Eurovision τι μας άρεσε.....( έλα μην είστε ξινοί..πείτε κάτι θετικό )

Με αντίστοιχα φοβερά ... προσόντα και η αγαπημένη μου για φέτος Βουλγαρία, σε λίγο
Ομολογώ δε περίμενα να κερδίσει, αν και ήταν το αγαπημένο μου. Μπράβο στη Βουλγαρία

• Like
Reactions: karamela
Μετά από χρόνια ( τουλάχιστον 3... ), δεν μπορώ να γράψω ότι " τρελάθηκα " με το νικητήριο τραγούδι... Ή για την ακρίβεια ( όπως έγραψα μετά τον Β' Ημιτελικό, όταν το πρωτοείδα-άκουσα )...
01 Bulgaria, Δηλώνω διχασμένος… με εξαίρεση το " bangaranga ", όλο το άλλο… μία χαρά!!

Μα, μου άρεσε το γεγονός... ότι μέχρι τις τελευταίες ώρες-ημέρες, δεν " το έβλεπαν να ερχόταν "... Οι πολλοί τουλάχιστον!

Εχθές μετά από μπόλικα χρόνια κάναμε ένα "eurovision night" με φίλους.
Με εξέπληξε θετικά, μη έχοντας ακούσει κανένα τραγούδι στο μεταξύ, υπήρχαν πολλά εξαιρετικά αξιόλογα και μια ροπή προς το φυσιολογικό. Δεν κέρδισαν ή πήγαν πολύ ψηλά "χαζοτράγουδα", just because.

Ωραία και τα acts στο μεταξύ, Parov Stelar και η αναδρομή στα προηγούμενα νικητήρια.

Τώρα που κόπασε ο κουρνιαχτός,
λίγα για το πανηγυράκι..
Έχει νόημα οι προσπάθειες αναλύσεων γύρω από πρωτιές και θέσεις χωρών κλπ.?
Έχουμε και λέμε γειτονικές χώρες, γεωπολιτικά, πιασάρικο άκουσμα για
το νεανικό κοινό, καλή επίδοση στο show, επιρροές από λόμπι (lgbt..) και στοιχηματικές που υποπτεύομαι ότι παίζουν γερό παιχνίδι..
Παρά ταύτα θα προσπαθήσω να το εκλογικεύσω!
Για φέτος κέρδισε ένα τραγούδι ουγκα-
τζάνγκα με απλή χορογραφία και τραγουδίστρια την κούκλα της διπλανής
πόρτας, που ήταν συμπαθέστατη (και όχι μόνο..)
Οι φάτσες παίζουν ρόλο στο κοινό..
Και το νεανικό κοινό δεν έχει πάντα την νοοτροπία των μεγαλύτερων ηλικιών που βλέπουν πιο πολύ το τραγούδι,
Αλλά έχουν αυτή την fast food εκτίμηση από τα tik tok κ.α. και βεβαίως ψηφίζουν..
Φέτος οι ψυχροί Σκανδυναβοί έμειναν πίσω όχι γιατί δεν ήταν καλά τραγούδια!
ήταν κακό το Σουηδικό trance?
ή ο Νορβηγός Merccury?
Ακόμα και ο Άγγλος διασκεδαστικός ήταν..
Φαίνεται ότι το κοινό μπούκωσε από σταριλίκια και ψηφίζει και συμπαθητικές φάτσες όπως ο δικός μας..
Επιπλεον έχει κουραστεί
από βαριές ειδήσεις και θέλει κάτι ελαφρύ!
Το είδα ευχάριστα το show!
Από πρόπερσι άρχισα να μην το χάνω
θα δω και το eurovision Asia,
όπως προβλέπεται με μπύρα και ξυροκάρπια...

Η πόλη αγαπημένη μου φίλη που μιλήσαμε σήμερα μου είπε, "ξοδεύονται λεφτά χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα, θα μπορούσαν να δοθούν σε κάτι άλλο",

Και παρόλο που αυτό θα μπορούσε να ισχύσει και σ' άλλους τομείς, πρέπει να πω ότι συμφωνώ...

ΥΓ μου είπε και κάτι άλλο "σε αυτό το διαγωνισμό οι ευρωπαίοι συμπεριφέρονται σαν να είναι άγνωστοι μεταξύ τους"

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
ΥΓ μου είπε και κάτι άλλο "σε αυτό το διαγωνισμό οι ευρωπαίοι συμπεριφέρονται σαν να είναι άγνωστοι μεταξύ τους"
Και μετα τσουνιαζονται οταν Ελλαδα και Κυπρος "ανταλλαζουν" 12άρια.
Ουστ ............. :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Εμείς πήραμε από το κοινό 147 πόντους και από τις επιτροπές 74 πόντους.

Εδώ όλα τα σχετικά και ενδιαφέροντα στατιστικά ανά χώρα. Τι πήρε από που και τι έδωσε που.

Αρχίζω να πιστεύω ότι το θέμα με τις επιτροπές γίνεται δυσεπίλυτο. Φέτος έβαλαν συν δύο μέλη μικρής ηλικίας ανά επιτροπή. Δεν νομίζω ότι αρκεί αυτό. Θέλει εκ βαθέων αναθεώρηση το όλο σκεπτικό. Δεν εννοώ να καταργηθούν οι επιτροπές.
Αλλά εάν δεν το λύσουν να τις κάνουν πιο συμβατές με αυτό που ψηφίζει ο κόσμος, στην πορεία θα αυτοακυρωθούν μόνες τους πέφτοντας σε δυσμένεια.

Τις χρεαζόμαστε τις επιτροπές αλλά οφείλουν να ανταποκρίνονται και να πιάνουν τον παλμό και αυτές.

Αν έχουν τα κακαλα ας καταργήσουν τις επιτροπές... Τα έχουν;; Όχι... Γιατί θα τους χαλάσει την σούπα...

Τι πά να πει επιτροπή;; Και εδώ οι σοφοί;;

Ε, και για μια δεκαετία που το δοκίμασαν χωρίς επιτροπές, δεν το λες και ότι ήταν και το καλύτερο δυνατό για τον διαγωνισμό.

Ε, και για μια δεκαετία που το δοκίμασαν χωρίς επιτροπές, δεν το λες και ότι ήταν και το καλύτερο δυνατό για τον διαγωνισμό.
Αλήθεια;; Δεν το ήξερα. Και τι έγινε;

Οι επιτροπές δεν ήταν πολύ εκτός στο να κρίνουν τι ήταν καλλιτεχνικά καλό/αποδεκτό/κακό.
Εάν ένα τραγούδι κάνει γκέλ στο κοινό, δεν σημαίνει επ'ουδενί πως είναι και άρτιο τεχνικά.

Θα έπρεπε ίσως οι επιτροπές να έχουν ποιο αυστηρά κριτήρια και να μην δίνουν οι γείτονες τα δωδεκάρια έτσι.
Από εκεί και ύστερα, το δικό μας πήγε μακράν καλύτερα από ότι του άξιζε.

Στο θέμα των συμμαχιών τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα και σε ό,τι αφορά τα τραγούδια... άστο καλύτερα.
χειροτερα απο τις συμαχιες των επιτροπων//. ?

Στο θέμα των συμμαχιών τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα και σε ό,τι αφορά τα τραγούδια... άστο καλύτερα.
Πάρα πολλά παράπονα και μπηχτές απ τον τύπο της Βόρειας Ευρώπης.
Νομίζω έπονται αλλαγές και ξενέρωμα.
Το Φινλανδικό κατά την ταπεινή μου άποψη ήταν κλάσης ανώτερο απ την νικήτρια,όπως και της Αυστραλία στο τερραίν που έπαιξαν.

• Like
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ
χειροτερα απο τις συμαχιες των επιτροπων//. ?

Κοίταξε. Ας πούμε η Τουρκία που δεν συμμετέχει από το 2012 για τον λόγο αυτόν, έχει και τόσα εκατομμύρια πληθυσμό. Οι επιτροπές υπάρχουν για να εξισσοροπούν τις διαφορές αυτές που θα προκύψουν (υποτίθεται) συν το ότι βάζουν και καλλιτεχνικά κριτήρια στη βαθμολογία τους.
Μην νομίζεις ότι το κοινό μπορεί να τα εκλάβει αυτά ως χαρακτηριστικά στην ψήφο του. Το κοινό μπορεί να προτιμά να δει ένα act χωρίς κανένα ποιοτικό χαρακτηριστικό μουσικό. Εδώ υποτίθεται (λέω και πάλι) είναι η δουλειά των επιτροπών.

Γι' αυτό τις επανέφεραν κάπου το 2008-2009 αν θυμάμαι καλά.

Τώρα, αν όντως κάνουν τη δουλειά που (υποτίθεται) πρέπει να κάνουν.... είναι άλλο θέμα συζήτησης.

Ίσως αν αντί για 50-50 οι ψήφοι να μετρούσαν 60-40 ή 70-30 σε βαρύτητα κοινού-επιτροπών, να ήταν καλύτερα. Δεν ξέρω. Το format πάντως με τη βαρύτητα ψήφου μεταξύ επιτροπών και κοινού, υπάρχει σε κάποιους εθνικούς τελικούς χωρών.

• Like
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