Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

"Αντί για κληρονομιά, ένα ποσό στον κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτου φυλής, χρώματος κτλ στο ξεκίνημα του, για τις σπουδές του"

Μακάρι να γίνει. Συμφωνώ απόλυτα. Προς το παρόν όμως είναι ανεδαφικό

Δεν εχω μπερδευτεί ούτε λίγο ούτε πολύ. Αρκετές φορές σε ποστ σου δηλώνεις ενάντια στην κληρονομιά.

Να μιλήσουμε για το τι γινεται σε αυτόν τον κόσμο, τον υπαρκτό. Ξεκινάω από το μηδέν και φασούλι φασούλι γεμίζω το σακούλι ώστε το παιδί μου να έχει καλύτερο μέλλον από μένα. Αυτό είναι απολύτως λογικό. Αν το παιδί μου κάνει το ίδιο το εγγόνι μου ίσως να έχει παραπάνω από ότι χρειάζεται. Σε αυτή τη φάση τι πρέπει να γίνει δηλαδή;

και ξαναγυρίζω σε αυτό που έλεγα πριν......δεν παιζει ρόλο πότε, κάποια στιγμή χάνεις συγγενείς και βρίσκεσαι με ένα ακίνητο. Τι θα κάνεις, θα το κρατήσεις ή θα το δώσεις στην πρόνοια; Αν το κρατήσεις δεν μπορεί να είσαι και ενάντια στην κληρονομιά. Τόσο απλά.
Είδες που έχεις μπερδευτεί. Πάλι αναφέρεσαι σε αυτό τιμωρία..

Τι να την κάνεις την κληρονομιά σε ηλικία 50-60+ που δεν θα είναι δημιουργικη με φρέσκιες ιδέες και δεν θα δημιουργείς παρέα με άλλους...

Δεν μιλάμε να το χαρίσεις αλλά να έχει τέτοιο φόρο η 2 και 3 κατοικία που να είναι ασύμφορο να το αποκτήσεις, ενώ αντίθετός, επιδότηση για την 1 κατοικία.
Μεγάλος φόρος στις αποταμίευσεις και ακίνητη περιουσία που δεν επενδύονται για νέες θέσεις εργασίας.

Το αφήνω εδώ γιατι ξεφύγαμε πολύ off topic. Ας επιστρέψουμε στο πολιτισμένο ευρωπαϊκό θέαμα.

Last edited:
Εύχομαι να εφαρμοστούν τα μέτρα που αναφέρεις τα οποία είναι πολύ έξυπνα όντως. Γεροί να μαστε να τα δούμε σε εφαρμογή.

Δεν κατάλαβα την σκηνή με την Moss και το προφυλακτικό. Τελικά τι πιστεύεις ότι σκεφτόταν ο καθένας στα αλήθεια;
το αφήνει στον θεατή... Δεν νομίζω ότι ο Σουηδός επιδιώκει σαφή εξήγηση. Αυτός σίγουρα θα σκέφτηκε κάτι..

Πιθανόν να φοβόταν την δέσμευση με την Αμερικανίδα που ήταν απλά ένα ακόμα τρόπαιο και τι θα μπορούσε να κάνει αυτή με το σπέρμα του.. Εγκυμοσύνη χωρίς την συναίνεση του;
Έλεγχος και ιδιοκτησία στους απογόνους του;

Πολύ ωραία η αντίστιξη του τριχωτου πιθήκου που ζωγραφίζει.. με τις τρίχες στο στήθος του πρωταγωνιστή λίγο πριν την ερωτική πράξη.

Last edited:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

αν και το you were never really here, μπορεί να μην έχει την ποίηση του Ratcatcher (οχι στον ίδιο βαθμό)
παραμένει μια κινηματογραφική απόλαυση που έλειπε πολύ απο το συγκεκριμένο είδος.
Αν περιμένετε σεναριακές ανατροπές κοιτάξτε αλλου.

θα συμφωνήσουμε με τον μαυροσούτη βάτραχο Kerm(it)ode the Frog

.
.Υou were never really here
πραγματι η κυρια Ραμσευ δεν είναι εδώ
εδώ είναι το στιλακι της και η προσπαθεια της να γινει αυτό που δεν εχει
εκτος από τον επιτηδευμενο εντυπωσιασμο μεσα από ωραια καδρα η ταινια είναι τελειως αδεια
ολα δηθεν, η ψυχολογια του ηρωα παιδεραστες πολιτικη το δεσιμο με τη μητερα η ευκολια του φλασ μπακ μια σακουλα
ολα με αναφορες και εικονες καμμια ουσια μηδεν αφηγηση ενα απολυτο τιποτε
ευτυχως η διαρκεια ειναι 1,25

Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

.
εκτος από τον επιτηδευμενο εντυπωσιασμο μεσα από ωραια καδρα η ταινια είναι τελειως αδεια
ολα δηθεν, η ψυχολογια του ηρωα παιδεραστες πολιτικη το δεσιμο με τη μητερα η ευκολια του φλασ μπακ μια σακουλα

Στέλιο μην ψάχνεις ουσία.. γιατί στην συγκεκριμένη την χάνεις.

Είναι μια απολαυστική ταινία όπου το δυνατό χαρτί της είναι η εξωτερικευση του χαράκτηρα μεσα από μια άκρως κινηματογραφικη αισθητική. Το story είναι στην ψυχολογία του χαρακτήρα.

Μαλλον δεν σου άρεσε και το moonlight, ενω δεν θα σου αρέσει και το a ghost story. Και τα δύο εξαιρετικά.

Τσέκαρε και το clean shaven να μας ενημερώσεις.

.

Αν δεν ημουν υπερανω, θα σου εγραφα: "Σου τα ελεγα εγω!"

Αλλα δεν θα το κανω...
Εταξει... πηγες, ειδες την ταινια σου (που οπως ολοι οσοι σε διαβαζουμε, ηξερες κι εσυ οτι δε θα σου αρεσει), την εκραξες και αφου τουλαχιστον δε φχαριστηθηκες ταινια, φχαριστηθηκες κραξιμο. :grinning-smiley-043

Εννοειται βεβαιως οτι διαφωνω σε ολα οσα εγραψες!

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Στέλιο μην ψάχνεις ουσία.. γιατί στην συγκεκριμένη την χάνεις.

Είναι μια απολαυστική ταινία όπου το δυνατό χαρτί της είναι η εξωτερικευση του χαράκτηρα μεσα από μια άκρως κινηματογραφικη αισθητική. Το story είναι στην ψυχολογία του χαρακτήρα.

Μαλλον δεν σου άρεσε και το moonlight, ενω δεν θα σου αρέσει και το a ghost story. Και τα δύο εξαιρετικά.

Τσέκαρε και το clean shaven να μας ενημερώσεις.
bre συ με ξερεις καλυτερα απο μενα !
Nαι .δεν μου αρεσαν καθολου το moonlight και ghost story !

αλλα δεν ψαχνω να βρω ουσια στις ταινιες ουτε νοηματα
και εδω τον χαρακτηρα του ηρωα δεν τον ειδα ουτε εξωτερικα ουτε εσωτερικα
μονο ενα μερος αυτου
εκτος απο τα πολυ καλα κινηματογραφικα πλανα δεν μου ειπε τιποτε αλλο

Ναι θα το δω συντομα το clean shaven δεν το ηξερα καθολου

Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

.

Ωραία! Άλλο ένα must see!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

bre συ με ξερεις καλυτερα απο μενα !
Nαι .δεν μου αρεσαν καθολου το moonlight και ghost story !

αλλα δεν ψαχνω να βρω ουσια στις ταινιες ουτε νοηματα
και εδω τον χαρακτηρα του ηρωα δεν τον ειδα ουτε εξωτερικα ουτε εσωτερικα
μονο ενα μερος αυτου
εκτος απο τα πολυ καλα κινηματογραφικα πλανα δεν μου ειπε τιποτε αλλο

Ναι θα το δω συντομα το clean shaven δεν το ηξερα καθολου

πως μπορεί να ηταν πολύ καλά τα κινηματογραφικά πλάνα και να μην ειπαν τίποτα..?
μηπως τελικά δεν ηταν καλά; ή απλα δεν λειτούργησαν σε εσένα;

και ο Tarsen μπορεί να κάνει "ωραίες" εικόνες, tableau vivant και να θυμίζουν τις εικόνες του the color of pomegranate του Parajanov.
ομως εχουν τεράστια διαφορά ως καλλιτεχνική αξια, και όχι γιατι ο ενας ειναι συγχρονος και αλλος πιο παλιος..

επειδή πιασαμε τις γυναίκες δημιουργούς, νομίζω θα σου αρέσει πολύ το τούρκικο..
εξαιρετικό!

και επειδή πιασαμε τα τούρκικα, ακόμα ενα πολύ καλο.

θελω πολύ να δω το Yol αλλα ισως περιμένω κανα bluray transfer.

PS εχουν κυκλοφορήσει μερικά (3-4) του Aγγελοπουλου σε bluray...

