Eversolo DMP-A6 Master Edition Gen 2

Αν τους ρωτήσεις θα σου πουν ότι το καλώδιο είναι τόσο υποκειμενικό που δεν έχει νόημα να επιλέξουν αυτοί για εσένα. Θα είναι μια διπλωματική απάντηση.

Επίσης ελάχιστοι κατασκευαστές ενισχυτών κατασκευάζουν και καλώδια, οπότε γιατί να μπλέξουν;
Και γιατί να μην πάρουν από κάποια εταιρία και να ξοδέψουν 50 ευρω και λιγότερα ;
Δημήτρη ,χωρίς να είμαι ηλεκτρονικός -τεχνικός ,νομίζω [μπορεί λάθος] ότι όσο πιο καλοσχεδιασμένη είναι μια τροφοδοσία τόσο λιγότερο ευαίσθητη είναι στα καλώδια

Ισχύει, σε μεγάλο βαθμό, αλλά τελικά λίγο-πολύ όλα τα μηχανήματα "ακούνε" σε έναν βαθμό στα καλώδια ρεύματος, γιατί όλα τους δρουν σε έναν βαθμό σαν φίλτρα θορύβου.

Και μην ξεχνάμε την σωστή φάση.. είναι πιο σημαντικό από το καλό vs. κακό καλώδιο.

fixed it for you.

Πέρα από την πλάκα, κάποτε διάβασα σε ένα γερμανικό περιοδικό για επίσκεψη τους στην Cabasse, όπου είδαν στον ανηχοικό θάλαμο ένα ζευγάρι ηχεία υπό δοκιμή συνδεδεμένα στον ενισχυτή με καλώδια της πλάκας, μήκους πολλών μέτρων, διαφορετικού μήκους-και διαφορετικών κατασκευαστών στο κάθε κανάλι.

Αυτό μπορεί να είχε γίνει εν γνώση τους για κάποια συγκεκριμένα αποτελέσματα ή δοκιμές.

Πχ, πότε θα μπει η προστασία του ενισχυτή (γιατί θα μπει 100% όταν θα πέσουν γκάζια) και τι επίπτωση/κίνδυνος υπάρχει για τα ηχεία.. ή την συμπεριφορά του ηχείου στις "σαβούρες"....

Λύστε μου την 1η απορία..

Αυτό το γκρι που είναι σαν λάστιχο (ή σαν τσιχλόφουσκα) και έχει νάυλον και από τις 2 μεριές ενώ αυτοκόλλητο δεν είναι, τι είναι ;;;

View attachment 260601

Παναγιώτη ( @Θρησκος ) , μπας και ξέρεις;;;

Περιττό να πω ότι όπως ο Παναγιώτης, ούτε εγώ καταδέχομαι να χρησιμοποιήσω το εργοστασιακό καλώδιο ρεύματος.... :LOL:

Τώρα για το Trigger cable, ο τελικός μου έχει αλλά ο προενισχυτής μου όχι.. άρα και αυτό θα μείνει όπως έχει.

Το άλλο για σύνδεση με πισί, μάλλον το ίδιο...

Άλλη μία ερώτηση..
Ο Παναγιώτης είχε ασύρματη σύνδεση με το νετ μέσω WiFi.. εγώ θα έχω ενσύρματη με LAN κλπ..
Τις κεραίες του WiFi να τις βγάλω;;;
Να βάλεις κεραία γιατί είναι και για το BT

Ισχύει, σε μεγάλο βαθμό, αλλά τελικά λίγο-πολύ όλα τα μηχανήματα "ακούνε" σε έναν βαθμό στα καλώδια ρεύματος, γιατί όλα τους δρουν σε έναν βαθμό σαν φίλτρα θορύβου.

Και μην ξεχνάμε την σωστή φάση.. είναι πιο σημαντικό από το καλό vs. κακό καλώδιο.
Aν παρακολουθεί ο Λάκης το νήμα,ας μας πει από πρώτο χέρι ,τις περιπέτειες του με ενισχυτή γνωστής εταιρίας ,που αν θυμάμαι καλά ,πήγε σε διπλανο διαμέρισμα το καλώδιο τροφοδοσίας για να τσεκάρει τα τερτίπια του ενισχυτη !!!!! [το γραφω με κάθε επιφύλαξη}

Δημήτρη ,οπως εχω γράψει ,εχω bleden παντού και επίσης εκεινο το ματσουκι το κόκκινο Βelden 83512 , που είχαμε πάρει μαζί με τον Τσακωνα Αυτό αν θυμάμαι καλά ήταν επικασσιτερωνένο

Εγώ για τα ρεύματα έχω παντού θωρακισμένο Olflex και σε μερικές περιπτώσεις Liycy. Δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω σοβαρά λεφτά για καλώδια ρεύματος αν δεν φτάσω πρώτα το υπόλοιπο σύστημα μου εκεί που θέλω.

