Eversolo DMP-A6 Master Edition Gen 2

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Παρουσιάζεις μια θεωρία για το πως δημιουργείται το περιβόητο "βάθος" (στο όνομα του οποίου οι αναλογικάριοι ομνύουν) και περιγράφεις μια διαδικασία κατα την οποία, αυτό το πράγμα που δεν υπάρχει κατα την άποψή σου, είναι παρασιτικό φαινόμενο μια αναλογικής αναπαραγωγής με δονήσεις της βελόνας κλπ κλπ.
Παρακαλώ να μου εξηγήσεις το μηχανικό αντίστοιχο του φαινομένου αυτού κατα την αναπαραγωγή μιας αναλογικής ταινίας σε μπομπινόφωνο.
Αυτό.

Δεν αναφέρθηκα σε μπαμπινιφωνο, γιατί θα πρέπει να εξηγήσω πως λειτουργούν. Όπως επίσης δεν είπα ότι δεν υπάρχει βάθος στις ηχογραφήσεις. Είπα ότι το πικάπ μπορεί να προσθέσει βάθος ακόμα και όταν δεν υπάρχει.

Δεν αναφέρθηκα σε μπαμπινιφωνο, γιατί θα πρέπει να εξηγήσω πως λειτουργούν. Όπως επίσης δεν είπα ότι δεν υπάρχει βάθος στις ηχογραφήσεις. Είπα ότι το πικάπ μπορεί να προσθέσει βάθος ακόμα και όταν δεν υπάρχει.
Ποιος κρίνει πως δεν υπάρχει βάθος;

Για να "προσθεσει" αυτα που λες, ενα πικαπ/phono , πρεπει να εχει ΛΑΘΟΣ frequency response, ΛΑΘΟΣ damping (αναρτηση κεφαλης) , ΛΑΘΟΣ συχνοτητα συντονισμου κεφαλης / βραχιονα και 1-2 άλλα . Με αναλογα ....... "αντιθετα λαθη" ΛΑΘΗ , ενα πικαπ/phono , μπορει και να "αφαιρεσει" αυτα που λες.

Επισης, μιλωντας και για τη σκηνη , για να αλλοιωσει την τοποθετηση των οργανων/φωνων στη σκηνη, ενα πικαπ πρεπει να εχει κακο channel balance.

Last edited:
Άρα το ψεύτικο "βάθος" είναι πρόβλημα μόνο του πικάπ.
Και πως το διαπιστώνει κανείς αυτό;
Πως ξέρεις δηλαδή ποιες ηχογραφήσεις έχουν βάθος και ποιές όχι;
Πως καταλαβαίνεις δηλαδή οτι το βάθος που ακούγεται σε μια βινυλιακή αναπαραγωγή είναι ψεύτικο;
Ποια είναι η αναφορά;

Οχι, το πικάπ δεν προσθέτει βάθος όπως το αναφέρεις..
Το βάθος και όλες οι διαστάσεις μέσα στην ηχητική σκηνή υπάρχει μέσα στην ηχογράφηση ανεξάρτητα με ποιο μέσο θα γίνει η αναπαραγωγή ώστε να το αντιληφθούμε σωστά..
Αν η πηγή έχει την δυνατότητα να ρουφήξει την ηχογράφηση θα ακούσεις τα πάντα, για να ακούσεις τα πάντα πρέπει να πέσει χρήμα σε οποιαδήποτε πηγή, (ψηφιακή/αναλογική)..

Εκεί έχει δίκιο ο Παναγιώτης σε προηγούμενο σχόλιο του..

Μεγάλο ρόλο παίζει και η τοποθέτηση στα μικρόφωνα εντός της αίθουσας ηχογραφήσεις και οι αποστάσεις αυτών ανάμεσα στα όργανα, και μετά το χέρι και το αυτί/αντίληψη του ηχολήπτη..

Όσο και να το ψάχνουμε παίζουν πάρα πολλά πράγματα ρόλο..

Άρα το ψεύτικο "βάθος" είναι πρόβλημα μόνο του πικάπ.
Και πως το διαπιστώνει κανείς αυτό;
Πως ξέρεις δηλαδή ποιες ηχογραφήσεις έχουν βάθος και ποιές όχι;
Πως καταλαβαίνεις δηλαδή οτι το βάθος που ακούγεται σε μια βινυλιακή αναπαραγωγή είναι ψεύτικο;
Ποια είναι η αναφορά;
Δεν ισχύει αυτό που λέει, σωστές οι ερωτήσεις/παρατηρήσεις σου..

