Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Eλεγα τις προαλλες ποσο αφωνο με αφησε το ποσο μπροστα ηταν ο Μπουνιουελ απο την εποχη του...
Χτες εκατσα και ειδα για πρωτη φορα μια ταινια του 76, και ακομη δε μπορω να πιστεψω ποσο επικαιρη ειναι αυτη, πενηντα χρονια μετα.
Σα να μην εχει αλλαξει τιποτα στον κοσμο... δυστυχως.
Ενα αβαν γκαρντ ρεσιταλ του τεραστιου Παπατακη, μια Ζουλαφσκικη ερμηνεια απο την Καρλατου και ενα σεναριο που τσακιζει κοκκαλα και δεν αφηνει κανεναν στην ησυχια του. Ευτυχως ουτε το θεατη!
Ξερω οτι αυτο ειναι μεγαλη κουβεντα, αλλα για μενα καλυτερο και απο τη Φωτογραφια και τους Βοσκους.

Υγ. Του Στελιου δεν ξερω αν θα του αρεσει, γιατι αυτος ο τυπος δεν πολυεκανε Ελληνικες ταινιες 😈
τι λες τωρα ..αυτος ο τυπας εχει κανει μια απο τις καλυτερες Ελληνικες ταινιες ever OI BOΣΚΟΙ
το gloria mudi φυσικα το εχω δει εξ ισου καλο, ειχα γραψει παλια γι αυτο

• Like
Reactions: Gal'en
τι λες τωρα ..αυτος ο τυπας εχει κανει μια απο τις καλυτερες Ελληνικες ταινιες ever OI BOΣΚΟΙ
το gloria mudi φυσικα το εχω δει εξ ισου καλο, ειχα γραψει παλια γι αυτο
Nαι ενταξει, εκανε και μια δυο εδω περα...
Αλλα ζουσε εξω και εκανε εκει τις ταινιες του.
Για αλλους που το κανουν αυτο εχεις γραψει οτι δεν ξερουν που πεφτει η Ελλαδα.
Παλι δυο μετρα και δυο σταθμα?

η ταινια θα προβληθει την ιδια εποχη με την νεα ταινια του Γιωργου Λανθιμου MΠΟΥΓΚΟΝΙΑ καπως ετσι λεγεται και θα εχει εξωγήινους και φυσικα την Εμμα
ο ανταγωνισμος θα ειναι μεγιστος ...σε αναμονη
εισθε ασχετος κυριε που μου συγκρινετε την τσα με την βουρτσα, διαβαστε κανενα αρλεκιν τωρα το καλοκαιρι που κ εχει συναισθημα κ αφηστε τις συγκρισεις, περαστε εξω κυριε :love:
αμα λεγοτανε λανθιμανου ισως να τον περνατε πιο σοβαρα...

• Haha
Reactions: superfly and Gal'en
εισθε ασχετος κυριε που μου συγκρινετε την τσα με την βουρτσα, διαβαστε κανενα αρλεκιν τωρα το καλοκαιρι που κ εχει συναισθημα κ αφηστε τις συγκρισεις, περαστε εξω κυριε :love:
Μπααα, παλι θα ελεγε οτι δεν κανει ταινιες για τη Ρουμανια, οτι δεν ξερει που πεφτει η Ρουμανια και τετοια.
Αλλα η απορια μενει.
Για τον Παπατακη, γιατι δεν τον πειραζουν τα ιδια ακριβως πραγματα?

Μπααα, παλι θα ελεγε οτι δεν κανει ταινιες για τη Ρουμανια, οτι δεν ξερει που πεφτει η Ρουμανια και τετοια.
Αλλα η απορια μενει.
Για τον Παπατακη, γιατι δεν τον πειραζουν τα ιδια ακριβως πραγματα?
Γιατί ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΛΑΝΘΙΜΟΣ! Πως να το κάνουμε. Είναι απλά τα πράγματα. Κάτι απολύτως υποκειμενικό-και δικαίωμα του, απλά μας εκνευρίζει γιατί προσπαθεί να βρει δήθεν αντικειμενικές δικαιολογίες.

Γιατί ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΛΑΝΘΙΜΟΣ! Πως να το κάνουμε. Είναι απλά τα πράγματα. Κάτι απολύτως υποκειμενικό-και δικαίωμα του, απλά μας εκνευρίζει γιατί προσπαθεί να βρει δήθεν αντικειμενικές δικαιολογίες.
Οχι μωρε, δε με εκνευριζει. Ισα ισα που μου αρεσει να του χτυπαω τη μη αντικειμενικοτητα του! :devilish:
Εξαλλου ο Λανθιμος στους περισσοτερους δεν αρεσει εδω που τα λεμε. Ειναι δεκτο και κατανοητο αυτο.
Και οι πολεμιοι του ειναι περα απο πολλοι και φανατικοι.
Απλως φανταζει παραξενο να εχουν στυλωσει τα ποδια και να μην εννουν να δουν τιποτα θετικο στις ταινιες του, ακομα και ανθρωποι που εχουν μια παιδεια κινηματογραφικη και εχουν δει και δεκα πιο πρωτοποριακες ταινιες.
Δε θυμαμαι αν το εγραφα εδω μεσα, αλλα ειχα παει να δω την τελευταια του στο σινεμα και πηρα μαζι μου εναν ξαδερφο που δεν εχει καμια επαφη με σινεμα. Εχει δει ολη τη φινος φιλμς και απο ξενα κανενα γουεστερν. Ως εκει.
Ε λοιπον, ο τροπος που αντιμετωπισε την ταινια ειχε απολυτο σεβασμο! Τοσο καθ'ολη της τη διαρκεια οσο και στο τελος οταν πηγαμε για ποτα και πιασαμε κουβεντα για την ταινια και του εξηγησαμε καποια πραγματα.
Τωρα να βλεπεις αθρωπους που ξερουν ενα δυο πραγματα απο σινεμα να τον βλεπουν οπως οι χουλιγκανς την αντιπαλη ομαδα στο ποδοσφαιρο... σε βαζει σε σκεψεις!

Παντως την υποκειμενικη ματια και το να μη σου κανει κλικ κατι, τα καταλαβαινω απολυτως. Εμενα ας πουμε ετυχε να μου κανει κλικ με τη μια, απο τον Κυνοδοντα, που πολλοι τον μισησαν. Τοτε δεν πρεπει να ειχα δει και πολυ πραγμα απο αβαν γκαρντ σινεμα, οποτε δεν ξερω πως συνεβη να μου κανει αυτο το κλικ χωρις να καταλαβαινω καλα καλα τα εκφραστικα μεσα που χρησιμοποιουσε. Μαλλον ειχε να κανει με το ποσο πρωτοτυπα μου φαινονταν καποια απο αυτα. Παρολα αυτα μετα απο χρονια που ειχα δει ολες του τις μετεπειτα ταινιες (και μου ειχαν αρεσει πολυ) εκατσα να δω την Κινετα. Ε, ομολογω, περασα παρα πολυ δυσκολα. Μετα βιας παλεψα να το τελειωσω και αυτο γιατι το εβλεπα με παρεα. Για να μη λετε οτι βλεπω μονο τα θετικα του. ;)

Last edited:
  • Like
Reactions: FINIX and superfly
Nαι ενταξει, εκανε και μια δυο εδω περα...
Αλλα ζουσε εξω και εκανε εκει τις ταινιες του.
Για αλλους που το κανουν αυτο εχεις γραψει οτι δεν ξερουν που πεφτει η Ελλαδα.
Παλι δυο μετρα και δυο σταθμα?
bre τζουτζουκο ΟΙ ΒΟΣΚΟΙ ειναι Φουλ Ελλαδα
ο Βουτηρουλης εχει κανει φουλ Ελλαδα κατι με Λαζοπουλο
και τερματιζω εδω οτι και απαντηση δωσεις

εχω δει τσα που ειναι καλυτερες απο βουρτσες αλλα γαυρος ειστε με γαυρους πατε
ναι βρε εχουμε και ΡΑΖΒΑΝ ΜΑΡΙΝ !!
😛

• Haha
Reactions: FINIX
εχω δει τσα που ειναι καλυτερες απο βουρτσες αλλα γαυρος ειστε με γαυρους πατε
ναι βρε εχουμε και ΡΑΖΒΑΝ ΜΑΡΙΝ !!
😛
Εσύ έχεις Μαριν αλλά ο άλλος έχει Μαρινάκη.
Σε αυτά που ρώτησα καμία απάντηση;

Υγ. Τζουτζουκο και στα μούτρα σου

• Haha
Reactions: FINIX and superfly
Εσύ έχεις Μαριν αλλά ο άλλος έχει Μαρινάκη.
Σε αυτά που ρώτησα καμία απάντηση;

Υγ. Τζουτζουκο και στα μούτρα σου
πες μου κατι και για τους φιλαθλους μας ,,,ημουν μεσα προχθες
ναι εχει Μαρινακη σωστος

Ρε το Λανθιμο...
Μας τον είχαν βγάλει και απολιτικ οι haters, μεταξύ άλλων.

σιγουρα ο Λανθιμος δεν ειναι απολιτικ
ειναι ΟΣΦΠ
αλλα οχι τοσο πολυ με το να φορα μια πινεζα στο πετο
συγκινηθηκα ομως μπραβο του
.

ΑΚΙ ΚΑΟΥΡΙΣΜΑΚΙ
λοιπον αφου θελετε να το πατε και πολιτικα αν και απαγορευετε με τον κανονισμο του club μαθετε το κατωθι
, οταν η ταινια του ηταν υποψήφια για οσκαρ δεν πηγε και απαντησε ως εξης
< δεν μπορώ να πάω στ’ Όσκαρ ενώ η κυβέρνηση των ΗΠΑ ετοιμάζεται να διαπράξει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας για καθαρά οικονομικούς λόγους > ηταν την εποχη της εισβολης στο Ιρακ

ετσι ..
οχι σαν κατι φλωρους με καρφιτσακι στο πετο
αυτα και δεν θα ασχοληθω αλλο με το θεμα

Υ.Γ να ειστε παντα καλα και ν αγαπατε οτι σας αρεσει

Στελακο, οταν λεω αλλοι δεν αναφερομαι στον Καουρη-Μακη.
Αναφερομαι σε ολους τους αλλους. Ο Λανθιμος εκανε κατι που δεν το εκανε κανενας αλλος.
Τον Καουρη-Μακη δεν τον αναφερα πουθενα για τις πολιτικες του αποψεις. Ο Γιοακιν ο Φοινικας τον ανεφερε μονο ως προς το αθλητικο κομματι με το οποιο εχεις κολλησει και βρηκες την ευκαιρια να μας πεις τους πολιτικους του ακτιβισμους λες και τους αμφισβητησε κανενας. Οποιος εχει τη μυγα...

Αυτο που σχολιασα εγω ειναι οτι διαβαζαμε πως ο Λανθιμος ειναι απολιτικ, δεν ασχολειται με κοινωνικα θεματα, δεν το ενα, δεν το αλλο.
Και ο ανθρωπος εκανε την κινηση που εκανε και τις δηλωσεις που εκανε. Που κανονικα οποιος ειδε τις δυο τελευταιες του ταινιες δεν επρεπε να εχει την παραμικρη αμφιβολια για τις πολιτικοκοινωνικες του ευαισθησιες (αν καταλαβαινει τι βλεπει).
Αναρωτιεμαι τωρα ποια επιχειρηματα θα χρησιμοποιουν οι χολωμενοι αντιΛανθιμικοι. Θα το γυρισουν σε εκεινο το ωραιο σου Στελιο, οτι δεν κανει ταινιες για την Ελλαδα?
Και ας τον διωχνει η Ελλαδα οταν ζηταει να γυρισει εστω και μια σκηνη εδω.