Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Αμα σας άρεσαν οι 500 μέρες, περαστικά σας

Ποιο είναι τιουτο αγαπημένε γριφε;

δεν εχουμε κατι
μια χαρα ειμαστε
οπως και η ταινια μας
ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΓΟΡΙ ειναι ....

.
επιστροφη στη καλοκαιρινη Αθηνα μου και παμε σινεμα
δεν μ αρεσουν τα θερινα της σημερον με τα τραπεζακια εξω και τα ποτα
αλλα επιβαλεται να δουμε Στελιο Σκαρσγκαρντ στη νεα του ταινια με τις κακες κριτικες

rueckkehr-nach-montauk-5-e1493807522281.jpg

Return to Montauk

Είναι με τα καλά τους; :stupid:
Δεν έχουν μέσα το "Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι" και το "Σημασία Εχει ν' Αγαπάς"; Ούτε "Το Φάντασμα της Ελευθερίας"; Ούτε "Το Μεγάλο Φαγοπότι"; Oύτε ''Ο Ανακριτής κι ο Δολοφόνος" και "Το Ξεκαθάρισμα"; :bang:

Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Είναι με τα καλά τους; :stupid:
Δεν έχουν μέσα το "Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι" και το "Σημασία Εχει ν' Αγαπάς"; Ούτε "Το Φάντασμα της Ελευθερίας"; Ούτε "Το Μεγάλο Φαγοπότι"; Oύτε ''Ο Ανακριτής κι ο Δολοφόνος" και "Το Ξεκαθάρισμα"; :bang:

που το κακο, απλα 10 μεγαλα φιλμ εγραψε
και ειναι ...

το ξεκαθαρισμα ποιο ειναι ?

δες το αλλιώς.. όχι σαν απόλυτη λίστα.. (καμία λίστα με τα "καλύτερα" δεν μπορει να ειναι απόλυτη)
αλλα σαν προτάσεις και ισως ανακαλύψεις διαμάντια!
Αγνοούσα πλήρως το Peppermint Soda (1977) και την σκηνοθέτη Diane Kurys

..

το "Σημασία Εχει ν' Αγαπάς" το είδα πρόσφατα και μου άρεσε αρκετά.

το "Το Μεγάλο Φαγοπότι" μαλλον δεν θα το έβαζα. θα πρέπει να το ξαναδώ βεβαια γιατί περασαν πολλά χρόνια απο τότε.

τα άλλα που αναφέρεις δεν τα έχω παρακολουθήσει.. εκτος απο το τανγκό το οποιο όμως δεν θυμάμαι καθόλου..

..

CΓ©line and Julie Go Boating (1974) & The Mother and the Whore (1973)
αν και δεν τα έχω δει (θα τα βρεις μονο σε dvd) υπάρχουν πολλές αναφορές για την ιστορική τους αξία τους σε πολλά βιβλια.

το Immoral Tales (1973) πάρα πολυ καλό!

ΥΓ Δυστυχώς οι ελληνικοί τίτλοι δεν βοηθάνε και πολύ..

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

που το κακο, απλα 10 μεγαλα φιλμ εγραψε
και ειναι ...

το ξεκαθαρισμα ποιο ειναι ?

είναι το Coup de Torchon (1981 - λάθος μου) του Μπερτράν Ταβερνιέ, βασισμένο στο Pop. 1280 του Jim Thompson.
"Kακό" δεν υπάρχει. Αλλά από ιεράρχηση με βάση την καθαρή καλλιτεχνκή αξία, τη σπουδαιότητα, την επιρροή και τον απόηχο που άφησαν...πλερέ λέ Χαραλάμπ :ciao:
Επίσης: έλεος πια μ αυτό το χονδρέμπορα τον Μπόροβτσικ. Μη σου πω και με τον Μακαβέγιεφ. :icon15:

Last edited:

είναι το Coup de Torchon (1981 - λάθος μου) του Μπερτράν Ταβερνιέ, βασισμένο στο Pop. 1280 του Jim Thompson.
"Kακό" δεν υπάρχει. Αλλά από ιεράρχηση με βάση την καθαρή καλλιτεχνκή αξία, τη σπουδαιότητα, την επιρροή και τον απόηχο που άφησαν...πλερέ λέ Χαραλάμπ :ciao:
Επίσης: έλεος πια μ αυτό το χονδρέμπορα τον Μπόροβτσικ. Μη σου πω και με τον Μακαβέγιεφ. :icon15:

εντάξει μαλλον δεν σου αρέσει αυτό το στύλ και η αισθητική τους..

χονδρέμπορας σίγουρα όχι..

auteur, αν δεν το έχεις δεί, ψάξε το Ridicule (1996) του Patrice Lecont. Δεν έχει αξιώσεις υψηλής καλλιτεχνίας, αλλά αν ξέρεις γαλλικά, είναι σκέτο ποίημα. Μπαλέτο. Απόλαυση - με Α κεφαλαίο.

εντάξει μαλλον δεν σου αρέσει αυτό το στύλ και η αισθητική τους..

χονδρέμπορας σίγουρα όχι..

εννοώ χονδρέμπορας του σουρρεαλισμού. με μπόλικες δόσεις soft πορνό. για τους "ταλαίπωρους" ματάκηδες που στήνονταν την πρωτοχρονιά να δούν τα μπαλέτα του Μουλέν Ρουζ στο βλακοκούτι.

auteur, αν δεν το έχεις δεί, ψάξε το Ridicule (1996) του Patrice Lecont. Δεν έχει αξιώσεις υψηλής καλλιτεχνίας, αλλά αν ξέρεις γαλλικά, είναι σκέτο ποίημα. Μπαλέτο. Απόλαυση - με Α κεφαλαίο.

ευχαριστώ θα το ψάξω!

ανάλογα πως βλέπει και πώς χειρίζετε κάποιος το γυμνό.

και το Grave (2016).
Πολύ καλό.

ναι το έχω στην λιστα εδω και καιρό.

γενικά ομως τα τελευταία χρόνια δεν εχω δει κάτι αξιόλογο απο Γάλλο δημιουργό.
το τελευταίο που θυμάμαι ειναι το Stranger by the Lake (αν σου αρέσει ο Χιτς θα σου αρέσει, εχει όμως γυμνό)
και το Ανωτέρα βία (2014) που εινια γυρισμένο στις Γαλλικές Άλπεις.

Last edited:
ναι το έχω στην λιστα εδω και καιρό.

γενικά ομως τα τελευταία χρόνια δεν εχω δει κάτι αξιόλογο απο Γάλλο δημιουργό.
το τελευταίο που θυμάμαι ειναι το Stranger by the Lake (αν σου αρέσει ο Χιτς θα σου αρέσει, εχει όμως γυμνό)
και το Ανωτέρα βία (2014) που εινια γυρισμένο στις Γαλλικές Άλπεις.

μόνο το δεύτερο έχω δεί. και ναι, ήταν πολύ ενδιαφέρον.

το "Το Μεγάλο Φαγοπότι" μαλλον δεν θα το έβαζα. θα πρέπει να το ξαναδώ βεβαια γιατί περασαν πολλά χρόνια απο τότε.

Να το ξαναδείς. Είναι Μεγάλη Τέχνη. Και η Μεγάλη Τέχνη λέει την αλήθεια ακόμα κι όταν δεν την ξέρει. Σκέτο μπουρλότο εννοείται: "Φάτε μέχρι σκασμού! Μέχρι θανάτου!" - 1973 και προλέγει, μεταφορικά, όλα όσα ακολούθησαν μετά. Μέχρι το 2007.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ με αριστα το 10
τελειως προσωπικο
οι σκηνοθετες που αναφερθησαν
για την συνολικη δουλεια τους

ΖΟΥΛΑΦΣΚΙ 7
ΜΠΟΡΟΒΤΣΙΚ 4
ΜΠΟΝΙΟΥΕΛ 10
φΕΡΕΡΙ 7
Ε ΡΟΜΕΡ 8
ΤΑΒΕΡΝΙΕ 8
ΜΠΕΡΤΟΛΟΥΤΣΙ 9
Μ.ΠΙΑΛΑ 8