@Ge0rge

Για να μην συνεχιστεί το off topic και τα ακούσω (ξανά) από τον Πρόεδρο, θα σου θυμίσω το αναλογικό μου στα βασικά του :

ZYX BLOOM3 & NVO SPA ONE

Στην απέναντι πλευρά το eversolo A6 me gen2

Στο περίπου, όσο έχει το Α6 έχει η zyx μόνη της...

Αν και προσωπικά θεωρώ το Α6 αρκετά audiophile , η διαφορά κατηγορίας είναι μεγάλη.

Και πάλι καλά που έχασε μόνο σε έναν τομέα.. το θεωρώ προς τιμή του, πόσο μάλιστα που εγώ αυτόν τον τομέα δεν τον αντιλαμβάνομαι.

Και για να μην νομίζεις ότι τα παιδιά (Γιώργος Κουν και AUDIOLYTIC) γράφουν "θεωρίες" , θα σου πω ότι αυτοί άκουσαν στο σετάπ μου αυτό που περιγράφουμε και συζητάμε.

ΥΣ..
4, 5, & 6/10 έχω ρεπό.
Φέρε τον audiolab σου με τα υλικά του και θα φύγεις με τον δικό μου μέχρι να κάνω την δουλειά..

Last edited:
Όσο και να το ψάχνουμε παίζουν πάρα πολλά πράγματα ρόλο..
Φίλε Λευτέρη όσο το ψάχνουμε τόσο πιο εμμονικο γίνεται το χόμπυ και από χόμπυ καταλήγει σε ψυχαναγκασμό.
Άμα φτάσουμε στο σημείο να ασχολούμαστε πιο πολύ με τα μηχανήματα,παρά για τον λόγο που φτιάχτηκαν....το χάσαμε το κορμί πατριώτη 😄

@Ge0rge

Για να μην συνεχιστεί το off topic και τα ακούσω (ξανά) από τον Πρόεδρο, θα σου θυμίσω το αναλογικό μου στα βασικά του :

ZYX BLOOM3 & NVO SPA ONE

Στην απέναντι πλευρά το eversolo A6 me gen2

Στο περίπου, όσο έχει το Α6 έχει η zyx μόνη της...

Αν και προσωπικά θεωρώ το Α6 αρκετά audiophile , η διαφορά κατηγορίας είναι μεγάλη.

Και πάλι καλά που έχασε μόνο σε έναν τομέα.. το θεωρώ προς τιμή του, πόσο μάλιστα που εγώ αυτόν τον τομέα δεν τον αντιλαμβάνομαι.

Και για να μην νομίζεις ότι τα παιδιά (Γιώργος Κουν και AUDIOLYTIC) γράφουν "θεωρίες" , θα σου πω ότι αυτοί άκουσαν στο σετάπ μου αυτό που περιγράφουμε και συζητάμε.

ΥΣ..
4, 5, & 6/10 έχω ρεπό.
Φέρε τον audiolab σου με τα υλικά του και θα φύγεις με τον δικό μου μέχρι να κάνω την δουλειά..

Δεν είπα ότι έβγαλαν κάτι από το μυαλό τους ούτε ότι είναι άσχετοι. Είπα ότι το Α6 είναι ποιό ακριβές στην αναπαραγωγή. Το αν σε καποιον αρέσει ή όχι είναι άλλο θέμα.

Ποστάρω αυτό και τελειώνω, μόνο και μόνο γιατί νομίζω ότι είναι βοηθητικό. Το είπα από την αρχή ότι δεν θέλω να μπω σε αντιπαράθεση πικαπ vs ψηφιακό:

Το πικάπ προσθέτει άρτιες αρμονικές, άρα πορσθέτει παραμόρφωση. Αυτό είναι πασίγνωστο αποδεδιγμένο, καταγεγραμμένο.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά. Για να φύγουμε από την θεωρία, μπορείτε να το αναπαράγετε μόνοι σας για να το διαπιστώσετε. Πατήστε ένα ΛΑ σε ένα πιάνο. Η επόμενη άρτια αρμονική του είναι το ΛΑ της επόμενης οκτάβας. Τέλειο γιατί δεν αλλάζει τον τόνο, παραμένει ΛΑ δηλαδή, αλλά τι κάνει? Προσθέτει όγκο στην νότα, γιατί τώρα πατάτε δύο νότες μαζί. Άρα τι κάνουν οι άρτιες αρμονικές που προσθέτει το πικάπ? Δεν ακούγονται "λάθος", δεν αλοιώνουν το άκουσμα και ταυτόχρονα είναι πολύ ευχάριστες στα αυτιά του ακροατή γιατί προσθέτουν όγκο.

