Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Είχαμε μια αρκετά πιο υψηλού επιπέδου συζήτηση έως τώρα.

Είπα αν υπάρχει λόγος. Φτηνό αλλά το ξέρουν όλοι: Λοχ. Κορέλι
-bye-

Μάλλον παρεξηγηθήκαμε άσκοπα... Στον πόλεμο, αν χάσεις είσαι στο έλεος του νικητή, γι αυτό και ΔΕΝ πετάς τα όπλα επειδή δεν μπορείς να προκαταλάβεις τη διάθεση του.

Οσο για το "μαντολίνο του Λοχ. Κορέλλι", στην Κεφαλονιά και μετά την έλευση των Γερμανών, οι Ιταλοί ήταν με την πλευρά των κατακτητών όντες κατακτητές (ή εστω τοποτηρητές του κατακτητή) οι ίδιοι... Το οτι οι δυνάμεις του Άξονα φαγώθηκαν μεταξύ τους μάλλον επιβεβαιώνει τα περι διαθέσεων που γράφω, παρά τα απορρίπτει...

Και ο Λεωνίδας θα είχε λόγο να πετάξει τα όπλα στις Θερμοπύλες, και ο Παπαφλέσσας στο Μανιάκι, και τόσοι άλλοι ... Το οτι δεν το έκαναν, δίνει σε εμάς το δικαίωμα να τους μακαρίζουμε έτσι.

Ακόμα και το οτι "κάποιος Εφιάλτης θα φανεί, κι οι Μήδοι επι τέλους θα διαβούνε" δεν ήταν αρκετό σαν λόγος... σκέψου το λιγάκι ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικε

Μάλλον αλλιώς το καταλάβαμε και το ρίξαμε στο χιούμορ.
Ζητάω να τιμήσουν το λόγο τους αν όχι πράττω ανάλογα.

Αυτό το ανάλογα πράττω και εγώ...
Από το 89 έως το 96 τους ψήφισα σχεδόν όλους. Πόσο άλλο να τους περιμένω? -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα

Μάλλον παρεξηγηθήκαμε άσκοπα... Στον πόλεμο, αν χάσεις είσαι στο έλεος του νικητή, γι αυτό και ΔΕΝ πετάς τα όπλα επειδή δεν μπορείς να προκαταλάβεις τη διάθεση του.

Οσο για το "μαντολίνο του Λοχ. Κορέλλι", στην Κεφαλονιά και μετά την έλευση των Γερμανών, οι Ιταλοί ήταν με την πλευρά των κατακτητών όντες κατακτητές (ή εστω τοποτηρητές του κατακτητή) οι ίδιοι... Το οτι οι δυνάμεις του Άξονα φαγώθηκαν μεταξύ τους μάλλον επιβεβαιώνει τα περι διαθέσεων που γράφω, παρά τα απορρίπτει...

Είπα ότι είναι φθηνό το παράδειγμα. Απομόνωσα το γεγονός ότι αρνήθηκε να πολεμήσει σε ένα άδικο πόλεμο.

Και ο Λεωνίδας θα είχε λόγο να πετάξει τα όπλα στις Θερμοπύλες, και ο Παπαφλέσσας στο Μανιάκι, και τόσοι άλλοι ... Το οτι δεν το έκαναν, δίνει σε εμάς το δικαίωμα να τους μακαρίζουμε έτσι.

Ακόμα και το οτι "κάποιος Εφιάλτης θα φανεί, κι οι Μήδοι επι τέλους θα διαβούνε" δεν ήταν αρκετό σαν λόγος... σκέψου το λιγάκι ...

Εννοώ ηθικό λόγο. Όχι να γλυτώσουμε το τομάρι μας.
Ξέρεις τώρα σαν αυτούς που μας κυβερνάνε και ευχαριστούν την αυτοκρατορία συχνά πυκνά, ώστε να υπάρχουμε εμείς σήμερα.

:grinning-smiley-043

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Δημήτρη δεν μιλάμε γενικά για θεσμούς..μιλάμε για την αναξιοπιστία των θεσμών ειδικότερα..

