μαρκες και να πας να ρωτησεις το καταλαβαινω αλλα

αυτο ειναι απιστευτο.

και απαιτης κι ολας.

εγω σταματαω να σου απανταω μια και αρχιζης να γινεσαι προσβλητικος.

εξαλλου ειναι φανερο οτι δεν μπορουμαι να συνενοηθουμε.

ειμαι ομως περιεργος ποσες απαντησεις θα παρης.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: EUROPE vs JAPAN

αρχιζης να παραφερεσαι φιλε μου το ξερεις;

επειδη δεν ειμαι σιγουρος οτι καταλαβα καλα εχεις την απαιτηση ολοι

οσοι αντιπροσωπευουν cd player στην κατηγορια τιμης που ψαχνης να σου

απαντησουν εδω σε αυτο το thread;

το να διαλεγες καποιες μαρκες και να πας να ρωτησεις το καταλαβαινω αλλα

αυτο ειναι απιστευτο.

και απαιτης κι ολας.

εγω σταματαω να σου απανταω μια και αρχιζης να γινεσαι προσβλητικος.

εξαλλου ειναι φανερο οτι δεν μπορουμαι να συνενοηθουμε.

ειμαι ομως περιεργος ποσες απαντησεις θα παρης.

Θέλω να τους δώσω λεφτά.
Μπορώ να έχω την επίσημη απάντηση?
Σε άλλα θέματα επεμβαίνουν....προφανώς!!
Θεωρίες δε θέλω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: EUROPE vs JAPAN

και απαιτης κι ολας.

Σαφώς και απαιτώ,εγώ πληρώνω για μένα,δεν πληρώνεις εσύ.
Κι απ τη στιγμή που τους πληρώνω κι όλας ΑΔΡΑ απαιτώ,εγώ ορίζω τα στάνταρ ΜΟΥ όχι η denon η yamaha η creek η nad και τόσοι άλλοι.
Εσυ μπορεί να πληρώνεις ένα cd player όσο τρία μηνιάτικα και να ορίζουν αυτοί τα στάνταρ για σένα.
Δικαίωμα σου....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: EUROPE vs J

Κι απ τη στιγμή που τους πληρώνω κι όλας ΑΔΡΑ απαιτώ,εγώ ορίζω τα στάνταρ ΜΟΥ όχι η denon η yamaha η creek η nad και τόσοι άλλοι.
Εσυ μπορεί να πληρώνεις ένα cd player όσο τρία μηνιάτικα και να ορίζουν αυτοί τα στάνταρ για σένα.
Δικαίωμα σου....

οκ εγω απλα περιμενω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: EUROPE vs J

Δικαίωμα σου....

Εσύ πληρώνεις, αλλά μην περιμένεις να πάρεις απάντηση με τέτοιο τρόπο που ρωτάς.

Να σου πω και κάτι άλλο.... ένα-ένα μου έρχονται....

Αν ανοίξεις οποιαδήποτε κατασκευή εσωτερικά, θα δεις ότι αποτελείτε από αυτά που ονομάζω εγω ο άσχετος τρανζιστοράκια (είτε είναι opamps είτε οτιδήποτε άλλο), αντιστάσεις, πυκνωτές, έναν (συνήθως) μετασχηματιστή και φυσικά την πλακέτα που κολάνε όλα πάνω τους.

