Eurovision τι μας άρεσε.....( έλα μην είστε ξινοί..πείτε κάτι θετικό )

Μάκη. Δεν κατάλαβες καν τι είπανε στο βίντεο. Είπανε ότι πέρυσι η Σάττι έλεγε ότι θα πάει τάπα και τελικά η Κλαυδία τους πήγε τάπα. Δεν είπε τάπα για την Κλαυδία η Σάττι.

Ό,τι νά 'ναι κατάλαβες... :ROFLMAO:
Μια χαρά κατάλαβα Λεωνίδα 😂
Καλύτερα όμως να ρωτήσουμε την Σάττι για τα περσινά ρεζιλίκια της !!!

Τι όχι ;;;

Αυτο που παρεθεσες δειχνει με οποιονδηποτε τροπο, η σημαινει, οτι αυτη "η αλλη" "τσακωθηκε με τις μισες αποστολες" η οτι τσακωθηκε με οποιονδηποτε αλλον ;
Σόρρυ 37-4=33..
33 αποστολές δεν ήθελαν να έχουν καμία σχέση με την "άλλη" γιατί είχε δημιουργήσει ένα κάρο προβλήματα στ' ' αποδυτήρια '.
Η ίδια το λέει, φαντάσου τι γνώμη είχαν οι υπόλοιπη γι' αυτήν.

Υπάρχει τέτοια ανυπέρβλητη ανάγκη για πολιτικό σχολιασμό στο νήμα του μουσικού διαγωνισμού;
Το νήμα κλείνει μέχρι να καθαριστεί από τη ΔΟ.

• Like
Reactions: Cicadelic Ranger
Μια χαρά κατάλαβα Λεωνίδα 😂
Καλύτερα όμως να ρωτήσουμε την Σάττι για τα περσινά ρεζιλίκια της !!!

Τι όχι ;;;

To δήθεν beef ήταν τόσο φτιαχτό από τα πρωινάδικα που δεν κράτησε πάνω από μισή μέρα, Ένα πρωινό κι αυτό ούτε καν τη Δευτέρα. Όταν θυμήθηκαν ότι ο OGE συνεργάζεται με τη Σάττι... :censored:

Stats με τις θέσεις της Ελλάδας στον τελικό:

Stats.PNG

• Like
Reactions: karamela
Η ψηφοφορία μέσω ίντερνετ μάλλον ήταν εύκολο να χειραγωγηθεί...
Απαιτούσε να έχεις IP και πιστωτική κάρτα από την ίδια χώρα, με όριο 20 ψήφων ανά κάρτα. Δηλαδή με IP Λιθουανίας και Revolut έριχνες 20 ψήφους στην Ελλάδα από τη Λιθουανία;

Last edited:
  • Wow
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ
Τι να μακρυγορουμε ;

Δειτε τι ψηφησε ο Κοσμος. Οχι οι λελεκοι του καθε συστημικου τηλεοπτικου καθεστωτος.

Ειναι απλο, Ο ψηφος του κοσμου πηγε μαζικα σε Ισραηλ, Ελλαδα, Αυστρια. Τα υπολοιπα ειναι πολιτικες μεταξυ μετα-κρατικων μενστρημ.
Οτι ειχα πει πριν τα ημιτελικα τελικα. Λεγοντας ταυτοχρονα (ψαχτε το) οτι το Αυστριακο θα βγειο οχι λογω συνθεης που ειναι πολυ "βασικη" αλλα λογω ουρλιαχτων απο τηναρχη εως το τελος.

Οσον αφορα την Κλαβδια.... Πρωτη στις θεασεις στο ΥΤ με τις περισσοτερες αναλυσεις απο ειδικους τραγουδιου κλπ.

Φετος καθισα και λουστηκα τον "θεσμο" λογω και μονο της ελληνικης παρουσιας και συγκριτικα με αυτην.
Αξια. Αυτη και η Ισραηλινη. Με ταυτοτητα συναιση αισθηση και δεψιοτεχνια. Επισης συγκινητικη και ευθυς η Γαλλιδα και ο μαυρος Γαλλοφωνος Ολλανδος.
Ενα συν για το χιουμορ τους αρκετα δημιουργικο κατ εμε στους Σουηδους και τον αλλον τον Εσθονο που κουνιοταν σαν Μαρινετα, συ την λουξεμβουργια με χιουμος παιδικη κοντινα.
Τα αλλα ειναι του πανηγυριου ως συνηθως.