Δεν υπάρχει αναξιοπιστία των θεσμών , χωρίς την παράλληλη αναξιοπιστία ενός εκάστου ημών , στην καθημερινότητα του .
Ο πολίτης που
α) ως φορολογούμενος φοροδιαφεύγει διότι δεν είναι κορόϊδο να πληρώνει φόρους για να ζουν οι "τεμπεληδες" κλπ
β) ως μάρτυρας σε δικαστήριο ψευδομαρτυρεί διότι είναι φυσιολογικό να θέλει να βοηθήσει το φιλαράκι του
γ) ως εποχούμενος με μηχανάκι , παρκάρει στα πεζοδρόμια τα οποια ενίοτε χρησιμοποιεί κανονικά και ως οδόστρωμα για να κινείται άνετα και ως εποχούμενος με ΙΧ παρκάρει σε γωνίες , σε θέσεις αναπήρων και γενικά όπου απαγορεύεται η στάθμευση
δ) ως ψηφοφόρος συναρτά την ψήφο του με το βόλεμα του εαυτού του ή του παιδιού του
ε) ως δημόσιος υπάλληλος συναρτά την γρήγορη και ορθή διεκπεραίωση της εργασίας του με το φακελάκι (γρηγορόσημο)
στ) ως ιδιοκτήτης ακινήτου , οικοπεδούχος , εργολάβος κλπ πολλαπλασιάζει σαν τους άρτους και τους ιχθύες του Ιησού , τα 60 τμ σε 120 με ημιϋπαίθριους , υπόγεια κλπ κλπ
ζ) ως υπηρετών την στρατιωτική του θητεία , αναζητά το "μέσο" για την μετάθεση δίπλα στο σπίτι του
η) ως 'πραγματικός" οικολόγος και συνειδητοποιημένος κάτοικος αυτής της γής , πετά τα σκουπίδια του μαζί με την πλαστική σακούλα , στον κάδο ανακύκλωσης χαρτιού διότι ο κάδος των σκουπιδιών έχει ξεχυλήσει και μόλις γεμίσει κι αυτός τα πηγαίνει στην πόρτα του γείτονα
θ) ως διάδικος σε δίκη το πρώτο πράγμα που ρωτά τον δικηγόρο του είναι " ξέρουμε κανένα δικαστή να πιάσουμε ;"
....κ.ο.κ.
αυτός λοιπόν ο πολίτης είναι αυτός που στηρίζει την αναξιοπιστία των θεσμών

Τώρα γιατί μας φταίει ο Κωστάκης , ο Γιωργάκης , ο Βουλγαράκης και παλιά ο Νεονάκης , δεν ξέρω ...Το γιατί υπάρχουν όμως όλοι αυτοί στην εξουσία είναι προφανές

Δεν υπάρχει αναξιοπιστία των θεσμών , χωρίς την παράλληλη αναξιοπιστία ενός εκάστου ημών , στην καθημερινότητα του .
Ο πολίτης που
α) ως φορολογούμενος φοροδιαφεύγει διότι δεν είναι κορόϊδο να πληρώνει φόρους για να ζουν οι "τεμπεληδες" κλπ
β) ως μάρτυρας σε δικαστήριο ψευδομαρτυρεί διότι είναι φυσιολογικό να θέλει να βοηθήσει το φιλαράκι του
γ) ως εποχούμενος με μηχανάκι , παρκάρει στα πεζοδρόμια τα οποια ενίοτε χρησιμοποιεί κανονικά και ως οδόστρωμα για να κινείται άνετα και ως εποχούμενος με ΙΧ παρκάρει σε γωνίες , σε θέσεις αναπήρων και γενικά όπου απαγορεύεται η στάθμευση
δ) ως ψηφοφόρος συναρτά την ψήφο του με το βόλεμα του εαυτού του ή του παιδιού του
ε) ως δημόσιος υπάλληλος συναρτά την γρήγορη και ορθή διεκπεραίωση της εργασίας του με το φακελάκι (γρηγορόσημο)
στ) ως ιδιοκτήτης ακινήτου , οικοπεδούχος , εργολάβος κλπ πολλαπλασιάζει σαν τους άρτους και τους ιχθύες του Ιησού , τα 60 τμ σε 120 με ημιϋπαίθριους , υπόγεια κλπ κλπ
ζ) ως υπηρετών την στρατιωτική του θητεία , αναζητά το "μέσο" για την μετάθεση δίπλα στο σπίτι του
η) ως 'πραγματικός" οικολόγος και συνειδητοποιημένος κάτοικος αυτής της γής , πετά τα σκουπίδια του μαζί με την πλαστική σακούλα , στον κάδο ανακύκλωσης χαρτιού διότι ο κάδος των σκουπιδιών έχει ξεχυλήσει και μόλις γεμίσει κι αυτός τα πηγαίνει στην πόρτα του γείτονα
θ) ως διάδικος σε δίκη το πρώτο πράγμα που ρωτά τον δικηγόρο του είναι " ξέρουμε κανένα δικαστή να πιάσουμε ;"
....κ.ο.κ.

Τώρα γιατί μας φταίει ο Κωστάκης , ο Γιωργάκης , ο Βουλγαράκης και παλιά ο Νεονάκης , δεν ξέρω ...Το γιατί υπάρχουν όμως όλοι αυτοί στην εξουσία είναι προφανές

Και όσοι δεν έτυχε να κάνουμε τα παραπάνω (γκουχ! γκουχ!)?
Έχουμε δικαίωμα να απαιτούμε κάτι καλύτερο?

Και όσοι δεν έτυχε να κάνουμε τα παραπάνω (γκουχ! γκουχ!)?
Έχουμε δικαίωμα να απαιτούμε κάτι καλύτερο?

Γκμχ Γκχμ... φαντάζομαι θα ξέρεις το αποτέλεσμα της έρευνας που λέει ότι μεταξύ 100 ανδρών ερωτηθέντων εάν αυνανίζονται , οι 99 απάντησαν ναι και ο ένας ήταν ψεύτης ( No pun intended of course) :flipout:

Γκμχ Γκχμ... φαντάζομαι θα ξέρεις το αποτέλεσμα της έρευνας που λέει ότι μεταξύ 100 ανδρών ερωτηθέντων εάν αυνανίζονται , οι 99 απάντησαν ναι και ο ένας ήταν ψεύτης ( No pun intended of course) :flipout:

:flipout::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Ο πολίτης που
....κ.ο.κ.

με όλα τα παραπάνω που ανέφερες είμαι 100% σύμφωνος..

δεν βλέπω να διαφωνούμε κάπου..

άλλωστε επέλεξα να εργαστώ σαν ιδιωτικός υπάλληλος όλα αυτά τα χρόνια απορρίπτοντας θέση στο δημόσιο με βύσμα..

βέβαια έχω χάσει 8 χρόνια από την ασφάλιση μου σαν εργαζόμενος ανασφάλιστος..αλλά δεν πειράζει

μπορεί να ανήκω και εγώ με κάποιον τρόπο στο 99% :flipout: που ανέφερες ποιο πάνω αλλά εχω την συνείδησή μου καθαρή:BDGBGDB55:

Last edited:

Αν τα αποτελέσματα προήλθαν από exit pole........ελέγχονται ως προς την ακρίβειά τους!!!!!:flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Aρα καταλήγουμε στο ότι "Δείξε μου τους πολιτικούς σου, να σου πω τι πολίτης είσαι"

Μάλλον το αντίστροφο ...

Απάντηση: Re: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Aρα καταλήγουμε στο ότι "Δείξε μου τους πολιτικούς σου, να σου πω τι πολίτης είσαι"

attachment.php

attachment.php

Τώρα που με ξαναβλέπω, φέρνω και λίγο προς τον......Σάκη!!!:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Attachments

• KAILH.jpg
    KAILH.jpg
    22.4 KB · Views: 44
  • newego_LARGE_t_641_364873_type11758.jpg
    newego_LARGE_t_641_364873_type11758.jpg
    23.9 KB · Views: 45

Ο πολίτης που

Ή αντίστοιχα αισθάνεται ότι κάποιος τον θεωρεί λαλάκα, όταν το μοναδικό μέτρο στο οποίο προχωράει η κυβέρνηση λόγω κρίσης είναι να βοηθήσει τον έχοντα να αγοράσει τη τεράστια ρυπογόνα BMW του αρκετά φθηνότερα, τη στιγμή που ο μη έχων και αγοράζων ένα μικρο φτηνό οικολογικό χιλιαράκι θα κερδίσει κάτι σαν 300 ευρώ

Η γιατί το φιλαράκι του ξαφνικά βρίσκεται να κατηγορείται για απίθανα πράγματα λόγω ψευδοαρτυρίας του αντίδικου...

Σ'αυτό μαζί σου, αν και θεωρώ ότι κανείς μας δε θα οδηγούσε τόσο αν ζούσαμε σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, με 24ωρες συγκοινωνίες.