Τα τρανζιστοράκια φτιάχνοτναι σε χώρες όπως Ταιβάν, Μαλεσία κτλ, γιατί για να γίνουν πρέπει το έδαφος που θα στεγάσει την παραγωγή τους να είναι μη σεισμογενές. Μη σεισμογενής χώρες, είναι αυτές οι δύο και δεν ξέρω αν υπάρχει και καμία άλλη εκεί στην περιοχή και ίσως και κάποιες περιοχές στην Αμερική να παίζουν, όπως η Silicon Valey. Και οι πυκνωτές και οι αντιστάσεις, έρχονται κυρίως από Κίνα μεριά ή Μαλεσία, Ταιβάν κτλ. Αυτά όλα, ανεξαρτήτως του ποιός είναι ο κατασκευαστής του προϊόντως και ανεξαρτήτως που γίνεται η συναρμολόγηση του τελικού προϊόντος (σε ποιά χώρα δηλαδή). Γιατί όπως και να το κάνουμε, όλοι οι κατασκευαστές συναρμολόγηση κάνουν. Κανένας κατασκευαστής φτιάχνει τίποτα μόνος του. Την κεντρική πλακέτα φαντάζομαι φτιάχνουν μόνοι τους, γιατί εκεί είναι το ζουμί της υπόθεσης και στην καλύτερη περίπτωση και τον μετασχηματιστή, άντε και τον μηχανισμό του CD, αν και πολύ αμφιβάλω. Τα υπόπλοιπα τα πέρνουν έτοιμα από τρίτες εταιρείες που εδρεύουν εκεί που σου είπα.

Οπότε, όταν λες ανταλακτικά, τι ακριβώς εννοείς και ποιός θέλεις να σου εγγυηθεί? Ο Έλληνας αντιπρόσωπος της εταιρείας που συναρμολογεί τα διάφορα κομμάτια? Και τι θέλεις να σου πεί. Αν θα έχει να σου αλλάξει την κεντρική πλακέτα μετά από 10 χρόνια? Όταν ένα προϊόν βγαίνει στην αγορά, έχει σχεδόν 5 χρόνια ζωής, μπορεί και παραπάνω μέχρι να αποσυρθεί. Τι θέλεις, ανταλακτικά για άλλα 5 χρόνια επιπλέον?

Τρανζιστοράκια θα φτιάχνουν τα ίδα για πάρα πολλά χρόνια ακόμα. Και τα ίδια να μην είναι βάζεις τα ποιό καινούρια που θα είναι αντίστοιχα και καθάρισες. Τα αναλογικά κυκλώματα δεν αλλάζουν. Απλά βελτιώνονται κάθε κάποια χρόνια τα υλικά και κυρίως ο τρόπος παραγωγής τους. Πυκνωτές επίσης. Λέιζερ επίσης. Μηχανισμό για το CD player αν σου χαλάσει δεν χρειάζεται να βάλεις και τον ίδιο. Βάζεις του καινούριου μοντέλου που θα κυκλοφορεί τότε, το ίδιο πράγμα είναι, μπορεί να είναι και καλύτερος, εκτός αν δεν ταιριάζει, αλλά πολύ αμφιβάλω, γιατί είναι πολύ στανταρ αυτά. Μετασχηματιστή θέλεις να έχουν? Αντιστάσεις για την πλακέτα? Τα πάντα βρίσκεις!

Ακόμα και στον ενισχυτή του πατέρα σου που είναι 30-40 χρονών (δεν ξέρω πόσο είναι) και η εταιρεία δεν βγάζει καθόλου πλέον ενισχυτές, φαντάζομαι μπορείς να βρείς σχεδόν ότι θέλεις για να τον επισκευάσεις.

Οπότε μην αγχόνεσαι. Βγες και δώσε 1500 Ευρώ για CD player (αν θέλεις φυσικά) και βαλτο στο σπίτι σου να το ευχαριστηθείς και μην σκέφτεσαι τι θα γίνει σε 10 χρόνια....

