Eversolo DMP-A6 Master Edition Gen 2

το δουλεύω σαν transport

τα "καθάρισα" στο μυαλό μου.. το μόνο που θέλω από ένα streamer είναι μια (ψηφιακή) έξοδο USB

όλοι οι άλλοι συνδυασμοί είναι μπλέξιμο χωρίς λόγο.
και πλάκα πλάκα όπως μου στέλνει μήνυμα αυτή την στιγμή ο Μιχάλης (mdvq) , μόνο στο ifi μπορώ να καταλήξω !

δεν έχει dac άρα το smsl μου είναι απαραίτητο, έχει usb out που η ανάλογη in του smsl περιμένει και αφού οι υπόλοιπες είσοδοι στο smsl είναι πιασμένες (optical & coaxial) οι ανάλογες out στο streamer μου είναι άχρηστες .

Εγώ στη θέση σου θα κοιτούσα κάτι σαν το Bluesound Node, ή για μερικά ακόμα features το λίγο ακριβότερο Eversolo DMP-A6 Gen 2 (αν θέλεις π.χ. και touchscreen και να βλέπεις και στην οθόνη τα εξώφυλλα κλπ και περισσότερες εισο-εξόδους).

Ναι βέβαια μιλάμε για 600 και 870 αρχικές τιμές, αλλά είναι και άλλα πράγματα που παίζουν ρόλο και θα τα δεις στην πορεία. Ας πούμε και μόνο τα app και πόσο λειτουργικά και εύκολα κατανοητά είναι, παίζουν κι αυτά τον ρόλο τους.

Α, ναι. Και με αυτά τα δύο θα έχεις και να συνδέσεις την TV με HDMI ARC που είναι ευκολία μεγάλη. Το πρώτο σε PCM υποστηρίζει μέχρι 24/192, που σημαίνει πρακτικά ότι μέχρι tidal είσαι ΟΚ. Αν μπεις σε κανά τριπάκι με μεγαλύτερες δειγματοληψίες από τοπικά αρχεία, τότε δεν είσαι ΟΚ. Αν και δεν νομίζω να έχεις ασχοληθεί με τέτοια, δεν αποκλείεται όμως να έχουν φίλοι και γνωστοί, το οποίο με τη σειρά του σημαίνει... «εύκολο δανεισμό».

• Like
Reactions: vlad66

Το έχεις δοκιμάσει αν περνάει 24/192;

Γιατί εδώ κάποιος λέει ότι θέλει χέριασμα εσωτερικά.

Αν κρίνω κι όλας από τη συμβατότητα που αναφέρει ο κατασκευαστής και που είναι σίγουρο ότι δεν περνάνει κάτι format από οπτική όπως Dolby Atmos και DTS X, μάλλον κάπου χάθηκε στη μετάφραση το τμήμα μάρκετινγκ... .

Το μπέρδεμα προέρχεται από αλλού. Κανονικά ένα Streamer δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας υπολογιστής που που έχει μία και μόνη αποστολή:
Να μεταφέρει το διαδικτυακό σήμα όσο πιο απλά και καθαρά γίνεται, να το αποκωδικοποιεί και να το στέλνει στο DAC. Όμορφα και ωραία!
Έλα όμως που στην πορεία πολλά Streamers αποφάσισαν ότι θέλουν να είναι και DAC!
Και εκεί αρχίζουν τα μπερδέματα.
To DAC or Not to DAC? 😁

• Like
Το έχεις δοκιμάσει αν περνάει 24/192;

Γιατί εδώ κάποιος λέει ότι θέλει χέριασμα εσωτερικά.

Αν κρίνω κι όλας από τη συμβατότητα που αναφέρει ο κατασκευαστής και που είναι σίγουρο ότι δεν περνάνει κάτι format από οπτική όπως Dolby Atmos και DTS X, μάλλον κάπου χάθηκε στη μετάφραση το τμήμα μάρκετινγκ... .
Ναι, το έχω δοκιμάσει. Για Dolby Armos και κινηματογραφικά format όχι, δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά δεν μ' ενδιαφέρει κιόλας.

σε ακούω.

σε κάποια πράγματα "αστοχείς" , αλλά στην κατάληξη δεν πέφτεις μακριά.

το wiim Ultra είναι στα υπόψην, αν χωνέψω την phono είσοδο.. αλλιώς στον κουβά και αυτό.

το node nano ίσως να μου κάνει...

Το μπέρδεμα προέρχεται από αλλού. Κανονικά ένα Streamer δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας υπολογιστής που που έχει μία και μόνη αποστολή:
Να μεταφέρει το διαδικτυακό σήμα όσο πιο απλά και καθαρά γίνεται, να το αποκωδικοποιεί και να το στέλνει στο DAC. Όμορφα και ωραία!
Έλα όμως που στην πορεία πολλά Streamers αποφάσισαν ότι θέλουν να είναι και DAC!
Και εκεί αρχίζουν τα μπερδέματα.
To DAC or Not to DAC? 😁

Α γειά σου !!

πάει και αυτό δηλαδή....
οριστε και φτηνο και usb a output
ΥΓ ο αντιπροσωπος θα βρισκεται και στην εκθεση ηχου σε ενα μηνα οποτε μπορεις να το παρεις κατευθειαν απο εκει αν δεν βιαζεσαι
δεν εχει απευθειας spotify tidal κλπ αλλα μονο μεσω roon και airplay αλλα σε αυτη την τιμη αν εχεις apple συσκευες ειναι μονοδρομος

σε ακούω.

σε κάποια πράγματα "αστοχείς" , αλλά στην κατάληξη δεν πέφτεις μακριά.

το wiim Ultra είναι στα υπόψην, αν χωνέψω την phono είσοδο.. αλλιώς στον κουβά και αυτό.

το node nano ίσως να μου κάνει...

Δεν είναι κακή επιλογή το Ultra πάντως. Μέχρι 192/24 κι αυτό απ' ό,τι βλέπω, αλλά έχει ωραία κόλπα επίσης. Ωραίο και το app του, μια και το χρησιμοποιώ στο δικό μου Wiim pro.

Θα δούλευες και το advance που θα σου έδινε ο Μιχάλης με το app του... :p

Το Phono του πες ότι δεν υπάρχει ή για μια ώρα ανάγκης.

Κομμένο και ραμμένο ακριβώς όπως το θες, δεν θα βρεις.

• Like
με το σχήμα που του έδωσαν , δεν.....

κανένα ifi δεν μπορώ να βλέπω.. σε άλλους αρέσει, σε άλλους (όπως εγώ), ούτε να το βλέπω...

έτσι είναι όταν αφήνεις την κλασική "γραμμή" σχεδίασης και κάνεις "σχεδιαστικούς ακροβατισμούς"
Εγώ πάντως Βλαδίμηρε, επιμένω να προτείνω το WiiM Ultra. Γιατί το κάθε streamer θα έπρεπε να επιλέγεται από το να τα παίζει όλα αδιαμαρτύτητα και να σου κάνει την ζωή εύκολη. Και το WiiM αυτό ακριβώς κάνει. Την άμεση συνδεσιμότητα του και την οθόνη!!!! του θα τα λατρέψεις. Τις άλλες δυαντότητες-πέρα από το streaming-άστες να υπάρχουν. Και εγώ σαν σκέτο streamer το χρησιμοποιώ συνδεδεμένο με ομοαξονική με το DAC Denafrips. Αλλά αν θέλω οποιαδήποτε στιγμή το πέρνω παραμάσχαλα και το πάω στο εξοχικό όπου με ένα ζευγάρι ενεργά ηχειάκια στήνεις στο άψε σβήσε ένα πολυ΄καλό συστηματάκι.
Φαντάσου ότι αυτή τη στιγμή streamer όπως το Cambridge Audio, Primare Prisma, κάποια Eversolo κ.λ.π έχουν θέμα με το lossless Spotify (το Prisma δεν είναι καν συμβατό, το Cambridge παίζει μέχρι 16bit Και όχι τα 24bit, και το Eversolo δεν παίζει μέσω Spotify connect!). Οπότε τι να τα κάνεις; Να περιμένεις πότε θα βγάλουν κανένα firmware; Για αυτό σου λέω WiiM Ultra...στολίδι στο ρακ σου...

• Love
Τα καταφέραμε. Είχα ένα tp-link Access point το οποίο το σύνδεσα ασύρματα με το ρούτερ και έγινε δουλίτσα.
Έκανε και τα updates του ο Hegel ,όλα κομπλέ.
Παίζω tidal κανονικά, με mconnect όμως, το app του hegel δεν βλέπει τον ενισχυτή.
Δηλαδή το TPlink το έβαλες πάνω στον Hegel;
Ποιο TPlink είναι αυτό Σπυρετο;

Δεν είναι κακή επιλογή το Ultra πάντως. Μέχρι 192/24 κι αυτό απ' ό,τι βλέπω, αλλά έχει ωραία κόλπα επίσης. Ωραίο και το app του, μια και το χρησιμοποιώ στο δικό μου Wiim pro.

Θα δούλευες και το advance που θα σου έδινε ο Μιχάλης με το app του... :p

Το Phono του πες ότι δεν υπάρχει ή για μια ώρα ανάγκης.

Κομμένο και ραμμένο ακριβώς όπως το θες, δεν θα βρεις.

εκείνο το σπιρτόκουτο της advance που θα μου ήταν χρήσιμο όταν πάρω streamer ;;
όποιο και να είναι αυτό...

εκείνο το σπιρτόκουτο της advance που θα μου ήταν χρήσιμο όταν πάρω streamer ;;
όποιο και να είναι αυτό...

Σε δεύτερη ασύρματη ζώνη εφόσον είναι linkplay και τα δύο (δηλαδή το Wiim και το Advance). Με μια μικρή επιφύλαξη για το spotify lossless για το συγκεκριμένο γιατί έχει παλαιότερο chipset. Βλέπεις κι εγώ δεν πρόλαβα σε έναν Advance δικτυακό που είχα εδώ να το δοκιμάσω. Τον πούλησα μερικές μέρες πριν ανοίξει το lossless του spotify στην Ελλάδα.

Εγώ πάντως Βλαδίμηρε, επιμένω να προτείνω το WiiM Ultra. Γιατί το κάθε streamer θα έπρεπε να επιλέγεται από το να τα παίζει όλα αδιαμαρτύτητα και να σου κάνει την ζωή εύκολη. Και το WiiM αυτό ακριβώς κάνει. Την άμεση συνδεσιμότητα του και την οθόνη!!!! του θα τα λατρέψεις. Τις άλλες δυαντότητες-πέρα από το streaming-άστες να υπάρχουν. Και εγώ σαν σκέτο streamer το χρησιμοποιώ συνδεδεμένο με ομοαξονική με το DAC Denafrips. Αλλά αν θέλω οποιαδήποτε στιγμή το πέρνω παραμάσχαλα και το πάω στο εξοχικό όπου με ένα ζευγάρι ενεργά ηχειάκια στήνεις στο άψε σβήσε ένα πολυ΄καλό συστηματάκι.
Φαντάσου ότι αυτή τη στιγμή streamer όπως το Cambridge Audio, Primare Prisma, κάποια Eversolo κ.λ.π έχουν θέμα με το lossless Spotify (το Prisma δεν είναι καν συμβατό, το Cambridge παίζει μέχρι 16bit Και όχι τα 24bit, και το Eversolo δεν παίζει μέσω Spotify connect!). Οπότε τι να τα κάνεις; Να περιμένεις πότε θα βγάλουν κανένα firmware; Για αυτό σου λέω WiiM Ultra...στολίδι στο ρακ σου...

έγειρες αρκετά την ζυγαριά προς το wiim ultra

για αυτό λέγαμε και με τον mdvq και όταν γρίνιαξα για την phono είσοδο άκουσα τα βρισίδια μου... :LOL:

Σε δεύτερη ασύρματη ζώνη εφόσον είναι linkplay και τα δύο (δηλαδή το Wiim και το Advance). Με μια μικρή επιφύλαξη για το spotify lossless για το συγκεκριμένο γιατί έχει παλαιότερο chipset. Βλέπεις κι εγώ δεν πρόλαβα σε έναν Advance δικτυακό που είχα εδώ να το δοκιμάσω. Τον πούλησα μερικές μέρες πριν ανοίξει το lossless του spotify στην Ελλάδα.

ψιλά γράμματα ρε συ Λεωνίδα....

2η ασύρματη ζώνη , linkplay και δεν συμμαζεύεται....

άμα με ρωτήσεις ποιά είναι η 1η ασύρματη ζώνη δεν ξέρω να σου απαντήσω με σιγουριά...

οριστε και φτηνο και usb a output
ΥΓ ο αντιπροσωπος θα βρισκεται και στην εκθεση ηχου σε ενα μηνα οποτε μπορεις να το παρεις κατευθειαν απο εκει αν δεν βιαζεσαι
δεν εχει απευθειας spotify tidal κλπ αλλα μονο μεσω roon και airplay αλλα σε αυτη την τιμη αν εχεις apple συσκευες ειναι μονοδρομος

ναι.. είδα τα 3 βίντεο και απ'ότι κατάλαβα πρέπει να είσαι χάκερ για να το συνδέσεις στο spotify... για youtube ούτε λόγος να φανταστώ....
(οκ, χέσε το youtube.. από το κινητό και πολύ του είναι...)

με το spoti τι γίνεται , μπορείς να μου πεις ;;;
(και lossless.. έτσι ;; μη γελάνε και τα κατσίκια...)

ναι.. είδα τα 3 βίντεο και απ'ότι κατάλαβα πρέπει να είσαι χάκερ για να το συνδέσεις στο spotify... για youtube ούτε λόγος να φανταστώ....
(οκ, χέσε το youtube.. από το κινητό και πολύ του είναι...)

με το spoti τι γίνεται , μπορείς να μου πεις ;;;
(και lossless.. έτσι ;; μη γελάνε και τα κατσίκια...)
eε κατσε ντε και φτηνο και full loaded features..... καπου θα χασεις δεν γινεται....
Αλλιως πας εδω που ειμαι εγω , πουλας το dac σου και εχεις ολα σε ενα και streamer και πολυ καλο dac και pre amp αν θες

ψιλά γράμματα ρε συ Λεωνίδα....

2η ασύρματη ζώνη , linkplay και δεν συμμαζεύεται....

άμα με ρωτήσεις ποιά είναι η 1η ασύρματη ζώνη δεν ξέρω να σου απαντήσω με σιγουριά...

Σε έναν δεύτερο χώρο θα μπορείς να παίζεις το ίδιο με τον πρώτο ταυτόχρονα και απολύτως συγχρονισμένα, με έλεγχο από ένα app, το ίδιο δηλαδή του wiim, ή του 4stream ή του playstream ή τέλος πάντων όπως ονομάζει το app της η κάθε εταιρία που βασίζεται στα chipset της linkplay.

Κοίτα και για κανα μικροφωνάκι UMIK με την ευκαιρία, αν πάρεις το Wiim. Παίρνει το calibration file του μικροφώνου κανονικά. Σε κόβω να παίρνεις και μετρήσεις... .

Παιδιά να ρωτήσω και εγώ κάτι ως ασχετίδης ζητώντας προκαταβολικά συγνώμη αν πετάω κοτσάνες.

Εχω ένα σύστημα stereo 2.0 με έναν Marantz NR1200 + 2 Polk S50 και θα ήθελα επιτέλους να δοκιμάσω lossless για να τσεκάρω στο αυτί μου τη διαφορά.

Μιας και περιμένω πότε θα ενεργοποιηθεί το lossless στο λογαριασμό μου Spotify ώστε να παίζω μέσω HEOS και Spotify Connect , θα καταλάβω διάφορα στο Apple Music αν συνδέσω ένα iPhone με το usb c to 3.5mm adaptor που έχει μέσα και DAC καταλήγοντας στον Marantz με ένα καλώδιο 3.5mm to RCA;

Κρίμα πάντως να μη συνεργάζεται πουθενά η Apple χωρίς εξωτερικό DAC ώστε να απολαύσεις πλήρες hi-res lossless 😞😞

Last edited:
Παιδιά να ρωτήσω και εγώ κάτι ως ασχετίδης ζητώντας προκαταβολικά συγνώμη αν πετάω κοτσάνες.

Εχω ένα σύστημα stereo 2.0 με έναν Marantz NR1200 + 2 Polk S50 και θα ήθελα επιτέλους να δοκιμάσω lossless για να τσεκάρω στο αυτί μου τη διαφορά.

Μιας και περιμένω πότε θα ενεργοποιηθεί το lossless στο λογαριασμό μου Spotify ώστε να παίζω μέσω HEOS και Spotify Connect , θα καταλάβω διάφορα στο Apple Music αν συνδέσω ένα iPhone με το usb c to 3.5mm adaptor που έχει μέσα και DAC καταλήγοντας στον Marantz με ένα καλώδιο 3.5mm to RCA;

Κρίμα πάντως να μη συνεργάζεται πουθενά η Apple χωρίς εξωτερικό DAC ώστε να απολαύσεις πλήρες hi-res lossless 😞😞
Αυτήν την απορία έχω και γω.
Διάβασα σε φόρουμ του εξωτερικού,πόσο απίστευτα παίζει αυτό το πιρπιτσολι των 10 ευρώ της apple,σαν dac.
Το αγόρασα ,αλλά δεν αξιώθηκα ακόμα να το δοκιμάσω στο iPhone.
Όμως το δοκίμασα στο Xiaomi και το μόνο που κατάλαβα είναι ότι παίζει αισθητά πιο χαμηλά σε σύγκριση με την έξοδο των ακουστικών.
Είχα κάτι ακουστικά της πλάκας οπότε δεν μπορώ να μιλήσω για ποιότητα ήχου.
Αν βέβαια εννοούμε το ίδιο πράγμα,που είναι το παρακάτω:

Attachments

• antaptoras-apple-usb-type-c-se-35mm.webp
    antaptoras-apple-usb-type-c-se-35mm.webp
    1.8 KB · Views: 5