Eversolo DMP-A6 / Α8 Streamer

Πάνε τα NEO, τα κατάργησαν. Τους βγήκαν πολύ ακριβά. Ποιός δίνει 1500 και 2500 ευρώ για media player που κάλλιστα όταν βγει νέο φορμάτ (σύνηθες στην εικόνα) στο βγάζει άχρηστο;
Ενώ ο ήχος είναι stereo από την εποχή του χαλκού. Οι περισσότεροι πιστεύω ότι καλύπτονται με 2 συσκευές. Μιά καλή για ήχο και μία φθηνή (με ημερομηνία λήξης) για εικόνα.

Αν θέλεις και audiophile grade εξαρτήματα, και εικόνα και ευκολίες όπως touchscreen, θα το πληρώσεις.
No such thing as a free meal, που λένε.

Ναι αμέσως, εδώ δεν έχουμε 4Κ προβολέα και θα δίνουμε χιλιάρικα στα κινεζοκούτια.....;)
Στην έκθεση θα χειριστείς το Α6 μου από κοντά και θα δεις από 1ο χέρι αν αξίζει η αγορά "καθαρόαιμου" streamer

Αν θέλεις και audiophile grade εξαρτήματα, και εικόνα και ευκολίες όπως touchscreen, θα το πληρώσεις.
No such thing as a free meal, που λένε.
Σα transport απο hdmi για tidal connect atmos στον integra εχει νόημα το z30 pro λες? Έχει τύχει να το δοκιμάσεις? Θέλει ανοιχτή tv? Και σα media player μπορεί να αντικαταστήσει το shield? Το οποίο σε δικαναλο ηχο ειναι meh.... και θέλει και ανοιχτή οθονη.

Πάνε τα NEO, τα κατάργησαν. Τους βγήκαν πολύ ακριβά. Ποιός δίνει 1500 και 2500 ευρώ για media player που κάλλιστα όταν βγει νέο φορμάτ (σύνηθες στην εικόνα) στο βγάζει άχρηστο;
Ενώ ο ήχος είναι stereo από την εποχή του χαλκού. Οι περισσότεροι πιστεύω ότι καλύπτονται με 2 συσκευές. Μιά καλή για ήχο και μία φθηνή (με ημερομηνία λήξης) για εικόνα.
Νομιζω οτι ο Κοψ εχει ενα μεταχειρισμενο σε καλη τιμη, αν θυμαμαι καλα δηλαδη.

Σα transport απο hdmi για tidal connect atmos στον integra εχει νόημα το z30 pro λες? Έχει τύχει να το δοκιμάσεις? Θέλει ανοιχτή tv? Και σα media player μπορεί να αντικαταστήσει το shield? Το οποίο σε δικαναλο ηχο ειναι meh.... και θέλει και ανοιχτή οθονη.

Ναι κανονικά μπορείς, αφού υποστηρίζει π.χ. tidal connect. Και το χειρίζεσαι και μέσα από app.

Πρέπει όμως να καταλάβεις ότι δεν είναι android TV Box. Για άλλα πράγματα το παίρνεις, όχι π.χ. για το... netflix. Άμα θες μενού Blu-ray ας πούμε και θέλεις και εικόνα αλά VS10 engine, τότε αυτό παίρνεις.
Ναι αμέσως, εδώ δεν έχουμε 4Κ προβολέα και θα δίνουμε χιλιάρικα στα κινεζοκούτια.....;)

Καλά ΟΚ. Δείξε μου έναν 4Κ προβολέα που δεν είναι κινεζοκούτι. :LOL:

Κατ' αρχάς έχει δει π.χ. πως είναι ένα eversolo; Από ποιότητα κατασκευής ας πούμε; Δεν έχει σχέση με τις πλαστικούρες που έχεις συνηθίσει.

Μεταφέρω εδώ ένα μέρος από την προηγούμενη συζήτηση στο γειτονικό νήμα, δεδομένου ότι αφορά και το Eversolo.

Ναι, το Eversolo δικαιολογεί την διαφορά κόστους για χρήση Transport..
Γι' αυτό πήγα και εγώ από το Wimm σε Eversolo..
Δυο πράγματα γιατί παίζει καλύτερα το Eversolo από το Wimm: Καλύτερο σασί, καλύτερος επεξεργαστής, καλύτερη ηλεκτρονική σχεδίαση πλακέτας, καλύτερα ηλεκτρονικά υλικά, καλύτερα ρολόγια, καλύτερη τροφοδοσία, καλύτερα βύσματα, και διάφορα άλλα ακόμα..
Όλα αυτά δικαιολογούν τα παραπάνω χρήματα για καλύτερη απόδοση.
Το δικό μου Eversolo το έχω τερματίσει σε απόδοση είτε σαν χρήση Transport, είτε σαν Streamer/dac..

Χρησιμοποιώ την καλύτερη τροφοδοσία που μπορώ να του βάλω (εννοώ τροφοδοτικό), χρησιμοποιώ εξωτερικό ρολόι με δικό του εξαιρετικό τροφοδοτικό, (διότι το χρησιμοποιώ μόνο ως Transport) και θέλω το μέγιστο της απόδοσης του ώστε να δώσω τέλειο σήμα στο dac μου..
Δυστυχώς για να βγάλουμε καλό ήχο θέλει κόπο και χρήμα, δοκιμές, κλπ..
Να ξέρετε κάτι, το ψάρι πάντα ωριμάσει απο το κεφάλι, που σημαίνει για να έχουμε καλό ήχο η κεφαλή του συστήματος μουσικής που έχουμε πρέπει να έχει σοβαρές δυνατότητες παντού..
Σαν Transport είναι εξαιρετικό, ειδικά για το κόστος του και πολύ επάνω..
Αν δεν έπαιρνα το Eversolo, άνετα ζούσα μαζί του στο ηχητικό επίπεδο που το είχα φθάσει..
Εγώ το Wimm και το Eversolo A6 ME που έχω τα χρησιμοποιώ σαν Transport γιατι έχω ένα πολύ καλό dac..
Το κόστος του γραμμικού εξαρτάται από πόσα θέλουμε να διαθέσουμε και ανάλογα ανεβαίνει Καινή ηχητική ποιότητα του Wimm.
Μπορείς να του βάλεις ένα γραμμικό από την Audiophonics (έχει δικά της) με 79 ευρώ, θα παίξει πολύ καλά..
Το γραμμικό όπως ξέρουμε όλοι προσφέρει καλύτερη ησυχία, περισσότερα μικρό/μακριά δυναμικά, ανάλυση, ατάκα, αέρα, πιο 3D σκηνή, καλύτερα σώματα παντού, καλύτεροι διαχωρισμοί κλπ..
Δηλαδή, με ένα Wimm pro plus και ένα τροφοδοτικό σαν αυτό που αναφέρω από την Audiophonics χτίζεις ένα πολύ αξιόλογο άκουσμα, (ειδικά για την κατηγορία τιμής).
Αν θες παραπάνω, προσθέτεις ασφάλεια ρεύματος στο τροφοδοτικό και καλό καλώδιο ρεύματος..
Βάζεις και ένα ωραίο Coaxial cable, (φθηνή λύση ένα Canare), ακριβή λύση Neotech silver occ, και τους κάνεις όλους να χαζεύουν με τον ήχο που θα βγάλεις..😉
Όλα αυτά είναι δοκιμασμένα από εμένα..
Εξωτερικό ρολόι: Ποιό; Και πως συνδέονται;
"με δικό του εξαιρετικό τροφοδοτικό": Εννοείς του ρολογιού; Είναι κάποιο συγκεκριμένο ή DIY;
Είναι εύκολο να μας εξηγήσεις; :)
Έξοδος usb Eversolo - Είσοδος Reclock - Έξοδος Reclock - Είσοδος usb στο Dac..
To Ρολοί είναι της Ideon, το οποίο παίρνει τροφοδοσία από DIY γραμμικό τροφοδοτικό.
Στην ουσία 3 ανεξάρτητες τροφοδοσίες Streamer, Reclock, Dac..
3 διαφορετικά καλώδια ρεύματος κλπ..
Και τα Usb cables που έχω 2 γιατί μπαίνει ανάμεσα το Reclock είναι ιδιοκατασκευές χάλκινα..
Ομολογώ πως μου κίνησες την περιέργεια! 😯
Υποθέτω, όλα αυτά συνεπάγονται και σημαντική δαπάνη.
Ποιό είναι λοιπόν αυτό το πολύ καλό dac που επιχειρείς να φθάσεις στο όριο του! 🫠

IMG_0407.jpeg

Έχει αναφερθεί πολλάκις στα διαφορα threads εδώ και θα καταθέσω κ εγώ την τελική άποψη μου αν μ επιτρέπεται..μετά από 2 χρόνια σχεδόν σκληρης χρησης του λειτουργώντας και αξιοποιώντας και τις 3 λειτουργίες του. Dac player/Streamer/Pre amp..

Θεωρώ πως η χρυση τομή στα streamers ευρους 200€ εως 5000€ ευρώ και εφωσον η υπόλοιπη ηχητική αλυσίδα κεντάει κ ο χωρος ειναι φροντισμένος είναι το A6 εκδοση αυστηρά master και ισως η παλια έκδοση...

Και λέω η παλια γιατί στην καινούργια έχουν δυστυχώς καταγραφεί στα πρακτικά καμμένες πλακετες power supply με το μαμα πλεον toroidal transformer της Eversolo στους 3 πρωτους μηνες χρησης (πηγη : 3 διαφορετικές σελιδες group eversolo στο facebook).

Στο παλιό περαν του οτι εχεις την καβατζα - ρεζέρβα της spms power supply , οι υλοποιήσεις τοροιδών απο τρίτες εταιρείες έχουν αποδειχτει σουπερ αξιοπιστες..μιλαμε για 2 χρονια feedback τωρα...ειτε ειναι της PD creative , ειτε της LHY , ειτε της Bitechnic .

Επιπρόσθετα περαν ολων των αλλων π εχουν αναφερθει με αυτην την εκδοση master edition ειναι πολυ ευκολο να καταλαβεις διαφορές με φθηνότερα μοντέλα και πολύ πιο δύσκολο με ακριβότερα(κ με την προυποθεση π ανεφερα πριν περι ηχητικής αλυσίδας).

Επίσης ειναι το μονο της σειράς (και καθε μαρκας δεν το ξερω σιγουρα αυτό ) π παίζει 5.1 SACD ISO or DSD ή αλλο φορμά από την HDMI του.

Κ μιας κ αναφέρθηκα στο τελευταιο ποσταρω κ αυτο το λινκ για καποιον π ενδιαφερεται να αγορασει και τεσταρει υλικό στο συστημα του...

- Ειναι διακριτικό και πανεμορφο στο ρακ με απιστευτα hi end υλικά και ποιοτητα κατασκευήςκαι καλή ψύξη…ακόμα και με toroidal εντός του , ακόμα κ το καλοκαίρι…

- Ειναι και Streamer and Dac player and Pre amp.

Αναφορικά με την δυνατότητα του σαν προ , π επισης οπως εχει χιλιοειπωθεί είναι το αδύνατο του σημείο , τερματίζει άνετα συνδεδεμένο με XLR τον τελικό μ Anthem MCA Gen 2. Δυστυχώς δεν κάνει το ίδιο με τον Audiophonics class D που δεν το πάει ούτε στα μισά στο 100% του Volume του…γι αυτο κ παιζει εμμεσα μεσω του marantz.

- Την έλλειψη CD player την καλύπτεις οπως αναφέρθηκε ριπάροντας ότι δίσκους έχεις στην ssd του μέσω foobar . (Προσωπικά τα μετατρέπω σε Wave 24 / 48 για ψυχολογικούς κ μόνο λόγους…).

- Έχει room correction με μικροφωνάκι για το καλύτερο δυνατό ηχητικό αποτέλεσμα σε κάθε προβληματικό κ μή χώρο.

- Προσωπικά ακούω χρησιμοποιώντας 2 χρόνια σχεδόν μετά ακόμα τα dacs του…απίστευτος αερινος μπασατος ήχος. Αν τα σκυλοβαρεθείς συνδέεις ενα εξωτερικό ντακ με καλύτερα τσιπάκια..διατηρώντας την εκπληκτική του λειτουργία ως στρεαμερ κ τρανσπορτ.

Γενικά 2 χρόνια μετά δεν μ έχει μπεί καν η ιδέα για αντικατάσταση του…Είναι τσιμπημένη η τιμή του….αλλά αξιζε κάθε ευρώ π έδωσα για την αγορά του…

Θέλει βέβαια και τα απαραίτητα αξεσουάρ του για να το φτάσεις στα όρια του..(μπριζες,καλώδια ρεύματος , XLR or RCA , φίλτρα , dust cups μείωσης θορύβου , βάσεις ειδικές κ απιστευτα κρυστάλλινες αρχικές εγγραφές….κτλ…)

Ένα μεγάλο ΝΑΙ και ΜΠΡΑΒΟ από εμένα στην Eversolo γι αυτην την υλοποίηση!!