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

πως μπορεί να ηταν πολύ καλά τα κινηματογραφικά πλάνα και να μην ειπαν τίποτα..?
μηπως τελικά δεν ηταν καλά; ή απλα δεν λειτούργησαν σε εσένα;
ειναι ευκολο να κανεις ωραιες εικονες αλλα αν δεν μπορουν να μιλησουν χανονται σαν αυτους που φωτογραφιζουν ηλιοβασιλεματα και λουλουδακια και οι αλλοι λενε ααα τι ωραια φωτο !!

και ο Tarsen μπορεί να κάνει "ωραίες" εικόνες, tableau vivant και να θυμίζουν τις εικόνες του the color of pomegranate του Parajanov.
ομως εχουν τεράστια διαφορά ως καλλιτεχνική αξια, και όχι γιατι ο ενας ειναι συγχρονος και αλλος πιο παλιος..
το εχω δει το mustang αρκετα καλο

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

το εχω δει το mustang αρκετα καλο

εεεε.. αυτό σου λέω.. οτι -τουλάχιστον για εσένα- δεν μπορεί να ειναι πολύ καλά τα κινηματογραφικά πλάνα αφου δεν τα αισθάνεσαι, και άρα δεν πετυχαίνουν τον σκοπό τους.. να σε βάλουν στην ψυχοσύνθεση του χαρακτήρα. Αν ηταν πολύ καλά τα κινηματογραφικά πλάνα θα το έιχαν πετύχει.

αν έγραφες ωραίες φανταζί/κιτς εικόνες θα σε καταλάβαινα. αλλα ενα πολυ καλό κινηματογραφικό πλάνο καταγράφει την συγκεκριμένη στιγμή του χώρου, του χρόνου και των χαρακτήρων (αν υπάρχουν) και προσδίδει ολα αυτά που δεν μπορουν να εκφραστούν με λόγια, ή τουλάχιστον όχι τοσο αισθαντικά/εμφατικά.

και για να μήν μένουμε στην θεωρία..ενα αριστούργημα που κάθε πλάνο, καθε αντικείμενο, καθε στιγμή του, εκφάζεται με εναν άκρως κινηματογραφικό τροπό.
εδω δεν λέγεται μια ιστορία την οποια καταγράφει ο κινηματογραφικός φακός της κάμερας, αλλα νιώθεται (με όλους τους πόρους του σωματός μας.. ειχε γραψει κάποιος.. ομως για εναν άλλο μεγάλο ιαπωνα)

Τον Kore-eda τον εχω μεσα στους καλύτερους σκηνοθέτες εν ζωή και εδω εχουμε ενα σύγχρονο αριστουργήμα. Μονο το Little sister θεωρώ μέτριο, ενω πολύ καλό ηταν και το προτελευταίο του after the storm.
Σε λιγο καιρο βγαινουν και τα πρώτα του σε bluray.

nobody-knows-movie-poster-2004-1020305146.jpg

Last edited:
.
ειδαμε λοιπον την Ραμσευ
ειδαμε και το διασκεδαστικο κομφετι Commuter

και τωρα λιγη αταξια
ειναι ομως αργα θα το αφησουμε για αυριο

αυριο ειναι αλλη μερα
και αυτο ειναι αλλη ταινια

tumblr_nhetygFGgN1t5e3l3o1_r1_500.jpg

-------------

.
ειδαμε λοιπον την Ραμσευ
ειδαμε και το διασκεδαστικο κομφετι Commuter

και τωρα λιγη αταξια
ειναι ομως αργα θα το αφησουμε για αυριο

αυριο ειναι αλλη μερα
και αυτο ειναι αλλη ταινια

View attachment 151062

-------------

Ελπιζω να σου τελειωσε το κραξιμο με τη Ραμσει, γιατι αν το κραξεις και αυτο θα σε αφησω κι εγω στην ιδια ταξη.

Και μολις δεις αυτο, νομιζω επιβαλλεται μια επαναληψη στο μεγαλειωδες Seconds

Ελπιζω να σου τελειωσε το κραξιμο με τη Ραμσει, γιατι αν το κραξεις και αυτο θα σε αφησω κι εγω στην ιδια ταξη.
εδω μαλλον θα παρω υποτροφια, τολμω να κραξω ιερους δασκαλους ? ταπεινα σκυβω το κεφαλι και οτι μου πουνε δεν εχω εκλογη
εχω δει την γυναικα στους αμμολοφους δεν μ αρεσε αλλα δεν τολμω να το πω σε κανενα

Και μολις δεις αυτο, νομιζω επιβαλλεται μια επαναληψη στο μεγαλειωδες Seconds

εννοεις αυτο του Frankenheimer
δεν το θυμαμαι καθολου και ναι επιβαλλεται θεαση
αλλα τι σχεση εχει με τον Ηiroshi