Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

με υποτιμας πολυ
τοσο χαμηλα μ εχεις ?
Δε σε υποτιμαω εγω.
Μονος σου μαρτυρας. Αφου εχεις να δεις Λανθιμο απο τοτε που εκανε την τελευταια του μεγαλη ταινια ο Ριντλει Σκοτ!
Ψεμματα λεω?
Ο,τι και να δεις λοιπον καλο θα ειναι.
Ασε που αν απο ολες τις ταινιες του Λανθιμου ρωτας για τον Καλυτερο μου φιλο, μαλλον εσυ υποτιμας πολυ τον εαυτο σου.

με κουρασε το μπλαμπλα για Λανθιμο πιστευω και σε σενα και στους φιλους του κλαμπ
το τελειωνω εδω
για πες μας λοιπον ποια ηταν τελικα η καλυτερη ταινια ever που ειδες ξανα ?
μηπως ντρεπεσαι ?

με κουρασε το μπλαμπλα για Λανθιμο πιστευω και σε σενα και στους φιλους του κλαμπ
το τελειωνω εδω
για πες μας λοιπον ποια ηταν τελικα η καλυτερη ταινια ever που ειδες ξανα ?
μηπως ντρεπεσαι ?
Την είπε ο Φοίνικας και έκανα like, αλλά ως συνήθως δεν προσέχεις.
Χτες είδα και το Eraserhead σε restoration!
Το σινεμά γεμάτο και στις δύο.
Αποχαιρετούμε τον ένα και μοναδικό, με τον τρόπο που πρέπει.
Παίζουν ακόμη προβολές ως τις 24 για όποιον θέλει.

• Like
Reactions: opsim and superfly
δεν εχω λογια για την Χαμενη Λεοφωρο εννοειται 10 στα 10
αλλα οχι και η ταινια της ζωης μου
10 βαζω και στο ΡΑΝ πχ αλλα δεν ειναι το ιδιο

οσο για την Ανορα που πεσατε να με φατε γιατι εβαλα 9
κατι συμβαινει
μια ταινια αναλαφρη οχι τοσο φεστιβαλικη να σαρωνει τα βραβεια οπου παει

Υ.Γ σεβομαι για τις εξοδους σου σε αιθουσες

Last edited:
Στελαρα, η Χαμενη Λεωφορος αλλαξε τη ματια μου και τον τροπο που εβλεπα σινεμα.
Μεχρι τοτε εβλεπα ταινιες (ενιοτε και ταινιαρες και αριστουργηματα), απο αυτην και μετα ειδα κινηματογραφο!
Ηταν πολιτισμικο σοκ αυτο που μου προκαλεσε.
Ειχα δει ταινιες που τις ειχα λατρεψει και τις λατρευω ακομα. Αλλα ηταν η πρωτη φορα που ειδα ταινια και εμεινα με τετοια πελωρια απορια "Τι στο διαολο ηταν αυτο το πραγμα που ειδα?"

Μιλησε ενας κριτικος πριν την προβολη και ειπε κατι πολυ σωστο. Ο Λυντς (και καποιοι αλλοι αλλα πρωτιστως αυτος) καταφερε να αποδειξει περιτρανα οτι ο κινηματογραφος θα μπορουσε να ειχε παρει αλλη τροπη. Οτι καποιος μπορει να κανει αβαν γκαρντ και να αγαπηθει τοσο απολυτα απο τοσο πολυ κοσμο.
Και ειναι θλιβερο το οτι καποιος που λιγα χρονια πριν το τελος γυρισε μια τηλεοπτικη σεζον που μπηκε στις λιστες πολλων κριτικων ως μια απο τις καλυτερες στιγμες του κινηματογραφου του αιωνα μας και ταυτοχρονα καταφερε να την δει τοσος κοσμος (συνδυασε δηλαδη με χαρακτηριστικη ανεση την καταξιωση απο τους κριτικους με το εμπορικο σκελος), εφυγε τελικα μη καταφερνοντας τα τελευταια πολλα χρονια της ζωης του να βρει χρηματοδοτηση για να κανει ταινια. Ειναι θλιβερο για αυτον και ντροπη για τον κοσμο που ζουμε.
Δεν ειναι να απορει κανεις για αυτο το βαθια θλιμμενο βλεμμα που φορουσε σχεδον μονιμα και που κοσμει το αβαταρ μου.

Last edited:
σε καταλαβαινω
το εχω παθει και εγω αλλα καπως διαφορετικα
οταν ειδα πρωτη φορα ταινια του Μπεργκμαν δεν καταλαβα τιποτε αλλα κατι μεσα μου με ετρωγε τι ηταν αυτο τι εκεινο
μετα την δευτερη φορα μπηκα στο νοημα αυτος εγραφε για την εσωτερικοτητα της ψυχης και των βλεμματων ηταν αλλου

1981 απο καποιο μικρο κινηματογραφικο σημειωματάριο TOP 10 του νεαρου Stelios papa
εεε..υπαρχει καποια διαφορα απο τα σημερινα ως προς την ποιοτητα τι λετε ?
το 4 ειναι το Privilege με τον ΠΩΛ ΤΖΟΟΥΝΣ
.
274277302_10159978135838011_2001108737322363535_n.jpg

Last edited:
  • Love
Reactions: Gal'en
Την είπε ο Φοίνικας και έκανα like, αλλά ως συνήθως δεν προσέχεις.
Χτες είδα και το Eraserhead σε restoration!
Το σινεμά γεμάτο και στις δύο.
Αποχαιρετούμε τον ένα και μοναδικό, με τον τρόπο που πρέπει.
Παίζουν ακόμη προβολές ως τις 24 για όποιον θέλει.
I always loved you 🤣🤣
Από τις πιο λυπητερές μέρες της ζωής μου η απώλεια του.

