Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Snoopy Presents: For Auld Lang Syne

οταν η γιαγια δεν θα ερθει για τα Χριστουγεννα
στα best του 2021
μονο για τους fan οι αλλοι μακρυα δεν σας θελουμε

Ηταν το χερι του Θεου. Του Παολο Σορεντινο.

e-stata-la-mano-di-dio-la-main-de-dieu-affiche-provisoire.jpg

Πολυ καλη και ιδιαιτερη ταινια οπως παντα απο τον Μαιτρ του Ιταλικου κινηματογραφου.
Σιγουρα ολοι δεν μπορουν να την νιωσουν, ισως ουτε εγω, καθως βιωματικη για τον σκηνοθετη.
Το μονο που μου κανει εντυπωση ειναι συχνα ο τυπος που αναγγειλει φιλμς, και το για συγγεκριμενο αφηνουν την εντυπωση οτι προκειται για ενα φιλμ γυρω απο τον Μαραντονα στη Ναπολι. Οσοι ελπιζουν κατι τεοιο μην την δουν.

θα μπορουσε να ειναι μεσα στα αγαπημενα μου φιλμ του 2021... το θεμα ειναι η βαρια...αβασταχτη ατμσφαιρα της "φαμιλιας" με ολους του δεσμους που σε βυθιζουν σε ενα βαλτο, και η ευκαιρια η προσπαθεια η η συγκυρια για να απελευθερωθεις, με φοβερο τιμημα ισως.

Με λιγα λογια η ιστορια του Σορρεντινο, μεσα απο την "εικονα" (και μονο) της "απελευθερωσης" του Diego.

Οπως ειπα δε θα αρεσει σε ολους.

Yπεροχα ποστερ
φοβερο καστ
αλλα ...
χαρακτηρες χωρις συναισθημα
διαφορετικες ιστοριες με ιδα κρυα αφηγηση
ανοητοι διαλογοι μεταβαλλομενα γραφικα
καδρο 4x3 με ολιγον animation
και μαυροασπρο που δεν θυμιζει vitange
η χειροτερη ταινια του Wes
Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Δεν πάω καλά ... συμφωνώ με τον πάπα σε 5 σερί θέματα ... κάτι έριξε στο ποτό μου ο κ@ριόλης εκεί που είχαμε πάει ...

Η ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΑΤΑ
ποιος εισαι βρε Σορεντινο και θελεις και αυτοβιογραφια hand of god
βρε αυτος νομιζει οτι ειναι ο νεος Φελινι
φυσικα δεν χρειαζοταν να το δω μεχρι τελους

• Like
Reactions: opsim
.....
βρε αυτος νομιζει οτι ειναι ο νεος Φελινι
.....

Οχι, ειναι καλυτερος απο τον Φελινι. Αν ζουσε ο Φελινι στην εποχη μας θα τον ελεγε "μαεστρο" οταν θα απευθυνοταν στον Σορεντινο.

Δεν την ειδα την τελευταια του, γενικα μου αρεσει δεν ειναι απο αυτους που με τρελαινουν ,μου αρεσει η αισθητικη του.

Δεν την ειδα την τελευταια του, γενικα μου αρεσει δεν ειναι απο αυτους που με τρελαινουν ,μου αρεσει η αισθητικη του.
μα η αισθητικη του ειναι και το χειροτερο του πολυ δηνθενια

Λογω Χριστουγεννων ειπαμε να δουμε κατι που να εχει Χριστουγεννα, οποτε βαλαμε το Fanny & Alexandre...
images

Θυμαμαι οτι το ειχα προσπαθησει παλιοτερα (πολυ παλιοτερα οταν ημουν ακομα κινηματογραφικα περιεργος) κια δεν την ειχα παλεψει την ταινια...
Ε ουτε και τωρα, βασικα ειναι σε τεσσερα μερη. Ηδη στο πρωτο μερος την παρατησαμε. Βαρεμαρα και δε συμβαινει τιποτα. διαλογοι χωρις καμμια ουσια απο δω και απο κει, γυρω απο ενα τσιμπουσι και κουτσουβελα που κανουν τα δικα τους. Δεν βρηκα τιποτα το ουσιωδες ουτε καν το ενδιαφερον. Οποτε το εγκατελειψα για δευτερη φορα και αρα οριστικα.
Kαι τοσο το καλυτερο ειδαμε μια εξαιρετικη βραδυα οπερας ενα γκαλα απο τη Σκαλα του Μιλανου Ε-κπλη-κτι-κο στο Αρτε.
Αυτο αντιθετα μην το χασετε το βρισκετε στο σαϊτ του Ευρωαϊκου καναλιου θα ειναι ανρτημενο καποιες μερες,

Λογω Χριστουγεννων ειπαμε να δουμε κατι που να εχει Χριστουγεννα, οποτε βαλαμε το Fanny & Alexandre...
images

Θυμαμαι οτι το ειχα προσπαθησει παλιοτερα (πολυ παλιοτερα οταν ημουν ακομα κινηματογραφικα περιεργος) κια δεν την ειχα παλεψει την ταινια...
Ε ουτε και τωρα, βασικα ειναι σε τεσσερα μερη. Ηδη στο πρωτο μερος την παρατησαμε. Βαρεμαρα και δε συμβαινει τιποτα. διαλογοι χωρις καμμια ουσια απο δω και απο κει, γυρω απο ενα τσιμπουσι και κουτσουβελα που κανουν τα δικα τους. Δεν βρηκα τιποτα το ουσιωδες ουτε καν το ενδιαφερον. Οποτε το εγκατελειψα για δευτερη φορα και αρα οριστικα.
Kαι τοσο το καλυτερο ειδαμε μια εξαιρετικη βραδυα οπερας ενα γκαλα απο τη Σκαλα του Μιλανου Ε-κπλη-κτι-κο στο Αρτε.
Αυτο αντιθετα μην το χασετε το βρισκετε στο σαϊτ του Ευρωαϊκου καναλιου θα ειναι ανρτημενο καποιες μερες,
δεν την ειχες παλεψει George και καλα εκανες δεν ειναι για τους φιλους της οπερας αυτα
χρονια πολλα και καλα

δεν την ειχες παλεψει George και καλα εκανες δεν ειναι για τους φιλους της οπερας αυτα
χρονια πολλα και καλα

Eυχαριστω και σου ευχομαι επισης χρονια πολλα καλα και κινηματογραφικα.

ΚΟΡΕΑ απολαυστε τους ποιο ωραιους κλεφτες του κινηματογραφικου πλανητη
καπου το 2015 ο Dany de la tore γυρισε το ΕL DESCORIOCIDO δεν το ξερω
αυτο που ξερω ειναι το πιστο αντιγραφο αλλα με την κορεατικη μαεστρια
αφηνεις στην ακρη τισ μερικες ανακρίβειες και το παρακολουθεις κοκαλωμενος χωρις ανασα

Attachments

• y2Aimt8isimtigec3e4kB2G9FMR.jpg
    y2Aimt8isimtigec3e4kB2G9FMR.jpg
    34.8 KB · Views: 20
  • Like
Reactions: protrudi