Μεταφέρω εδώ ένα μέρος από την προηγούμενη συζήτηση στο γειτονικό νήμα, δεδομένου ότι αφορά και το Eversolo.

Ομολογώ πως μου κίνησες την περιέργεια! 😯
Υποθέτω, όλα αυτά συνεπάγονται και σημαντική δαπάνη.
Ποιό είναι λοιπόν αυτό το πολύ καλό dac που επιχειρείς να φθάσεις στο όριο του! 🫠
Ναι, όλα αυτά που έχω κάνει έχουν κάποιο κόστος το οποίο όμως δικαιολογεί την διαφορά απόδοσης προς τα επάνω..
Το dac που χρησιμοποιώ είναι της Ideon audio και έχει σημερινή τιμή 4.000 ευρώ λιανική.. το οποίο είναι φουλ πειραγμενο σε όλες του τις τροφοδοσίες από τον ίδιο σχεδιαστή του dac.. (Είναι πολύ καλός μου φίλος ο Βασίλης)
Άρα πρέπει να του προσφέρω όσο μπορώ καλύτερο σήμα, (σύμφωνα πάντα με τις οικονομικές δυνατότητες μου), το αποτέλεσμα είναι άψογο και τα βάζει με αρκετά ακριβότερα ψηφιακά setup..

View attachment 260995

Έχει αναφερθεί πολλάκις στα διαφορα threads εδώ και θα καταθέσω κ εγώ την τελική άποψη μου αν μ επιτρέπεται..μετά από 2 χρόνια σχεδόν σκληρης χρησης του λειτουργώντας και αξιοποιώντας και τις 3 λειτουργίες του. Dac player/Streamer/Pre amp..

Θεωρώ πως η χρυση τομή στα streamers ευρους 200€ εως 5000€ ευρώ και εφωσον η υπόλοιπη ηχητική αλυσίδα κεντάει κ ο χωρος ειναι φροντισμένος είναι το A6 εκδοση αυστηρά master και ισως η παλια έκδοση...

Και λέω η παλια γιατί στην καινούργια έχουν δυστυχώς καταγραφεί στα πρακτικά καμμένες πλακετες power supply με το μαμα πλεον toroidal transformer της Eversolo στους 3 πρωτους μηνες χρησης (πηγη : 3 διαφορετικές σελιδες group eversolo στο facebook).

Στο παλιό περαν του οτι εχεις την καβατζα - ρεζέρβα της spms power supply , οι υλοποιήσεις τοροιδών απο τρίτες εταιρείες έχουν αποδειχτει σουπερ αξιοπιστες..μιλαμε για 2 χρονια feedback τωρα...ειτε ειναι της PD creative , ειτε της LHY , ειτε της Bitechnic .

Επιπρόσθετα περαν ολων των αλλων π εχουν αναφερθει με αυτην την εκδοση master edition ειναι πολυ ευκολο να καταλαβεις διαφορές με φθηνότερα μοντέλα και πολύ πιο δύσκολο με ακριβότερα(κ με την προυποθεση π ανεφερα πριν περι ηχητικής αλυσίδας).

Επίσης ειναι το μονο της σειράς (και καθε μαρκας δεν το ξερω σιγουρα αυτό ) π παίζει 5.1 SACD ISO or DSD ή αλλο φορμά από την HDMI του.

Κ μιας κ αναφέρθηκα στο τελευταιο ποσταρω κ αυτο το λινκ για καποιον π ενδιαφερεται να αγορασει και τεσταρει υλικό στο συστημα του...

- Ειναι διακριτικό και πανεμορφο στο ρακ με απιστευτα hi end υλικά και ποιοτητα κατασκευήςκαι καλή ψύξη…ακόμα και με toroidal εντός του , ακόμα κ το καλοκαίρι…

Αναφορικά με την δυνατότητα του σαν προ , π επισης οπως εχει χιλιοειπωθεί είναι το αδύνατο του σημείο , τερματίζει άνετα συνδεδεμένο με XLR τον τελικό μ Anthem MCA Gen 2. Δυστυχώς δεν κάνει το ίδιο με τον Audiophonics class D που δεν το πάει ούτε στα μισά στο 100% του Volume του…γι αυτο κ παιζει εμμεσα μεσω του marantz.

- Την έλλειψη CD player την καλύπτεις οπως αναφέρθηκε ριπάροντας ότι δίσκους έχεις στην ssd του μέσω foobar . (Προσωπικά τα μετατρέπω σε Wave 24 / 48 για ψυχολογικούς κ μόνο λόγους…).

- Έχει room correction με μικροφωνάκι για το καλύτερο δυνατό ηχητικό αποτέλεσμα σε κάθε προβληματικό κ μή χώρο.

- Προσωπικά ακούω χρησιμοποιώντας 2 χρόνια σχεδόν μετά ακόμα τα dacs του…απίστευτος αερινος μπασατος ήχος. Αν τα σκυλοβαρεθείς συνδέεις ενα εξωτερικό ντακ με καλύτερα τσιπάκια..διατηρώντας την εκπληκτική του λειτουργία ως στρεαμερ κ τρανσπορτ.

Γενικά 2 χρόνια μετά δεν μ έχει μπεί καν η ιδέα για αντικατάσταση του…Είναι τσιμπημένη η τιμή του….αλλά αξιζε κάθε ευρώ π έδωσα για την αγορά του…

Θέλει βέβαια και τα απαραίτητα αξεσουάρ του για να το φτάσεις στα όρια του..(μπριζες,καλώδια ρεύματος , XLR or RCA , φίλτρα , dust cups μείωσης θορύβου , βάσεις ειδικές κ απιστευτα κρυστάλλινες αρχικές εγγραφές….κτλ…)

Συμφωνώ απόλυτα σε όλα αυτά που αναφέρεις για το Eversolo, μπράβο σου..
Στο λέω γιατί είναι και εγώ κάτοχος του και το έχω τερματίσει, ούτε που μπαίνω στην διαδικασία να το αντικαταστήσω με κάτι άλλο, αν και το χρησιμοποιώ σαν Transport διότι έχω πολύ ανώτερο dac..

• Like
Reactions: djmnv81
Το dac που χρησιμοποιώ είναι της Ideon audio και έχει σημερινή τιμή 4.000 ευρώ λιανική.. το οποίο είναι φουλ πειραγμενο σε όλες του τις τροφοδοσίες από τον ίδιο σχεδιαστή του dac.. (Είναι πολύ καλός μου φίλος ο Βασίλης)
Άρα πρέπει να του προσφέρω όσο μπορώ καλύτερο σήμα, (σύμφωνα πάντα με τις οικονομικές δυνατότητες μου), ........
Προφανώς εννοείς το Ideon Audio Ayazi MK2. Ωραία! :)
Αν δε είμαι αδιάκριτος, ποια είναι τα υπόλοιπα κομμάτια (ενισχυτικά, ηχεία). Υπονοείς, φαντάζομαι, ένα πάρα πολύ αναλυτικό σύστημα που "πιάνει" και τις πιο μικρές διαφορές...

View attachment 260995

Πολύ χαίρομαι που το απολαμβάνεις! Είναι πια αρκετά σχετικά σπάνιο να κυκλοφορούν μηχανήματα σε λογικές τιμές που έχουν όντως πολύ καλές επιδόσεις.

Δυο σημεία μόνο θέλω να σχολιάσω:

Αν κάνεις ακριβώς αυτό καταστρέφεις το υλικό σου. Ο μόνος σωστός τρόπος αποθήκευσης υλικού από CD είναι με accurate ripping και αποκλειστικά και μόνο στα 16/44.1.
Οτιδήποτε άλλο το έχει αλλοιώσει.

Χρήσιμο feature αλλά να έχεις κατά νου ότι αν το ενεργοποιήσεις το μηχάνημα θα κάνει resample τα πάντα στα 48KHz για να δουλέψει το DSP του.

Οπότε πρέπει να το έχει πραγματικά ανάγκη ο χώρος σου για να έχει νόημα το να το ενεργοποιήσεις.

Πολύ χαίρομαι που το απολαμβάνεις! Είναι πια αρκετά σχετικά σπάνιο να κυκλοφορούν μηχανήματα σε λογικές τιμές που έχουν όντως πολύ καλές επιδόσεις.