Αν θέλεις πάντως την γνώμη μου, μη δώσεις τόσα λεφτά για CD player, γιατί φτάνει το τέλος της εποχής τους... -bye-

Last edited:
Γράψε ένα λάθος. Κάποιοι κατασκευαστές φτιάχνουν και op amps, όπως η Cambridge Audio και η Marantz (αν δεν κάνω λάθος)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: E

Γιώργο? μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις.
Το εξάρτημα που κατά κόρον χαλάει στα cd είναι το λέιζερ και ο μηχανισμός τους.
Σαφώς και δεν περιμένω απάντηση γιατί ξέρω τι συμβαίνει και πόσο γειωμένους μας έχουν τα εργοστάσια ως καταναλωτές,σαφώς και με αυτά τα δεδομένα δεν πρόκειτε να ξαναδώσω το ίδιο ποσό για cd player.
Ο τρόπος δεν έχει τπτ,οι ερωτήσεις ήταν ευγενέστατες και σαφής.
Απλά σου λένε οι άνθρωποι τι να απαντήσω τώρα,με μισόλογα και θεωρίες?
Αυτός είναι "τρελλός",δεν κάνει για μας.
Οπου "τρελλός"=διαφορετικός τρόπος σκέψης ο οποίος δεν συνάδει με τα συμφέροντά μας.

Αν θέλεις πάντως την γνώμη μου, μη δώσεις τόσα λεφτά για CD player, γιατί φτάνει το τέλος της εποχής τους... -bye-

Μάλιστα.
Δηλ όσοι επενδύσανε ένα κάρο λεφτά ΚΑΙ στο cd πήγε κι αυτό στράφι.
Και οι κασσάνδρες θα τρέξουν και πάλι να μας πείσουν για ποιό μέσο,για το ipod?
Με τι μουτρα τα γαιδούρια θα το πράξουν πάλι?
Λογικά θα πρέπει να παραιτηθούν και να αναλάβουν νεότεροι να βγάλουν το φίδι απ την τρύπα......αλλά ξέχασα,το γαιδούρι δεν έχει τσίπα!!
Να δω τα μούτρα τους θέλω όταν θα ξαναγυρίσει το αναλογικό μεσο αναπαραγωγής,τι θα απολογηθούν σε όσους εξαπάτησαν επί δύο δεκαετίες(προς το παρόν).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: R

.............

Μάλιστα.
Δηλ όσοι επενδύσανε ένα κάρο λεφτά ΚΑΙ στο cd πήγε κι αυτό στράφι.
Και οι κασσάνδρες θα τρέξουν και πάλι να μας πείσουν για ποιό μέσο,για το ipod?
Με τι μουτρα τα γαιδούρια θα το πράξουν πάλι?
Λογικά θα πρέπει να παραιτηθούν και να αναλάβουν νεότεροι να βγάλουν το φίδι απ την τρύπα......αλλά ξέχασα,το γαιδούρι δεν έχει τσίπα!!
Να δω τα μούτρα τους θέλω όταν θα ξαναγυρίσει το αναλογικό μεσο αναπαραγωγής,τι θα απολογηθούν σε όσους εξαπάτησαν επί δύο δεκαετίες(προς το παρόν).

Μιλούσα γενικά, όχι μόνο για τα CD player.

Όπως έφυγε το πικαπ θα φύγει και το CD player και τη θέση του θα πάρουν τα δικτυακά players....

Κάτι σαν αυτό δηλαδή:
http://www.logitech.com/index.cfm/speakers_audio/wireless_music_systems/devices/3163&cl=roeu,en

Και ένα καλό off topic:

Βρήκα 2 ωραία άρθρα για να το slew rate.

Εν συντομία να πω ότι αυτό που γράφουν είναι ότι έκαναν μετρήσεις σε CD μουσικής και το μέγιστο slew rate που μέτρησαν (στα CD που άκουσαν φυσικά) ήταν γύρω στα 2,5V/μsec για 100W στα 10KHz!!!! Καλό ε???

http://stereophile.com/features/404metrics/index1.html
http://www.angelfire.com/ab3/mjramp/golopid5.html

Αυτό σημαίνει το αυτονόητο, ότι δηλαδή η προδιαγραφή για το slew rate είναι μια μπούρδα και μισή....-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: R

...........................
Ο τρόπος δεν έχει τπτ,οι ερωτήσεις ήταν ευγενέστατες και σαφής............