Σ'αυτό μαζί σου

Και σ'αυτό μαζί σου, αν και με τους μισθούς ξεφτίλα και την ηγεσία να δίνει το παράδειγμα που δίνει, είναι δύσκολο να περιμένεις από τον οικογενειάρχη των 1200 να παραμένει νομότυπος. Πολλοί προς τιμήν τους το κάνουν. Δεν είναι όμως ο κανόνας. Εξάλλου δε φταίνε αυτοί που το κάνουν. Αλλά αυτοί που τους επιτρέπουν να το κάνουν.

Λογικό διότι είναι αστείο να αγοράζεις πληρώνοντας 300 χιλιάδες ευρώ που μάζευες μια ζωή για ένα οικόπεδο στο οποίο ο νόμος ηλιθίως σου απαγορεύει να τα κάνεις ο,τι θες (φυσικά στο βαθμό που δεν ενοχλείς τον δίπλα, αλλά ένα υπόγειο ποτέ δεν ενοχλεί κανέναν... )

Μια και όπου να'ναι μπαίνω.... παίρνω το πτυχίο μου τώρα... και βλέπω πως απ'όσους θα μπουν στη σειρά μου οι 9/10 θα κάνουν θητεία κάπου κοντά στο ΓΕΕΘΑ... και ήδη κλείνουν θέσεις σε μεταπτυχιακά που θα παρακολουθούν άνετα αφού θα κάνουν θητεία δίπλα στο σπίτι τους με πρωινό ωράριο. Θα ήταν ηλίθιο λοιπόν από μέρους μου να μη δεχτώ οτιδήποτε καλό και να πληρώνω τα σπασμένα για όλους τους βολεμένους του κόσμου... και να είμαι εγώ ο λαλάκας της υπόθεσης... Στο χέρι του Υπουργείου είναι να κόψει όλες τις μεταθέσεις. Το κάνει? Όχι? Άρα ποιος φταίει?

Τι να πει κανείς για τις υπηρεσίες ανακύκλωσης που έχουν γίνει επανειλημμένα καταγγελίες ότι στιβάζουν στο ίδιο μέρος σκουπίδια και ανακυκλώσιμα...

Ίσως γιατί η "αντικειμενικότητα" της δίκης πολλές φορές φαίνεται απ'την αρχή... όταν ζεις σε τέτοιο καθεστώς τι μπορείς να κάνεις...?
....κ.ο.κ.

Με λίγα λόγια, ναι αυτός είναι ο πολίτης, αλλά αυτοί οι κύριοι που αναφέρεις τον κάνουν να παραμένει για πάντα ο ίδιος...

Να θέσω και έναν προβληματισμό...

Σαν πολίτευμα η Δημοκρατία, είναι το απόλυτο πολίτευμα(δηλαδή χωρίς μειονεκτήματα)??

Αν όχι υπάρχει κάποιο ιδεατό??

Αν όχι πρέπει να δούμε και την εξέλιξη, στο να φτιαχτεί κάποιο καινούριο??

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Με λίγα λόγια, ναι αυτός είναι ο πολίτης, αλλά αυτοί οι κύριοι που αναφέρεις τον κάνουν να παραμένει για πάντα ο ίδιος...

Τό'να χέρι νίβει τ'άλλο και τα δυο το πρόσωπο -bye-

Να θέσω και έναν προβληματισμό...

Σαν πολίτευμα η Δημοκρατία, είναι το απόλυτο πολίτευμα(δηλαδή χωρίς μειονεκτήματα)??

Αν όχι υπάρχει κάποιο ιδεατό??

Αν όχι πρέπει να δούμε και την εξέλιξη, στο να φτιαχτεί κάποιο καινούριο??

Επειδή τον έχω πολύ καιρό τον προβληματισμό αυτόν... θα απαντήσω όχι..... δεν είναι το απόλυτο πολίτευμα, ούτε καν το πλησιάζει. Γιατί πολύ απλά θεωρώ ότι δεν είναι όλοι οι πολίτες σε θέση είτε νοητικά, είτε εκπαιδευτικά, είτε εμπειρικά να αποφαίνονται για τον επόμενο αρχηγό...

...έλα όμως που δεν έχω ιδέα για το ποια είναι η λύση...

Συμφωνώ και με τους δύο...(και τον Δημήτρη).

Αν θα πρέπει να ξεκινήσει λοιπόν κάποια αλλαγη, θα πρέπει να ξεκινήσει απο έμας τους ίδιους, οπότε θα πρέπει το 100% των πολιτών που ψηφίζουν να μαυρίσει τους πάντες....

Μήπως θα έπρεπε να ψηφίζουμε πρόσωπα και όχι κόμματα λοιπόν??

Last edited: