Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

2 Ευρωπαϊκα φιλμ που ειδα τελευταια και μου αφησαν πολυ θετικη εντυπωση, παρα οτι και τα δυο δεν ηταν πολυ μακροχρονα. Καπου λιγοτερο απο 90 λεπτα νομιζω οποτε μου αφησαν και τα δυο καποια αισθηση του να ηθελα λιγο παραπανω...
Και τα δυο ειναι απο τα Βαλκανια. "Δεν ειναι παιξε γελασε" που λεει και ο Διονυσης

:cool:
Το πρωτο προερχεται απο την Ρουμανια και ειναι η Τιγρισα. Το βαζω επιτηδες ετσι μεταφρασμενο γιατι το ειδος ειναι ηδη σε θυληκο γενος ενω ο τονος της ονομασιας πεφτει πανω στο οτι ειναι μια θυληκη τιγρης ενος ζωολογικου κηπου οπου την φροντιζει μια κτηνιατρος.

c457dfdf-4913-bc57-330d-86d13abbe667

Μου αρσε το θεμα. Λατρευω το ζωο γιαυτο και ειπα να το δω και δεν το μετανοιωσα. Λεγεται το φιλμ που χρησιμοποιησε το μεγαλυτερο μπατζετ στην ιστορια του Ρουμανικου κινηματογραφου.
Περιεργο γιατι μοιαζει πολυ ταπεινο σαν παραγωγη παρ'ολα αυτα.

Το αλλο ειναι το Ελληνικο "Τανγκο των Χριστουγεννων"
TANGO_NEA_KUKL3.jpg

Αποφασισα να το δω γιατι ειδα οτι διαδραματιζεται στον Εβρο μεσα στο στρατευμα και μου τραβηξε το ενδιαφερον.
Εξ αλλου πλεον μονο ετσι βλεπω ταινιες, εαν το θεμα η το τι διαπραγατευεται με ενδιαφερει η οχι.
Και δεν απογοητευτηκα αντιθετα.
Ξαναειδα σχεδον οσα ειχα σαν εμπειρια παρ'οτι οτι ημουν εκει πανω απο μια δεκαετια μετα απ'οτι διδραματιζοταν στην ταινια.

Ιδια χρωματα, ιδιο σταρτοπεδο, ιδια μουντομενη ατμοσφαιρα, ιδιοι λασπομενοι δρομοι σε επιπεδα πεδια μεχρι να φτασεις καπου, ιδια βαρεμαρα που βαρενει τους ανθρωπους...
Ιδια ατμοσφαιρα που ειναι εκει παρουσα, ενω ταυτοχρονα μια καποια κρυμενη ομορφια.

1318154182.jpg

Προσωπικα μου θυμησε πολλα καθ'οτι και προσωπικα ημουν υπευθυνος για την γιορτη των Χριστουγεννων που περιμεναν ολοι...

Συγκινητικο αλλα ισως ολοι δεν μπορουν να το νοιωσουν. Αλλα πολυ καλο σαν φιλμ, σαν φωτογραφια, σαν ερμηνεια και χαρακτηρες, συναισθηματικη εξερευνηση και πιστοτητα στην τοτε στρατιωτικο-κοινωνικη πραγματικοτητα.

• Like
Reactions: Tartufo
μια ταινια που την παρακολουθεις καθηλωμενος ενω δεν ειναι σπουδαια
γινεται ?
ΝΑΙ
γιατι ειναι Σορκιν και Τζεσικα Τσαστειν

----

1746771043706.jpeg

μια ταινια που την παρακολουθεις καθηλωμενος ενω δεν ειναι σπουδαια
γινεται ?
ΝΑΙ
γιατι ειναι Σορκιν και Τζεσικα Τσαστειν

----

View attachment 251790
Δύο ενστάσεις είχα σε αυτή την ταινία:

1.Η Τζέσικα έβαψε τα μαλιά της καστανά και μας στέρησε το θέαμα του πορφυρού καταρράκτη.
2. Η πραγματική Μόλλυ είναι ακόμη πιο όμορφη.

• Wow
Reactions: Δημοκηδής
H μεγιστη χαρα του να πηγαινει κανεις σε φεστιβαλ ειναι σιγουρα το να ανακαλυπτει τετοια διαμαντια!

Τι να πρωτοπω για αυτο, και κυριως πού να το βρειτε να το δειτε μετα, ακομη και αν σας πεισω. Κορεατικο θριλερ του 23 που δεν εχει ακομη ουτε καν βαθμολογια στο imdb! Πως γινεται αυτο δεν ξερω...
Δολοφονος μεταφερει μια γυναικα σε ενα απομονωμενο σεξομοτελ. Εκει δουλευουν δυο πιτσιρικαδες για λογαριασμο τυπου που εχει βαλει κρυφες καμερες σε ολα τα δωματια και πουλαει τα βιντεο με τις συνευρεσεις των πελατων σε ατομα με ιδιαιτερα γουστα. Οταν γινουν μαρτυρες του τι θα συμβει θα πρεπει να αποφασισουν αν θα πρεπει να στραφουν στην αστυνομια με κινδυνο να πιαστουν και αυτοι. Αυτη θα ειναι μονο η αρχη.
Αν ο Χιτσκοκ ειχε γεννηθει στην Κορεα , τετοιες ταινιες θα εφτιαχνε! Με σαφη επιδραση απο τη δουλεια του και ενα πραγματικα μηδενικο μπατζετ, ο τυπος εχει κανει παπαδες! Καποιες σκηνες ειναι πραγματικα σκηνες ανθολογιας. Προσθεστε σε αυτα και ενα σαφεστατο σχολιο απο το σκηνοθετη για τη χρηση των καμερων για την παρακολουθηση μας σε καθε εκφανση της ζωης μας και εχετε ισως το καλυτερο θριλερ που δεν εχει δει κανενας!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ορμωμενος απο αυτο να πω οτι μεχρι και τη επομενη Κυριακη υπαρχει το Horrorant, στον κινηματογραφο Ελιζε
3-4 ταινιες καθε μερα, οι περισσοτερες καινουριες που δε θα παρουν ποτε διανομη. Το φετινο αφιερωμα ειναι σε Ασιατικο τρομο και ειναι ισως το καλυτερο που εχει κανει στα δεκα χρονια της υπαρξης του.
Οσοι πιστοι του ειδους, προσελθετε!!!

H μεγιστη χαρα του να πηγαινει κανεις σε φεστιβαλ ειναι σιγουρα το να ανακαλυπτει τετοια διαμαντια!

Τι να πρωτοπω για αυτο, και κυριως πού να το βρειτε να το δειτε μετα, ακομη και αν σας πεισω. Κορεατικο θριλερ του 23 που δεν εχει ακομη ουτε καν βαθμολογια στο imdb! Πως γινεται αυτο δεν ξερω...
Δολοφονος μεταφερει μια γυναικα σε ενα απομονωμενο σεξομοτελ. Εκει δουλευουν δυο πιτσιρικαδες για λογαριασμο τυπου που εχει βαλει κρυφες καμερες σε ολα τα δωματια και πουλαει τα βιντεο με τις συνευρεσεις των πελατων σε ατομα με ιδιαιτερα γουστα. Οταν γινουν μαρτυρες του τι θα συμβει θα πρεπει να αποφασισουν αν θα πρεπει να στραφουν στην αστυνομια με κινδυνο να πιαστουν και αυτοι. Αυτη θα ειναι μονο η αρχη.
Αν ο Χιτσκοκ ειχε γεννηθει στην Κορεα , τετοιες ταινιες θα εφτιαχνε! Με σαφη επιδραση απο τη δουλεια του και ενα πραγματικα μηδενικο μπατζετ, ο τυπος εχει κανει παπαδες! Καποιες σκηνες ειναι πραγματικα σκηνες ανθολογιας. Προσθεστε σε αυτα και ενα σαφεστατο σχολιο απο το σκηνοθετη για τη χρηση των καμερων για την παρακολουθηση μας σε καθε εκφανση της ζωης μας και εχετε ισως το καλυτερο θριλερ που δεν εχει δει κανενας!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
μας παρουσιαζεις μια ταινια που δεν την ξερει ο σκηνοθετης δεν την ξερει το imbm πως το λενε δεν μπορουμε να την δουμε και δεν μπορεις να μας πεισεις να την δουμε ( οπως λες )
ουτε ο Λανθιμος δεν τα κανει αυτα

αμαν με σας τους φεστιβαλοκουλτουριαριδες περιμενουμε επιτελους να δουμε ποτε θα μας παρουσιασεις μια ταινια καθημερινη αξια προβολης

Last edited:
μας παρουσιαζεις μια ταινια που δεν την ξερει ο σκηνοθετης δεν την ξερει το imbm πως το λενε δεν μπορουμε να την δουμε και δεν μπορεις να μας πεισεις να την δουμε ( οπως λες )
ουτε ο Λανθιμος δεν τα κανει αυτα

περιμενουμε επιτελους να δουμε ποτε θα μας παρουσιασεις για πρωτη φορα μια καθημερινη ταινια αξια προβολης
Δε με προσεχεις (ως συνηθως)
Ειπα πουθενα οτι δε μπορω να σας πεισω? Δεν θελω να σας πεισω.
Οστις θελει οπισω μου ελθειν ;)

Aν κρινω απο εδω, πρεπει να ειναι (ή να ηταν?) στο mubi. Οποτε μπορειτε και να το δειτε.

Αλλα εσυ που ανεβαζεις μια αφισα και δε μας λες καν τον τιτλο της ταινιας που παρουσιαζεις, γκρινιαζεις οτι δε μπορεις να δεις τις ταινιες που προτεινουν οι αλλοι, χωρις καν να ψαξεις!
Εσυ δηλαδη θες μασημενη τροφη, αλλα εμεις πρεπει να χαλαμε το χρονο μας για να ψαχνουμε σε ποια ταινια αναφερεσαι.
Δεν παει ετσι ομως... Δασκαλε που διδασκες και νομο δεν εκράτεις.

• Haha
Reactions: superfly
Αλλα εσυ που ανεβαζεις μια αφισα και δε μας λες καν τον τιτλο της ταινιας που παρουσιαζεις, γκρινιαζεις οτι δε μπορεις να δεις τις ταινιες που προτεινουν οι αλλοι, χωρις καν να ψαξεις!
Εσυ δηλαδη θες μασημενη τροφη, αλλα εμεις πρεπει να χαλαμε το χρονο μας για να ψαχνουμε σε ποια ταινια αναφερεσαι.
Δεν παει ετσι ομως... Δασκαλε που διδασκες και νομο δεν εκράτεις.
αν δεις στο προσφατο ποστ μου ολοι καταλαβαν την ταινια Mollys game που ανεφερα δεν παρουσιασα
αρα ακυρωνεσαι
επαναλαμβανω περιμενουμε να μας πεις και για μια ταινια που την ειδες και εκτος φεστιβαλ
δεν εχουμε ολοι την δυνατοτητα να πηγαινουμε σε φεστιβαλ :p

αν δεις στο προσφατο ποστ μου ολοι καταλαβαν την ταινια Mollys game που ανεφερα δεν παρουσιασα
αρα ακυρωνεσαι
επαναλαμβανω περιμενουμε να μας πεις και για μια ταινια που την ειδες και εκτος φεστιβαλ
δεν εχουμε ολοι την δυνατοτητα να πηγαινουμε σε φεστιβαλ :p
Μην απομονώνεις το τελευταίο ποστ σου και γενικευεις μετά.
Αυτό που περιέγραψα, το κάνεις συχνότατα!

Όσο για το τι περιμένεις...
παρουσιάσεις επί παραγγελία δεν έχω αρχίσει ακόμη. Όταν είναι, θα ειδοποιήσω!

Υγ. Είναι ιδέα μου ή παρατησες και τα Κορεατικά? Μόνο ρουμανικά βλέπεις πια;