Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Πέφτεις σε αντιφάσεις!
Αφού δεν ξέρει που πέφτει η Ελλάδα, που τραβήχτηκε η φωτό;
Αυτοαναιρεισαι.
εσυ δεν επισκεπτεσαι ξενες χωρις για να δεις τα αξιοθεατα ?
Εσύ δηλαδή δε θα καλυπτοσουν με poor things και Εμμουλα; Εγώ πάλι και με Εμμουλα μόνο δε θα είχα παράπονο.
Είμαι ολιγαρκής!
Από κάτι Ανορες, κλάσεις ανώτερη!
Από όλες τις απόψεις.
οχι βρε φιλε δεν ειμαι ολιγαρκης ουτε με καλυπτουν τα φτωχα πραγματα και ουτε τα κουνηματα της Εμμουλας ( μετρησες ποσα εκανε στη ταινιουλα ? )
να μου κουνιοταν η Σκαρλετ μαλιστα !!
οσο για την Μικυ Μαντισον μιλαμε για ερμηνεια σαρωτικη

Υ.Γ απο οτι ειδα σε καλυψα με το ποστ 4338
Φοινικα συμφωνεις ?
ο Φοινικας ειναι πολυ καλο παιδι αλλα εχει τα ελαττωματα του και το ξερει
κανεις αλανθαστος

τοση αγαπη σε ενα Ελληνα μπουλη που δεν ξερει που ειναι η Ελλαδα και καλυπτεται με poor things και την Εμμουλα του
εδω σε μια ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΤΡΟΠΗΣ
---
View attachment 247241
Μου θυμίζεις τον Ψαθά που έβριζε την Κάλας όταν ήρθε να τραγουδήσει στο Ηρώδειο. Όπως ο Ψαθάς θα προτιμούσε η Κάλας να μείνει στην Ελλάδα, να τραγουδάει σε κανα πάλκο, έτσι κι εσύ θα προτιμούσες ο Λάνθιμος να μείνει στην Ελλάδα να φιλάει κατουρημένες ποδιές στο ΚΕΕ και να γυρίζει μια ταινία κάθε 5 χρόνια, με προϋπολογισμό της πλάκας-και αν.

εσυ δεν επισκεπτεσαι ξενες χωρις για να δεις τα αξιοθεατα ?

οχι βρε φιλε δεν ειμαι ολιγαρκης ουτε με καλυπτουν τα φτωχα πραγματα και ουτε τα κουνηματα της Εμμουλας ( μετρησες ποσα εκανε στη ταινιουλα ? )

Eνα δυο λιγοτερα απο τα κουνηματα που εκανε η ΕλεΑνορα μετρησα εγω.

να μου κουνιοταν η Σκαρλετ μαλιστα !!

Ασε, σε προλαβε ο Τσακαλωτος.

οσο για την Μικυ Μαντισον μιλαμε για ερμηνεια σαρωτικη

Αυτη την ερμηνεια την ειδες. Τις ερμηνειες ομως στην Ευνοουμενη (που δεν ηξεραν ποια να πρωτοπροτεινουν για Οσκαρ απο τις τρεις) δεν τις προσεξες.
Ετσι ειναι αυτα. Αν εισαι hater, μπορεις να εχεις οσα μετρα και σταθμα θες!

μην προσπαθεις δεν μου απαντας και εισαι και οοφ τοπικ :p
μονο ο Ζαγγογιανης σε καταλαβαινει που ειπε το αμιμητο
< Ο Αγγελόπουλος δεν ξέρω σε ποια χώρα διαδραματίζονται οι ταινίες του, πάντως όχι στην Ελλάδα που έζησα και μεγάλωσα. >

καλο βραδυ σε ολους

Διαφωνώ εντελώς με αυτό που γράφεις, απ τη δική μου σκοπιά φυσικά, θα σου εξηγήσω γιατί, καταρχάς να πω ότι είμαι Αγγελοπουλικός, αλλά δεν θα μπλεχτώ σε αντιπαραθέσεις, θα πιαστώ μόνο απ το Αγγελόπουλος κι Ελλάδα, τίθεται λοιπόν το ερώτημα πόσες Ελλάδας υπάρχουν;

Θα πάρω ως ενδεικτικές 2 ταινίες του, την αναπαράσταση και τον θίασο, όταν ήρθε λοιπόν στην Ήπειρο και στα τέλη της δεκαετίας του 60 μαζί με τον Αρβανίτη, (φωτογραφία), και κινηματογράφησε αβίαστα την περιοχή και την πόλη, για μένα τα πλάνα στα Γιάννενα είναι ανατριχιαστικά γιατί απαθανατίζει την ουσία της πόλης την δεδομένη χρονική στιγμή, χρησιμοποιώντας μόνο το αισθητήριο του.

Υπάρχει και η Ελλάδα της συννεφιάς της ομίχλης και της βροχής, της φαινομενικής ακινησίας και παρακμής,

ναι υπάρχει αυτή την Ελλάδα την έχω στο αίμα μου την έχω ζήσει και την ζω ακόμα είναι κάτι βιωματικό. Με αυτή την Ελλάδα λοιπόν είναι ο πρώτος που τόλμησε να καταπιαστεί ίσως και ο μοναδικός και γι' αυτό εγώ τον αγαπώ.

Αυτό που σου λέω δεν είναι εύκολο να το καταλάβεις και μπορεί να μη σε αφορά κιόλας, αλλά ο Θόδωρος Αγγελόπουλος μας έκανε την τιμή να μας φωτογραφίσει, και η φωτογραφία του θα μείνει στην ιστορία.
Άργησα, αλλά θα απαντήσω: Υπάρχει και αυτή η Ελλάδα, αλλά δεν υπάρχει μόνο αυτη η Ελλάδα. Το πρόβλημα με τον Αγγελόπουλο είναι ότι όλο του το έργο είναι μόνο αυτή η Ελλάδα-δικαίωμά του, αλλά κάπου καταντάει κουραστικό όταν επιμένει μόνο σε αυτό. Σα να θέλει να μας πείσει ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο, μονο αυτή η Ελλάδα υπάρχει, της ομίχλης, της βροχής κλπ. Θυμίζει τον πατριώτη μου τον Τάκη Τλούπα, που φωτογράφισε τη μεταπολεμική Ελλάδα. Οι φωτογραφίες του είναι υπέροχες, αλλά περιέχουν μόνο αγρότες, βοσκούς, παιδιά και γέρους. Επί 50 χρόνια δε φωτογράφισε τίποτα άλλο. Όταν το συνειδητοποιείς αυτό κάπου χάνει την αξία της και η ομορφιά της φωτογραφίας.

Άργησα, αλλά θα απαντήσω: Υπάρχει και αυτή η Ελλάδα, αλλά δεν υπάρχει μόνο αυτη η Ελλάδα. Το πρόβλημα με τον Αγγελόπουλο είναι ότι όλο του το έργο είναι μόνο αυτή η Ελλάδα-δικαίωμά του, αλλά κάπου καταντάει κουραστικό όταν επιμένει μόνο σε αυτό. Σα να θέλει να μας πείσει ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο, μονο αυτή η Ελλάδα υπάρχει, της ομίχλης, της βροχής κλπ. Θυμίζει τον πατριώτη μου τον Τάκη Τλούπα, που φωτογράφισε τη μεταπολεμική Ελλάδα. Οι φωτογραφίες του είναι υπέροχες, αλλά περιέχουν μόνο αγρότες, βοσκούς, παιδιά και γέρους. Επί 50 χρόνια δε φωτογράφισε τίποτα άλλο. Όταν το συνειδητοποιείς αυτό κάπου χάνει την αξία της και η ομορφιά της φωτογραφίας.
Χαίρομαι που απάντησες έστω και καθυστερημένα, δεν θα σου πω ότι διαφωνώ με αυτά που γράφεις αυτή τη φορά, μιας και ο καθένας έχει διαφορετική άποψη, Θα επανέλθω.

Το Ανόρα ήταν μια μλκ και μισή ....

9 ?

θα τρελαθούμε τελείως ? Παππού-Στέλιο, έχεις αρχίσει και τα χάνεις ... βγάλε άμεσα διαρκείας για την αρμάδα του Ματίας να συνέλθεις ...

εσυ με υποτιμας που εβαλα 9 σε μια ταινια του ανεξαρτητου σινεμα που περασα υπεροχα σε αιθουσα και μας λες Ανορεχτους
και σαρωσε βραβεια σε ολο τον κοσμο ( η υποψηφιότητα στα οσκαρ μου ειναι αδιαφορη ) και πας να το συγκρινεις με μια ταινια αλλης εποχης
το 8.1/2 ειναι κλασσικ και αβαθμολογητο
Εσας λεω ανορεχτους?
Για την ταινια μιλησα εγω. Ξαναδιαβασε με λιγο πιο προσεκτικα και απο την επομενη φορα να ερχεσαι διαβασμενος.
Σιγα μη σε ειπα και
1739385350292.png

Εσας λεω ανορεχτους?
Για την ταινια μιλησα εγω. Ξαναδιαβασε με λιγο πιο προσεκτικα και απο την επομενη φορα να ερχεσαι διαβασμενος.
Σιγα μη σε ειπα και
[/SPOILER]
με το < μας > φυσικα εννοω την ταινια , το καταλαβαινεις αλλα κανεις τον πονηρουλη
για να προκαλεις τους Φοινικες και τις μυγουλες να χαμογελαν

με το < μας > φυσικα εννοω την ταινια , το καταλαβαινεις αλλα κανεις τον πονηρουλη
για να προκαλεις τους Φοινικες και τις μυγουλες να χαμογελαν
Τέτοιοι είμαστε εμείς οι Lanthimos hooligans. Μοιράζουμε χαμόγελα!
Όχι σαν τους Άκιδες, μέσα στη μαυρίλα!

Σαν πολύ δεν ταυτίζεσαι με τις ταινίες? Ούτε με την ομάδα σου τόσο!

• Haha
Reactions: superfly
οταν καποιος βρισκει μαυριλα σε ενα ροκ σκηνοθετη οπου η αισιοδοξια του πηγαζει μεσα σε ολες του τις ταινιες για τον απλο ανθρωπο
η δεν τον ξερει καθολου η αρεσκεται μονο στο υπερθεαμα ( εννοειται οτι δεν ειναι κακο ) και στο κινηματογραφικο παραμυθι ( εννοειται δεν ειναι κακο )
και οχι δεν ταυτιζομαι τοσο πολυ οσο λες με τις ταινιες και την ομαδα μου
αλλα το φανταζεσαι να ημουν οσφπ και Λανθιμοφαν ...τι ντροπη
με προκαλεις ομως χωρις σεβασμο για την ηλικια μου
παρ ολα αυτα ❤️

Ωραια η ροκ προσεγγιση για τον ροκαμπιλισμακι
Εχεις καρδια εφηβου, γνωριζεστε προφανως οποτε μια χαρα σε προκαλει, τι θες να σου μιλαει στο πλυθηντικο?
το Ανορα μου αρεσε οχι για 9 ομως ενα 7.5 του δινω και πραγματι εξαιρετικη η Μαντισον
ερχομαστε ρεειιι...

Παίζει το Arcadia στους κινηματογράφους αυτό τον καιρό.
Όποιος θέλει να δει επιτέλους μια καλή ελληνική ταινία σε όλα τα επίπεδα, ας το δοκιμάσει. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!

Κατά τα άλλα πήγα χτες και ξαναείδα την πιο λατρεμένη μου ταινία ever. Επιτέλους σε μεγάλη οθόνη και σε ένα καταπληκτικό 4k restoration! Τι άλλο να ζητήσει κανείς?
Εννοείται ότι θα το παίξω Παπαστελιος και θα περιμένω να βρείτε εσείς ποια ήταν.

ο καλυτερος μου φιλος
του Λανθιμου ειναι καλο κυριε Γιωργο δεν το εχω δει να παω ?
Εχει μια σκηνη στους Δυο Ξενους, που ρωταει η Παπουλια "Τι θα με βοηθησει να διαβασω κυριε καθηγητα?" και της απανταει ο Σεργιαννοπουλος, "Στην κατασταση σας και τον τηλεφωνικο καταλογο να διαβασετε, καλο θα σας κανει"

Ε, αυτο ισχυει και με σενα και το Λανθιμο!
Ακομη και τις διαφημισεις του αν κατσεις να δεις, καλο θα σου κανει.

Χτες είπα να δω καμία παλιά ταινία που έχω σωσμένη στο σκληρό δίσκο.
7168v+f34NL._SL1500_.jpg
Ταινία με πρωταγωνιστή το Ρίτσαρντ Μπάρτον, σκηνοθεσία του Edward Dmytryk, μουσική του Ενίο Μορικόνε, με Βίρνα Λίζι, Ράκελ Γουέλς...τι μπορεί να πάει στραβά;

Τα πάντα! Η ταινία είναι ανέκδοτο! Από το πρώτο πλάνο με τον Μπάρτον να παίζει εκκλησιαστικό όργανο λες και είναι ο Βίνσεντ Πράις σε ταινία της Χαμερ (εν τω μεταξύ δεν κάνει τον κόπο ούτε να κουνήσει τα χέρια του για να παραστήσει ότι παίζει) μέχρι το σοφτ πορνό με τις γυναίκες του Κυανοπωγονα, μόνο για γέλια είναι.