Οι περιτές αρμονικές όμως δεν είναι ίδια νότα σε επόμενη οκτάβα, αλλά διαφορετική. Για παράδειγμα η 3η αρμονική του ΛΑ είναι το Μι στην μεθεπόμενη οκτάβα. Αυτό δεν είναι ευχάριστο γιατί είναι "λάθος" μιας και αλλιώνει τον κυρίως τόνο. Γι΄αυτό η παραμόρφωση του πικαπ, παρ' όλο που είναι μεγάλη σε σχέση με τα ψηφιακά είναι ευχάριστη και.... καλοδεχούμενη. Είναι όμως αυτό που κατέγραψε ο ηχολήπτης? Εγώ λέω πως όχι.

Το πικάπ διαβάζει τον δίσκο μέσω κραδασμών. Αυτός είναι ο μηχανισμός του τι να κάνουμε τώρα. Τι χαρακτηριστικό έχουν οι κραδασμοί? Μεταφέρονται. Αλλά πως μεταφέρονται? Με μια μικρή καθυστέρηση. Γιατί? Γιατί είναι μηχανικό φαινόμενο. Μεταφέρονται δηλαδή με διαφορά φάσης.

Το πικάπ έχει Channel Crosstalk 20-30db. Καταγεγραμμένο παντού, άσχετα αν δεν το εμφανιζουν. Τι σημαίνει αυτό? Πληροφορίες από το ένα κανάλι μεταφέρονται και ακούγονται από το άλλο. Μικρές στάθμες βέβαια, αλλά υπαρκτές.

Ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται το βάθος και με την διαφορά στην άφιξη του ήχου μεταξύ των δύο αυτιών. Καταγεγραμμένο αποδεδειγμένο. Βιολογία.

Τι σημαίνουν τα παραπάνω? Εγώ λέω ότι το πικαπ προσθέτει όγκο και βάθος σε μια ηχογράφηση. Πόσο? Έχει σημασία? Σας αρέσει? -> Αυτό έχει σημασία.

Είναι αυτό που κατέγραψε ο ηχολήπτης? -> Εγώ λέω πως όχι. Εσείς μπορέιτε να πείτε κάτι διαφορετικό.

Εν κατακλείδη. Το Α6 είναι ένα πολύ καλό ψηφιακό το οποίο αναπαράγει με τάξης μεγέθους μεγαλύτερη ακρίβεια την πληροφορία της ηχογράφησης.

Δεν διαφωνώ σε αυτά που λες, θα μπορούσα να προσθέσω τόσα και άλλα τόσα αρνητικά στο πικάπ.. αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει...

Προσωπικά είμαι ευτυχισμένος με το Α6, είμαι ευτυχισμένος και με το πικάπ το οποίο μάλιστα με "αφήνει" να κάνω τα δικά μου στις αναβαθμίσεις και κατασκευές..

Πριν από λίγο άνοιξα το Eversolo και μου εγκατέστησε το καινούργιο firmware.
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο χαρούμενος ένιωσα, που ΔΕΝ άκουσα καμμία διαφορά.
Μακάριοι οι πτωχοί τω ους 😄

Δεν είπα ότι έβγαλαν κάτι από το μυαλό τους ούτε ότι είναι άσχετοι. Είπα ότι το Α6 είναι ποιό ακριβές στην αναπαραγωγή. Το αν σε καποιον αρέσει ή όχι είναι άλλο θέμα.

