Eurovision τι μας άρεσε.....( έλα μην είστε ξινοί..πείτε κάτι θετικό )

Μιας κι η Ελλάδα ήταν ετσι κι αλλιώς αδιάφορη για μένα,για δικούς μου λόγους,επέλεξα.

Αζερμπαϊτζάν.
Σουηδία.
Φινλανδία.

Παιδιά δεν είδα το κυπριακό να είναι αντιγραφή... Επειδή το είχα ακούσει αυτό να το λένε, τα άκουσα δίπλα δίπλα και δεν βρήκα ομοιότητα πέρα απο το οτι ήταν ακουστικά "οικείος" ο ήχος της Κύπρου...
Και να πω και την μεγάλη ιεροσυλία... - όταν πρωτοάκουσα το ελληνικό, στο μυαλό μου ήρθε μόνo το παρακάτω αριστούργημα, το οποίο φυσικά δεν έχει κοινά σημεία με το ελληνικό πέρα απο "γνώριμο" ήχο (για μένα) σε κάποια σημεία... (μην πετάξετε πέτρες...)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Οσοι πιάνουν υψηλές βαθμολογίες στην eurovision έχουν καταλάβει 2 πράγματα... 1) Η διαφορετικότητα σέρνει καράβι κι αν έίναι και λίγο "αντικειμενικά" καλό το τραγούδι ανεβαίνει ακόμα πιο πάνω....
και 2) οτι οι υπόλοιποι που ψηφίζουν είναι στην συντριπτική πλειοψηφία τους στις ηλικίες 14-24 - οι οποίοι, τι μουσικά ακούσματα έχουν ? κυρίως ραπ και κάτι τραγουδάκια lalala νηπιαγωγείου τύπου Μπιγιονσέ του τρέχοντος αμερικάνικου music star system - γιατί μέχρι εκεί μπορούν να χωνέψουν και να επεξεργαστούν... Οι Βρετανοί πήραν 0+0=0... θα το πιστεύατε ? Κι όμως... η χώρα που βγάζει τις 50 απο τις 100 επιτυχίες κάθε χρονιάς κι επιμένει βρετανικά να μην στέλνει μαιμουδιές αλλά original τραγούδια (άσχετο αν αρέσουν ή δεν αρέσουν σε κάποιους) είναι η μόνιμα τελευταία στην βαθμολογία τα τελευταία χρόνια...
Με αυτά τα κριτήρια πρέπει να διαλέγουν τραγούδια οι εθνικές επιτροπές αν θέλουν υψηλές θέσεις - να συμπληρώσω οτι και λίγο hard rock (όπως το εννοούν σήμερα) ποτέ δεν έβλαψε - αλλιώς δείτε την μουσικομάνα Ιρλανδία - δεν προκρίθηκε ούτε στον τελικό...

Last edited:
Παιδιά δεν είδα το κυπριακό να είναι αντιγραφή... Επειδή το είχα ακούσει αυτό να το λένε, τα άκουσα δίπλα δίπλα και δεν βρήκα ομοιότητα πέρα απο το οτι ήταν ακουστικά "οικείος" ο ήχος της Κύπρου...
Και να πω και την μεγάλη ιεροσυλία... - όταν πρωτοάκουσα το ελληνικό, στο μυαλό μου ήρθε μόνo το παρακάτω αριστούργημα, το οποίο φυσικά δεν έχει κοινά σημεία με το ελληνικό πέρα απο "γνώριμο" ήχο (για μένα) σε κάποια σημεία... (μην πετάξετε πέτρες...)

Πλάκα κανεις, έτσι;

Πλάκα κανεις, έτσι;

Mόνο το beat είναι ίδιο... - το tempo... ντούπου-ντούπου-ντούπου...
Aυτό δεν σημαίνει τίποτα. Δεν κρίνεται έτσι η ομοιότητα μεταξύ 2 τραγουδιών...

Pop μουσική είναι, όπως βγάζει όλος ο κόσμος. Δεν μπορείς να πεις ότι αντιγράφει κάτι. Πιο σωστά, από παντού "τραβάει" για να βγάλει αυτό το αποτέλεσμα.

Τι να πει και η Rita Ora? Η J Lo? Και άπειρες άλλες.

Mόνο το beat είναι ίδιο... - το tempo... ντούπου-ντούπου-ντούπου...
Aυτό δεν σημαίνει τίποτα. Δεν κρίνεται έτσι η ομοιότητα μεταξύ 2 τραγουδιών...

Ελα τωρα... Ξεκαθαρο rip-off εινα, ειδικα στο ρεφρεν. Το αναγνωρισα σε δευτερολεπτα.