Εκφράσεις του στιλ "απαιτώ απάντηση γιατί πληρώνω" δε νομίζω να είναι και τόσο ευγενικές. Μην ξεχνάς ότι τους τους ανθρώπους που γράφουν στο forum ούτε καν τους γνωρίζεις. Δε νομίζω να έχεις πληρώσει ποτέ κάτι σε κάποιον από αυτούς, οπότε δεν έχεις το δικαίωμα να απαιτείς τίποτα και με τον τρόπο που το γράφεις κι όλας. Λάθος κάνω?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Α

Εκφράσεις του στιλ "απαιτώ απάντηση γιατί πληρώνω" δε νομίζω να είναι και τόσο ευγενικές. Μην ξεχνάς ότι τους τους ανθρώπους που γράφουν στο forum που ούτε καν τους γνωρίζεις. Δε νομίζω να έχεις πληρώσει ποτέ κάτι σε κάποιον από αυτούς, οπότε δεν έχεις το δικαίωμα να απαιτείς τίποτα. Λάθος κάνω?

Δεν έχω το δικαίωμα να απαιτώ υποστήριξη αντ/κού?
Τι μας λες?
Τσάμπα μας τις δίνουν τις συσκευές ή μας κάνουν και χάρη που μας τις πουλάνε?
Και ποιός σου λέει εσένα ότι με την απέριτη ευκολία που λες πάρε το για 10 χρόνια δε βγάλει πρόβλημα σε 3?
Θα μου το πληρώσεις εσύ ή θα μου το αντικαταστήσεις εσύ όταν χαλάσει?
Η τσάμπα άποψη αγαπητέ μου δεν κοστίζει,στην πράξη είναι τα δύσκολα και μετά βρίσκουμε φθηνές δικαιολογίες "έτυχε" "ήσουν γκαντέμης" και χίλια δυό κουλά.
Απευθύνομαι στα εργοστάσια και είναι προφανές ότι θα απαντήσουν αυτοί που τα εκπροσωπούν.
Αν θέλουν φυσικά που δε θέλουν.

Re: Απάντηση: EUROPE vs JAPAN (value for money)

Και για να έχουμε καλό ερώτημα,τι εστί δικτυακό player?
Κατάργηση και των cd?

Ναι. Θα έχεις αποθηκευμένη μουσική στον υπολογιστή σου, θα την στέλνεις ασύρματα στο κουτί που σου έδειξα και αυτό θα είναι συνδεδεμένο με τον ενισχυτή σου, όπως είναι και το CD player τώρα. θα μπορείς να αγοράζεις (όπως και τώρα άλλωστε) μουσική από το Internet και να την παίζεις (τη μουσική:flipout:) μέσω του δικτυακού player κατ' ευθείαν από το Internet...

Δεν έχω το δικαίωμα να απαιτώ υποστήριξη αντ/κού?
Τι μας λες?
Τσάμπα μας τις δίνουν τις συσκευές ή μας κάνουν και χάρη που μας τις πουλάνε?
Και ποιός σου λέει εσένα ότι με την απέριτη ευκολία που λες πάρε το για 10 χρόνια δε βγάλει πρόβλημα σε 3?
Θα μου το πληρώσεις εσύ ή θα μου το αντικαταστήσεις εσύ όταν χαλάσει?
Η τσάμπα άποψη αγαπητέ μου δεν κοστίζει,στην πράξη είναι τα δύσκολα και μετά βρίσκουμε φθηνές δικαιολογίες "έτυχε" "ήσουν γκαντέμης" και χίλια δυό κουλά.
Απευθύνομαι στα εργοστάσια και είναι προφανές ότι θα απαντήσουν αυτοί που τα εκπροσωπούν.
Αν θέλουν φυσικά που δε θέλουν.

Συγνώμη αλλά πας καλά? Διαβάζεις τι γράφεις? Έχεις ξεφύγει τελείως. Εγω αποσύρομαι.

Status
Not open for further replies.