Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

ΠΡΟΣΕΧΕ
αλλα τα γουστα του Γκαλεν αλλα του Rangen αλλα του Ζαγογιαννη ....
πεσ μας τι διαλεξες να μαθουμε και εμεις
Δεν προλαβα να μιλησω καν, ο φουκαριαρης
Εγω θα προτεινω στον συνονοματο ερτφλιξ, που φαγωθηκατε ολοι με τις συνδρομητικες πλατφορμες.
Εχει ταινιες πολυ σπουδαιες, που τις εχω αναφερει κατα καιρους

Δεν προλαβα να μιλησω καν, ο φουκαριαρης
Εγω θα προτεινω στον συνονοματο ερτφλιξ, που φαγωθηκατε ολοι με τις συνδρομητικες πλατφορμες.
Εχει ταινιες πολυ σπουδαιες, που τις εχω αναφερει κατα καιρους
Γράψε Γιώργο κανα δυο αν θες, η όσες θες τελος πάντων

• Like
Reactions: Gal'en
Σιγουρα το Leviathan!
Μπορεις να ριξεις μια ματια στο Djam αν το εχει ακομη. Αγαπαω Toni Gatlif και η Πατακια ειναι για αλλη μια φορα καταπληκτικη!
Το καλυτερο ειναι το Long day's Journey into night, αλλα αυτο προτεινω να το δει κανεις σε σωστη ποιοτητα (bluray), για να το απολαυσει οπως του αξιζει.
Οχι οτι ο Ζβιαγγιντσεφ δεν ειναι μεγας μαστορας με την εικονα, αλλα αυτο που εχει κανει ο Gan Bi ειναι η ονειρωξη του σινεφιλ και δεν αξιζει να το δει κανεις με πιξελιασματα!
Η σκεψη του ερχομου της επομενης ταινιας του, την ανοιξη με εχει στην πριζα!!!

αυτες τις ηερες εγινε 87 ετων το ονομα της ΛΙΒ ΟΥΛΜΑΝ
την ρωτησαν πια ειναι η αγαπημενη της ταινια
και η απαντηση της τους ξαφνιασε

σε ενα κοσμο ανορθοδοξιας ενα ταξιδι στο παρελθον ειναι οτι καλυτερο για χαλαρωση και συνεχεια
και μετα διαβασα την παρακατω κριτικη αναλυση σε μια πλατφορμα
καπως ετσι θα ηθελα να τα ειχα γραψει κι εγω ....ειναι ακριβως ετσι
Ε ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ

Μια σκηνή στην αρχή της ταινίας δίνει το στίγμα για οτιδήποτε θα ακολουθήσει σε αυτήν την (σχεδόν) θρησκευτική παραβολή που μοιάζει περισσότερο με μια ιστορία που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, παρά κάτι που συνέβη στ’ αλήθεια κάποτε εκει Αφού έχει βρει ένα νεογέννητο ανάμεσα στα λάχανα στον κήπο της, μια ηλικιωμένη κυρία μεγαλώνει το μικρό αγόρι διδάσκοντας του πως ολόκληρη ζωή δεν είναι παρά ένα παιχνίδι. Αντί να το μαλώσει επειδή άφησε το γάλα να βράζει και χύθηκε στο πάτωμα, θα φτιάξει με το χυμένο γάλα ένα παιχνίδι για να παίξουν μαζί. Και κάπως έτσι ο Τοτό θα μάθει πως δεν υπάρχει τίποτα κακό, στραβό ή ανάποδο που δεν μπορείς να του φερθείς με μια παιχνιδιάρικη διάθεση, μια διάθεση δηλαδή εκτός της νόρμας, αναρχική οριακά, μια επικάλυψη παιδικότητας πάνω στην κυνικότητα, μια επίθεση καλοσύνης πάνω στο απόλυτο κακό.
Και κάπως έτσι θα ζήσει και θα μεγαλώσει στο ορφανοτροφείο όταν η θετή του μητέρα θα πεθάνει,
Σε ένα σχεδόν φελινικό - αν και η χορογραφία αγγίζει περισσότερο τον Τσάπλιν και τις απαρχές του σινεμά - roller coaster, ο σκηνοθετης τοποθετεί στη σκηνή (την εγκαταλελειμμένη αλάνα όπου έχει στηθεί η αυτόσχεδια παραγκούπολη των φτωχών) τους μεγάλους ήρωες μιας καθημερινότητας που δεν είναι μόνο η μεταπολεμική Ιταλία, αλλά και ένας κόσμος στο περιθώριο που ζητάει επιτέλους πρωταγωνιστικό ρόλο και στήνει μια παράσταση που αποτελείται από μικρές ή μεγάλες πράξεις καλοσύνης, από τη διαρκή σύγκρουση του κέρδους κόντρα στην ανθρώπινη επιβίωση, τη διάθεση να μπορείς να αποδράς από όλα (υλικά και μη) όσα σε κρατούν με τα πόδια δεμένα στη γη.
ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ

.
531161f5b2d2e2651fc27b207c6a5fb6.jpg

Γράψε Γιώργο κανα δυο αν θες, η όσες θες τελος πάντων
Επισης αξιζει ΠΑΡΑ πολυ το Les Miserables στο Ερτφλιξ.
Παρα πολυ καλη ταινια!
Αν θες να δεις κατι που θα σε κρατησει με αριστοτεχνικο τροπο στην τσιτα σε ολη τη διαρκεια του και που εχει να πει και πραγματα, μην το χασεις!!!

Εριχνα ξανα μια ματια στο Ερτφλιξ... Εχει μπολικες εξαιρετικες ταινιες

Επισης αξιζει ΠΑΡΑ πολυ το Les Miserables στο Ερτφλιξ.
Παρα πολυ καλη ταινια!
Αν θες να δεις κατι που θα σε κρατησει με αριστοτεχνικο τροπο στην τσιτα σε ολη τη διαρκεια του και που εχει να πει και πραγματα, μην το χασεις!!!

Εριχνα ξανα μια ματια στο Ερτφλιξ... Εχει μπολικες εξαιρετικες ταινιες
όντως πάρα πολύ καλή

Γενικά με κούρασε το Hollywood, προτιμώ τα τελευταία χρόνια το Ισπανικό σινεμά και δεν αναφέρομαι μόνο σε ταινίες του Αλμοδοβαρ, η βασκικής καταγωγής Arantxa Echevarría
υπογράφει τo la infiltrada, το οποίο απέσπασε Βραβείο Goya Καλύτερης Ταινίας 2025.

Βασισμένο στην αληθινή ιστορία της Aranzazu Berradre Marín, το ψευδώνυμο με το οποίο μία πράκτορας της Εθνικής Αστυνομίας διείσδυσε στην τρομοκρατική ομάδα ETA για 8 χρόνια.

Με τους βραβευμένους με Goya ηθοποιούς: Luis Tosar (Fatum, Retribution) και Carolina Yuste (Sky High).

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

·

σκεφτωμαι να ξαναγυρίσω.. αξιζει ?
κουφαλα τωρα που γυρισε την μπιφτεκα ο Νικολιτς το θυμηθηκες
μπα γυρνα πισω στα γενοφασκια σου ξαναγινε γαβρος

Δεν ξερω ποιο Misérables προταθηκε, αλλα αν ειναι αυτο του 2019, δεν το προτεινω καθολου.
Απο τα συνηθη του συστηματος οπου αποτελει απλογια του εγκληματος, με τις συνηθης δικαιολογιες, και εκθεαζει παρσιμο της εξουσιας απο παραβατικους.
Και ολα αυτα νε το δηθεν προσχημα του Βικτορα Ουγκο και του Ζαν Βαλζαν. Που φυσικα δεν εχουν καμμια σχεση με το εν λογω φιλμ.

Για μενα αυτο το συγκεκριμενο Afuera !

• Like
Reactions: protrudi
κουφαλα τωρα που γυρισε την μπιφτεκα ο Νικολιτς το θυμηθηκες
μπα γυρνα πισω στα γενοφασκια σου ξαναγινε γαβρος
βρε ποιος Νικολιτς.... το πνευμα της Αεκ το γυρισε
το σκεφτωμαι ειπα και γυρεψα συγνωμη απο την Σεβιλλη
θα σου πω και κατι αλλα μεταξυ μας
η δικια μου ΑΕΚ ηταν χθες στο Μπερναμπεο ... την ειδες ?

