Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

εγώ φέτος λέω να μην ψηφίσω...τόσα χρόνια που ψήφιζα Λεβέντη ένιωσα στο πετσί μου πολλές πίκρες..μέχρι και τον σταθμό μας έκλεισαν...

Ρε παιδιά... έχω χάσει εδώ και λίγο καιρό την ταυτότητά μου και κυκλοφορώ με διαβατήριο. Θα μου επιτρέψουν να ψηφίσω ή να πάω για μπάνιο...? -bye-

Μπορείς να ψηφίσεις και με διαβατήριο (ακόμη και ληγμένο να είναι).

Πάντως, μέλη εφορευτικών επιτροπών που δεν έχουν σκοπό να εμφανιστούν αλλά θέλουν νά ψηφίσουν, να ξέρουν ότι πολύ πιθανόν να έχει πέσει σύρμα στα διπλανά εκλογικά τμήματα όπου ενδέχεται να ψηφίζουν κανονικά και να τους τσιμπήσουν εκεί (διότι υποτίθεται ότι ψηφίζουν στο εκλογικό τμήμα όπου διορίστηκαν και όχι εκεί όπου είναι γραμμένοι - συνήθως βέβαια αυτά τα δύο συμπίπτουν). Ας επισημανθεί επίσης ότι αν ο δικαστικός αντιπρόσωπος τα βρει σκούρα όντως έχει δικαίωμα να στείλει μέχρι και αστυνομία ή και να κάνει μηνύσεις αργότερα (οπότε η δίωξη είναι σίγουρη).

Ποιοί είστε και τι καταλαβαίνετε παρακαλώ?

Δεν το έχεις δεί πουθενά? Είναι το διαφημιστικό της Δράσης, σε ιστοσελίδες, Ναυτεμπορική κλπ. ¨Εξυπνο και με χιούμορ.

Τελικώς έχω την αίσθηση οτι θα υπάρχει συμμετοχή. Έξω βλέπω πολλά παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Και εγώ κάθομαι σήμερα Σάββατο για να ψηφίσω αύριο πρωι και να φύγω μετά Χαλκιδική. Άλλες χρονιές, στο συγκεκριμένο τριήμερο, ήταν άδεια τα πεζοδρόμια απο παρκαρισμένα.

Απ την άλλη , άλλος μου είπε ότι είχε πολύ κίνηση χθές αργά το απόγευμα για Χαλκιδική. Στην Ολλανδία , υπήρξε άνοδος της συμμετοχής. Απο 21% πήγε στο 22%!!!

Αν τελικά ψηφίσετε τουλάχιστον μην υποβαθμίσετε το μέλλον των παιδιών μας.
Όσο τα κόμματα εξουσίας (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ-ΣΥΝ-ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ-ΚΑΡΕΤΑ ΚΑΡΕΤΑ) προσλαμβάνουν την ψήφο σας, έχουν δικαίωμα να νομιμοποιούν τα εγκλήματα που διαπράτουν εις βάρος όλων μας.

Απάντηση: Re: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Οι "πηγές" μου στην Σαλονίκη μου λένε οτι η πόλη θυμίζει Σ.Κ. του Ιουλίου... Και απο σήμερα, του Αυγούστου!!!

Μπράβο στη Θεσσαλονίκη...:grinning-smiley-043

Εγώ όσους ξέρω δεν θα ψηφίσουν.
Ισως να φταίνε οι κακές παρέες μου...

Re: Απάντηση: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Η συμμετοχή στις ευροεκλογές είναι υποχρεωτική . Βλ στην σελίδα του ypes.gr ( υπουργείο εσωτερικών εδώ

Οι διοικητικές κυρώσεις (μη έκδοση διαβατηρίου, άδειας οδήγησης και άσκησης επαγγέλματος), δεν υφίστανται πια, όμως-τυπικά, τουλάχιστον- οι ποινικές δεν έχουν καταργηθεί. ( ποινή φυλάκισης από ένα μήνα έως ένα χρόνο, για όσους αδικαιολόγητα δεν ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους). Πάντως, εξ όσων γνωρίζω , καμία φορά έως τώρα δεν έχει αναζητηθεί ποιος δεν ψήφισε και δεν έχει επιβληθεί η ποινή σε κάποιον.

