Eversolo DMP-A6 Master Edition Gen 2

Όπου σου αρέσει βάλτο ρε σύ.
Άκουσε τα όλα και αποφάσισε......μετά πες μου και μένα που να το βάλω 😄

Τις άκουσα όλες στο πεταχτό και δεν κατάλαβα διαφορά.. πρέπει να βάλω κάποιον μπροστά από το μηχανάκι να αλλάζει τα φίλτρα και γω να κάθομαι στην θέση μου...

Ή να ακούσω κάτι που να είναι Hi res στο tidal μπας και....

(Το οποίο tidal είχε γυρίσει σε χαμηλότερη ποιότητα ήχου και το κατάλαβα μετά την δοκιμή στα φίλτρα γιατί κάτι "δεν μου πήγαινε καλά")

• Like
Reactions: vlad66
Το πιθανότερο είναι να μην μπορείς ν' ακούσεις διαφορές.
Πάντως για ενημέρωση διάβασε εδώ:
dCS Filters: Your Questions, Answered
Γιατί να μην ακούσει διάφορες;
Το κάθε φίλτρο έχει ξεκάθαρα διαφορετικό ήχο..

• Like
Reactions: Θρησκος
Τις άκουσα όλες στο πεταχτό και δεν κατάλαβα διαφορά.. πρέπει να βάλω κάποιον μπροστά από το μηχανάκι να αλλάζει τα φίλτρα και γω να κάθομαι στην θέση μου...

Ή να ακούσω κάτι που να είναι Hi res στο tidal μπας και....

(Το οποίο tidal είχε γυρίσει σε χαμηλότερη ποιότητα ήχου και το κατάλαβα μετά την δοκιμή στα φίλτρα γιατί κάτι "δεν μου πήγαινε καλά")
Πώς γύρισε το Tidal σε χαμηλότερη ποιότητα; Πρώτη φορά το ακούω αυτό..

Γιατί να μην ακούσει διάφορες;
Το κάθε φίλτρο έχει ξεκάθαρα διαφορετικό ήχο..
Διότι οι διαφορές είναι πολύ μικρές.
Δεν τις ακούνε όλοι.

Διότι η σωστή επιλογή εξαρτάται από το είδος της μουσικής που ακούμε, αλλά και από το Sample Rate. Δηλαδή τρέχα-γύρευε, να αλλάζεις ψηφιακό φίλτρο, κάθε φορά που αλλάζεις μουσική!

Και διότι...
... ...Είμαστε και κάποιας ηλικίας! 🤣

• Like
  • Haha
Reactions: mdvq and vlad66
Διότι οι διαφορές είναι πολύ μικρές.
Δεν τις ακούνε όλοι.

Διότι η σωστή επιλογή εξαρτάται από το είδος της μουσικής που ακούμε, αλλά και από το Sample Rate. Δηλαδή τρέχα-γύρευε, να αλλάζεις ψηφιακό φίλτρο, κάθε φορά που αλλάζει μουσική!

Και γιατί...
... ...Είμαστε και κάποιας ηλικίας!🤣
Οκ, δεν θα έλεγα ότι οι διαφορές είναι πολύ μικρές, ακούγεται διαφορετικά το κάθε φίλτρο, σε δύο διαφορετικά συστήματα το δικό μου και ενός φίλου μου που έχουμε το A6 καταλήξαμε και οι δύο στο Slow Roll-Off (Minimum)..
Έλα ρε συ με αυτή την ηλικία, μια χαρά ακούμε.. ακόμα..🤣

• Like
Reactions: Θρησκος
Πώς γύρισε το Tidal σε χαμηλότερη ποιότητα; Πρώτη φορά το ακούω αυτό..

Πιθανόν να το γύρισε η σύντροφος που συνέχεια "σκαλίζει" το Tidal στο iphone γιατί έχει εκτασιαστεί.. και με το μηχανάκι και με την πλατφόρμα.
Ίσως και στην έκθεση όπου πραγματικά τραβούσε τα βλέμματα.. :LOL:

Eγω προσωπικά από τοτε που το πρωτοσεταρα χρησιμοποιώ το πρώτο φίλτρο που προτεινε κ ενας reviewer του πριν το αγοράσω κ δεν το ξαναπειραξα...

Screenshot 2025-11-18 123835.png

Προς υπενθυμιση σε ολους μας σχετικα με την επιλογή αυτή :

Screenshot 2025-11-18 124648.png

• Like
Reactions: vlad66
Eγω προσωπικά από τοτε που το πρωτοσεταρα χρησιμοποιώ το πρώτο φίλτρο που προτεινε κ ενας reviewer του πριν το αγοράσω κ δεν το ξαναπειραξα...

View attachment 261120

View attachment 261121
Φυσικά η επιλογή του φίλτρου είναι θέμα γούστου.. ο κάθε ακροατής επιλέγει αυτό που του αρέσει σύμφωνα και με το υπόλοιπο setup του..

View attachment 261120

View attachment 261121
Ένα πρόβλημα είναι ότι κάθε εταιρεία ονομάζει διαφορετικά τα ψηφιακά φίλτρα.
Να έχουμε πάντα υπόψιν ότι πρόκειται για βαθυπερατά φίλτρα. Δηλαδή αποκόπτουν το υψίσυχνο φάσμα πάνω από την εκάστοτε κεντρική συχνότητα. Η οποία είναι το ήμισυ των Sample Rate.
[Δηλαδή είναι: (192, 176.4, 96, 88.2, 48, 44.1) KH/2].

Αλλά γενικά μπορούμε να διακρίνουμε δύο ομάδες βασικών γνωρίσμάτων που σχηματίζουν συνδυασμούς:
-Γρήγορα ή αργά
-Απότομα ή μαλακά

Γενικά μπορούμε να πούμε ότι ένας συνδυασμός Γρήγορο+Απότομο είναι καλύτερος για μεγάλα Sample Rates (88.2, 96, 176.4, 192 KHz), ενώ οι υπόλοιποι συνδυασμοί είναι πιο κατάλληλοι για τα χαμηλότερα (44.1, 48 KHz). Οι διαφορές είναι πολύ λεπτές και καλύτερα να τα αφήνουμε στην αρχική (default) ρύθμιση της εταιρείας. Η οποία λαμβάνει υπόψη το 95% της μουσικής που κυκλοφορεί. Δηλαδή την ποιότητα και το format του CD (44.1/16).

• Like
Reactions: alkman and djmnv81
Επίσης αν κάνετε δοκιμές θα παρατηρήσετε ότι όσο μεγαλύτερο είναι το sampling rate του υλικού σας, τόσο μικρότερες διαφορές κάνει η επιλογή του φίλτρου.

Αυτό είναι επειδή όσο πιο μεγάλο το εισερχόμενο sampling rate, τόσο πιο "εύκολη" γίνεται η δουλειά του ψηφιακού φίλτρου. Επειδή οι διαθέσιμοι υπολογιστικοί πόροι (γιατί για τέτοιους πρόκειται) είναι περιορισμένοι, βοηθάει το να "ξεκινάει από πιο πάνω" το υλικό. Κάνει την δουλειά του αλγόριθμου πιο εύκολη.