Eversolo DMP-A6 / Α8 Streamer

Mike να αποφύγουμε το cat7 ή σαχλαμάρες γράφουν στο διαδίκτυο??

Γιατί να το αποφύγεις; 🤔

Τίποτα audiophile, προσεγμένο κλπ; Κάποια σύσταση για switch έχεις;

Switch έχω δοκιμάσει αυτά που έχει φέρει ο dimdim.
Για μένα, πρέπει να ασχοληθείς, έστω και με τη βοήθεια του chatgpt να στήσεις ένα router της mikrotik ή να πας λίγο πιο πάνω, στα 120€ για κάποιο ubiquity.
Να μπορείς όμως να στήσεις vlans με restrictions, qos κλπ
Και άσε τα audiophile utp που έχουν πολλαπλάσια τιμή και δεν κάνουν τόση δουλειά.

Γιατί να το αποφύγεις; 🤔

Για μένα, πρέπει να ασχοληθείς, έστω και με τη βοήθεια του chatgpt να στήσεις ένα router της mikrotik ή να πας λίγο πιο πάνω, στα 120€ για κάποιο ubiquity.
Και άσε τα audiophile utp που έχουν πολλαπλάσια τιμή και δεν κάνουν τόση δουλειά.
Ιδέα! 💡
Θα πρότεινα να μας φτιάξεις ένα οδηγό audiophile δικτύου, να ξεστραβωθούμε οι αποδέλοιποι! 😉

Τι λες μεγάααααλε Μάϊκ; 🫠

• Like
Reactions: Tzimisce
Τίποτα audiophile, προσεγμένο κλπ; Κάποια σύσταση για switch έχεις;
Έχει κάποια σχετικά οικονομικά με το μετρό η audioquest. Αν έχεις πρόσβαση σε εργαλείο πατσαρισματος ή κάποιο φίλο ηλεκτρολόγο ή ηλεκτρονικό γιατι να μην τα δοκιμάσεις... απλα, όπως έχω επισημάνει στο παρελθόν τα οικιακά μηχανήματα δικτυου δε γειωνονται στην ethernet οπότε what's the point με το drainage?
Πχ:
Και εχει και κυριλέ βύσματα αν θες:
Για τα βύσματα, δεν ξερω αν χρειάζεται εξειδικευμένο crimping tool ή αν κάνουν και τα συμβατικά. Νομίζω πως κάνουν. Δεν είμαι σίγουρος όμως.

Τα καλωδια ethernet της belkin ειναι πολυ ποιοτικα και καλη τιμη . Για σιγουρια τα καλωδια ethernet πρεπει να ειναι UTP , καλο ειναι twisted pairs , και να ειναι unshielded για να μη μεταφερουν θορυβο γειωσης στο streamer.

Τα καλώδια UTP είναι πολύ συγκεκριμένων προδιαγραφών και έχει σημασία ακόμη και η σειρά των χρωμάτων που θα μπουν στο βύσμα.

Έχει κάποια σχετικά οικονομικά με το μετρό η audioquest. Αν έχεις πρόσβαση σε εργαλείο πατσαρισματος ή κάποιο φίλο ηλεκτρολόγο ή ηλεκτρονικό γιατι να μην τα δοκιμάσεις... απλα, όπως έχω επισημάνει στο παρελθόν τα οικιακά μηχανήματα δικτυου δε γειωνονται στην ethernet οπότε what's the point με το drainage?
Πχ:
Και εχει και κυριλέ βύσματα αν θες:
Για τα βύσματα, δεν ξερω αν χρειάζεται εξειδικευμένο crimping tool ή αν κάνουν και τα συμβατικά. Νομίζω πως κάνουν. Δεν είμαι σίγουρος όμως.
Δεν εννοούσα ότι θέλω σώνει και καλά audiophile ethernet καλώδιο, εννοούσα ότι μου κάνει εντύπωση που του αρκούν τα φτηνά ugreen.
Ο πάροχος που έχω εδώ στη Γερμανία έχει τέτοιο σύστημα που δε μπορείς να βάλεις ξένο ρούτερ. Γι αυτό ρωτάω για switch.

Ο πάροχος που έχω εδώ στη Γερμανία έχει τέτοιο σύστημα που δε μπορείς να βάλεις ξένο ρούτερ. Γι αυτό ρωτάω για switch.