Το να ψηφιζεις ειναι Δικαιωμα και οχι Υποχρεωση
Εγω παντως ψηφιζω Δεικτη προστασιας οσο υψηλοτερο γινεται τις πρωτες μερες ,μη καουμε κιολας -bye-

Οι "πηγές" μου στην Σαλονίκη μου λένε οτι η πόλη θυμίζει Σ.Κ. του Ιουλίου... Και απο σήμερα, του Αυγούστου!!!

Χθες βράδυ το κέντρο άδειο...

Η πλάκα ήταν ότι κλείναμε το μπαρ που δουλεύω και μόλις έμπαινες μέσα πάθαινες πλάκα από τον πανικό! :Banane0:

Πάντως προσωπικά θα μείνω εδώ... λατρεύω την πόλη άδεια!

Εκτός εάν προσκομίσει Ιατρική Γνωμάτευση ,ή άλλο δικαιολογητικό.
Οι κυρώσεις ειναι σχετικό πράγμα.
Σε έβαλαν μέλος??
Χθές βράδυ έφυγα γιά Γιάννενα καί...μόλις επέστρεψα Αθήνα (άυπνος), ώστε νά είμαι αύριο τό πρωί στό εκλογικό κέντρο..
Όλα γιά τίς Ογροεκλογές..:flipout:

ΕΓΩ και άλλοι αριστεροί στις προηγούμενες εκλογές κατεβαίνοντας για την ανατροπή ,,,, στην αρχή κάποιος πάει προς αλλού αλλά τον φέρνω πάλι πίσω με βιαιο τρόπο ,,, αλλά κοιτάτε και στη μέση του βίντεο εγκάθετος που πάει να αποσπάσει τη δικιά μου ψήφο με πλάγιο τρόπο :flipout::flipout::flipout:
http://www.youtube.com/watch?v=6Smtqf5wAr8&feature=related

ΔΥΝΑΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΠΆΜΕ ΓΕΡΑ

στην κυπρο η αποχη αγγιξε το 41,12% το υψηλοτερο που εχει καταγραφει ποτε..σε ευρωεκλογες, ηθελα να ρωτησω υπαρχει καποιο οριο που αν ξεπερασει η αποχη..επαναλαμβανονται οι εκλογες? ή θεωρητικα και τρεις να ψηφισουν και οι δυο ψηφισουν το ιδιο κομμα θα βγει μετα το πρωτο κομμα και θα λεει οτι εχει το 66% του ελληνικου λαου?:grinning-smiley-043

στην κυπρο η αποχη αγγιξε το 41,12% το υψηλοτερο που εχει καταγραφει ποτε..σε ευρωεκλογες, ηθελα να ρωτησω υπαρχει καποιο οριο που αν ξεπερασει η αποχη..επαναλαμβανονται οι εκλογες? ή θεωρητικα και τρεις να ψηφισουν και οι δυο ψηφισουν το ιδιο κομμα θα βγει μετα το πρωτο κομμα και θα λεει οτι εχει το 66% του ελληνικου λαου?:grinning-smiley-043

Αν θυμάμαι καλά μετά την τρομοκρατική επίθεση των συμμάχων μας στην Σερβία, έγιναν εκλογές όπου η αποχή υπερέβει το 50% και οι εκλογές επαναλήφθησαν!
Το γεγονός οδήγησε στη απομάκρυνση πολλών κομματικών στελεχών και εν μέρη στην κάθαρση της πολιτικής σκηνής στη χώρα.
Σύγκριση δεν μπορεί να γίνει βέβαια, αφού στη γείτονα χώρα τότε δεν είχαν ούτε τυπικά δημοκρατικό πολίτευμα.

Σκοπός δεν είναι αν προβλέπει "κάτι" το σύστημα. Προφανώς δεν προβλέπει...
Σκοπός είναι να ταρακουνηθούν τόσο ώστε να μην έχουν μούτρα να μείνουν στην πολιτική σκηνή και αναφέρομαι σε όλα τα κόματα εξουσίας: ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ-ΣΥΝ-ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ-ΚΑΡΕΤΑ ΚΑΡΕΤΑ.

PS1. Για το παράδειγμα της Σερβίας επικαλούμε την μνήμη μου και δεν έχω πηγές. Όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω ας βοηθήσει για να μάθουμε και κάτι από όλο αυτό.
PS2. Μπράβο και στους Κύπριους :grinning-smiley-043