Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Eυρωεκλογες,ειναι υ

Από την αριστερά έχω απογοητευτεί εδώ και πολλά χρόνια...απευθύνουν τον λόγο σε λαϊκά "στρώματα" με γλώσσα τυποποιημένη και ακαταλαβίστικη για τον πολύ κόσμο (βλέπε Τραμπάκουλας:flipout:)...

Μπορεί να λες σωστά πράγματα αλλά αν δεν έχεις τον τρόπο να δώσεις στον άλλον να καταλάβει αυτά που λες τότε δεν έχεις καμιά τύχη να γίνεις αρεστός (εκτός απ τον πυρήνα σου)..

Και να μας πουν και πως στην ευχή θα τα κανουν όλα αυτά τα καλα…
Γιατι καλες είναι οι εξαγγελίες που χαϊδεύουν τα αυτια ( οσων τελος παντων καταλαβαινουν) αλλα ένα σχεδιο που να εχει λογική στην υλοποίηση ολων αυτων υπάρχει ;;
Μαλον όχι…

Re: Απάντηση: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Μά προφανώς ειμαστε Εντός Κοινωνίας όλοι.
Εξω ζούμε και ο καθένας με τον τρόπο του τρώει στο κεφάλι οτι συμβαίνει..
Δεν βλέπω καμιά αποστασιοποίηση.
Απλώς ο καθένας γράφει τό πώς ο ίδιος προσωπικά αντιλαμβάνεται και ζεί την συγκεκριμένη Κρίση τού Πολιτικού Συστήματος.
Και όμως , αν και έτσι θα έπρεπε να είναι ,έχω την εντύπωση οτι δεν το αντιλαμβάνονται όλοι αυτό.
Γιατί κανείς δεν μας εξηγεί επαρκώς το πως θα επέλθει η αλλαγή , η όποια αλλαγή με την αποχή. Εδώ νομίζουν οτι ανησύχησαν οι πολιτικοί μας καλά στα αλήθεια είναι δυνατόν να πιστεύει ο οποιοσδήποτε κάτι τέτοιο , δεν είδατε που τους βάφτισαν Νεο Δημοκράτες και τους περιμένουν κιόλας . Δεν έχω τίποτα με την παράταξη αλλά μου τη δίνει η ερμηνεία.Δηλαδή όχι μόνο δεν πέτυχαν κάτι ουσιαστικό αλλά απέκτησαν και "ταμπέλα" που είμαι σίγουρος οτι σε πολούς απο αυτούς δεν αρέσει.
Όποιος απο μας ψήφησε πήραμε ένα ρίσκο και στηρίξαμε το ένα ή το άλλο κόμμα και αυτό θα πρέπει να σεβαστούνε όλοι , αρκεί να πιστεύουν στη Δημοκρατία , και δεν είναι δυνατόν να ακούω κριτική εκ των υστέρων και μάλιστα αφ υξηλού . ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΑΝ όταν θια μπορούσατε να κάνετε κάτι με το ΜΟΝΑΔΙΚΟ , επαναλαμβάνω το ΜΟΝΑΔΙΚΟ , όπλο ειρηνικό που έχετε στην κατοχή σας.

"Όλη μου η ζωή συνενοχή και πώς γουστάρω"

Επικαιρος ΚΑΙ ο Πασχαλίδης -bye-

Προσωπικά σε αυτή τη θέση θα έβαζα τους παρατρεχάμενους που χθες ούλη μέρα μέχρι αργά το βράδυ πανηγύριζαν οι μεν για την μεγάλη (χα) νίκη,οι δε για την συσπείρωση του κόμματος,,οι παραπέρα για τρίτη (και καταϊδρωμένη παντοτινή ) θέση και οι πιο κάτω επειδή έπιασαν τόπο τα λεφτά (το 1 μυριο)

ο Τσιπραιοι θα τα χαν μέσα τους με τον Βαζελο:flipout:

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

:grinning-smiley-043

Η πρότασή σου αγαπητέ?