• Like
  • Sad
Reactions: Gal'en and superfly
1981 απο καποιο μικρο κινηματογραφικο σημειωματάριο TOP 10 του νεαρου Stelios papa
εεε..υπαρχει καποια διαφορα απο τα σημερινα ως προς την ποιοτητα τι λετε ?
το 4 ειναι το Privilege με τον ΠΩΛ ΤΖΟΟΥΝΣ
.
View attachment 247643
Στελαρα, εχεις βαλει Ζουλαφσκι νο1?
Αυτα κανεις και σε λατρευω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μου αρεσει που αποκαλυπτεις ετσι, λιγο λιγο τις παλιες σου προτιμησεις. Αλλα και τι δε θα'δινα για μια κοπια απο αυτο το σημειωματαριο!!!

Υγ. Ο opsim με νιωθει και τον νιωθω. Προσφατα ειχα δυο πολυ μεγαλες απωλειες, Μια στην οικογενεια και τον David. Οταν χανεται ενας ανθρωπος που σε εχει διαμορφωσει και σου εχει προσφερει τοσα δεν σου κανει διαφορα αν ηταν μελος της οικογενειας σου και αν μοιραστηκες μερος της ζωης σου μαζι του. Αυτη ειναι η μαγεια της τεχνης! Οτι καποιος απο τοσο μακρια μπορει να σε αγγιξει τοσο βαθια. :cry:

• Like
Reactions: superfly and opsim
Στελαρα, εχεις βαλει Ζουλαφσκι νο1?
Αυτα κανεις και σε λατρευω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μου αρεσει που αποκαλυπτεις ετσι, λιγο λιγο τις παλιες σου προτιμησεις. Αλλα και τι δε θα'δινα για μια κοπια απο αυτο το σημειωματαριο!!!
και τι ΖΟΥΛΑΦΣΚΙ ! ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ αλλα και η φωτογραφια με το σημειωματαριο που εχω βαλει δεν μπορω να την δω ΤΩΡΑ εσυ την βλεπεις ? και μου γραφει : server error try again later
συμβαινει κατι ?

Last edited:
ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ αλλα και η φωτογραφια με το σημειωματαριο που εχω βαλει δεν μπορω να την δω ΤΩΡΑ εσυ την βλεπεις ? και μου γραφει : server error try again later
συμβαινει κατι ?
Oντως, τωρα δεν τη βλεπω ουτε κι εγω

ποσα εγιναν εκεινη την χρονια,
ημασταν εκει
αλλη μια σελιδα αφιερωμενη στον αγαπητο φιλο Galen
View attachment 247692
'
Πες μου ότι ήταν και το Ζαμπρισκι ποιντ νο1 σου τη χρονιά του και μπαίνω επίσημα στο Παπαστελιος φαν κλαμπ!

Υγ. Μόνο που τα έχεις όλα στα ελληνικά και κάποια δεν τα αναγνωρίζω.

Ανακαλώ!!!
Μόλις τώρα πρόσεξα το 2001 στη θέση 7!!!
Και πιο πάνω τον Πρωτάρη.
Πρέπει να ήσουν έφηβος (και με πολλές ορμές) τότε, δεν εξηγείται αλλιώς. Μπράβο Στελ! Εγώ νόμιζα ότι γεννήθηκες πενηντάρης. 🤣
Έλα, πες την αλήθεια...ντρέπεσαι λίγο πλέον για τη συγκεκριμένη σειρά, έτσι δεν είναι;

Ανακαλώ!!!
Μόλις τώρα πρόσεξα το 2001 στη θέση 7!!!
Και πιο πάνω τον Πρωτάρη.
Πρέπει να ήσουν έφηβος (και με πολλές ορμές) τότε, δεν εξηγείται αλλιώς. Μπράβο Στελ! Εγώ νόμιζα ότι γεννήθηκες πενηντάρης. 🤣
Έλα, πες την αλήθεια...ντρέπεσαι λίγο πλέον για τη συγκεκριμένη σειρά, έτσι δεν είναι;
καθολου δεν ντρεπομαι αλλες εποχες αλλα τα προτυπα το 2001 το εβαλα 7η γιατι στη πρωτη αναγνωση τοτε δεν το καταλαβα τωρα φυσικα θα ηταν αλλου
τον Πρωταρη τωρα θα το εβαζα ακομα πιο ψηλα γιατι ειναι μια ταινια που μ αρεσει να την βλεπω ξανα και ξανα
Πες μου ότι ήταν και το Ζαμπρισκι ποιντ νο1 σου τη χρονιά του και μπαίνω επίσημα στο Παπαστελιος φαν κλαμπ!

Υγ. Μόνο που τα έχεις όλα στα ελληνικά και κάποια δεν τα αναγνωρίζω.
το Ζαμπρισκι εννοειται αλλου τωρα στα αβαθμολογητα !!!!!
τις ταινιες τοτε τις ξεραμε στα Ελληνικα
αλλα παρε και μια στα Αγγλικα να μην παραπονιεσαι

--
Y.Γ. προσεξε την υπογραφη πανω δεξια
474939196_10162636709818011_7080549993480753295_n.jpg