Για την δικη μας συμμετοχη απλα αναφερω κατι που ακουσα σημερα σε ενα ΥΤ ποντκαστ που δεν θα αναφερω γιατι μπορει να θεωρηθει πολιτικο (σαμπως και το πανηγυρι αυτο τι ειναι ;) αλλα οποιος ενδαφερθει θα το βρει: ενα γραμμα του Μανου Χατζιδακη το 1976.
Σεβας και αποδοχη μεχρι κεραιας σε αυτο που ειχε πει τοτε.

Α... εμενα μου ψιλοαρεσε και το Αλβανικο τελικα. Παλι καλα που δεν φαγαμε στη μαπα την βαριεστημαρα της Ιταλιας που στην αρχη οι "καναλαρχες" μας την εβγαζαν σαν φαβορι, η της Αυστριας κλπ.

Για μια φορα ο "λαος" καταποντησε ακομα μια φορα τους κιβδηλους.

Μετα απο δεκαετιες (πραγματικα δεν εβλεπα απο πριν τα 00ς) μονο αυτα που κερδιζαν για να βλεπω τις καθοδηγησεις, ενδιαφερθηκα και δεν το μετανοιωσα. Ειδα αυτο το κατιτις του κοσμου που αρχιζει και ξυπναει.

Αντε και του χρονου να ειμαστε καλα να γελασουμε και να βλεπουμε την Κλαβδια να της παιρνουν συνεντευξεις στο εξωτερικο.

Τι να μακρυγορουμε ;

* Ειναι απλο, Ο ψηφος του κοσμου πηγε μαζικα σε Ισραηλ, Ελλαδα, Αυστρια. Τα υπολοιπα ειναι πολιτικες μεταξυ μετα-κρατικων μενστρημ.
ΚΑΙ Αλβανια ! (y)

To δήθεν beef ήταν τόσο φτιαχτό από τα πρωινάδικα που δεν κράτησε πάνω από μισή μέρα, Ένα πρωινό κι αυτό ούτε καν τη Δευτέρα. Όταν θυμήθηκαν ότι ο OGE συνεργάζεται με τη Σάττι... :censored:

Stats με τις θέσεις της Ελλάδας στον τελικό:

View attachment 252680
Με λίγα λόγια είχαμε να μπούμε δεκάδα 12 χρόνια!!!! Μεγάλη επιτυχία το φετινό….

• Like
ενόχλησαν κάποια μηνύματα λόγω πολιτικού περιεχομένου όσο αφορά ένα πολιτικό τραγούδι που δημιούργησε τόσο μεγάλο σάλο.
Οι μισοί φίλοι μου μουσουλμάνοι επιχειρηματίες αν και οι πελάτες τους έβλεπαν μέσω των δικών τους καναλιών,άλλοι από Ολλανδία,άλλοι από Γερμανία και οι πιο πολλοί από Αγγλία το σνομπαραν για τον στίχο..έβαζαν εμπόδια.
Τέλος πάντων, υπάρχουν κ άλλου πορτοκαλιες... ευχαριστώ,άντε γειά.

Οσον αφορα την Κλαβδια.... Πρωτη στις θεασεις στο ΥΤ με τις περισσοτερες αναλυσεις απο ειδικους τραγουδιου κλπ.

Για τις αναλύσεις από σχετικοπύς και vocal coaches πέρυσι ήταν περισσότερες για την Ελληνική συμμετοχή, αλλά έτσι κι αλλιώς άλλο πέρυσι, άλλο φέτος. Και πάλι πάρα πολλές φέτος, αλλά κυρίως από τον ημιτελικό και μετά, που επί της ουσίας ξεκίνησε η εκτόξευση.

Στις θεάσεις η Αστερομάτα είναι περίπου όπως έβλεπα τα views χτές τέταρτη. Αυστρία και Ισπανία είχαν πιο πάνω στο κανάλι του Eurovision song contest. Λογικό για την Ισπανία. Όλη την Λ. Αμερική να βάλεις μόνο, φτάνει.

Με λίγα λόγια είχαμε να μπούμε δεκάδα 12 χρόνια!!!! Μεγάλη επιτυχία το φετινό….

Όχι ακριβώς. Σε παρέσυρα μιλώντας για δεκάδες τις προηγούμενες μέρες. Δεκάδα έχουμε μπει κι άλλες φορές από το 2013. 10η θέση το 2021 και 8η το 2022.
Ο πίνακας δείχνει σε τέταρτα 25% τις στήλες. Δηλαδή δείχνει τις επιδόσεις, όχι τις δεκάδες. Για παράδειγμα το 1977 το δείχνει στην δεύτερη στήλη αλλά είχε έρθει το μάθημα σολφέζ τότε 5ο.
Έχει να κάνει με τις καλύτερες επιδόσεις σε ποσοστό.

• Like
Λοιπόν, κάτι ολίγα, έως αρκετά ( κουράγιο! ), για το πώς " βλέπω " εγώ την Eurovision…
Για αρχή, με " καλύπτει " αυτό…
Κοιτα είναι θέμα γούστου, αν δεν σου αρέσει απλά δεν την παρακολουθείς, για μένα είναι το μουσικό γεγονός της χρονιάς, την περιμένω κάθε χρόνο με αγωνία και μου φτιάχνει την εβδομάδα μου περνώντας πολύ καλά και ξεχνώντας για μερικές ώρες που κρατάει την καθημερινότητα. Δεν έχω χάσει καμία από μικρό παιδί και αν δεν μου τύχει κάτι απρόοπτο δεν θα χάσω και καμία άλλη στο άμεσο μέλλον.

Υπάρχουν αρνητικά; Φυσικά και ναι…
Επιτροπές αμφιβόλου σύστασης, και με πρωταρχικό μέλημα τις δημόσιες σχέσεις…
Ο @Pleo κι ο karamela έγραψαν σωστά ( κατ’ εμέ ), πως ο διαγωνισμός είναι το μεγαλύτερο ετήσιο even. Κατά συνέπεια, το καλύτερο μέσω προκειμένου " να περάσουν " διάφορα… Ε, αυτά τα διάφορα… σε κάποιους αρέσουν, και σε κάποιους δεν αρέσουν. Αυτό έλειπε, να συμφωνήσουμε όλοι σε όλα…
Πολιτικές σκοπιμότητες… πάντα ήταν πολιτικοποιημένη. Και για εμένα, δυστυχώς, δε γίνεται να μην είναι ( για πολλούς λόγους… ). Απλώς, τώρα είναι πιο εμφανές… καθώς υπάρχουν " ανοιχτά μέτωπα ".

Πρέπει να την " παίρνουμε " στα σοβαρά..; Για κανέναν λόγο. Μήτε πριν τον τελικό, μήτε μετά τον τελικό…
Πριν τον τελικό:
Φέτος για 3,5 μήνες διάβαζα… " ωραίο τραγούδι αλλά για εσωτερική κατανάλωση. ", " δεν είναι για Eurovision… ", " μου αρέσει! Αλλά μόνο εμείς θα το καταλάβουμε. Οι άλλοι… δε θα πάρουν μυρουδιά… ".
Μετά τον ημιτελικό διάβασα… " πολύ καλή σκηνική παρουσία. Η Κλαύδια φωνάρα κι επικοινωνιακή. Αλλά το τραγούδι… δεν. ". Κι άλλα πολλά…
ΠΡΟΣΟΧΗ… Δε γράφω να μη γράψουμε την άποψή μας. Όσοι έχουν άποψη, επιβάλλεται να τη γράψουν! ( εγώ, πού δεν έχω καμία " επαφή " με τα τραγούδια μέχρι τους ημιτελικούς, απέχω από το thread. )
Αυτό που γράφω είναι πως την όποια άποψή μας ( σε αυτό το θέμα… ), ας μην την " παίρνουμε " και τόσο στα σοβαρά.

Κεφάλαιο στοιχηματικές…
Μέχρι και τον ημιτελικό, ήμασταν το ακλόνητο φαβορί για… πανωλεθρία!
Ε, φέτος η πανωλεθρία ήρθε για τις ίδιες… Και όχι μόνο για τις προβλέψεις τους για της Ελλάδας…
Όπως έγραψε ο Pleo μετά τον τελικό, η Eurovision είναι απρόβλεπτη! Κι εγώ συμπληρώνω, τα αποτελέσματά της.. πολυπαραγοντικά!

Μετά τον τελικό:
Μετά τον ημιτελικό έγραψα… Το τραγούδι μας μου αρέσει πολύ. Και δε με νοιάζει που θα πάει.
Δηλαδή με άλλες λέξεις… Θα χαρώ αν πάει καλά. Αλλά, δε θα " σκάσω " εάν δεν αρέσει στους... άλλους.
Και εξηγούμαι…
Φέτος η Λετονοί δεν έστειλαν τραγούδι της προκοπής, για εμένα. Αντιθέτως, το Σαν Μαρίνο έστειλε ένα ωραίο τραγούδι, για εμένα.
13η η Λετονία, 26ο το Σαν Μαρίνο.
" Γράψε τώρα " υποθετικά, ότι είμαι ο υπεύθυνος για το ποιο τραγούδι θα σταλεί στον διαγωνισμό. Κι έχω να επιλέξω μεταξύ των δύο παραπάνω τραγουδιών… θα επέλεγα ποτέ το τραγούδι της Λετονίας; ΠΟΤΕ! ( Ε, και…; )
Όπως έχω βάσιμες υποψίες, ότι αν ο Pleo είχε να επιλέξει ανάμεσα στο " Αστρερομάτα " και στο " Zari ", θα επέλεγε το " Zari ". ( Ε, και…; )
Το άλλο…! Φέτος, η Ουκρανία έστειλε το δεύτερο χειρότερο τραγούδι, για εμένα. Το χειρότερο ήταν της Εσθονίας, για εμένα πάντα.
Ε, 9η η Ουκρανία. Βέβαια, δεν καταταγεί 9ο το τραγούδι… Καταταγεί 9η η Ουκρανία ( Αυτό θέλω να πιστεύω, τουλάχιστον…. )… Όμως, αυτή είναι η… Eurovision!
Πώς μπορώ εγώ λοιπόν, να την " πάρω στα σοβαρά " και να " κάτσω να σκάσω "… :unsure:

Όμως, για να " γράψω την αλήθεια "… Εάν τυχόν, κάποιο τραγούδι μου προξενεί απέχθεια και αναδειχθεί το νικητήριο, " θα χαλαστώ "!
Δηλαδή, το 2023 άμα νικούσε ο… " Cha! Cha! Cha! " ή φέτος ο… " Espresso Macchiato ", ναι… " θα χαλιόμουνα "! Από την άλλη, εάν φέτος νικούσε το κατά πολλούς απόλυτο φαβορί τραγούδι της Σουηδίας… ‘Νταξει, εμένα δε μου άρεσε. Αλλά εμένα δε μου άρεσε… It’s okay!!
Και ΕΥΤΥΧΩΣ, έχω πολλά χρόνια " να χαλαστώ " από την Eurovision!!

Τέλος, έχω να γράψω κι άλλα… αλλά θα σας κάμω τη χάρη, και θα " το κλείσω εδώ "…!

Εγώ νομίζω ότι το τραγούδι δεν είχε απήχηση στο κοινό για το θέμα που πραγματεύεται αλλά για όλα τα υπόλοιπα. Δηλαδή το buildup και την έκρηξη φωνητικά μετά και την... χωρίς λόγια όσο πιο σχολαστική τελειότητα στη σκηνική παρουσία και τα πλάνα.
Παίζει και να ξενυχτουσαν για το τελευταίο.
Ως παράδειγμα των παραπάνω θα πω ότι έχουμε ξαναστείλει τραγούδι με το ίδιο θέμα, το οποίο δεν πέρασε καν στον τελικό.

Δεν θα μπω σε συγκρίσεις με την περσινή συμμετοχή, άλλο το 24, άλλο το 25 και άλλο το 26 του χρόνου.
Παρ όλο που ψάχνω γιατί πέρσι η σκηνοθεσία ήταν άθλια επάνω στη σκηνή, ενώ φέτος τέλεια, από τον ίδιο σκηνοθέτη. Και μάλλον δεν θα βρω τον λόγο.
Και ένας ακόμα λόγος που δεν μπαίνω σε συγκρίσεις είναι το τι θέλει το κοινό (οι επιτροπές ξέρουμε λίγο πολύ τι θα κάνουν) κάθε χρονιά.

Προφανώς δεν γίνεται να μην είναι πολιτικοποιημένη η Eurovision, αλλά εγώ προσπαθώ να απέχω από αυτή τη διάσταση, όπως έκανα και πέρσι και όλες τις χρονιές. Τα έχουμε ξαναδεί αυτά από το... 1978 κι όλας... .

Ούτε δέχομαι από κάποιον να πει ότι ας πατώσει δε με νοιάζει, εγώ αυτό που ήθελα έγινε. Δεν παίζει καθόλου δηλαδή να καταγγέλεις όταν δεν σε βολεύει το αποτέλεσμα αλλά να πανηγυρίζεις όταν είναι καλό. Υποκρισία ολκής όταν συμμετέχεις είναι αυτό.
Για τον ίδιο λόγο θα ήθελα να δω και τις βορειοαφρικανικες χώρες στον διαγωνισμό και κάποιες επιπλέον από τη Μέση Ανατολή που απέχουν κυρίως για τους λόγους αυτούς. Το δικαίωμα το έχουν ως πλήρη μέλη της EBU που είναι πολλές από αυτές.

Παρ όλο που ψάχνω γιατί πέρσι η σκηνοθεσία ήταν άθλια επάνω στη σκηνή, ενώ φέτος τέλεια, από τον ίδιο σκηνοθέτη. Και μάλλον δεν θα βρω τον λόγο.
Είχα διαβάσει δηλώσεις του Φωκά ο οποίος είπε ότι πέρσι έπρεπε να είχε παραιτηθεί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν είχε τον πρώτο λόγο αυτός, αλλά η σάττι.

Και ένας ακόμα λόγος που δεν μπαίνω σε συγκρίσεις είναι το τι θέλει το κοινό (οι επιτροπές ξέρουμε λίγο πολύ τι θα κάνουν) κάθε χρονιά.
Η λειτουργια του τελεβοτιγκ μαλλον εχει προβληματα διαφανειας.
Ηδη υπαρχουν διαμαρτυριες απο διαφορες χωρες για αυτο το ζητημα και
γενικοτερα για την αξιοπιστια των αποτελεσματων.
Βελγιο, Ισπανία, Ισλανδια Φιλανδια και Ιρλανδια ζητουν εξηγησεις και
λεπτομερειες για την τηλεψηφοφορια.
Εδω και εδω και εδω

Η λειτουργια του τελεβοτιγκ μαλλον εχει προβληματα διαφανειας.
Ηδη υπαρχουν διαμαρτυριες απο διαφορες χωρες για αυτο το ζητημα και
γενικοτερα για την αξιοπιστια των αποτελεσματων.
Βελγιο, Ισπανία, Ισλανδια Φιλανδια και Ιρλανδια ζητουν εξηγησεις και
λεπτομερειες για την τηλεψηφοφορια.
Εδω και εδω και εδω

Όλα είναι θέμα budget πάντως. ΟΚ εύκολο είναι τώρα το 0.63€ ανά ψήφο με όριο τις 20 ψήφους να το χρησιμοποιήσεις με μερικές κάρτες ανά χώρα έκδοσης της κάρτας.
Άμα κάνεις τουρισμό, συνηθίζεται να έχεις κάρτες από διάφορες χώρες.
Από την άλλη πλευρά, εμένα μου έβγαινε διαφήμιση στο YouTube να ψηφίσω το Ισραήλ. Και μου φαίνεται το ίδιο και πέρσι συνέβαινε.
Εγώ Αυστρία και Εσθονία ψήφισα πάντως. Αν είχα αποφασίσει να διαθέσω μεγαλύτερο budget, μπορεί να ήταν και του Ισραήλ μέσα σε αυτά.