οσο για το spoiler
ειναι σαν να λες στον ΑΚΙ να ξαναγυρισει ταινια στο Χολυγουντ

• Haha
Reactions: Simos.I
Δε θα γραψω πολλα γιατι το εχω μολις δει και δεν εχω συνελθει ακομη.
Σιγουρα θα γυριζει στο μυαλο μου για πολυ καιρο...
Μαλλον η καλυτερη ταινια της Ντικουρνο. Ανωτερο και απο το Titane.
Πως γινεται να μη λατρεψεις μια ταινια βουτηγμενη σε στοιχεια απο ολα οσα αγαπας? Ξεκινα οπως παντα απο τον Κρονεμπεργκ, και μεσω του Ποε περνά και απο Λιντς για να καταληξει και παλι σε κατι μοναδικα δικο της και ολοτελα βιωματικο για καθε θεατη ξεχωριστα. Οπτικα και στην αρχικη σεναριακη βαση συγγενευειι και με την αλλη προσφατη υπεροχη γαλλοφωνη ταινια, το Else.
Να τονισω οτι δεν ειναι για ατομα που κυνηγουν τις υψηλες βαθμολογιες στο imdb, ή για οσους περιμενουν καθαρες εξηγησεις. Αυτοι ας δουν κατι αλλο.
Οποιος ομως θελει να δει μια ταινια με τρομακτικη δυναμη, τοσο στην εικονα, οσο και στο συναισθημα, μια ταινια με αληθινη ψυχη, ας της δωσει μια ευκαιρια.

1766335498357.png

Last edited by a moderator:
Ξέχασα να πω...
Υπάρχουν κάποιες στιγμές που η εικόνα ενός μέγιστου δημιουργού, παντρεύεται με τη μουσική ενός άλλου τιτανα και αυτό που παράγεται είναι πέρα για πέρα μαγικο.
Έγινε οταν ο Κιούμπρικ πάντρεψε την εικόνα του με τις νότες του Στραους.
Έγινε όταν ο Λιντς έβαλε στους τίτλους αρχής του τη φωνή του Μπάουι.
Και γίνεται τώρα που η Ντικουρνο χρησιμοποιει την ερμηνεία του Νίκου του Σπηλιά στο Mercy Seat.
Αποτέλεσμα; Καθαρός ηλεκτρισμός και μια από τις πιο αξιομνημόνευτες σεκάνς που έχω δει στη ζωή μου!
Βαθιά υπόκλιση

Ξέχασα να πω...
Υπάρχουν κάποιες στιγμές που η εικόνα ενός μέγιστου δημιουργού, παντρεύεται με τη μουσική ενός άλλου τιτανα και αυτό που παράγεται είναι πέρα για πέρα μαγικο.
Έγινε οταν ο Κιούμπρικ πάντρεψε την εικόνα του με τις νότες του Στραους.
Έγινε όταν ο Λιντς έβαλε στους τίτλους αρχής του τη φωνή του Μπάουι.
Και γίνεται τώρα που η Ντικουρνο χρησιμοποιει την ερμηνεία του Νίκου του Σπηλιά στο Mercy Seat.
Αποτέλεσμα; Καθαρός ηλεκτρισμός και μια από τις πιο αξιομνημόνευτες σεκάνς που έχω δει στη ζωή μου!
Βαθιά υπόκλιση
Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Και μόνο από αυτά που γράφεις αξίζει να το ψάξω.

• Like
νεαρε Γκαλεν μας αναψες οχι γιατι σε εμπιστευομαι
αλλα γιατι η Τζουλια εχει κανει ενα ΤΙΤΑΝΕ
Δύσκολο το βρίσκω να σου αρέσει το καινούριο της...
Αλλά αφού σου άρεσε το Titane, υπάρχει ελπίδα ακομη και για σενα! 😜

To καναν ηδη στο Peaky Blinders με τον Νικο τον Σπηλια... σχεδον σε καθε επισοδειο. Εχει κατοχυρωθει ηδη εκει.

Ειμαι φαν της γαλλιδας ειναι ιδιαιτερη περιπτωση, ειχε γονεις γιατρους και διαβαζοντας τα ιατρικα βιβλια των γονιων της πολυ μικρη επηρεαστηκε κ το εβγαλε σε δημιουργικο στην τεχνη

• Love