Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

George η ταινια πρεπει να ειναι αριστουργημα δεν την εχω δει
αλλα ο τιτλος Γαλαξιας στα ελληνικα πρεπει να ειναι σωστος τι σημαινει The Milky Way ?

Να το πω αλλιως για να το καταλαβεις ισως...

Οι Γαλλοι λενε La voie Lactέ για αυτο το φαινομενο, λενε και Galaxie για αυτο που λεμε εμεις στην αστρονμια Γαλαξιας. Οι Αγγλοσαξονες λενε Milky Way για το ουρανιο αυτο σημαδι και λενε Galaxy για το συστημα του συμπαντος....οι Ιταλοι το ιδιο οι Ισπανοι το ιδιο ακομα και οι Κινεζοι (σχεδον αλαζουν το δρομο με ποταμι και το γαλα με φως) η και οι Ινδοι...
Το ουρανιο φαινομενο στο ματι του ανθρωπου που κοιταει τον ουρανο και του γνεφει, για αυτο προκειτα οσον αφορα αυτον το Γαλακτωδες μονοπατι αυτο ποου βλεπνα τον ουρανο και που λεγαν οι Αρχειοι Ελληνες γαλακτωδες, (οι Κινεζοι φωτοδες για την ακριβεια) και αποδιδαν στο γαλα που εχυσε η Ηρα αποτραβοντας τον θυλασμο της απο τον Ηρακλη και εκανε αυτη την γαλακτοδη γραμμη στον ουρανο. Ετσι το βλεπαν οι λαοι επι αιωνες... σαν μονοπατι.

Οχι σαν ενα συμπαντικο στερεωμα.

Οποτε ολο το νοημα του εργου του σκηνοθετη πλαναται με τον ορο Γαλαξιας, κατι που πραπεμπει στα γνωστα σχηματα των ηλεκτρονικων τηλεσκοπιων...

Για τους διαιωνιους πολιτισμους αυτο το σημαδι στον ουρανο ηταν Δρομος...

Cica υπάρχει περίπτωση να σου αρέσει αυτό. Shadows of Forgotten Ancestors (1965)

Το είδα τον Αύγουστο και μου άρεσε, δεν είχα δει κάτι αντίστοιχο.

Οι ταινίες αυτού του τύπου είναι συνήθως πολύ φευγάτες (βλέπε το χρώμα του ροδιού πχ) και όχι τόσο του γούστου μου. Αυτή ίσως επειδή ήταν η πρώτη του και κάπως πιο κατανοητή μου άρεσε αρκετά.

Θα το ψαξω.... ο τιτλος με εμπνεει :a0210:

Ουπς !!!
Edit:

Το εχω δει, πριν απο καιρο ομως... δεν το καταλαβα ποιο ηταν γιατι στην Γαλλια ο τιτλος ηταν "Τα αλογα της φωτιας".

Ειναι του Αρμενιου. Μου ειχε κανει εντυπωση τοτε αλλα ηταν λιγο περαξενο. Οπως και αυτο που εβαλα προσφατα. Οποτε θα το ξαναδω μετα απο τοοοσα χρονια. Οταν βλεπεις κατι με ποιο μεστο μυαλο βλεπεις και διαφορετικα τα πραγματα αλλα και τα φιλμ :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Να το πω αλλιως για να το καταλαβεις ισως...

Οι Γαλλοι λενε La voie Lactέ για αυτο το φαινομενο, λενε και Galaxie για αυτο που λεμε εμεις στην αστρονμια Γαλαξιας. Οι Αγγλοσαξονες λενε Milky Way για το ουρανιο αυτο σημαδι και λενε Galaxy για το συστημα του συμπαντος....οι Ιταλοι το ιδιο οι Ισπανοι το ιδιο ακομα και οι Κινεζοι (σχεδον αλαζουν το δρομο με ποταμι και το γαλα με φως) η και οι Ινδοι...
Το ουρανιο φαινομενο στο ματι του ανθρωπου που κοιταει τον ουρανο και του γνεφει, για αυτο προκειτα οσον αφορα αυτον το Γαλακτωδες μονοπατι αυτο ποου βλεπνα τον ουρανο και που λεγαν οι Αρχειοι Ελληνες γαλακτωδες, (οι Κινεζοι φωτοδες για την ακριβεια) και αποδιδαν στο γαλα που εχυσε η Ηρα αποτραβοντας τον θυλασμο της απο τον Ηρακλη και εκανε αυτη την γαλακτοδη γραμμη στον ουρανο. Ετσι το βλεπαν οι λαοι επι αιωνες... σαν μονοπατι.

Οχι σαν ενα συμπαντικο στερεωμα.

Οποτε ολο το νοημα του εργου του σκηνοθετη πλαναται με τον ορο Γαλαξιας, κατι που πραπεμπει στα γνωστα σχηματα των ηλεκτρονικων τηλεσκοπιων...

Για τους διαιωνιους πολιτισμους αυτο το σημαδι στον ουρανο ηταν Δρομος...

ε γιατι λοιπον δεν σου αρεσε ο ελληνικος τιτλος ΓΑΛΑΞΙΑΣ ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

ε γιατι λοιπον δεν σου αρεσε ο ελληνικος τιτλος ΓΑΛΑΞΙΑΣ ?

απλα γιατι οταν λες Γαλαξιας ο νους παει σε ενα Γαλαξια. Και οχι σε ενα Δρομο (και ενιοτε πνευματικο, μυητικο)... οποτε καμμια σχεση με το νοημα του εργου.

Δυστυχως ελειψη φαντασιας και ελειψη τολμης στην μεταφραση.

Είδα αρκετά αυτές τις μέρες.

1. Ariel. ήταν αρκετά καλό.
2. Lights in the dusk του ίδιου...μετριότατο.
3. The Unknown Soldier (2017) πολύ καλό.

Το τελευταίο υπάρχει σε 2 εκδόσεις μια 3ωρη περίπου και μια αρκετά μικρότερη. Δείτε την 3 ωρη...την έχει ελεύθερη στο γιουτουμπ με αγγλικούς υποτίτλους.

Επόμενη στάση: milky way και shadows in paradise...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

απλα γιατι οταν λες Γαλαξιας ο νους παει σε ενα Γαλαξια. Και οχι σε ενα Δρομο (και ενιοτε πνευματικο, μυητικο)... οποτε καμμια σχεση με το νοημα του εργου.

Δυστυχως ελειψη φαντασιας και ελειψη τολμης στην μεταφραση.

οταν λες Γαλαξια χωρις να προσδιοριζεις κατι ο νους μπορει να παει οπου θελει αν εχεις φαντασια και τολμη μια χαρα ειναι ο Ελληνικος τιτλος
εσυ ποιο τιτλο θα εδινες ?

Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Είδα αρκετά αυτές τις μέρες.

1. Ariel. ήταν αρκετά καλό.
2. Lights in the dusk του ίδιου...μετριότατο.
3. The Unknown Soldier (2017) πολύ καλό.

Το τελευταίο υπάρχει σε 2 εκδόσεις μια 3ωρη περίπου και μια αρκετά μικρότερη. Δείτε την 3 ωρη...την έχει ελεύθερη στο γιουτουμπ με αγγλικούς υποτίτλους.

Επόμενη στάση: milky way και shadows in paradise...

μαλλον δεν εχεις δει ενα απο τα καλυτερα του Καουρισμακι το The Man Without a Past

Υ.Γ το 3 φαινεται ενδιαφερον αλλα δεν ειναι του Ακι

Όχι Στέλιο δεν το έχω δει ακόμα αλλά το έχω και θα το έχω δει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Το 3το ειναι άσχετο με καουρισμακι. Μου το πρότεινε ο Φιλανδός φίλος σαν ταινία απάντηση στο thin red line που του πρότεινα την περασμένη εβδομάδα (βλέπεις φεύγει φαντάρος για απλό πεζικό σε 6 μήνες και τον έχει πιάσει άγχος και βλέπει ότι στρατιωτικη υπάρχει μπας και είναι πιο έτοιμος οταν θα ρθει η ώρα......μου ρθε να του πω πιασε μια σφουγγαριστρα και ξεκινα την προπόνηση αλλα δεν ήθελα να του χαλάσω το όνειρο. )

Όχι Στέλιο δεν το έχω δει ακόμα αλλά το έχω και θα το έχω δει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Το 3το ειναι άσχετο με καουρισμακι. Μου το πρότεινε ο Φιλανδός φίλος σαν ταινία απάντηση στο thin red line που του πρότεινα την περασμένη εβδομάδα (βλέπεις φεύγει φαντάρος για απλό πεζικό σε 6 μήνες και τον έχει πιάσει άγχος και βλέπει ότι στρατιωτικη υπάρχει μπας και είναι πιο έτοιμος οταν θα ρθει η ώρα......μου ρθε να του πω πιασε μια σφουγγαριστρα και ξεκινα την προπόνηση αλλα δεν ήθελα να του χαλάσω το όνειρο. )

To Uknown Soldier το εχω δει και εγω. Εξ αλλου δεν μου ξεφευγει πολεμικη ταινια. Πολυ καλο και διαπιστωνεις ποσο γενναιος λαος (και μονος ! ) ηταν οι Φινλανδοι.
Φτωχοι, απομακρυσμενοι, μονοχνωτοι αλλα πολυ γενναιοι. Πολυ καλο το φιλμ.
-----------------------------

οταν λες Γαλαξια χωρις να προσδιοριζεις κατι ο νους μπορει να παει οπου θελει αν εχεις φαντασια και τολμη μια χαρα ειναι ο Ελληνικος τιτλος
εσυ ποιο τιτλο θα εδινες ?

Μπα.... σιγουρα δεν θα εδινα αυτο τον τιτλο. λες Γαλαξιας και ο αλλος μπορει να φανταζεται να δει και μαυρες τρυπες...:flipout:
Δεν θα του εδινα σιγουρα αυτο τον τιτλο. Θα ηθελε πολυ μελετη για να βρω ενα που να αρμοζει αλλα στα προχειρα θα ημουν πολυ περισσοτερο σε εν τιτλο οπως αυτος ολων των ξενων. Που διαχωριζουν το μυθολογικο φαντασιακο σχημα απο την κοσμολογικη διαταξη.

Είδα το milky way. Ήθελα τόσο πολύ να γράψω αναλυτικά και γω πως μου φάνηκε αλλά εσύ είσαι σε άλλο επίπεδο.

Αν πω ότι κατάλαβα θα είναι ψέμα.

Βεβαια Χωρίς καμιά βοήθεια, ούτε καν imdb ρεβιου δεν κοίταξα

.....κατάλαβα οτι οι δυο συνταξιδιώτες περπατούν το διάσημο μονοπάτι (το οποίο έχω δει και σε άλλες ταινίες) και συναντούν ανθρώπους που μιλούν για τις αλλαγές που έγιναν ανα τους αιώνες στον Χριστιανικό "κανόνα".......το πρόβλημα είναι οτι το θέμα δεν το κατέχω οπότε την περισσότερη ώρα δεν πολύ καταλάβαινα σε τι αναφέρονται οι ηθοποιοί.

Γέλασα πολύ όταν Η μητέρα του Ιησού του είπε οτι του πάει το μούσι, μου άρεσε η σκηνή με τον διάολο στο citroen με το ράδιο να παίζει οπως και η αλλη με τον Ντε Σαντ.

Υ.Γ ...καλά... ακόμα και το unknown soldier εχεις δει? ...και γω περίμενα οτι θα εντυπωσιαζόσουν τρομάρα μου.

.....
Υ.Γ ...καλά... ακόμα και το unknown soldier εχεις δει? ...και γω περίμενα οτι θα εντυπωσιαζόσουν τρομάρα μου.

Eιμαι παλιος στο κουρμπετι, εχω δει πραμα και πλεον ξερω τι να δω και κυριως τι να μη δω ;)
Το unknown soldier δε θα μου ξεφευγε σιγουρα :a0210:

Ειδικά η πρώτη είναι καταπληκτική διαφήμιση. Αλλά γιατί για γερους; Δεν είμαι κανενα νιάτο αλλα τουλάχιστον στην γενιά μου είχε φοβερή απήχηση!

Ειδικά η πρώτη είναι καταπληκτική διαφήμιση. Αλλά γιατί για γερους; Δεν είμαι κανενα νιάτο αλλα τουλάχιστον στην γενιά μου είχε φοβερή απήχηση!

για μενα το ειπα βρε

Υ.Γ ΔΩΡΟ να δεις το LIGHT SLEEPER (1992 )και το BOILER ROOM (2000) θα σ αρεσουν

Το κατάλαβα ότι το πες για σένα....αλλά αρέσει και σε νεότερους...αυτό εννοώ.

Όμορφη ατμόσφαιρα.

Υ.γ Περιμένω αυτήν την κασετίνα του Καουρισμακι 1 μήνα και....ελπίζω να την έχω μέχρι την Δευτέρα...θα ανεβάσω φώτο!

.

εγω περιμενω αυτο
αν και ειναι δυσκολο να βρεθει
βιβλιο που ειχε εκδοθει οταν ηρθε στη Θεσσαλονικη

89BBE2AA19AD4D2B8A4EC7F668139998.jpg

Τώρα που το λες έχω πετύχει ένα βίντεο στο youtube όπου την πέφτει πίσω από μια αποθήκη στο λιμάνι εδώ. Δυστυχώς δεν εχει όλη η συνέντευξη ήχο.

Μικρό spoiler από το βιβλιαράκι που περιέχεται στην κασετίνα του Καουρισμακι :BDGBGDB55:

IMG_1106.jpg