Συνειδητά ή όχι μπάνιο

Το "μπάνιο" σε μεγάλη κλίμακα θα τονώσει έστω και προσωρινά την οικονομία

Εκτός του ότι κανένας από αυτούς που είδαμε χθες δεν έχει σκοπό ούτε καν σκέφτεται πως θα διαχειριστούμε την κρίση, είναι και το άλλο. Γνωστό από πάντα ότι μετά τις εκλογές ο κόσμος καλείται να αντιμετωπίσει συν των άλλων και το κόστος των εκλογών. Συνήθως ακολουθεί μια περίοδος όπου αυξάνονται ταυτόχρονα ανεργία και πληθωρισμός, και για αυτά που ζούμε δεν σηκώνει άλλο σφίξιμο. Κίνδυνος να παγιωθεί η κρίση!

Και το τελευταίο ευρώ στα μπάνια!:flipout:

Από Σεπτέμβριο όταν και οι τελευταίες ελπίδες( τουρισμός κλπ) θα έχουν εξανεμιστεί θα πάμε όλοι για βρούβες, και όχι τίποτα άλλο δηλαδή κάποιοι θα μας πουν “μην πάτε για βρούβες για να χάσουν τον ύπνο τους”:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Και όμως , αν και έτσι θα έπρεπε να είναι ,έχω την εντύπωση οτι δεν το αντιλαμβάνονται όλοι αυτό.
Γιατί κανείς δεν μας εξηγεί επαρκώς το πως θα επέλθει η αλλαγή , η όποια αλλαγή με την αποχή. Εδώ νομίζουν οτι ανησύχησαν οι πολιτικοί μας καλά στα αλήθεια είναι δυνατόν να πιστεύει ο οποιοσδήποτε κάτι τέτοιο , δεν είδατε που τους βάφτισαν Νεο Δημοκράτες και τους περιμένουν κιόλας . Δεν έχω τίποτα με την παράταξη αλλά μου τη δίνει η ερμηνεία.Δηλαδή όχι μόνο δεν πέτυχαν κάτι ουσιαστικό αλλά απέκτησαν και "ταμπέλα" που είμαι σίγουρος οτι σε πολούς απο αυτούς δεν αρέσει.
Όποιος απο μας ψήφησε πήραμε ένα ρίσκο και στηρίξαμε το ένα ή το άλλο κόμμα και αυτό θα πρέπει να σεβαστούνε όλοι , αρκεί να πιστεύουν στη Δημοκρατία , και δεν είναι δυνατόν να ακούω κριτική εκ των υστέρων και μάλιστα αφ υξηλού . ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΑΝ όταν θια μπορούσατε να κάνετε κάτι με το ΜΟΝΑΔΙΚΟ , επαναλαμβάνω το ΜΟΝΑΔΙΚΟ , όπλο ειρηνικό που έχετε στην κατοχή σας.

Φίλε ακόμα και στον πόλεμο έχουμε το δικαίωμα να πετάξουμε τα όπλα κάτω... Κάτι σημαίνει και αυτό ... Όλα έχουν τη σημασία τους.

(και όχι, δεν περνούσα τις ώρες μου μικρός στα Μάταλα ...)

Πάντως... επειδή βλέπω ότι σηκώθηκε μεγάλη συζήτηση περί του θέματος...εγώ ποτέ δεν μίλησα για αποχή ως μέσο πίεσης. Ασφαλώς και διαφωνώ σ'αυτό.

Η αποχή την οποία σκεφτόμουν σοβαρά ήταν απλά αποτέλεσμα απόγνωσης και μηδενικών επιλογών.

Από Σεπτέμβριο όταν και οι τελευταίες ελπίδες( τουρισμός κλπ) θα έχουν εξανεμιστεί θα πάμε όλοι για βρούβες, και όχι τίποτα άλλο δηλαδή κάποιοι θα μας πουν “μην πάτε για βρούβες για να χάσουν τον ύπνο τους”

Έτσι , η απόλυτη λογική εξήγηση του επαναστάτη βρουβαδώρου θαρρείς και θα πρέπει να περιμένουμε να τελειώσουν οι διακοπές για να θυμηθείτε τα προβλήματα , γιατί δεν βγαίνετε ΤΩΡΑ για βρούβες .
Έτσι και αλλιώς τώρα πάμε όλοι πιο αργά για ύπνο !!!!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Συνειδητά ή όχι μπάνιο

