Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

AUDIOINSPECTOR

Established Member
3 November 2024
184
ΑΘΗΝΑ
To Safe Sex είναι η πρώτη εμπορική ταινία του Σύγχρονου Ελληνικού Κινηματογράφου που πέρασε το φράγμα του 1.000.000 εισιτηρίων την περίοδο 1999 - 2000. Ισως και να ξεπέρασε τους 1.500.000 θεατές. Δεν μπορεί να υπολογιστεί ο ακριβής αριθμός καθώς σε πολλούς επαρχιακούς κινηματογράφους εκείνη την εποχή οι ταινίες μισθώνονταν βάσει συμφωνίας και όχι με ποσοστό είσπραξης επί του εισιτηρίου. Θα ακολουθήσει η Πολίτικη Κουζίνα το 2003 με περίπου 1.350.000 εισιτήρια και το Λούφα και Παραλλαγή Σειρήνες στο Αιγαίο με περίπου τον ίδιο αριθμό θεατών σε όλη την Ελλάδα.

Υπάρχουν και άλλες ταινίες του παλιού εμπορικού και νέου Ελληνικού Κινηματογράφου που ξεπέρασαν το φράγμα των 500.000 θεατών. Υπάρχουν όμως και κάποιες άλλες που στη χώρα μας δεν γνώρισαν μεγάλη εμπορική επιτυχία, είχαν όμως μεγάλη απήχηση στο εξωτερικό. Ενδεικτικά αναφέρω τις Μικρές Αφροδίτες του Νίκου Κούνδουρου το 1963 και το Πρόσωπο με Πρόσωπο του Ροβήρου Μανθούλη που ολοκληρώθηκε το 1966 και δεν παίχτηκε ποτέ στη Ελλάδα λόγω της Χούντας. Συμμετείχε όμως σε πολλά διεθνή φεστιβάλ του εξωτερικού αποσπώντας διακρίσεις και έκανε γνωστό το σκηνοθέτη στην Ευρώπη.

Stellios papa

AVClub Fanatic
17 June 2006
11,318
Ελλαδα
αμαν πια με τον Migiazaki πως τον λενε
ιαπωνικες αμπελοφιλοσοφιες σεναριο χωρις συνοχη ωραια ζωγραφικη κρυο περιεχομενο
πηρε και Οσκαρ ε και ....

κραταω ακομα το αριστουργημα με το τριο της Μπελβιλ

Χωρίς τίτλο.jpg

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

Super Moderator
Staff member
20 October 2007
19,036
Μεσευρώπη
ιαπωνικες αμπελοφιλοσοφιες σεναριο χωρις συνοχη ωραια ζωγραφικη κρυο περιεχομενο

View attachment 244209
Είναι πολύ ιδιαίτερη και προσωπική ταινία. Ουσιαστικά είναι μια ανοιχτή επιστολή στο γιο του και ταυτόχρονα ένας αποχαιρετισμός στους φίλους της τέχνης του. πρέπει να έχεις γράψει χιλιόμετρα στις ταινίες των Studio Ghibli για να το καταλάβεις. Δες καλύτερα την Πριγκίπισσα Μονονόκε.

• Like
Reactions: Stellios papa

Gal'en

AVClub Fanatic
2 July 2012
10,387
Αθηνα

View attachment 244209
Εχει φιλοσοφιες για ολους ο μπαχτσες
Αλλοι προτιμανε τις Ρωσικες, αλλοι τις Σουηδικες, αλλοι τις Ελληνικες, αλλοι τις Ιαπωνικες.
Και οποιες δεν τους αρεσουν, τις βαφτιζουν αμπελοφιλοσοφιες.

Καποιες μπορει και να ειναι...

king2009

Supreme Member
5 December 2008
4,182
Ο Miyazaki είναι μοναδικός στο είδος του παιδιά. Έχει βγάλει αριστουργήματα. Το spirited away είναι το αγαπημένο μου. Μαζί με τον Satoshi Kon μια σχολή από μόνοι τους.

Στάλθηκε από το M2012K11AG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

Super Moderator
Staff member
20 October 2007
19,036
Μεσευρώπη
Ο Miyazaki είναι μοναδικός στο είδος του παιδιά. Έχει βγάλει αριστουργήματα. Το spirited away είναι το αγαπημένο μου. Μαζί με τον Satoshi Kon μια σχολή από μόνοι τους.

Spirited away, Howl's Moving Castle, Kiki΄s Delivery Service (η πιο ανάλαφρη ταινία του), Ponyo (η κόρη μου με έκανε σχεδόν να βάλω τα κλάματα όταν μου περιέγραψε την ταινία "την βλέπεις και αισθάνεσαι όμορφα, να, σα να είσαι στην Ελλάδα").

• Like
Reactions: king2009

Gal'en

AVClub Fanatic
2 July 2012
10,387
Αθηνα

Με χαροποιει αφανταστα να διαβαζω και σε ελληνικο φορουμ αναφορα στον τεραστιο Σατοσι Κον!

AUDIOINSPECTOR

Established Member
3 November 2024
184
ΑΘΗΝΑ
Δεν υπήρξα πρoσωπικά θιασώτης του Ιαπωνικού Κινηματογράφου, θυμάμαι όμως στα φοιτητικά μου χρόνια στα μέσα της δεκαέτιας του 80 ότι η κινηματογράφικη ταινία RAN του Ακίρα Κουροσάβα αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το ελληνικό κοινό κόβωντας δεκάδες χιλιάδες εισιτήρια κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η ταινία διανεμήθηκε τότε από την Νέα Κίνηση του αείμνηστου Αντώνη Καρατζόπουλου.

Αξίζει να αναφέρω ότι οι ταινίες του δικού μας Θεόδωρου Αγγελόπουλου ήταν πολύ δημοφιλείς στο cinephile κοινό της Ιαπωνίας και η Εθνική Ταινιοθήκη της Ιαπωνίας στο Τόκυο φυλάσσει αντίτυπα σε φιλμ 35mm από μεγάλο μέρος του κινηματογραφικού του έργου.

Stellios papa

AVClub Fanatic
17 June 2006
11,318
Ελλαδα
Εχει φιλοσοφιες για ολους ο μπαχτσες
Αλλοι προτιμανε τις Ρωσικες, αλλοι τις Σουηδικες, αλλοι τις Ελληνικες, αλλοι τις Ιαπωνικες.
Και οποιες δεν τους αρεσουν, τις βαφτιζουν αμπελοφιλοσοφιες.

Καποιες μπορει και να ειναι...
παλι ξεφευγεις
πες μας για την συγκεκριμενη ταινια και ασε τους μπαχτσεδες

Gal'en

AVClub Fanatic
2 July 2012
10,387
Αθηνα
παλι ξεφευγεις
πες μας για την συγκεκριμενη ταινια και ασε τους μπαχτσεδες
Καλα κανω!
Ο,τι θελω γω θα λεω.
Τωρα που με ειπες και νεαρο (αν νομιζεις οτι οι κολακειες θα σε ωφελησουν...εχεις απολυτο δικιο), θα επρεπε να το παιξω ατιθασο νιατο και να σου πω για τους μπαχτσεδες.
Αλλα εχε χαρη, μερες που ειναι!

Πανεμορφη ταινια! Πραγματικα πανεμορφη και ακρως ενδιαφερουσα στο τεχνικο κομματι (εχει χρησιμοποιησει διαφορες τεχνοτροπιες)
Βγηκα απο την αιθουσα (γιατι μονο για κει ειναι τετοιες ταινιες) και αισθανομουν κατι απο τη διαθεση που μου εδιναν οι ταινιες του Μιγιαζακι οταν τις πρωτογνωρισα... φοιτητης ακομα.
Το εχει ακομα ο παππους!
Τον προτιμω χιλιες φορες απο κατι παππουδια καουμποιδες που προτιμας εσυ! :p

Stellios papa

AVClub Fanatic
17 June 2006
11,318
Ελλαδα
Πανεμορφη ταινια! Πραγματικα πανεμορφη και ακρως ενδιαφερουσα στο τεχνικο κομματι (εχει χρησιμοποιησει διαφορες τεχνοτροπιες)
Βγηκα απο την αιθουσα (γιατι μονο για κει ειναι τετοιες ταινιες) και αισθανομουν κατι απο τη διαθεση που μου εδιναν οι ταινιες του Μιγιαζακι οταν τις πρωτογνωρισα... φοιτητης ακομα.
Το εχει ακομα ο παππους!
Τον προτιμω χιλιες φορες απο κατι παππουδια καουμποιδες που προτιμας εσυ! :p

Galen αν σ αρεσουν οι τεχνοτροπιες και το τεχνικο κομματι υπαρχει μια εξαιρετικη κατηγορια πιο κατω στο avclub
εργαλεια Gadgets κατασκευες
πες στον Μπαμπη εισαι απο μενα θα σου μαθει πραγματα
οσο για την τελευταια σου προταση εγω δεν σε προσβΒαλω ,,και μην ψαχνεις ακομα να δεις το JUROR 1 μπες στο 2 ειναι μεσα και το ενα ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ 2 ΣΕ 1

Gal'en

AVClub Fanatic
2 July 2012
10,387
Αθηνα
Περιμενοντας πως και πως τις λιστες του 2024 εκατσα και ειδα τον περσινο Καψουρισμακι, που τον ειχε τοσο ψηλα ο Στελαρας.
Ενταξει, πειστηκα... δεν προκειται να δω τον καινουριο καουμποι με τιποτα!

• Haha
Reactions: superfly

Stellios papa

AVClub Fanatic
17 June 2006
11,318
Ελλαδα
Περιμενοντας πως και πως τις λιστες του 2024 εκατσα και ειδα τον περσινο Καψουρισμακι, που τον ειχε τοσο ψηλα ο Στελαρας.
Ενταξει, πειστηκα... δεν προκειται να δω τον καινουριο καουμποι με τιποτα!
μπορεις να πεις οτι θελεις για τον Ακι αλλα οταν λες Καψουρισμακι δειχνει τεραστια ασχετοσυνη
οι losers του Ακι δεν κλαινε ποτε Προσεξετο

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

Super Moderator
Staff member
20 October 2007
19,036
Μεσευρώπη
μπορεις να πεις οτι θελεις για τον Ακι αλλα οταν λες Καψουρισμακι δειχνει τεραστια ασχετοσυνη
Είναι Φινλανδοί, γι αυτό. Κλαίνε από μέσα τους.

Gal'en

AVClub Fanatic
2 July 2012
10,387
Αθηνα
Καλά ρε φίλε, δεν τον είπαμε και καμπούρη!
Ούτε ξάδερφος σου να'τανε ο Κατουρισμακι.

• Haha
Reactions: superfly and FINIX

Gal'en

AVClub Fanatic
2 July 2012
10,387
Αθηνα
Για την ασχετοσυνη θα συμφωνήσω πάντως.👍
Εσύ είσαι σχετικος, εγώ δε δήλωσα ποτέ κάτι τέτοιο!