Με To θεμα του live keying, κατι ασχετοι ενθουσιάστηκαν, αλλά κυριολεκτικά έμοιαζε οπως ειχαν ανακαλύψει το chroma key τη δεκαετία του 80 και έβαζαν ότι να'ναι απο πίσω, καμια σχεση με τους ανθρώπους, απο προοπτική αναλογία κλπ, κατ 'εμέ τη κατέστρεψαν τη παρουσία της Ελλάδας ενω ηταν καλό το υπόλοιπο. Κρίμα...
Αντιθέτως οι πέρισσότερες άλλες χώρες αξιοποίησαν στο μέγιστο τα απίστευτα τεχνολογικά εφόδια με τις τεράστιες οθόνες πίσω & στο πάτωμα , ειδικά φώτα κλπ και τα έδεσαν πάνω στους τραγουδιστές, συνθετικά, συνειρμικά και συγχρονισμένα στο timing, δίνοντας πολύ εντυπωσιακή εικόνα.

• Like
Reactions: takisot
Ελα τωρα... Ξεκαθαρο rip-off εινα, ειδικα στο ρεφρεν. Το αναγνωρισα σε δευτερολεπτα.
Κάνε μου μία χάρη... Ακου τα δύο τραγούδια στο youtube αν θέλεις... και μετά δώσε εδώ τα 2 λινκς και γράψε σε ποιές χρονικές στιγμές (συν-πλην 2 δευτερόλεπτα) εντοπίζεις τις ομοιότητες. Πραγματικά με ενδιαφέρει, για να δω που κάνω λάθος - αν κάνω...

Κάνε μου μία χάρη... Ακου τα δύο τραγούδια στο youtube αν θέλεις... και μετά δώσε εδώ τα 2 λινκς και γράψε σε ποιές χρονικές στιγμές (συν-πλην 2 δευτερόλεπτα) εντοπίζεις τις ομοιότητες. Πραγματικά με ενδιαφέρει, για να δω που κάνω λάθος - αν κάνω...
Βρε συ, τα εχω ακουσει πολλες φορες τα τραγουδια. Εδω σου τα εβαλα overlay το ενα πανω στο αλλο και δεν ακους τις ομοιοτητες; 🤔

Καλέ, τί το συζητάμε? Ακόμα και οι χορεύτριες ίδια κουστούμια με το bad romance φορούσαν :ROFLMAO:

Γενικα πλέον το rip off πάει σύννεφο παντού. Δε δίνουν σε κανένα Ai μπας και συνθέσει καμια νέα μελωδία; αλλά ειναι θέμα κανονισμών, πόσα δευτερόλεπτα θεωρείται ΟΚ για να μη πέσει ο κόφτης copyright abuse? και το εξαντλούν, ο κόσμος ακούει μια γνωστή μελωδία και ταυτίζεται. Απορώ, οι εφαρμογές shazam κλπ δέν δείχνουν άμεσα τη προέλευση;

Ακούγεται πράγματι, θεωρώ ότι μια θέση στην δεκάδα θα την πάρει....μέχρι εκει βέβαια....έχω ακούσει βέβαια αρκετά από τα κομμάτια της φετινής Eurovision και δεν μου αρέσαν τα περισσότερα, 3-4 μαζί με το δικό μας τα βρήκα αξιοπρεπή.

Το τραγούδι που θα κερδίσει φέτος στην Eurovision κατά την εκτίμησή μου θα είναι το τραγούδι της Ουκρανίας ανεξάρτητα αν υπάρχουν και καλύτερα τραγούδια. Την σίγουρη νίκη του Ουκρανικού τραγουδιού την αποδίδω στο ηχηρό αντιπολεμικό μήνυμα που θα δοθεί στην φετεινή Eurovision για τον απαράδεκτο πόλεμο μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας που είναι ουσιαστικά αδελφά σλαβικά έθνη συμπεριλαμβανομένης και της Λευκορωσίας.

Ε αυτό σιχαίνομαι στην Eurovision, ΠΡΕΠΕΙ να κερδίζει το τραγούδι που είναι political correct ή ταυτίζεται με την τρέχουσα πολιτική κατάσταση....πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι πρόκειται απλά για έναν διαγωνισμό τραγουδιού και όχι πολιτικές συμφωνίες, φιλίες μεταξύ κρατών κλπ...πόσο δύσκολο είναι να ψηφίζουμε όλοι μας ΑΠΛΑ το τραγούδι που μας αρέσει? Ολα δύσκολα τα κάνουμε...

• Like
Reactions: Paris2018
Ε αυτό σιχαίνομαι στην Eurovision, ΠΡΕΠΕΙ να κερδίζει το τραγούδι που είναι political correct ή ταυτίζεται με την τρέχουσα πολιτική κατάσταση....πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι πρόκειται απλά για έναν διαγωνισμό τραγουδιού και όχι πολιτικές συμφωνίες, φιλίες μεταξύ κρατών κλπ...πόσο δύσκολο είναι να ψηφίζουμε όλοι μας ΑΠΛΑ το τραγούδι που μας αρέσει? Ολα δύσκολα τα κάνουμε...

Τρελλαθηκες ρε συ και το 12αρι της Κυπρου θα το απεμπολισουμε ? :ROFLMAO: