Είδες που έχεις μπερδευτεί. Πάλι αναφέρεσαι σε αυτό τιμωρία.."Αντί για κληρονομιά, ένα ποσό στον κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτου φυλής, χρώματος κτλ στο ξεκίνημα του, για τις σπουδές του"
Μακάρι να γίνει. Συμφωνώ απόλυτα. Προς το παρόν όμως είναι ανεδαφικό
Δεν εχω μπερδευτεί ούτε λίγο ούτε πολύ. Αρκετές φορές σε ποστ σου δηλώνεις ενάντια στην κληρονομιά.
Να μιλήσουμε για το τι γινεται σε αυτόν τον κόσμο, τον υπαρκτό. Ξεκινάω από το μηδέν και φασούλι φασούλι γεμίζω το σακούλι ώστε το παιδί μου να έχει καλύτερο μέλλον από μένα. Αυτό είναι απολύτως λογικό. Αν το παιδί μου κάνει το ίδιο το εγγόνι μου ίσως να έχει παραπάνω από ότι χρειάζεται. Σε αυτή τη φάση τι πρέπει να γίνει δηλαδή;
και ξαναγυρίζω σε αυτό που έλεγα πριν......δεν παιζει ρόλο πότε, κάποια στιγμή χάνεις συγγενείς και βρίσκεσαι με ένα ακίνητο. Τι θα κάνεις, θα το κρατήσεις ή θα το δώσεις στην πρόνοια; Αν το κρατήσεις δεν μπορεί να είσαι και ενάντια στην κληρονομιά. Τόσο απλά.
Τι να την κάνεις την κληρονομιά σε ηλικία 50-60+ που δεν θα είναι δημιουργικη με φρέσκιες ιδέες και δεν θα δημιουργείς παρέα με άλλους...
Δεν μιλάμε να το χαρίσεις αλλά να έχει τέτοιο φόρο η 2 και 3 κατοικία που να είναι ασύμφορο να το αποκτήσεις, ενώ αντίθετός, επιδότηση για την 1 κατοικία.
Μεγάλος φόρος στις αποταμίευσεις και ακίνητη περιουσία που δεν επενδύονται για νέες θέσεις εργασίας.
Το αφήνω εδώ γιατι ξεφύγαμε πολύ off topic. Ας επιστρέψουμε στο πολιτισμένο ευρωπαϊκό θέαμα.

Last edited: