Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

superfly

Moderator
Staff member
21 November 2008
16,228
πετρουπολη
Xάνεις, Αν και πρεπει να σου αρεσει και το contexte για να σου αρεσει η υποθεση και η ταινια.
Ψοφάω για τέτοιες ιστορίες οποτε...καταλαβαινεις...

Ρε σεις το keep παίρνει 5,7! Δηλαδή όσο κ αν λατρεύω τον Μαν, μάλλον μιλάμε για πατάτα!

Μην τσιμπας με κατι τετοια...;)

vsklav

AVClub Enthusiast
13 September 2012
1,084
Αθηνα, Κεραμεικος
Μην τσιμπας με κατι τετοια...;)
Δε νομίζω οτι υπάρχει ταινία (απ όλες όσες έχω δει εγώ εννοείται) που να έπαιρνε κάτω από 7 και να μου άρεσε. Πλέον είναι νόμος για μένα και επειδή ο χρόνος μου είναι ελάχιστος πορεύομαι έτσι και πάντα πέφτει μέσα!

Οι κοντινές βαθμολογίες στο 7 είτε πλην είτε συν, συνήθως είναι η φάση "οκ βλέπεται, μετριούλι αλλά οκ". Τα πεντάρια είναι για τους χομπίστες στα δικά μου μάτια.

Τέλος πάντων, όλοι έχουμε άποψη....

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

Super Moderator
Staff member
20 October 2007
18,950
Μεσευρώπη
Δε νομίζω οτι υπάρχει ταινία (απ όλες όσες έχω δει εγώ εννοείται) που να έπαιρνε κάτω από 7 και να μου άρεσε. Πλέον είναι νόμος για μένα και επειδή ο χρόνος μου είναι ελάχιστος πορεύομαι έτσι και πάντα πέφτει μέσα!

Οι κοντινές βαθμολογίες στο 7 είτε πλην είτε συν, συνήθως είναι η φάση "οκ βλέπεται, μετριούλι αλλά οκ". Τα πεντάρια είναι για τους χομπίστες στα δικά μου μάτια.

Τέλος πάντων, όλοι έχουμε άποψη....
Αυτό που λες ίσως να ισχύει για ταινίες από το 2000 και μετά. Παλιότερες ταινίες θάβονται από τα πιτσιρίκια, που αδυνατούν να καταλάβουν πως ήταν το σινεμά πριν γεννηθούνε.

vsklav

AVClub Enthusiast
13 September 2012
1,084
Αθηνα, Κεραμεικος
Αυτό που λες ίσως να ισχύει για ταινίες από το 2000 και μετά. Παλιότερες ταινίες θάβονται από τα πιτσιρίκια, που αδυνατούν να καταλάβουν πως ήταν το σινεμά πριν γεννηθούνε.
Μπορεί ναι, μπορεί όχι.

Μεγάλη κουβέντα ανοίγεις. Κάποιες ταινίες όσο "δεκάρια" και αν ήταν πριν 50,60 χρόνια, είναι απλά ξεπερασμένες και δεν γερνάνε σαν το παλιό κρασί, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια.

Μερικά πράγματα δυστυχώς δεν είναι τόσο διαχρονικά όσο νομίζουμε, ή όσο είμαστε συναισθηματικά δεμένοι με αυτά.

Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου όμως και ενδεχομένως να έχεις και δίκιο, αλλά οκ κουβέντα να γίνεται.

Stellios papa

AVClub Fanatic
17 June 2006
11,251
Ελλαδα
Μπορεί ναι, μπορεί όχι.

Μεγάλη κουβέντα ανοίγεις. Κάποιες ταινίες όσο "δεκάρια" και αν ήταν πριν 50,60 χρόνια, είναι απλά ξεπερασμένες και δεν γερνάνε σαν το παλιό κρασί, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια.

Μερικά πράγματα δυστυχώς δεν είναι τόσο διαχρονικά όσο νομίζουμε, ή όσο είμαστε συναισθηματικά δεμένοι με αυτά.

Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου όμως και ενδεχομένως να έχεις και δίκιο, αλλά οκ κουβέντα να γίνεται.
μπορει να εχεις δικιο πες μας μια δυο ταινιες < δεκαρια> που δεν ειναι διαχρονικες σημερα ετσι για να γινεται κουβεντα

vsklav

AVClub Enthusiast
13 September 2012
1,084
Αθηνα, Κεραμεικος
μπορει να εχεις δικιο πες μας μια δυο ταινιες < δεκαρια> που δεν ειναι διαχρονικες σημερα ετσι για να γινεται κουβεντα

τα χα πει παλιότερα...σε άλλο thread.

Gal'en

AVClub Fanatic
2 July 2012
10,244
Αθηνα
  • Haha
  • Love
Reactions: superfly and FINIX

Gal'en

AVClub Fanatic
2 July 2012
10,244
Αθηνα
ντροπη βγαλε τον Μαρτσελο απο εκει
και βαλε κανενα δικο σου :cool:
Αν ακουγε ο Μαρτσελο οτι εβαλες στην Ανορ(εξικι)α βαθμολογια συγκρισιμη με αυτο που εβαζες στις ταινιες που επαιζε, ακριβως ετσι θα αντιδρουσε.

Gal'en

AVClub Fanatic
2 July 2012
10,244
Αθηνα
Τωρα με υποτιμας λιγο, νομιζω.
Οσο παταει η γατα...

Αγαπαω τα horror, αλλα ανεκαθεν ξεφευγα και εβλεπα τα παντα!
Τουλαχιστον δε βαζω εννιαρια σε Αμόρες και Ανορες.
Δηλαδη το 8 1/2 ποσο παιρνει στην κλιμακα σου?
32?

Stellios papa

AVClub Fanatic
17 June 2006
11,251
Ελλαδα
εσυ με υποτιμας που εβαλα 9 σε μια ταινια του ανεξαρτητου σινεμα που περασα υπεροχα σε αιθουσα και μας λες Ανορεχτους
και σαρωσε βραβεια σε ολο τον κοσμο ( η υποψηφιότητα στα οσκαρ μου ειναι αδιαφορη ) και πας να το συγκρινεις με μια ταινια αλλης εποχης
το 8.1/2 ειναι κλασσικ και αβαθμολογητο

Stellios papa

AVClub Fanatic
17 June 2006
11,251
Ελλαδα
Παπαστελιο κρυψου.
ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ

τοση αγαπη σε ενα Ελληνα μπουλη που δεν ξερει που ειναι η Ελλαδα και καλυπτεται με poor things και την Εμμουλα του
εδω σε μια ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΤΡΟΠΗΣ
---
emma-lanthimos-aggelo2.jpg

Gal'en

AVClub Fanatic
2 July 2012
10,244
Αθηνα
τοση αγαπη σε ενα Ελληνα μπουλη που δεν ξερει που ειναι η Ελλαδα και καλυπτεται με poor things και την Εμμουλα του
εδω σε μια ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΤΡΟΠΗΣ
---
View attachment 247241
Πέφτεις σε αντιφάσεις!
Αφού δεν ξέρει που πέφτει η Ελλάδα, που τραβήχτηκε η φωτό;
Αυτοαναιρεισαι.

Εσύ δηλαδή δε θα καλυπτοσουν με poor things και Εμμουλα; Εγώ πάλι και με Εμμουλα μόνο δε θα είχα παράπονο.
Είμαι ολιγαρκής!
Από κάτι Ανορες, κλάσεις ανώτερη!
Από όλες τις απόψεις.

• Like
Reactions: superfly