Ποστάρω αυτό και τελειώνω, μόνο και μόνο γιατί νομίζω ότι είναι βοηθητικό. Το είπα από την αρχή ότι δεν θέλω να μπω σε αντιπαράθεση πικαπ vs ψηφιακό:

Το πικάπ προσθέτει άρτιες αρμονικές, άρα πορσθέτει παραμόρφωση. Αυτό είναι πασίγνωστο αποδεδιγμένο, καταγεγραμμένο.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά. Για να φύγουμε από την θεωρία, μπορείτε να το αναπαράγετε μόνοι σας για να το διαπιστώσετε. Πατήστε ένα ΛΑ σε ένα πιάνο. Η επόμενη άρτια αρμονική του είναι το ΛΑ της επόμενης οκτάβας. Τέλειο γιατί δεν αλλάζει τον τόνο, παραμένει ΛΑ δηλαδή, αλλά τι κάνει? Προσθέτει όγκο στην νότα, γιατί τώρα πατάτε δύο νότες μαζί. Άρα τι κάνουν οι άρτιες αρμονικές που προσθέτει το πικάπ? Δεν ακούγονται "λάθος", δεν αλοιώνουν το άκουσμα και ταυτόχρονα είναι πολύ ευχάριστες στα αυτιά του ακροατή γιατί προσθέτουν όγκο.

Οι περιτές αρμονικές όμως δεν είναι ίδια νότα σε επόμενη οκτάβα, αλλά διαφορετική. Για παράδειγμα η 3η αρμονική του ΛΑ είναι το Μι στην μεθεπόμενη οκτάβα. Αυτό δεν είναι ευχάριστο γιατί είναι "λάθος" μιας και αλλιώνει τον κυρίως τόνο. Γι΄αυτό η παραμόρφωση του πικαπ, παρ' όλο που είναι μεγάλη σε σχέση με τα ψηφιακά είναι ευχάριστη και.... καλοδεχούμενη. Είναι όμως αυτό που κατέγραψε ο ηχολήπτης? Εγώ λέω πως όχι.

Το πικάπ διαβάζει τον δίσκο μέσω κραδασμών. Αυτός είναι ο μηχανισμός του τι να κάνουμε τώρα. Τι χαρακτηριστικό έχουν οι κραδασμοί? Μεταφέρονται. Αλλά πως μεταφέρονται? Με μια μικρή καθυστέρηση. Γιατί? Γιατί είναι μηχανικό φαινόμενο. Μεταφέρονται δηλαδή με διαφορά φάσης.

Το πικάπ έχει Channel Crosstalk 20-30db. Καταγεγραμμένο παντού, άσχετα αν δεν το εμφανιζουν. Τι σημαίνει αυτό? Πληροφορίες από το ένα κανάλι μεταφέρονται και ακούγονται από το άλλο. Μικρές στάθμες βέβαια, αλλά υπαρκτές.

Ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται το βάθος και με την διαφορά στην άφιξη του ήχου μεταξύ των δύο αυτιών. Καταγεγραμμένο αποδεδειγμένο. Βιολογία.

Τι σημαίνουν τα παραπάνω? Εγώ λέω ότι το πικαπ προσθέτει όγκο και βάθος σε μια ηχογράφηση. Πόσο? Έχει σημασία? Σας αρέσει? -> Αυτό έχει σημασία.

Είναι αυτό που κατέγραψε ο ηχολήπτης? -> Εγώ λέω πως όχι. Εσείς μπορέιτε να πείτε κάτι διαφορετικό.

Εν κατακλείδη. Το Α6 είναι ένα πολύ καλό ψηφιακό το οποίο αναπαράγει με τάξης μεγέθους μεγαλύτερη ακρίβεια την πληροφορία της ηχογράφησης.

Προσωπικά ευχαριστώ πολύ για τη διάλεξη. Παν(τ)επιστημονική.
Έχοντας πικάπ απο το 1969, καιρός μου ήταν να μάθω κι εγώ τα τόσο χρήσιμα που παρέθεσες για το τρόπο που δουλεύει και πόσο ζημιάρικο στον ήχο και αναξιόπιστο εργαλείο είναι.

Το Α6 είναι απείρως ποιό ακριβές αναπαραγωγικό μέσο μιας ηχογράφησης σε σχέση με οποιοδήποτε πικάπ, ανεξαρτήτου κόστους.
Άλλο ένα υψίστης εγκυρότητας συμπέρασμα, βγαλμένο μετα απο επίπονες και μακροχρόνιες ακροάσεις σου όλων των πικάπ και κεφαλών της Οικουμένης, να υποθέσω;

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
Πριν από λίγο άνοιξα το Eversolo και μου εγκατέστησε το καινούργιο firmware.
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο χαρούμενος ένιωσα, που ΔΕΝ άκουσα καμμία διαφορά.
Μακάριοι οι πτωχοί τω ους 😄
Μιχάλη, έχω διαβάσει εδώ κατα κόρον, πριν το ακούσω ο ίδιος, οτι το μηχανάκι "παίζει μια χαρά".
Αυτό είναι αλήθεια.
Αυτός είναι ο προορισμός του, αλλά ταυτόχρονα και το ΤΑΒΑΝΙ του.
Γιατί το "μιά χαρά" δεν είναι αρκετό, πάντοτε και για όλους.
Αυτό είναι το θέμα.
Και μιλάμε για εντελώς γήινα συστήματα τώρα, όχι ανωτέρων κατηγοριών τιμής.

