.
επισημος προσκεκλημενος stellios papa:Banane0:
μολις εφθασα στιs Κανες
λιγο πριν στρωσουν το χαλι
το φεστιβαλ αρχιζει ....
View attachment 151864
Γιατι μας μουτζωνει ο κυριος?
.
επισημος προσκεκλημενος stellios papa:Banane0:
μολις εφθασα στιs Κανες
λιγο πριν στρωσουν το χαλι
το φεστιβαλ αρχιζει ....
View attachment 151864
Eγω να σου πω το περιμενα λιγο και σκεφτομουν να του γραψω ευχες η οχι..
αλλα την πατησα εν τελει...
σημασια εχει οτι ζει σαν εφηβος και τον χαιρομαστε
αλλα εαν μας κανει συνεχεια τετοια τον κεσε δεν τον γλιτωνει..
Στέλιος γνωρίζεις ότι όλοι αυτοί ήταν ξένοι. Ο ένας το έβαλε και τίτλο βιβλίου, αν και η μετάφραση δεν είναι απόλυτα σωστή. Λες να έλεγαν/έγραφαν, τα ίδια αν έβλεπαν ελληνικό πρωτάθλημα;Το ποδόσφαιρο είναι η τελευταία ιερή παράσταση των καιρών μας.
Κατά βάθος πρόκειται για ιεροτελεστία, αν και είναι μια απόδραση.
Ενώ άλλες ιερές παραστάσεις βρίσκονται σε παρακμή,ακόμα και η θεία λειτουργία,
το ποδόσφαιρο είναι η μοναδική που μας έχει απομείνει.
Είναι το θέαμα που αντικατέστησε το θέατρο
Πιερ Παολο Παζολινι
Εντάξει, το να εκδώσεις ένα βιβλίο ή να βγάλεις μια ταινία είναι κάτι πολύ καλό.
Το να κερδίσει η Τότεναμ τη Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ 3-2 είναι ανεκτίμητο»
Σαλμάν Ρουσντί
Ολα όσα ξέρω με σιγουριά περί ηθικής και υποχρεώσεων, τα οφείλω στο ποδόσφαιρο»
Αλμπέρ Καμί

Ασε τα κινεζικα. Το χεις?
Παιδιά,τι γνώμη έχετε για τον Φασμπίντερ ?
Είδα χτες τον 'Γάμο της Μαριας Μπράουν´και μου άφησε ανάμεικτα συναισθήματα.Η μόνη μου επαφή με τον Φασμπίντερ ήταν ο ´Καυγατζής´και έχω βρεί το Lola και την Veronika Voss τα οποία σκοπεύω να παρακολουθήσω.
Κατ αρχήν μου αρέσουν τα Γερμανικά ως γλώσσα,τον βρήκα αρκούντως αφηγηματικό αν και απόλυτο στα πλάνα του
Σίγουρα δεν με κούρασε,την παρακολούθησα μονορούφι.
Βέβαια ολη την κάμερα την πήρε χαλαρά πάνω της η Χάνα Σιγκούλα,τι να λέμε τώρα..
υπαρχει και αυτο
Bluray
Eight Hours are Not a Day
The Early Works of Rainer Werner Fassbinder (1969)
The Merchant of Four Seasons
Beware of a Holy Whore
The Bitter Tears of Petra Von Kant
World on a Wire
Ali: Fear Eats the Soul
Effi Briest / Fontane Effi Briest (1974)
Martha (1974)
Fox and His Friends
Chinese Roulette
I Only Want You to Love Me
Despair (1978)
Germany In Autumn
The Marriage of Maria Braun
Lola (1981)
Veronika Voss (1982)
Querelle (1982)
καθώς και το doc Fassbinder (2015)
όλα τα άλλα σε DVD
υπαρχει και αυτο
Πολύ πιθανό είναι ότι επέλεξε το Ρεινερ Βερνερ Φασμπίντερ όπου ακούγεται πιο κουλτουργιαρικο και δύσκολο, από τα εύκολα προφερόμενα και μικρά Λουις Μπουνιουέλ και Ζαν Λουκ Γκονταρ. Το ένα παραπέμπει στον αθλητή και το άλλο στον Λούκι Λουκ. Ίσως να μην του άρεσε και ο Φασμπίντερ.ειναι ενδιαφέρον οτι σε αυτό το σατυρικό κομμάτι ο Πανουσης επέλεξε αναφορά στον Φασμπιντερ και όχι σε κάποιον άλλον (πχ Μπονουέλ, Γκονταρ κλπ)
αναφέρεται στην εποχή πρώιμου Πασοκ και τα (ΕΟΚ-ικά) χρήματα που έπεσαν τότε ώστε να φέρουν στους οι έλληνες τη δυτική κουλτουρα.
Μιλάμε την εποχή που έκανε ενω θραύση η βιντεοκασσετα,
κάποιοι φωστήρες άνοιγαν πολιτιστικούς συλλόγους και έκαναν προβολές σε όλη την Ελλάδα ταινιών Φασμπίντερ και λοιπών.
Κουλτούρα να φύγουμε έλεγε ο Χ. Κλυν και αν θυμάμαι σωστά τότε μπήκε στην καθομιλουμένη ο όρος "κουλτουριάρης" ή τουλάχιστον τότε πήρε την ένοια του "δήθεν".
Χτες είδα το Lola (1981) και σήμερα το verokika Voss (1982) του Φασμπίντερ ,κλείνοντας την τριλογία (μαζί με την Μαρία μΠράουν) BRD (Bundes Republik Deutshcland)η οποία εστιάζει στην μεταπολεμική
Δυτική Γερμανία,την οποία αποδίδει αριστοτεχνικά ο Ράινερ μέσα από κάδρα-πίνακες,διαλόγους ξυράφια και χαρακτήρες "δολοφόνους",γένους θηλυκού !!
Απόψε πάω για το Querelle την τελευταία του ταινία,την οποία είχα δεί μικρός και δεν την θυμάμαι.
Υ.Γ.Μου άρεσε η αναφορά στον Μπακούνιν στο Lola,έδεσε σαν ρητίνη στην ταινία.
Εννοείται οτι δεν τελείωσα με τον Φασμπίντερ,υπάρχει πολύ υλικό ακόμα.
Παπα Στέλιο πρέπει να δόκεις αριστειο και κάνα φρι τικετ ως επιβράβευση. Τώρα για ποδόσφαιρο θα είναι, κανα ταξιδάκι (στάση Λιανοκλαδι, Κιλκίς, οτι επιθυμείς) κανα φρι μιλ στην λέσχη του πανεπιστημίου.κυριε Ιωαννου![]()
ενω εσεις αριστευετε
καποιοι αλλοι ψαχνουν στη ντουλαπα μηπως εχει ξεχαστει καποιο ντοκυματερ
και καποιοι αλλοι περιμενουν με αγωνια το νεο Saw 9
.
.Παπα Στέλιο πρέπει να δόκεις αριστειο και κάνα φρι τικετ ως επιβράβευση. Τώρα για ποδόσφαιρο θα είναι, κανα ταξιδάκι (στάση Λιανοκλαδι, Κιλκίς, οτι επιθυμείς) κανα φρι μιλ στην λέσχη του πανεπιστημίου.
Που είναι ο καλός γνώριμος Παπα Στέλιος με τους διαγωνισμούς και τα φρι τικετς;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.