O πάροχος σου έχει δώσει μία συσκευή που εκτελεί χρέη modem, router, dhcp server, wifi κλπ κλπ.
Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να κάνεις disable τον DHCP server του και το wifi του και να το χρησιμοποιείς μόνο σαν modem.
Εκεί θα κολλήσεις ένα router που θα κάνει τις δουλειές που του έκοψες.

Το να απενεργοποιήσεις τον DHCP server και το wifi είναι πράγματα που δεν χρειάζεται καν να είσαι admin για να κάνεις.
Αλλά ακόμη και admin να χρειάζεται να είσαι, τα router των περισσότερων εταιριών έχουν default username και password, κάτι που σε εντάσει αυτόματα σε μία μεγάααααααλη παρέα που μπορεί να διαχειριστεί το router σου. :p

Επειδή ο Vlad , προφανώς, θα χρειαστεί καλώδιο ethernet,για πέστε καμμιά μάρκα της προκοπής,μιας και θα τα πάρουμε μαζί.
Μιλαμε για καλώδια σε ανθρώπινες τιμές,τα hiend δεν μας ενδιαφέρουν 😀
Εσυ, τι να το κανεις το καλο καλωδιο;

Μπορείς να βάλεις δικά σου app ή ειναι κλειδωμένο; Π.χ. κάνα YouTube χωρίς διαφημίσεις.
Δεν ξέρω για YouTube, αλλά μερικές εφαρμογές μπορείς αλλά "με κόλπα δύσκολα που κάνουν στην Ινδία "
Αν είσαι σίγουρος ότι μπορεί να στο επαναφέρει κάποιος, τολμάς.
Αν όχι ,μόνο by the book.

Νομίζω ότι μπορείς απλά να κάνεις cast από το κινητό σου στο eversolo.
Σε αυτή την περίπτωση δεν ξέρω τι γίνεται με τις διαφημίσεις αν παίζεις μέσω brave

Δεν ξέρω αν κατρακυλάω. Αυτή την στιγμή έχω ένα Xiaomi συνδεδεμένο με οπτική ίνα στο σύστημα απλά για μια πρόσβαση σε ψηφιακό περιεχόμενο.
Στο Xiaomi λόγω Android tv μπορείς εννοείται να βάλεις ότι app θέλεις.Και παίζω και την μουσική από το NAS φυσικά.
Βεβαια αν δείτε σε τι σύστημα είναι συνδεδεμένο το Xiaomi θα μου ρίχνετε ντομάτες μια βδομάδα 😁
Σαν να βάζεις σε Ferrari πετρέλαιο ένα πραμα 😁😁😁 Αλλά δεν μ ενοχλεί.
Διότι μιλάμε για χρήση 2 φορές τον χρόνο άντε 3. Δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω αυτά τα χρήματα για να το βλέπω και να λέω ότι έχω streamer.
Ο λόγος είναι ότι είμαι κυρίως videoholic. Αν μου βάλετε έναν μετρητή ώρας θα γράψει αναλογία Εικόνας (ταινίες) vs ήχο (μουσική) στο 99:1 στην κυριολεξία. Ακόμα και για μουσική προτιμώ να βάλω να δω καμιά συναυλία. Με πιάνει βαρεμάρα και εκνευρισμός σε σκέτο ήχο μετά από 2-3 τραγούδια. Φανταστείτε μια αίσθηση να σου κλείνουν τα μάτια και να σου λένε περπάτα τωρα. Θέλω κάτι που να διεγείρει όλες τις αισθήσεις. Αν ήμουν το ανάποδο εννοείται θα είχα ήδη "κατρακυλήσει".
Αφου έχουν την τεχνογνωσία από το zidoo έπρεπε να το έκαναν και video player, όχι μόνο για ήχο. Για μένα είναι "μισό" μηχάνημα.

• Like
Reactions: vlad66
Για το συγκερασμό audio streamer και media player υπάρχουν τα neo της zidoo.
Άρα δεν πρόκειται για μισό μηχάνημα, αλλά μηχάνημα που απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό.
Αν κάποιος θέλει μόνο μουσική, γιατί να επιβαρυνθεί με κυκλώματα εικόνας. Και ανάποδα, αν κάποιος θέλει media player κυρίως, γιατί να επιβαρυνθεί με προσεγμένο ήχο;
Ενώ αν κάποιος θέλει και τα δύο, τότε πάλι υπάρχουν προϊόντα όπως τα neo.