Δηλ. στο ψηφιακό το τραγούδι τελειώνει νωρίτερα κατά μερικά msec?

Που είναι το πρόβλημα? Αφού ακούμε και τα 2 κανάλια ταυτόχρονα στην τελική. Α, και η βελόνα διαβάζει vertically και laterally στις στερεο κοπές και vertically στις μονοφωνικές.

Δεν πιστεύω ότι το πικάπ προσθέτει"βάθος". Και δεν είμαστε παρόντες στην κάθε ηχογράφηση. Επίσης άλλο mastering γίνεται για τις εκδόσεις σε βινύλιο σε σχέση με τις αντίστοιχες σε

ψηφιακό μέσο, ακόμα και σε βινύλια κομμένα από ψηφιακά masters. Kακώς μπάινεις σε διαδικασία σύγκρισης.

..........................

ΥΣ..
4, 5, & 6/10 έχω ρεπό.

Βλαδήμιρε ευχαριστώ πάρα πολύ, αλλά είναι πολύ δουλειά, έχεις τα δικά σου. Τα έδωσα το Σαββατο όλα μαζί να τελειώνω, ελπίζω μέχρι την Τετάρτη να τα πάρω πίσω. Είχαν φτάσει στο τέλος πλέον, τις τελευταίες 1-2 μέρες που τα είχα έβγαζαν και θόρυβο....

• Like
Reactions: vlad66
Φίλε Λευτέρη όσο το ψάχνουμε τόσο πιο εμμονικο γίνεται το χόμπυ και από χόμπυ καταλήγει σε ψυχαναγκασμό.
Άμα φτάσουμε στο σημείο να ασχολούμαστε πιο πολύ με τα μηχανήματα,παρά για τον λόγο που φτιάχτηκαν....το χάσαμε το κορμί πατριώτη 😄
Δυστυχώς Μιχάλη αυτό ισχύει για όλα τα χόμπι, όταν κυνηγάς κάποια πράγματα παραπάνω από το άθλημα μπορούν να βγουν διάφοροι ψυχαναγκασμοί..
Το ίδιο ισχύει και για την άλλη μου αγάπη τις μοτοσυκλέτες και την οδήγηση...
Λες να το έχω χάσει το κορμί πατριώτη;..😁
Τέλος όμως γιατί βγαίνω εκτός θέματος και θα φωνάζουν τα παιδιά..

Μιχάλη, έχω διαβάσει εδώ κατα κόρον, πριν το ακούσω ο ίδιος, οτι το μηχανάκι "παίζει μια χαρά".
Αυτό είναι αλήθεια.
Αυτός είναι ο προορισμός του, αλλά ταυτόχρονα και το ΤΑΒΑΝΙ του.
Γιατί το "μιά χαρά" δεν είναι αρκετό, πάντοτε και για όλους.
Αυτό είναι το θέμα.
Και μιλάμε για εντελώς γήινα συστήματα τώρα, όχι ανωτέρων κατηγοριών τιμής.
Να ξεκαθαρίσω ότι επειδή είπα ότι το μηχανάκι A6 δεν έχει καλό ήχο (σαν dac), σαν σκέτο Streamer με εξωτερικό dac είναι μια χαρά, αφορά καθαρά εμένα και τις απαιτήσεις που θεωρώ σωστές σύμφωνα με το κόστος της συσκευής..
Για τον υπόλοιπο κόσμο που το έχει και το χαίρεται, χαίρομαι και εγώ μαζί τους γιατί δεν έχουν το δικό μου Ταβάνι στις απαιτήσεις μου..
Οπως υπάρχουν άνθρωποι με ακόμα χαμηλότερα στάνταρ (σε συσκευές) και μπράβο τους..
Απλά το αναφέρω γενικά διότι μάλλον,ίσως, κάποιοι παρεξηγούνται..
(Δεν αναφέρομαι μεμονωμένα σε κάποιον).

Το ίδιο ισχύει και για την άλλη μου αγάπη τις μοτοσυκλέτες και την οδήγηση...
Λες να το έχω χάσει το κορμί πατριώτη;..😁
Τέλος όμως γιατί βγαίνω εκτός θέματος και θα φωνάζουν τα παιδιά..
Τόσες φορές έχουν φωνάξει (δικαιολογημένα),μια ακόμα δεν χάλασε ο κόσμος 😄
Θα σου αναλύσω το σκεπτικό μου,για να καταλάβεις τι εννοώ.
Επειδή έχω και γω την τρέλα σου με τις μηχανες και με τα αυτοκίνητα σε μεγαλύτερο βαθμό από τα στερεοφωνικά,έχω ζήσει καταστάσεις που όπως προείπα η τρέλα για την βελτίωση και την προσοχή στη αδιανόητη λεπτομέρεια, υπερίσχυε του λόγου για την οποια γινόταν.
Ποιος ήταν ο λόγος?
Μα η βελτίωση στην οδήγηση.
Αδιανόητα έξοδα,ψύχωση με τα σπάνια ανταλλακτικά και στο τέλος τους περνούσα από πάνω με το δικό μου απλό μηχανάκι.
Αντί να πάνε σε μια σχολή οδήγησης σε μια πίστα να ξεστραβωθουνε ,στραβωνοντουσαν στο internet να παραγγείλουν το γαμαουα εξάρτημα που θα τους έκανε, τρομάρα τους,πιο γρήγορους.
Μέχρι που ,αποδεδειγμένα, θα αντιληφθω ότι αυτές οι βελτιώσεις που γίνονται,έχουν τα αποτελέσματα που αναφέρονται,πάντα θα κρατάω μικρό καλάθι, ΟΠΟΙΟΣΔΉΠΟΤΕ και να το αναφέρει.
Επειδή είμαι πολλά χρονιά και γω στο κουρμπετι,έχω δει διαβάσει και ακούσει σημεία και τέρατα.
Αν δεν το διαπιστώσω με τα ίδια μου τα αυτιά.....δεν.
Οπότε χίλια δίκια έχουν οι φίλοι που την ψαχνουν ανελέητα και άλλα χίλια εγώ που ψιλοασχολουμε και τα ρέστα στην μουσική.

Τόσες φορές έχουν φωνάξει (δικαιολογημένα),μια ακόμα δεν χάλασε ο κόσμος😄
Θα σου αναλύσω το σκεπτικό μου,για να καταλάβεις τι εννοώ.
Επειδή έχω και γω την τρέλα σου με τις μηχανές και με τα αυτοκίνητα σε μεγαλύτερο βαθμό από τα στερεοφωνικά,έχω ζήσει καταστάσεις που προέκυψαν όπως η τρέλα για τη βελτίωση και την προσοχή στην αδιανόητη λεπτομέρεια, υπερίσχυε του λόγου για την όποια γινόταν.
Ποιος ήταν ο λόγος;
Μα η στην βελτίωση οδήγηση.
Αδιανόητα έξοδα,ψύχωση με τα σπάνια ανταλλακτικά και στο τέλος τους περνούσα από πάνω με το δικό μου απλό μηχανάκι.
Αντί να πάνε σε μια σχολή οδηγούν σε μια πίστα να ξεστραβωθουνε ,στραβωνόντουσαν στο internet να παραγγείλουν το γαμαουα εξάρτημα που τους έκανε, τρομάρα τους,
καλύτερους στην οδήγηση .
Μέχρι που ,αποδεδειγμένα, θα αντιληφθώ ότι αυτές οι βελτιώσεις που γίνονται,έχουν τα αποτελέσματα που αναφέρονται,πάντα θα κρατάω μικρό καλάθι, ΟΠΟΙΟΣΔΉΠΟΤΕ και να το αναφέρει.
Επειδή είμαι πολλά χρονιά και γω στο κουρμπέτι,έχω δει διαβάσει και ακούσει σημεία και τέρατα.
Αν δεν το διαπιστώσω με τα ίδια μου τα αυτιά.....δεν.
Οπότε χίλια δίκια έχουν οι φίλοι που την ψαχνουν ανελέητα και άλλα χίλια εγώ που ψιλοασχολούμε και τα ρέστα στη μουσική.
Συμφωνώ με το σκεπτικό σου..😉

• Like
Reactions: mdvq