Δυο σημεία μόνο θέλω να σχολιάσω:

Αν κάνεις ακριβώς αυτό καταστρέφεις το υλικό σου. Ο μόνος σωστός τρόπος αποθήκευσης υλικού από CD είναι με accurate ripping και αποκλειστικά και μόνο στα 16/44.1.
Οτιδήποτε άλλο το έχει αλλοιώσει.

Χρήσιμο feature αλλά να έχεις κατά νου ότι αν το ενεργοποιήσεις το μηχάνημα θα κάνει resample τα πάντα στα 48KHz για να δουλέψει το DSP του.

Οπότε πρέπει να το έχει πραγματικά ανάγκη ο χώρος σου για να έχει νόημα το να το ενεργοποιήσεις.
Σ ευχαριστώ Δημήτρη για τισ συμβουλές.

1). Πως θα πρεπει να το ριπάρω στο foobar δηλαδή ?? Απλα πατας convert to wave και δεν πειράζω τιποτε άλλο??

2). Δεν το χρησιμοποιώ απλα το ανέφερα σαν feature. Παντα παιζω native μαμα.

Προφανώς εννοείς το Ideon Audio Ayazi MK2. Ωραία! :)
Αν δε είμαι αδιάκριτος, ποια είναι τα υπόλοιπα κομμάτια (ενισχυτικά, ηχεία). Υπονοείς, φαντάζομαι, ένα πάρα πολύ αναλυτικό σύστημα που "πιάνει" και τις πιο μικρές διαφορές...
Ο προενισχυτης μου είναι Ιδιοκατασκευη, βασισμένος σε σχέδιο του Pass, με εξαιρετική τροφοδοσία παντού, πυκνωτές Mundorf, βηματικο αντιστάσεων ποτενσιόμετρο, ασημένια βυσματα, ασημένια εσωτερική καλωδίωση, χαμένο χειροποίητο σασί, με αποσβέσεις σε κρίσιμα σημεία κλπ..

Ο τελικός μου είναι Ιδιοκατασκευη διακοπτικος βασισμένος σε 3255 της TI , ο οποίος είναι και αυτός με διάφορα σκηνικά υλοποιημένος..
Σαν δεύτερος ενισχυτής (ολοκληρωμένος) έχω έναν Musical fidelity A3.2 dual mono, αναβαθμισμένος και αυτός σε κρίσιμα σημεία..

Τα ηχεία μου (έχω 4 ζεύγη), δικές μου ιδιοκατασκευές, ένα ζεύγος 3 δρόμων με μονάδες woofer Peerless, mid Scanspeak, Tweeter Seas, με κορυφαία υλικά στο κύκλωμα κροσοβερ δικής μου σχεδίασης όλα μου τα ηχεία,
Ένα 2 δρόμων με μονάδες Scanspeak, ένα 2 δρόμων με μονάδες Focal, και ένα Audio Spectrum Xanadu (πειραγμενο και αυτό)..

Καλωδιώσεις ic Neotech ασημένια και κάποια άλλα ασημένια και χάλκινα ιδιοκατασκευές δικές μου,
Καλώδια ηχείων ιδιοκατασκευές δικές μου χάλκινα, πολύ φροντίδα στο ρεύμα με διάφορες κατασκευές, DC blocker, isolator κλπ..
Καλώδια ρεύματος διάφορα, είτε ιδιοκατασκευές, είτε επώνυμα κλπ..

Ρακ Ιδιοκατασκευη, υπαρχει και πικάπ κλπ..

Είναι και άλλα πολλά που βαριέμαι να αναφέρω..

Υπάρχει και pc φτιαγμένο αποκλειστικά για μουσική και διάφορα άλλα..

Σ ευχαριστώ Δημήτρη για τισ συμβουλές.

1). Πως θα πρεπει να το ριπάρω στο foobar δηλαδή ?? Απλα πατας convert to wave και δεν πειράζω τιποτε άλλο??

Για να είσαι σίγουρος ότι έχει γίνει σωστή δουλειά υπάρχει πρακτικά ένας τρόπος: https://avclub.gr/threads/eac-v1-guide.92186/

Παλιός ο οδηγός, αλλά δεν έχουν αλλάξει πολλά από τότε..