Eversolo DMP-A6 Master Edition Gen 2

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Εμένα αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι έχουν βάλει στην εξομάλυνση πυκνωτές Nichicon KG Gold Tune, οι οποίοι είναι καταργημένοι εδώ και αρκετό καιρό (ανακοίνωση κατάργησης τον Νοέμβριο του 2023, last shipment date Μάιος 2024). Το ξέρω καλά γιατί τους έβαζα συστηματικά στις κατασκευές μου.

Οπότε αυτοί που βάζουν είναι σίγουρα ελαφρώς "μπαγιάτικοι", και σίγουρα κάποια στιγμή θα τους τελειώσει το στοκ.

Κατά τα άλλα είναι competent σχεδίαση, με ενεργή γέφυρα ανόρθωσης (κάτι που κάνουν ελάχιστοι), και σταθεροποίηση με LT3042 + transistor (κάτι που κάνει πολύς κόσμος).

Οι πολλοί πυκνωτές μετά την εξομάλυνση είναι κλασικά για να βγει ωραία η φωτογραφία της πλακέτας.

Ο μετ/της αν ισχύει αυτό που λένε (6Ν, 7Ν OFC χαλκός) είναι καλή περίπτωση, και δεν τον βρίσκεις εύκολα.

Οι πολλοί (μικρότεροι) πυκνωτές σε σχέση με τους λιγότερους (και μεγαλύτερους) λέγεται ότι είναι πιο γρήγοροι στην φόρτιση και εκφόρτιση και ακούγεται λογικό.

Σαφώς είναι και πιο εντυπωσιακοί...

Η τιμή είναι μια χαρά για το κόστος των υλικών που έχει το Κιτ αναβάθμισης...
Η ποιότητα είναι άριστη (όπως δείχνει), με 300 ευρώ δεν φτιάχνεις τέτοιο Κιτ σαν ιδιώτης.. (θες παραπάνω κόστος), άρα αξίζει..

Το θέμα είναι ότι για ακόμη μια φορά τα τροφοδοτικά των Eversolo (για την τιμή τους) είναι ανεπαρκείς και φτωχικά...
Εννοώ ότι χρειάζονται αναβάθμιση..
Τα κιτ αναβάθμισης της LHY ντροπιάζουν την Eversolo..

Αυτή η LHY μπας και έχει κιτ για το Α6 ΜΕ gen2 ;;;

Μπορείς να το ψάξεις όταν βρεις χρόνο ;;;

Οι πολλοί (μικρότεροι) πυκνωτές σε σχέση με τους λιγότερους (και μεγαλύτερους) λέγεται ότι είναι πιο γρήγοροι στην φόρτιση και εκφόρτιση και ακούγεται λογικό.

Σαφώς είναι και πιο εντυπωσιακοί...

Στη συγκεκριμένη θέση η αντίσταση του καλωδίου που ακολουθεί "πνίγει" το όποιο πλεονέκτημα μπορεί να είχε το μειωμένο ESR λόγω πλήθους πυκνωτών.

Οπότε 100% marketing.

• Like
Reactions: vlad66
Στη συγκεκριμένη θέση η αντίσταση του καλωδίου που ακολουθεί "πνίγει" το όποιο πλεονέκτημα μπορεί να είχε το μειωμένο ESR λόγω πλήθους πυκνωτών.

Οπότε 100% marketing.

Μαζί σου τώρα στα γεράματα θα αποκτήσω γνώσεις ακαδημαϊκού :LOL:

Οπότε 100% marketing.
Είσαι σκληρός και αμείλικτος...😁

Αυτή η LHY μπας και έχει κιτ για το Α6 ΜΕ gen2 ;;;

Μπορείς να το ψάξεις όταν βρεις χρόνο ;;;
Έχει ο Γάλλος Beatechnik LHY στα 310 ευρώ, έχει και η Vishine...
Έχει και στο Ebay, AliExpress κλπ..
Με λίγο ψάξιμο βρίσκεις τα πάντα ανάλογα το χρήμα που θες να διαθέσεις..😁

Έχει ο Γάλλος Beatechnik LHY στα 310 ευρώ, έχει και η Vishine...
Έχει και στο Ebay, AliExpress κλπ..
Με λίγο ψάξιμο βρίσκεις τα πάντα ανάλογα το χρήμα που θες να διαθέσεις..😁

Η λογική λέει να κάτσω φρόνιμα στα αυγά μου.. οι κακές παρέες εδώ μέσα με παρασύρουν προς την αντίθετη κατεύθυνση σαν χείμαρρος....

Η λογική λέει να κάτσω φρόνιμα στα αυγά μου.. οι κακές παρέες εδώ μέσα με παρασύρουν προς την αντίθετη κατεύθυνση σαν χείμαρρος....
Να κόψεις τις κακές παρέες..😁
Πέρα από την πλάκα εγώ δεν θα επενδυα σε τροφοδοτικό στην θέση σου λόγο του "ηχητικού" χαρακτήρα που έχει το Α6..
Θα προτιμούσα να επενδύσω σε ανώτερο ηχητικά Streamer/dac..

