Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Συμφωνούμε οτι διαφωνούμε.
καθόλου ανευ λόγου και αιτίας αφου μέσα απο το έργο του καλλιτέχνη Saltago, έδειξε τον άνθρωπο Saltago και τον κύκλο που έκανε.
τεσπα, για μένα ειναι σπουδαίο και συμφωνώ απόλυτα με το παρακάτω.

Ο Σαλγκάδο αντίκρισε και αποτύπωσε τη φρίκη και την κτηνωδία από απόσταση αναπνοής. Κατανόησε πως η ανθρώπινη σκληρότητα είναι τόσο βαθιά αληθινή, που ακόμη και η απτή και ρεαλιστική καταγραφή της μοιάζει ανεπαρκής. Πράγματι, καθώς οι εικόνες αγριότητας διαδέχονται η μία την άλλη, είναι σαν να αρνούμαστε να δεχτούμε πως όλα αυτά που βλέπουμε έχουν όντως συμβεί. Κι όντως, μοιάζει σχεδόν αδύνατο αυτός ο αδυσώπητος κόσμος να είναι ο ίδιος κόσμος με τον δικό μας, με τον κόσμο όπου ζούμε, περπατάμε κι αναπνέουμε. Ο Σαλγκάδο αναμετρήθηκε με το πιο βαθύ σκοτάδι: τον ίδιο τον άνθρωπο. Σε κάποια στιγμή, ένιωσε πως ηττάται κατά κράτος. Και για διατηρήσει την ανθρωπιά του ακέραιη, στράφηκε σε κάτι άχρονο, προϋπάρχον και εξ ορισμού τέλεια δομημένο: στη φύση. Αποτίνοντας ένα φωτογραφικό φόρο τιμής στον ίδιο τον πλανήτη, ένιωσε ξανά αναπόσπαστο κομμάτι του, επιβεβαίωσε την ύπαρξή του.

με παρεξηγείς: δεν είμαι καμιά ...σεμνο-Μαρία. Ταινίες που με στιγμάτισαν ήταν το Psycho του Χίτσκοκ και το Blue Velvet του Lynch. Φυσικά και θέλω περισσότερο σεξ και βία στην οθόνη, όχι λιγότερο. Και τα δύο είναι ισχυροί καταλύτες κοινωνικής αλλαγής, ιδιαίτερα σε καιρούς όπως οι τωρινοί που αυτή η αλλαγή είναι απαραίτητη. Το θέμα είναι το Πως το κάνεις. Οι δύο παραπάνω ταινίες, το έκαναν έξοχα καθεμιά στην εποχή της. Τόσο ο Wenders όσο κι ο Herzog είναι σπουδαίοι ντοκυμαντερίστες. Αλλά ήσσονες καλλιτέχνες. Ο πρώτος δεν με συγκίνησε ιδιαίτερα ποτέ. Ο δεύτερος μου έδωσε μεγάλες προσδοκίες με το Aguire και το Fitzcaraldo αλλά ...φευ :nounder:

με παρεξηγείς: δεν είμαι καμιά ...σεμνο-Μαρία. Ταινίες που με στιγμάτισαν ήταν το Psycho του Χίτσκοκ και το Blue Velvet του Lynch. Φυσικά και θέλω περισσότερο σεξ και βία στην οθόνη, όχι λιγότερο. Και τα δύο είναι ισχυροί καταλύτες κοινωνικής αλλαγής, ιδιαίτερα σε καιρούς όπως οι τωρινοί που αυτή η αλλαγή είναι απαραίτητη. Το θέμα είναι το Πως το κάνεις. Οι δύο παραπάνω ταινίες, το έκαναν έξοχα καθεμιά στην εποχή της. Τόσο ο Wenders όσο κι ο Herzog είναι σπουδαίοι ντοκυμαντερίστες. Αλλά ήσσονες καλλιτέχνες. Ο πρώτος δεν με συγκίνησε ιδιαίτερα ποτέ. Ο δεύτερος μου έδωσε μεγάλες προσδοκίες με το Aguire και το Fitzcaraldo αλλά ...φευ :nounder:
Και εσύ με παρεξήγησες. Πότε δεν θεώρησα το παραπάνω. Η βία που φωτογραφίζει ο Saltago είναι πραγματική και γνωστοποιεί μερικά από τα πιο σημαντικότερα γεγονότα των τελευταίων δεκαετιών, σε αντίθεση με την μυθοπλασία, όπου αρκετές φορές χρησιμοποιεί την βία για καθαρά ναρκιστικους λόγους. Η βία και το σεξ είναι εμπορικά προϊόντα. Όμως όταν η βια είναι πραγματικη μας ενοχλεί, δεν μας αρέσει. Πχ δες την βία και το γυμνό που έχει μια σειρά όπως το Rome ή το Spartacus (δεν θυμάμαι πιο ακριβώς) με τα παρακάτω.

Αν πχ δει κάποιος το Night will fall και δεν νιώσει αφόρητη δυσφορία ή δεν πάθει κατάθλιψη με το Darwin nightmare, ε τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά.

...Πχ δες την βία και το γυμνό που έχει μια σειρά όπως το Rome ή το Spartacus (δεν θυμάμαι πιο ακριβώς) με τα παρακάτω.

Τα έχω δεί και τα δύο - και είναι cartoons. "Τσίχλες". Χρειάζονται κι αυτές, δεν το συζητώ. Αλλά νομίζω πως το σημαντικότερο που πέτυχα στη ζωή μου είναι να βάζω κάθε τι στη θέση του: στο σωστό ράφι. Αλλο ο Μότσαρτ και τελείως άλλο οι Doors. Αλλά μου αρέσουν πολύ και τα δύο. Για διαφορετικούς λόγους το καθένα.

Τα έχω δεί και τα δύο - και είναι cartoons. "Τσίχλες". Χρειάζονται κι αυτές, δεν το συζητώ. Αλλά νομίζω πως το σημαντικότερο που πέτυχα στη ζωή μου είναι να βάζω κάθε τι στη θέση του: στο σωστό ράφι. Αλλο ο Μότσαρτ και τελείως άλλο οι Doors. Αλλά μου αρέσουν πολύ και τα δύο. Για διαφορετικούς λόγους το καθένα.
Ας υπάρχουν και αυτά. Όμως δες πόσοι έχουν δει την σειρά rome/spartacus/game of thrones και πόσοι τα doc του Hubert Sauper που μάλιστα ηταν oscar nominated (δηλαδή είχε καποια αναγνωρισιμότητα), όπως και το 13th, strong island, fire by the sea, i m not your negro και άλλα πολλά.

https://www.google.gr/search?hl=en-....0...1c.1.64.psy-ab..0.1.124....0.WpQ0Jj4u6ZQ

Ας υπάρχουν και αυτά. Όμως δες πόσοι έχουν δει την σειρά rome/spartacus/game of thrones και πόσοι τα doc του Hubert Sauper που μάλιστα ηταν oscar nominated (δηλαδή είχε καποια αναγνωρισιμότητα), όπως και το 13th, strong island, fire by the sea, i m not your negro και άλλα πολλά.

η ιστορία του κόσμου αγαπητέ. Πάντα ο Βαρτάνης νίκαγε το Μεγάλο Φαγοπότι.
εμένα πιο πολύ με θλίβει η νοσταλγία εκείνης της εποχής που ο κινηματογράφος βλεπόταν σε αίθουσες, από θεατές άγνωστους μεταξύ τους και με τους περιορισμούς τους σύμφωνους προς τις συνθήκες της κανονικής κοινωνικής ζωής. Εβλεπες και κανένα ωραίο κώλο στο διάλειμμα. Τώρα το σινεμά έχει γίνει ως επί το πλείστον ιδιωτικό μέσο. Το βλέπουμε σε οικιακές οθόνες, μόνοι ή μαζί με έναν ή δύο ακόμη maximum. Προσωπικά, αυτό το θεωρώ μεγάλη έκπτωση.

Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

η ιστορία του κόσμου αγαπητέ. Πάντα ο Βαρτάνης νίκαγε το Μεγάλο Φαγοπότι.
εμένα πιο πολύ με θλίβει η νοσταλγία εκείνης της εποχής που ο κινηματογράφος βλεπόταν σε αίθουσες, από θεατές άγνωστους μεταξύ τους και με τους περιορισμούς τους σύμφωνους προς τις συνθήκες της κανονικής κοινωνικής ζωής. Εβλεπες και κανένα ωραίο κώλο στο διάλειμμα. Τώρα το σινεμά έχει γίνει ως επί το πλείστον ιδιωτικό μέσο. Το βλέπουμε σε οικιακές οθόνες, μόνοι ή μαζί με έναν ή δύο ακόμη maximum. Προσωπικά, αυτό το θεωρώ μεγάλη έκπτωση.

μα το Μ.Φαγοποτι ειναι ιστορια
ο βαρτανης ειναι ο εφημερος κοσμος δεν κερδιζει ποτε ...

καλα βρε
τα φτερα η Αλικη ο φιλος απο την Αμερικη το παρισι το τεξας κλπ
αληθεια δεν συγκινησαν καθολου ?

-bye-

Re: Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

καλα βρε

-bye-

τα φτερά μόνο.
για όσο έδειχνε τον Cave και τους Bad Seeds live.

Re: Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

μα το Μ.Φαγοποτι ειναι ιστορια
ο βαρτανης ειναι ο εφημερος κοσμος δεν κερδιζει ποτε ...

καλα βρε

-bye-
Καμία από αυτές, ίσως λίγο ο Αμερικανός φίλος.

Στάλθηκε από το ANE-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Γαλεν το βιντεο που εβαλες κρυφτηκε δεν φαινεται
ντραπηκε μ αυτα που διαβαζει ..

Και αυτοκτόνησε ο συγχωρημένος Harry Dean Stanton

Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

.
καλε αυτος ειναι απο τους αλλους ....πω πω πω
ποιον μου θυμιζει ποιον ?

:BDGBGDB55:

αφου έχεις ακόμα netflix ρίξτου μια ματία.
https://www.imdb.com/title/tt8725166/
https://en.wikipedia.org/wiki/Dark_Tourist_(TV_series)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

επιδερμικό αλλα με χιουμορ και προβληματισμό, θα δεις και αθέατες πλευρές του πλανήτη.
(το εβαλα να παιζει καθως έκανα δουλειές αλλα τελικά κλεφτοκοιτούσα.)

ειδικά τα επεισόδια EUROPE, ΑΣΙΑ και ΑΦΡΙΚΗ.
μετά εισαι έτοιμος να δεις και μερικά του μεγάλου Jean Rouch ή του τιτάνα Ousmane SembΓ¨ne..

τουλάχιστον αυτά τα 2 θα σου αρέσουν
https://www.imdb.com/title/tt0416991/
https://www.imdb.com/title/tt0051942/

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

αφου έχεις ακόμα netflix ρίξτου μια ματία.
https://www.imdb.com/title/tt8725166/
https://en.wikipedia.org/wiki/Dark_Tourist_(TV_series)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

επιδερμικό αλλα με χιουμορ και προβληματισμό, θα δεις και αθέατες πλευρές του πλανήτη.
(το εβαλα να παιζει καθως έκανα δουλειές αλλα τελικά κλεφτοκοιτούσα.)

ειδικά τα επεισόδια EUROPE, ΑΣΙΑ και ΑΦΡΙΚΗ.
μετά εισαι έτοιμος να δεις και μερικά του μεγάλου Jean Rouch ή του τιτάνα Ousmane SembΓ¨ne..

τουλάχιστον αυτά τα 2 θα σου αρέσουν
https://www.imdb.com/title/tt0416991/
https://www.imdb.com/title/tt0051942/

αγαπητε αουτερ σε ευχαριστω για τις προτασεις
αλλα αυτο το νταρκ και το τρειλερ δεν
θα ηθελα κατι ποιο ηπιο και αργο ..

ετοιμαζω ταξιδι για θεσσαλινικη

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

αγαπητε αουτερ σε ευχαριστω για τις προτασεις
αλλα αυτο το νταρκ και το τρειλερ δεν
θα ηθελα κατι ποιο ηπιο και αργο ..

ετοιμαζω ταξιδι για θεσσαλινικη

Ωχ απειλή ειναι αυτό ε;
πάω να κρυφτώ στις αίθουσες του φεστιβάλ...
αλλα και εκεί θα καραδοκεί ο ακατανόμαστος με ειδική ομάδα sci fi.

πάντως ο Νεοζηλανδός στο dark tourist δεν μπορεί να εκμαιεύσει πράγματα..
να χειριστεί ιδιαίτερα δύσκολους ανθρώπους χωρίς να τον καταλάβουν ή να τους φέρει σε δύσκολη θέση..
στο επεισόδιο USA, παει σε εναν φίλο του Manson που κληρονήσε την περιουσία του Manson και ενω ο Νεοζηλανδός εχει καταλάβει ποσο σημαντική θεωρεί την φιλία του με τυπά με τον Manson, του κάνει την ερώτηση "θεωρείς οτι ο κόσμος πρεπει να θυμάμαι τον Manson, αν αντισταθμίζεις τα καλά και τα κακά που έκανε;"

Με λιγα λόγια δεν εχει το ταλέντο και την οξυδέρκεια ενος Herzog, ή του Ulrich Seidl.

EPIC FAIL!
:p

Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

... Ο πρώτος δεν με συγκίνησε ιδιαίτερα ποτέ. Ο δεύτερος μου έδωσε μεγάλες προσδοκίες με το Aguire και το Fitzcaraldo αλλά ...φευ :nounder:

O Βεντερς ουτε μενα...Και απο ενα σημειο και μετα ετρεχα να κρυφτω..
Αλλα τον Χερτζογκ τον αδικεις:Κασπαρ Χαουζερ και Νοσφερατου ειναι εξαιρετικες-με το δευτερο να φλερταρει με το αριστουργημα.