Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: EUROPE vs J
Σαφώς και απαιτώ,εγώ πληρώνω για μένα,δεν πληρώνεις εσύ.
Κι απ τη στιγμή που τους πληρώνω κι όλας ΑΔΡΑ απαιτώ,εγώ ορίζω τα στάνταρ ΜΟΥ όχι η denon η yamaha η creek η nad και τόσοι άλλοι.
Εσυ μπορεί να πληρώνεις ένα cd player όσο τρία μηνιάτικα και να ορίζουν αυτοί τα στάνταρ για σένα.
Δικαίωμα σου....
Εσύ πληρώνεις, αλλά μην περιμένεις να πάρεις απάντηση με τέτοιο τρόπο που ρωτάς.
Να σου πω και κάτι άλλο.... ένα-ένα μου έρχονται....
Αν ανοίξεις οποιαδήποτε κατασκευή εσωτερικά, θα δεις ότι αποτελείτε από αυτά που ονομάζω εγω ο άσχετος τρανζιστοράκια (είτε είναι opamps είτε οτιδήποτε άλλο), αντιστάσεις, πυκνωτές, έναν (συνήθως) μετασχηματιστή και φυσικά την πλακέτα που κολάνε όλα πάνω τους.
Τα τρανζιστοράκια φτιάχνοτναι σε χώρες όπως Ταιβάν, Μαλεσία κτλ, γιατί για να γίνουν πρέπει το έδαφος που θα στεγάσει την παραγωγή τους να είναι μη σεισμογενές. Μη σεισμογενής χώρες, είναι αυτές οι δύο και δεν ξέρω αν υπάρχει και καμία άλλη εκεί στην περιοχή και ίσως και κάποιες περιοχές στην Αμερική να παίζουν, όπως η Silicon Valey. Και οι πυκνωτές και οι αντιστάσεις, έρχονται κυρίως από Κίνα μεριά ή Μαλεσία, Ταιβάν κτλ. Αυτά όλα, ανεξαρτήτως του ποιός είναι ο κατασκευαστής του προϊόντως και ανεξαρτήτως που γίνεται η
συναρμολόγηση του τελικού προϊόντος (σε ποιά χώρα δηλαδή). Γιατί όπως και να το κάνουμε, όλοι οι κατασκευαστές συναρμολόγηση κάνουν. Κανένας κατασκευαστής φτιάχνει τίποτα μόνος του. Την κεντρική πλακέτα φαντάζομαι φτιάχνουν μόνοι τους, γιατί εκεί είναι το ζουμί της υπόθεσης και στην καλύτερη περίπτωση και τον μετασχηματιστή, άντε και τον μηχανισμό του CD, αν και πολύ αμφιβάλω. Τα υπόπλοιπα τα πέρνουν έτοιμα από τρίτες εταιρείες που εδρεύουν εκεί που σου είπα.
Οπότε, όταν λες ανταλακτικά, τι ακριβώς εννοείς και ποιός θέλεις να σου εγγυηθεί? Ο Έλληνας αντιπρόσωπος της εταιρείας που συναρμολογεί τα διάφορα κομμάτια? Και τι θέλεις να σου πεί. Αν θα έχει να σου αλλάξει την κεντρική πλακέτα μετά από 10 χρόνια? Όταν ένα προϊόν βγαίνει στην αγορά, έχει σχεδόν 5 χρόνια ζωής, μπορεί και παραπάνω μέχρι να αποσυρθεί. Τι θέλεις, ανταλακτικά για άλλα 5 χρόνια επιπλέον?
Τρανζιστοράκια θα φτιάχνουν τα ίδα για πάρα πολλά χρόνια ακόμα. Και τα ίδια να μην είναι βάζεις τα ποιό καινούρια που θα είναι αντίστοιχα και καθάρισες. Τα αναλογικά κυκλώματα δεν αλλάζουν. Απλά βελτιώνονται κάθε κάποια χρόνια τα υλικά και κυρίως ο τρόπος παραγωγής τους. Πυκνωτές επίσης. Λέιζερ επίσης. Μηχανισμό για το CD player αν σου χαλάσει δεν χρειάζεται να βάλεις και τον ίδιο. Βάζεις του καινούριου μοντέλου που θα κυκλοφορεί τότε, το ίδιο πράγμα είναι, μπορεί να είναι και καλύτερος, εκτός αν δεν ταιριάζει, αλλά πολύ αμφιβάλω, γιατί είναι πολύ στανταρ αυτά. Μετασχηματιστή θέλεις να έχουν? Αντιστάσεις για την πλακέτα? Τα πάντα βρίσκεις!
Ακόμα και στον ενισχυτή του πατέρα σου που είναι 30-40 χρονών (δεν ξέρω πόσο είναι) και η εταιρεία δεν βγάζει καθόλου πλέον ενισχυτές, φαντάζομαι μπορείς να βρείς σχεδόν ότι θέλεις για να τον επισκευάσεις.
Οπότε μην αγχόνεσαι. Βγες και δώσε 1500 Ευρώ για CD player (αν θέλεις φυσικά) και βαλτο στο σπίτι σου να το ευχαριστηθείς και μην σκέφτεσαι τι θα γίνει σε 10 χρόνια....
Αν θέλεις πάντως την γνώμη μου, μη δώσεις τόσα λεφτά για CD player, γιατί φτάνει το τέλος της εποχής τους...