Πέρα από την πλάκα εγώ δεν θα επενδυα σε τροφοδοτικό στην θέση σου λόγο του "ηχητικού" χαρακτήρα που έχει το Α6..
Του είχα πει επανειλημμένως πως έπρεπε να είχε πάρει το δευτερο T8 που είχα.Αργοτερα θα πουλούσε το a6 και θα έπαιρνε ένα Dac.

Του είχα πει επανειλημμένως πως έπρεπε να είχε πάρει το δευτερο T8 που είχα.Αργοτερα θα πουλούσε το a6 και θα έπαιρνε ένα Dac.
Θα ήταν σωστή κίνηση το σκεπτικό σου για τον Βλαδιμηρο..

Τα γραμμικά τροφοδοτικά που κυκλοφορούν για το A6, αν δεν κάνω λάθος βγάζουν μια τάση στα 12V και οι περεταίρω μετατροπές για το ψηφιακό κομμάτι (επεξεργαστής, clocks, dac chip) γίνονται με διακοπτικά τσιπάκια. Παίρνουν τα 12V από το κεντρικό τροφοδοτικό, τo κατεβάζουν πχ στα 5V και μετά περνάει μέσα από LDO για να το κάνουν.... 3,3v που χρειάζονται τα ES9038Q2M ή χαμηλότερα για τον επεξεργαστή.

Προσωπικά αν είχα το Α6 με γραμμικό τροφοδοτικό, δεν θα περίμενα να ακούσω διαφορά αν το άλλαζα με κάποιο άλλο. Ακόμα και η αλλαγή του αρχικού τροφοδοτικού σε γραμμικό, δεν είμαι σίγουρος ότι αξίζει το κόστος.

Κάτι άλλο που αξίζει τον κόπο όμως αν θέλει κάποιος να ασχοληθεί, είναι το αναβαθμισμένο DSP engine της καινούριας έκδοσης. Διαβάζω ότι μπορεί κάποιος πλέον να συνδέσει usb μικρόφωνο στο κινητό του, να φορτώσει το αρχείο βαθμονόμησης του μικροφώνου στην εφαρμογή και να πάρει μια πολύ καλή ιδέα για τον χώρο του. Και αν έχει όρεξη να "διορθώσει" με ευγένεια και συντηριτικά τα room modes.

Τι ηχητικο χαρακτηρα εχει το Α6, καθαρα ως στρημερ, και ενοχλει;; χωρις το δικο του ντακ εννοω

Θα ήταν σωστή κίνηση το σκεπτικό σου για τον Βλαδιμηρο..

Και στο τέλος ρακένδυτος και στερημένος από ταβέρνες και μεζεδοπωλεία... μη πω και μόνος... :LOL:

Τι ηχητικο χαρακτηρα εχει το Α6, καθαρα ως στρημερ, και ενοχλει;; χωρις το δικο του ντακ εννοω

Να σου πω εγώ ;;;

Απλά δεν έχει την 3η διάσταση (του βάθους) στον βαθμό που την έχει το (ημιτελές ακόμα) πικάπ μου όταν παίζει με την zyx bloom3 παρέα με το phono της NVO (SPA ONE)

Και αυτό χωρίς να έχω δοκιμάσει ένα καλύτερο DAC εδώ έτσι όπως είναι (και έφτασε) το σετάπ στα ηλεκτρονικά.

Και μόνο ο συνδυασμός της zyx με το NVO φτάνει για να βάλει τον πήχη πολύ ψηλά για οποιοδήποτε streamer... και αν σκεφτείς ότι για κάποιον λόγο δεν αντιλαμβάνομαι (σχεδόν καθόλου) την 3η διάσταση παρά μου την λένε οι φίλοι που έρχονται και ακούνε, κρίνω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνω καμία περαιτέρω κίνηση στο θέμα του streamer.

Απλά με παρασύρει ο κακός χείμαρρος... :LOL:

Τα γραμμικά τροφοδοτικά που κυκλοφορούν για το A6, αν δεν κάνω λάθος βγάζουν μια τάση στα 12V και οι περεταίρω μετατροπές για το ψηφιακό κομμάτι (επεξεργαστής, clocks, dac chip) γίνονται με διακοπτικά τσιπάκια. Παίρνουν τα 12V από το κεντρικό τροφοδοτικό, τo κατεβάζουν πχ στα 5V και μετά περνάει μέσα από LDO για να το κάνουν.... 3,3v που χρειάζονται τα ES9038Q2M ή χαμηλότερα για τον επεξεργαστή.

Προσωπικά αν είχα το Α6 με γραμμικό τροφοδοτικό, δεν θα περίμενα να ακούσω διαφορά αν το άλλαζα με κάποιο άλλο. Ακόμα και η αλλαγή του αρχικού τροφοδοτικού σε γραμμικό, δεν είμαι σίγουρος ότι αξίζει το κόστος.
Η ηχητική διαφορά του Aftermarket τροφοδοτικού είναι σημαντική και ακούγεται ξεκάθαρα..

Να σου πω εγώ ;;;

Απλά δεν έχει την 3η διάσταση (του βάθους) στον βαθμό που την έχει το (ημιτελές ακόμα) πικάπ μου όταν παίζει με την zyx bloom3 παρέα με το phono της NVO (SPA ONE)

Και αυτό χωρίς να έχω δοκιμάσει ένα καλύτερο DAC εδώ έτσι όπως είναι (και έφτασε) το σετάπ στα ηλεκτρονικά.

Και μόνο ο συνδυασμός της zyx με το NVO φτάνει για να βάλει τον πήχη πολύ ψηλά για άλλο streamer... και αν σκεφτείς ότι για κάποιον λόγο δεν αντιλαμβάνομαι (σχεδόν καθόλου) την 3η διάσταση παρά μου την λένε οι φίλοι που έρχονται και ακούνε, κρίνω ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνω καμία περαιτέρω κίνηση στο θέμα του streamer.

Απλά με παρασύρει ο κακός χείμαρρος...:LOL:
Δεν έχει σχέση ο ήχος του Α6 με κάποιο αναλογικό σεταπ..
Για εμένα ο ήχος του Α6 είναι κούφιος, ψεύτικος και πολύ ψηφιακός (με την καλή έννοια)...
Ίσως η χειρότερη αγορά που έχω κάνει...
Βεβαια αν δεν είχα άλλο καλό dac δεν θα το αγόραζα ποτέ..

• Wow
Reactions: lakiss51
Και στο τέλος ρακένδυτος και στερημένος από ταβέρνες και μεζεδοπωλεία... μη πω και μόνος... :LOL:
Εδω είμ' εγώ για όλα.Και για ρούχα επειδή δεν μου κάνει πια τίποτα και για φαγητό(μαζί θα τρώμε στην "Κρητικοπούλα")και γυναίκα θα σου βρω απ' αυτές που μου προτείνουν.
Έγινα και Κωτσόβολος(100€ τον μήνα)για να πάρεις το Τ8 ΟΜΩΣ
Να σου πω εγώ ;;;

Και μόνο ο συνδυασμός της zyx με το NVO φτάνει για να βάλει τον πήχη πολύ ψηλά για οποιοδήποτε streamer... και αν σκεφτείς ότι για κάποιον λόγο δεν αντιλαμβάνομαι (σχεδόν καθόλου) την 3η διάσταση παρά μου την λένε οι φίλοι που έρχονται και ακούνε, κρίνω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνω καμία περαιτέρω κίνηση στο θέμα του streamer.

Απλά με παρασύρει ο κακός χείμαρρος... :LOL:
εδώ κρύβεται ο πραγματικός λόγος της μη αναβάθμισης του Streamer με το T8+Dac.
Όταν θα επενδυσεις,το χρήμα θα πάει στον ήχο και όχι στην πρακτικότητα.

Σαν Streamer/dac δεν μου αρέσει, σαν Transport η κατάσταση είναι καλύτερη, αν όμως έχει κάποιος ένα πολύ καλό dac δεν έχει νόημα να πάρει κάποιος ένα Α6 από την στιγμή που κυκλοφορούν πιο "καθαρόαιμα" Transport για αυτή την δουλειά..
Το Α6 είναι εισαγωγικό μηχάνημα, δεν είναι Audiophile/Hiend, (πάντα κατά την προσωπική μου γνώμη)

• Like
Reactions: linda
Δεν έχει σχέση ο ήχος του Α6 με κάποιο αναλογικό σεταπ..
Για εμένα ο ήχος του Α6 είναι κούφιος, ψεύτικος και πολύ ψηφιακός (με την καλή έννοια)...
Ίσως η χειρότερη αγορά που έχω κάνει...
Βεβαια αν δεν είχα άλλο καλό dac δεν θα το αγόραζα ποτέ..

Όταν συγκρίνεις ένα μηχάνημα θα πρέπει η σύγκριση να γίνεται με ένα αντίστοιχης τιμής κ κατηγορίας κ θα πρέπει επίσης η σύγκριση να λαμβάνει υπ όψιν της τον χώρο κ το σύστημα.

Δεν έχει κανένα νόημα σύγκριση ψηφιακών 10.000€ vs 1000€. Όπως δεν έχει νόημα, να βάλεις κ ενα ψηφιακό των 10.000€ σε έναν αφρόντιστο ηχητικά καθημερινό σαλόνι. Θα χάσεις το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που θα δώσεις. Από ένα σημείο κ πάνω, δεν έχει νόημα το μπάσο, οι μεσαίες, τα πριμα, αλλά αν μπορείς να μετρήσεις την απόσταση μεταξυ του τραγουδιστή και του κιθαρίστα.

• Like
Reactions: lakiss51