Τα Belden έχουν τουλάχιστον πολύ καλό VFM. Είναι πολύ συνετή επιλογή.

• Like
Reactions: petronik
Με το iPhone ΔΕΝ θα ακούς lossless από το connect.

Κατέβασε (αν δεν το έχεις κάνει) το Spotify και ρύθμισε το σε lossless από την οθόνη του.
99% δεν θα σου γράψει lossless στην οθόνη, αλλά εξίσου 99% θα παίζει lossless.

Συνέδεσε το με το android που έχεις για να είσαι 100% σίγουρος ότι θα παίζει lossless.
Όταν πατήσεις πάνω στα ηχειακια του Spotify (στο τηλέφωνο) θα δεις το Α6 και μια άλλη συσκευή με μια παράξενη ονομασία.
Αυτό θα επιλέγεις και από κει θα παίζεις lossless.
Το δικό μου μου το εμφανίζει σαν rg3655.

Να βάλεις κεραία γιατί είναι και για το BT

Έχει 3 κεραίες , η μία είναι για το ΒΤ
Αυτή την άφησα.. οι άλλες που είναι για το WiFi έφυγαν.. είναι ήδη στο κουτάκι με τα καλώδια που δεν χρησιμοποιώ.. (μέσα στην συσκευασία που ΔΕΝ πετάμε) :LOL:

• Haha
Reactions: mdvq
Με το iPhone ΔΕΝ θα ακούς lossless από το connect.

Κατέβασε (αν δεν το έχεις κάνει) το Spotify και ρύθμισε το σε lossless από την οθόνη του.
99% δεν θα σου γράψει lossless στην οθόνη, αλλά εξίσου 99% θα παίζει lossless.

Συνέδεσε το με το android που έχεις για να είσαι 100% σίγουρος ότι θα παίζει lossless.
Όταν πατήσεις πάνω στα ηχειακια του Spotify (στο τηλέφωνο) θα δεις το Α6 και μια άλλη συσκευή με μια παράξενη ονομασία.
Αυτό θα επιλέγεις και από κει θα παίζεις lossless.
Το δικό μου μου το εμφανίζει σαν rg3655.

Με έκανες και έκανα log out και δεν ακούω τίποτα τώρα... το βράδυ που θα με συναντήσεις στην δουλειά πρέπει να το φτιάξουμε.. μη σου πω και το TIDAL !

Οταν κάποιος Χ γνωστός κατασκευαστής π.χ ενισχυτών ,πουλάει τον ενισχυτή του ας πούμε γύρω στα 8-10.000[δηλ. δεν τον λές φθηνό ,γιατί βάζει σαν καλώδιο τροφοδοσίας απλό χάλκινο 3χ 1.5 ;
Α] τσιγκουνεύεται και δεν βάζει ένα καλώδιο π.χ 100 ευρώ ;
Β] θεωρεί ότι αυτός που ξόδεψε 10.000 θα δώσει και 500-1000 για ένα καλώδιο ;
Γ] Δεν τον ενδιαφέρει αν το μηχάνημα του "θάβεται" με το φτηνό καλώδιο ,γιατί ξέρει ότι ετσι κι αλλιώς πουλάει
Το ερώτημα είναι ακαδημαϊκό και δεν απευθύνεται προσωπικά σε σένα
Δεν είναι θέμα τσιγκούνιας του κατασκευαστή, είναι θέμα κέρδους!
Κανένας κατασκευαστής δεν βάζει καλό καλώδιο ρεύματος σε έναν ενισχυτή γιατί αυτό είναι οικονομική χασουρα για αυτόν από την στιγμή που και στον ίδιο ενισχυτή που πουλάει έχει κάνει σημαντική οικονομία υλικών κατά την σχεδίαση και υλοποιηση αυτού, και ας έχει 5-10 χιλιάδες ο ενισχυτής

Και γιατί να μην πάρουν από κάποια εταιρία και να ξοδέψουν 50 ευρω και λιγότερα ;
Δημήτρη ,χωρίς να είμαι ηλεκτρονικός -τεχνικός ,νομίζω [μπορεί λάθος] ότι όσο πιο καλοσχεδιασμένη είναι μια τροφοδοσία τόσο λιγότερο ευαίσθητη είναι στα καλώδια

Κάποιοι κατασκευαστές το κάνουν, αλλά είναι η μειοψηφία.

Ωραία, και πες ότι όλοι αποφασίζουν και το κάνουν. Τι σημαίνει αυτό; Αποσπώμενο εξάρτημα είναι το καλώδιο, πάλι θα μπορείς να βάλεις καλύτερο αν θέλεις. Ατέρμονη κατάσταση, οπότε γιατί να μπλέξουν;

Πες και ηχητικες εντυπωσεις.
Εγώ ;;;
Αστειεύεσαι ;;;;
Ούτε καν ξεσκέπασα τα ηχεία από τα καλύμματά τους !!

IMG_20251110_182253.jpg

Στο σκαμπό κάθομαι μπροστά από την συσκευή και πολεμάω να βγάλω άκρη....

Εγώ ;;;
Αστειεύεσαι ;;;;

View attachment 260634

Α,ενταξει, ειπα και γω, τοσο γρηγορα το συνδεσε;

Εγώ ;;;
Αστειεύεσαι ;;;;

View attachment 260634

Κάθησε ν' ακούσεις μουσική σαν άνθρωπος.Κι αύριο μερα είναι(για τις ρυθμίσεις).

Κάποιοι κατασκευαστές το κάνουν, αλλά είναι η μειοψηφία.

Ωραία, και πες ότι όλοι αποφασίζουν και το κάνουν. Τι σημαίνει αυτό; Αποσπώμενο εξάρτημα είναι το καλώδιο, πάλι θα μπορείς να βάλεις καλύτερο αν θέλεις. Ατέρμονη κατάσταση, οπότε γιατί να μπλέξουν;
Nαι αποσπωμενο είναι και ετσι βρίσκουν την ευκαιρία ,να πουλάνε καλώδια εκατοντάδων η χιλιάδων ευρώ ,που στο τέλος αξίζουν σχεδόν όσο το σύστημα [καθ υπερβολή το γράφω ]
Στην δεκαετία του 70 -80 τα είχαν ενσωματωμένα τουλάχιστον πάνω στους ενισχυτές ,απ όσο θυμάμαι .

Δεν είναι θέμα τσιγκούνιας του κατασκευαστή, είναι θέμα κέρδους!
Κανένας κατασκευαστής δεν βάζει καλό καλώδιο ρεύματος σε έναν ενισχυτή γιατί αυτό είναι οικονομική χασουρα για αυτόν από την στιγμή που και στον ίδιο ενισχυτή που πουλάει έχει κάνει σημαντική οικονομία υλικών κατά την σχεδίαση και υλοποιηση αυτού, και ας έχει 5-10 χιλιάδες ο ενισχυτής
ΔΕν μιλάμε για ενισχυτή των 1000 ευρώ που τα οικονομικά περιθώρια είναι στενά ,αλλά 10.000 και πλέον

Nαι αποσπωμενο είναι και ετσι βρίσκουν την ευκαρία

Ποια ευκαιρία; Άμα πάρεις έναν classe που έχει μέσα καλώδιο ρεύματος DR Acoustics, πάλι δεν μπορείς να βάλεις καλύτερο; Αν είχε το τυπικό μαύρο, πάλι δεν θα μπορούσες να πάρεις άλλο;

Γι' αυτό λέω ότι δεν είναι επιχείρημα ότι δεν παίζει ρόλο το καλώδιο, γιατί δεν βάζουν οι περισσότεροι κάτι άλλο από το τυπικό απλό.

Υ.Γ. Το μή αποσπώμενο είναι εφιάλτης εγκαταστατικός... . Να έχεις σε ρακ μηχανήματα και τα καλώδια περασμένα με cable management, και να θέλεις να βγάλεις ένα για κάποιο λόγο. Τον ήπιες... .

Last edited:
ΔΕν μιλάμε για ενισχυτή των 1000 ευρώ που τα οικονομικά περιθώρια είναι στενά ,αλλά 10.000 και πλέον
Δεν έχει σημασία για έναν κατασκευαστή αν το προϊόν που πουλάει έχει 1000 η 10000 ευρώ..
Το κόστος είναι κόστος και το κέρδος κέρδος, το marketing αυτά έχει δυστυχώς..
Μην νομίζεις ότι ένα μηχάνημα των 10000 ευρώ είναι παντού προσεγμένο μέσα σε υλικά, από παντού κόβουν..