Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Ε αμα λεει οτι η metal πηρε την punk και το μετετρεψε,λογικο να υπαρχουν αντιδρασεις απο που και ως που?..
το μεταλ γεννιεται απο το hard rock το ψυχεδελικο και τα μπλουζ
και η punk απο το γκαραζ

Last edited:
Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Ε αμα λεει οτι η metal πηρε το punk και το μετετρεψε,λογικο να υπαρχουν αντιδρασεις απο που και ως που?..
το μεταλ γεννιεται απο το hard rock το ψυχεδελικο και τα μπλουζ
και το punk απο το γκαραζ

Εγώ τα λέω αυτά.

Το punk δεν ήταν εμπορευσιμο (στην αρχική του μορφή).
Όλη την οργή και το γρήγορο τέμπο νομίζω τα δανειστηκαν από το punk.

Πάντως αξίζει όπως και να έχει και ας παίρνει συνέντευξη μόνο από μπάντες του LA όπου τότε κυριαρχούσε το glam metal.

Αλήθεια, υπάρχει σήμερα κανένας από όλες αυτές τις μπάντες εκτός από τους super stars? Και υπάρχει κοινό που τους ακούει;

επειδή σε κοβω να εβλέπες εδω...
:p

Το heavy metal (χέβι μετάλ, αναφέρεται και ως metal ή μέταλ) είναι μουσικό υποείδος και κατατάσσεται ως παρακλάδι της ροκ μουσικής. Αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και τις αρχές 1970[SUP][1][/SUP] και ρίζες τoυ εφορμούν από την μπλουζ και το ψυχεδελικό ροκ. Τα μουσικά σχήματα που θεωρούνται ιδρυτές της heavy metal δημιούργησαν ένα βαρύ ήχο εστιασμένο στην κιθάρα, στο μπάσο και στα ντραμς, έχοντας ως χαρακτηριστικό την έντονη παραμόρφωση στον ήχο της ηλεκτρικής κιθάρας καθώς και τα γρήγορα σόλο. Ο οδηγός κριτικής AllMusic αναφέρει χαρακτηριστικά πως «από τις μυριάδες μορφές ροκ εντ ρολ, το heavy metal είναι το πιο ακραίο στην ένταση, αρρενωπότητα και θεατρικότητα».[SUP][
2]
[/SUP]
Το heavy metal απαντά οπαδούς σε όλο τον πλανήτη. Τα πρώτα συγκροτήματα του είδους όπως οι Black Sabbath προσελκύουν ακόμα και σήμερα ένα ευρύτερο κοινό. Στα μέσα της δεκαετίας του 1970, οι Judas Priest, οι Iron Maiden και πολλά άλλα συγκροτήματα, εξέλιξαν περισσότερο το είδος, αποβάλλοντας τα μπλουζ στοιχεία, ενώ το New Wave of British Heavy Metal (Νέο Κύμα του Βρετανικού heavy metal) ακολούθησε τον ίδιο δρόμο, δίνοντας στη μουσική punk rock χροιά και μεγαλύτερη έμφαση την ταχύτητα.

Η heavy metal έγινε ευρύτερα γνωστή τη δεκαετία του 1980, κατά την οποία αναπτύχθηκαν πολλά από τα υπάρχοντα υποείδη της. Εναλλαγές πιο ακραίες περιορίστηκαν τότε στην underground μουσική σκηνή, άλλες πάλι όπως το glam metal και το thrash metal γνώρισαν μεγάλη εμπορική επιτυχία. Μέχρι σήμερα, αρκετά υποείδη διεύρυναν την heavy metal μουσική.

ελα πες ποιες μπάντες σ' αρέσουν;
μονο εσύ και εγω θα το δούμε..

Last edited:
Kαι τι θες να μ αφησει στην ιδια ταξη ο Στελιος πανω που καναμε προοδο?:music-smiley-005:
Αυτα ειναι βασικα δεν χρειαζεται να τα διαβασεις καπου,το glam στην ελλαδα τουλαχιστον στα ντουζενια του πιο πολυ στους σκυλαδες αρεσε πλην εξαιρεσεων,και τα δυο ειδη μου αρεσουν απο pank stooges,dead kennedys,pistols ,γενια του χαους κλπ απο μεταλ κλασσικη και πρωιμη σχολη ,sabbath,zeppelin, και thrash slayer,megadeath,metallica αλλα και αλλα ιδιωματα ,ειναι τοσα πολλα που βαριεμαι να γραφω.

Last edited:

Kαι τι θες να μ αφησει στην ιδια ταξη ο Στελιος πανω που καναμε προοδο?:music-smiley-005:
Αυτα ειναι βασικα δεν χρειαζεται να τα διαβασεις καπου,το glam στην ελλαδα τουλαχιστον στα ντουζενια του πιο πολυ στους σκυλαδες αρεσε πλην εξαιρεσεων,και τα δυο ειδη μου αρεσουν απο pank stooges,dead kennedys,pistols ,γενια του χαους κλπ απο μεταλ κλασσικη και πρωιμη σχολη ,sabbath,zeppelin, και thrash slayer,megadeath,metallica αλλα και αλλα ιδιωματα ,ειναι τοσα πολλα που βαριεμαι να γραφω.

εντάξει δικός μας εισαι..
"I don't trust anyone who doesn't like Slayer"

θα πρόσθετα και DK..

αλήθεια τι κάνει το πιο ενδιαφέρον και καλύτερο λαρύγγι του ροκ..
εχω καιρό να ακουσω δουλειά του..

δεν αντέχω καθόλου τα "έντεχνα" μεταλ με τους βιρτουοζους μουσικούς που δεν ξέρουν ποτε να σταματήσουν, τα οπερετικά/θεατρικά metal και αυτα που τσιρίζουν γιατι τους σκίστηκε το καλσόν ή τους πέθανε το άλογο σε ώρα μάχης.

Kαι στο progressive, symphonic, υπαρχουν εξαιρεσεις,patton παιχταρας ξεκινωντας με funky metal

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

δεν γνωρίζω αν ειναι αυτό το βιντεο (δεν μπορω να το δω τωρα), αλλα σε ενα του mondo cane,
σατανίζετε λιγουλάκι και βγαζει λαρρύγια ενω οι μουσικοι γυρω του σαστίζουν, οπως και το κοινό..
:flipout:

εχω ακόμα και τα Pranzo Oltranzista & Adult Themes for Voice..σε γνήσια δισκάκια.

download.php

απο τις ταινιες που γραφουν ιστορια και επηρεαζουν γενιες και γενιες
παιρνει δανειο απο ενα νεο ρευμα του μυθιστορηματος (αντιμυθιστορημα) που ξεπροβαλει στην Γαλλια το 58 και το αναγει σε κινηματογραφικη Τεχνη
,φωτογραφια στα υψη,αφηγηση αντιγραμμικη εκτος ακαδημαικων πλαισιων σαν να χουμε ενα συνεχες παρον υπο διαφορετικα πρισματα καμωμενο,οποτε και το μονταζ ειναι αναλογο
ενα ταξιδι στο υποσεινηδητο,στις μνημες,με στοιχεια ψυχαναλυσης ,οι πρωταγωνιστες δεν εχουν ονομα ειναι ξεχωριστη οντοτητα απο το εργο οπως και ο σκηνοθετης,οπου αμφισβητειται η "κυριαρχια" του επι του εργου γιατι ο θεατης οχι μονο ερμηνευει προσωπικα αλλα εχει την δυνατοτητα να αλλαξει την ευπλαστη δομη του..
Η αμφιβολια και η αμφισημια,καραδοκουν παντου,ο υποκειμενισμος κυριαρχει του ρεαλισμου που αμφισβητειται δομικα
ο χωρος βαρυγδουμπος,κλασσικος,αποπνικτικος,δαιδαλωδης σαν τα αχαρτογραφητα δωματια και μονοπατια του υποσεινηδητου
η επικλιση της μνημης..ο σκηνοθετης ειχε δουλεψει πανω στην υποκειμενικοτητα της μνημης σε σχεση με την βια τησ ιστοριας και ειναι ολοφανερη η δουλεια του στο Χιροσιμα αγαπη μου αλλα και εδω παιζει η υποκειμενικοτητα της μνημης σε σχεση με την "βια" της προσωπικης ιστοριας,το στιλιζαρισμα των χωρων κουστουμιων κατα την προσωπικη μου αποψη ,ειναι γιατι τα δευτερογενη 'υλικα" σε μια ιστορια παντα τα "θυμομαστε" στην καλυτερη τους εκδοχη..
η μονη γραμμικη αφηγηση ειναι η μουσικοδραματουργικη η οποια δινει ρυθμο σε αυτην την ξεσυντονισμενη λουπα
μην ψαχνετε να δωσετε εξηγηση στο συνολο της ιστοριας ,βυθιστειτε ξεχωριστα στην καθε σεκανς-λουπα και θα τον βρειτε τον δρομο..

Τα έχουμε πει και εδώ:

https://avclub.gr/forum/showthread.php/46484-Last-Year-at-Marienbad?highlight=marienbad

Σε περίπτωση που δεν το ξέρεις, αν και το'χω γράψει 50 φορές, είναι η αγαπημένη μου ταινία.

Τα έχουμε πει και εδώ:

https://avclub.gr/forum/showthread.php/46484-Last-Year-at-Marienbad?highlight=marienbad

Σε περίπτωση που δεν το ξέρεις, αν και το'χω γράψει 50 φορές, είναι η αγαπημένη μου ταινία.
Εντάξει πες μας τώρα και την αγαπημένη σου ταινία που δεν είναι άσκηση ύφους;

Η ταινία που έχει σαν τελευταία σκηνή αυτήν που ο Richard Farnsworth συναντά τον Harry Dean Stanton, ανταλλάσουν μία φράση όλη κι όλη...είναι αυτό που λέω "ταινία με ψυχή".

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Η ταινία που έχει σαν τελευταία σκηνή αυτήν που ο Richard Farnsworth συναντά τον Harry Dean Stanton, ανταλλάσουν μία φράση όλη κι όλη...είναι αυτό που λέω "ταινία με ψυχή".

:grinning-smiley-043

άριστη επιλογή!

αν θελεις μινιμαλισμό και ταινίες με ψυχή, τσέκαρε και το
MINIMALIST EXTREMISM + TRANSCENDENTAL HUMANISM

οπως και το
Paths of the Soul
που είδα πρόσφατα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

πραγματι ωραια ταινια ....με ψυχη !
με Αμερικανικη ψυχη ομως

εγω θα προτιμησω την ευρωπαικη ψυχη
να πω ενα ονομα ? ετσι μου ηρθε τωρα Victor Erice ο auteur ξερει

παμε τωρα στον μεγαλυτερο ολων ομως ..
αυτος που δεν εκανε ταινιες με ψυχη
αυτος που εκανε ταινιες απο την ψυχη
αυτος που μου αλλαξε το βιογραφικο μου
ο βρωμερος Σουηδος ...
εκει να δειτε σεξουαλικη παρενοχληση

To thrash ξεπηδηξε απο το punk Φοινικα...Πηρε τα riff του Μουστακια,τα μπολιασε με punk diy,ανεβασε ταχυτητα και...ετοιμο και λαχταριστο...

Απο εκει και περα ο Πανος εχει δικιο βουνο...

Αυτό έχει ψυχή άραγε;

https://www.youtube.com/playlist?list=PLYF9EMeZNFyJs13MnxtInLvaKw8IoexfV

Calcutta
https://www.imdb.com/title/tt0062773/

Τι σύμπτωση που όλες οι οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες είχαν απεικιοκρατια; και ότι οι θρησκευτικές αντιπαλότητες εξανεμίζονται στις παραγκουπολεις (σε αντίθεση με τα γύρω χωριά) όπου κύριο μέλημα, είναι η καθημερινή επιβίωση.

Ευτυχώς ο Malle, δεν χρησιμοποιεί την φτώχεια ως ωραίες, εξωτικές εικόνες, (εδώ υπάρχει η ομορφιά που προκύπτει από τον ρεαλισμό των εικόνων, τις προσπάθειες επιβίωσης και τα έθιμα των ανθρώπων) και χειρίζεται το θέμα του με λεπτότητα, δίχως μουσική και δραματοποιηση ενώ χρησιμοποιεί ελάχιστη αφήγηση.

9/10

Last edited:

To thrash ξεπηδηξε απο το punk Φοινικα...Πηρε τα riff του Μουστακια,τα μπολιασε με punk diy,ανεβασε ταχυτητα και...ετοιμο και λαχταριστο...

Απο εκει και περα ο Πανος εχει δικιο βουνο...

Ποιος είναι ο Μουστακιας;
Τι έγραψε ο Πάνος;

Κύριε superfly πολύ παρέα με τον παπαστελιο κάνετε..

Ας βάζατε και καμιά που είναι βρέφος, να βάλουμε και στοίχημα.

Ο lemmys είναι;

και το 2 ερώτημα του προηγούμενου ποστ έχει μείνει αναπάντητο.

ΥΓ δεν θέλουμε μεταλς

Μα με αυτες τις φωτο ειναι γνωστος.
Τι θες να σου βαλω τις σημερινες που εχει πατησει τα 70?

Θα μπω σε supersonic mode και θα τ'αφησω αναπαντητα...
Seek and you shall find...

κυριε αυτια ελατε το σεπτεμβρη,με το που ειπε μου... επρεπε να το βρειτε...οχι να σας βαλει και φωτογραφια και να πειτε λεμις..παλι καλα που δεν ειπατε κολοκοτρωνης..

Last edited: