Λοιπόν, κάτι ολίγα, έως αρκετά ( κουράγιο! ), για το πώς " βλέπω " εγώ την Eurovision…
Για αρχή, με " καλύπτει " αυτό…
Κοιτα είναι θέμα γούστου, αν δεν σου αρέσει απλά δεν την παρακολουθείς, για μένα είναι το μουσικό γεγονός της χρονιάς, την περιμένω κάθε χρόνο με αγωνία και μου φτιάχνει την εβδομάδα μου περνώντας πολύ καλά και ξεχνώντας για μερικές ώρες που κρατάει την καθημερινότητα. Δεν έχω χάσει καμία από μικρό παιδί και αν δεν μου τύχει κάτι απρόοπτο δεν θα χάσω και καμία άλλη στο άμεσο μέλλον.
Υπάρχουν αρνητικά; Φυσικά και ναι…
Επιτροπές αμφιβόλου σύστασης, και με πρωταρχικό μέλημα τις δημόσιες σχέσεις…
Ο
@Pleo κι ο karamela έγραψαν σωστά ( κατ’ εμέ ), πως ο διαγωνισμός είναι το μεγαλύτερο ετήσιο even. Κατά συνέπεια, το καλύτερο μέσω προκειμένου " να περάσουν " διάφορα… Ε, αυτά τα διάφορα… σε κάποιους αρέσουν, και σε κάποιους δεν αρέσουν. Αυτό έλειπε, να συμφωνήσουμε όλοι σε όλα…
Πολιτικές σκοπιμότητες… πάντα ήταν πολιτικοποιημένη. Και για εμένα, δυστυχώς, δε γίνεται να μην είναι ( για πολλούς λόγους… ). Απλώς, τώρα είναι πιο εμφανές… καθώς υπάρχουν " ανοιχτά μέτωπα ".
Πρέπει να την " παίρνουμε " στα σοβαρά..; Για κανέναν λόγο. Μήτε πριν τον τελικό, μήτε μετά τον τελικό…
Πριν τον τελικό:
Φέτος για 3,5 μήνες διάβαζα… " ωραίο τραγούδι αλλά για εσωτερική κατανάλωση. ", " δεν είναι για Eurovision… ", " μου αρέσει! Αλλά μόνο εμείς θα το καταλάβουμε. Οι άλλοι… δε θα πάρουν μυρουδιά… ".
Μετά τον ημιτελικό διάβασα… " πολύ καλή σκηνική παρουσία. Η Κλαύδια φωνάρα κι επικοινωνιακή. Αλλά το τραγούδι… δεν. ". Κι άλλα πολλά…
ΠΡΟΣΟΧΗ… Δε γράφω να μη γράψουμε την άποψή μας. Όσοι έχουν άποψη, επιβάλλεται να τη γράψουν! ( εγώ, πού δεν έχω καμία " επαφή " με τα τραγούδια μέχρι τους ημιτελικούς, απέχω από το thread. )
Αυτό που γράφω είναι πως την όποια άποψή μας ( σε αυτό το θέμα… ), ας μην την " παίρνουμε " και τόσο στα σοβαρά.
Κεφάλαιο στοιχηματικές…
Μέχρι και τον ημιτελικό, ήμασταν το ακλόνητο φαβορί για… πανωλεθρία!
Ε, φέτος η πανωλεθρία ήρθε για τις ίδιες… Και όχι μόνο για τις προβλέψεις τους για της Ελλάδας…
Όπως έγραψε ο Pleo μετά τον τελικό, η Eurovision είναι απρόβλεπτη! Κι εγώ συμπληρώνω, τα αποτελέσματά της.. πολυπαραγοντικά!
Μετά τον τελικό:
Μετά τον ημιτελικό έγραψα… Το τραγούδι μας μου αρέσει πολύ. Και δε με νοιάζει που θα πάει.
Δηλαδή με άλλες λέξεις… Θα χαρώ αν πάει καλά. Αλλά, δε θα " σκάσω " εάν δεν αρέσει στους... άλλους.
Και εξηγούμαι…
Φέτος η Λετονοί δεν έστειλαν τραγούδι της προκοπής, για εμένα. Αντιθέτως, το Σαν Μαρίνο έστειλε ένα ωραίο τραγούδι, για εμένα.
13η η Λετονία, 26ο το Σαν Μαρίνο.
" Γράψε τώρα " υποθετικά, ότι είμαι ο υπεύθυνος για το ποιο τραγούδι θα σταλεί στον διαγωνισμό. Κι έχω να επιλέξω μεταξύ των δύο παραπάνω τραγουδιών… θα επέλεγα ποτέ το τραγούδι της Λετονίας; ΠΟΤΕ! ( Ε, και…; )
Όπως έχω βάσιμες υποψίες, ότι αν ο Pleo είχε να επιλέξει ανάμεσα στο " Αστρερομάτα " και στο " Zari ", θα επέλεγε το " Zari ". ( Ε, και…; )
Το άλλο…! Φέτος, η Ουκρανία έστειλε το δεύτερο χειρότερο τραγούδι, για εμένα. Το χειρότερο ήταν της Εσθονίας, για εμένα πάντα.
Ε, 9η η Ουκρανία. Βέβαια, δεν καταταγεί 9ο το τραγούδι… Καταταγεί 9η η Ουκρανία ( Αυτό θέλω να πιστεύω, τουλάχιστον…. )… Όμως, αυτή είναι η… Eurovision!
Πώς μπορώ εγώ λοιπόν, να την " πάρω στα σοβαρά " και να " κάτσω να σκάσω "…
Όμως, για να " γράψω την αλήθεια "… Εάν τυχόν, κάποιο τραγούδι μου προξενεί απέχθεια και αναδειχθεί το νικητήριο, " θα χαλαστώ "!
Δηλαδή, το 2023 άμα νικούσε ο… " Cha! Cha! Cha! " ή φέτος ο… " Espresso Macchiato ", ναι… " θα χαλιόμουνα "! Από την άλλη, εάν φέτος νικούσε το κατά πολλούς απόλυτο φαβορί τραγούδι της Σουηδίας… ‘Νταξει, εμένα δε μου άρεσε. Αλλά εμένα δε μου άρεσε… It’s okay!!
Και ΕΥΤΥΧΩΣ, έχω πολλά χρόνια " να χαλαστώ " από την Eurovision!!
Τέλος, έχω να γράψω κι άλλα… αλλά θα σας κάμω τη χάρη, και θα " το κλείσω εδώ "…!