Το "μπάνιο" σε μεγάλη κλίμακα θα τονώσει έστω και προσωρινά την οικονομία

Εκτός του ότι κανένας από αυτούς που είδαμε χθες δεν έχει σκοπό ούτε καν σκέφτεται πως θα διαχειριστούμε την κρίση, είναι και το άλλο. Γνωστό από πάντα ότι μετά τις εκλογές ο κόσμος καλείται να αντιμετωπίσει συν των άλλων και το κόστος των εκλογών. Συνήθως ακολουθεί μια περίοδος όπου αυξάνονται ταυτόχρονα ανεργία και πληθωρισμός, και για αυτά που ζούμε δεν σηκώνει άλλο σφίξιμο. Κίνδυνος να παγιωθεί η κρίση!
Και το τελευταίο ευρώ στα μπάνια!:flipout:

Από Σεπτέμβριο όταν και οι τελευταίες ελπίδες( τουρισμός κλπ) θα έχουν εξανεμιστεί θα πάμε όλοι για βρούβες, και όχι τίποτα άλλο δηλαδή κάποιοι θα μας πουν “μην πάτε για βρούβες για να χάσουν τον ύπνο τους”:flipout:
:grinning-smiley-043

Θα προθέσω όμως ότι έχουμε χρεοκοπήσει σαν χώρα αρκετά χρόνια τώρα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Φίλε ακόμα και στον πόλεμο έχουμε το δικαίωμα να πετάξουμε τα όπλα κάτω... Κάτι σημαίνει και αυτό ... Όλα έχουν τη σημασία τους.

(και όχι, δεν περνούσα τις ώρες μου μικρός στα Μάταλα ...)
Όχι φίλε μου , ΔΕΝ έχεις δικαίωμα να το πετάξεις , αρκεί βέβαια να πιστεύεις σε αυτό που κάνεις.

Πάντως... επειδή βλέπω ότι σηκώθηκε μεγάλη συζήτηση περί του θέματος...εγώ ποτέ δεν μίλησα για αποχή ως μέσο πίεσης. Ασφαλώς και διαφωνώ σ'αυτό.

Η αποχή την οποία σκεφτόμουν σοβαρά ήταν απλά αποτέλεσμα απόγνωσης και μηδενικών επιλογών.
Πάντως η αποχή για τον άλφα ή βήτα λόγο πάντα θα υπάρχει , αυτό που ποτέ δεν θα υπάρξει είναι μια πειστική απάντηση στο ότι θα πετύχει το οτιδήποτε ΕΚΤΟΣ και αν κάποτε καταφέρουμε σαν κοινωνία να πετύχουμε την ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΧΗτου 100% τότε το συζητάω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Μα και εγώ έγραψα πώς δεν συμφωνώ με την Αποχή και πάντα ψηφίζω αυτό που θεωρώ τό´Μή Χείρον Βέλτιστο´.
Προσθέτω απλώς πώς οι Ειρηνικές διαρθρωτικές Αλλαγές έρχονται πιό ευκολα μέ την Συλλογική δράση παρά μέ ατομικές πρωτοβουλίες.
Δυστυχώς ομως βασικός στόχος τών Κατεχόντων τήν Εξουσία είναι ο κατακερματισμός τού Κοινωνικού συνόλου και η στροφή πρός ατομικές λύσεις(δηλαδή νά σώσω την καμπούρα μου και νά μήν μπαίνω στην θέση τού διπλανού μου)πού δεν φέρνουν αποτέλεσμα.
Αυτό πάντως δέν είναι μόνον Ελληνικό αλλά Πανευρωπαϊκό φαινόμενο..
Και ειναι κρίμα πού μιά Πολιτισμένη Ηπειρος σάν την Ευρωπη έχει αρχίσει νά ξεχνά βασικές έννοιες όπως Ανθρωπισμός-Ελευθερία-Δημοκρατία.

Πρώτον : Είτε το 10% ψηφίζει , είτε το 100% , το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Εκτός και αν έχουμε αντράνταχτα στοιχεία ότι αυτοί που δεν ψηφίζουν εάν πήγαιναν στις εκλογές θα ψήφιζαν όλοι μαζί κάτι διαφορετικό . Τέτοια στοιχεία δεν νομίζω να υπάρχουν , αφού όπως προκύπτει και από τις εθνικές εκλογές , όπου η συμμετοχή είναι πολύ μεγαλύτερη , τα δύο "μεγάλα" κόμματα παίρνουν και την μερίδα του λέοντος από τις ψήφους .

Δεύτερον : Το διακύβευμα των πρόσφατων εκλογών ήταν ευρωπαϊκής φύσεως . Συνεπώς , όποιος θέλει να κάνει την διαφορά , οφείλει να ψηφίσει καθαρά αντιευρωπαϊκά κόμματα ( κοινώς το ΚΚΕ , παρ' όλο που και η ρητορική του ΛΑΟΣ μερικές φορές ουδόλως διαφέρει από αυτήν του ΚΚΕ) .

Τρίτον : Οσοι πιστεύουν ότι ο κατά πάσα πιθανότητα μέλλων να επανεκλεγεί κ. Μπαρόζο , θα σκέφτεται , όταν πχ επιμένει στην απαρέγκλιτη τήρηση του 3% για το έλλειμμα , ότι η μεγάλη αποχή κατά την ψηφοφορία των ευρωεκλογών , ενδεχομένως του στερεί την νομιμοποιητική του βάση ,πλανάται πλάνη οικτρά

Απάντηση: Re: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Πάντως η αποχή για τον άλφα ή βήτα λόγο πάντα θα υπάρχει , αυτό που ποτέ δεν θα υπάρξει είναι μια πειστική απάντηση στο ότι θα πετύχει το οτιδήποτε ΕΚΤΟΣ και αν κάποτε καταφέρουμε σαν κοινωνία να πετύχουμε την ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΧΗτου 100% τότε το συζητάω.

Για αυτό μιλάω! Να υποθέσω ότι συμφωνείς με την ακόλουθη πρόταση:
"Κανείς στις εκλογές για να αλλάξουμε το υπάρχον πολιτικό σύστημα."

Λοιπόν με πείσατε...στις επόμενες εκλογές θα πάω να ψηφίσω,,,αλλά μην δω τα ίδια αποτελέσματα στις πρώτες δυο θέσεις γιατί θα στεναχωρηθώ αφάνταστα...μπορεί να πέσω και σε κατάθλιψη..

Απάντηση: Re: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Λοιπόν με πείσατε...στις επόμενες εκλογές θα πάω να ψηφίσω,,,αλλά μην δω τα ίδια αποτελέσματα στις πρώτες δυο θέσεις γιατί θα στεναχωρηθώ αφάνταστα...μπορεί να πέσω και σε κατάθλιψη..

Λοιπόν, τι άλλα νέα?? Η οικογένεια, τα παιδιά, όλοι καλά???:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Re: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Για αυτό μιλάω! Να υποθέσω ότι συμφωνείς με την ακόλουθη πρόταση:
"Κανείς στις εκλογές για να αλλάξουμε το υπάρχον πολιτικό σύστημα."
Συμφωνώ απόλυτα ΑΡΚΕΙ να μου εγγυηθείς και να βρεις τρόπο να υλοποίησεις αυτό το καταραμένο 100%.:grinning-smiley-043

NEVER GONNA HAPPEN .είμαστε βλέπεις ψευτοφιλότιμοι και το ρίχνουμε με κλειστά μάτια εκεί που μας έκαναν ρουσφέτι.

Πρώτον : Είτε το 10% ψηφίζει , είτε το 100% , το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Εκτός και αν έχουμε αντράνταχτα στοιχεία ότι αυτοί που δεν ψηφίζουν εάν πήγαιναν στις εκλογές θα ψήφιζαν όλοι μαζί κάτι διαφορετικό . Τέτοια στοιχεία δεν νομίζω να υπάρχουν , αφού όπως προκύπτει και από τις εθνικές εκλογές , όπου η συμμετοχή είναι πολύ μεγαλύτερη , τα δύο "μεγάλα" κόμματα παίρνουν και την μερίδα του λέοντος από τις ψήφους .

Δυστυχώς έχεις δίκιο.
Πώς μπορούμε όμως να έχουμε ατράνταχτα στοιχεία?
Το ερώτημα δηλ. είναι: για όσους δεν πιστεύουν στην υπάρχουσα εκδοχή της δημοκρατίας (της λοίπουν αυτά που αναφέρει ο Σπύρος πιο πάνω και 10-20 ακόμα που θυμάμαι εγώ) πιά είναι η λύση? Η συμετοχή σε κάτι που δεν πιστεύουν?