χαιρομαι για τη χαρα σας για αυτη την ισχυρη φωνη του σημερινου κινηματογραφου
χαιρομαι που χαιρεστε.
Τι αβροφροσυνη θεε μου!
αλλα η παραβολη που κανετε με Λιντσ και Κιουμπρικ λιγο αστεια
Δεν εκανα παραβολη με Κιουμπρικ. Οτι τον αντιγραφει εγραψα (αλλα δημιουργικα οπως θα εξηγησω παρακατω). Δε βοηθαει να απανταμε χωρις να διαβαζουμε.
αν μου επιτρεπεται
εχω δει σχεδον ολες του τις ταινιες

Εκλαψα.
Ευχαριστω!
ο Λ δεν κανει σινεμα για τον εαυτο του οι ταινιες του ειναι γιοματες ψευτικο εντυπωσιασμο
Ετερον εκατερον. Μπορει η εκφραση του εσωτερικου του κοσμου να επιθυμει να γινεται με τετοια μορφη. Δηλαδη μονο υποτονικα μπορει να εκφραζει κανεις την εσωτερικοτητα του?
Που υπαρχει αυτο γραμμενο?
Επισης, εγω προσπαθησα οσο μπορουσα να μιλησω για αντικειμενικα θεματα. Αυτο το "ψευτικο" προδιδει ευκολα το οτι η αντικειμενικοτητα δε σε πολυενδιαφερει.
επιφανειακες φιγουρες με χαρακτηρες που δεν μοιαζουν με ανθρωπους
Μηπως θελει να πει κατι με αυτο? Για σκεψου το λιγο...
στυλιζιαρισμα χωρις ουσια
χωρις να βλεπεις εσυ την ουσια. Σε μας τους υπολοιπους να επιτρεψεις να τη βλεπουμε...
Εγινε και αυτο κατι κατακριτεο?
Ειναι κατακριτεο οταν ειναι προκλητικος ο Μπουνιουελ? Μαλλον οχι.
Αρα κρινεις με δυο μετρα και δυο σταθμα.
ιδεες που δεν οδηγουν πουθενα
Εσενα... Μαλλον αυτους που εκτιμουμε το εργο του, καπου μας οδηγουν.
Αλλα κανε μου τη χαρη και πες μου. Οι ιδεες στα εργα του Λιντς, σε οδηγουν παντα καπου? Μηπως εχουν τη γοητεια τους και οι πιο "χαμενες" ιδεες? Αυτες που ειναι πιο λαβυρινθωδεις και ειτε δεν οδηγουν πουθενα, ειτε δεν εισαι σιγουρος που οδηγουν?
σεξουαλικοτιτα χωρις συναισθημα
Μηπως και με αυτο θελει να πει κατι, αλλα εσυ δε θες να το σκεφτεις, ή ακομα χειροτερα δε θες καν να το ακουσεις?
προβλεψιμος και επαναλαμβανομενος μεσα στην διαφορετικοτητα του
Ειχε γραψει ενας κριτικος για την τελευταια ταινια του Νικολαιδη οτι ειναι "συνεπης στις εμμονες του". Ξερεις τι απαντησε ο Νικολαιδης απο το βημα του Φεστιβαλ Θεσσαλονικης?
"Εγω θα ελεγα οτι εχω εμμονη με τη συνεπεια"!
Ρεαλισμος?

Και αυτο θα μπορουσαν να το γραψουν για Μπουνιουελ, για Λιντς και για πλειστους αλλους μεγιστους δημιουργους.
καλο καστ αλλα που δεν αγγιζει ουτε το χιουμορ ουτε την συγκινηση
Τη φτηνη συγκινηση, σιγουρα οχι!
Οσο για το χιουμορ, εχω γελασει με σκηνες σε ταινιες του περισσοτερο απο οτι σε πολλες κωμωδιες. Το χιουμορ του αν και περιεργο, μαυρο και εντελως ιδιαιτερο (οπως και οι ταινιες του), ειναι εξαιρετικο.
ευρυγωνιοι φακοι για εντυπωσιασμο χωρις ουσια
Αυτο για τους ευρυγωνιους το ελεγε και ο ελληναρας για το Λανθιμο στο βιντεακι που εβαλα. Τυχαιο?
Μιας και το ανεφερες ομως. Ο Λανθιμος (ειδικα των τελευταιων ετων) εχει ενα φετιχισμο με τον Κιουμπρικ. Η χρηση του ευρυγωνιου του παραπεμπει ευθεως στον μεγαλο. Αλλα πως το κανει?
Υπαρχει μια σκηνη στο Ελαφι, που η καμερα κινειται στους διαδρομους του νοσοκομειου. Την εχει στο ταβανι, της εχει κολλησει πανω τον ευρυγωνιο και την κινει σε ραγες. Ευθεια παραπομπη για μενα οταν ειδα τη σκηνη, στο υποκειμενικο του γιου του Νικολσον οταν κινειται με το ποδηλατο μεσα στους διαδρομους του ξενοδοχειου στη Λαμψη. Οποιος δει τη σκηνη ξανα θα καταλαβει. Εχει παρει μια πρωτοποριακη ιδεα και την εχει γυρισει κυριολεκτικα αναποδα!
Εσυ αυτο το λες χωρις ουσια. Οταν ομως κινεισαι στα ορια του αβαν γκαρντ, ποιος καθοριζει το αν εχει ουσια το σπασιμο των κανονων και οι συγκεκριμενες επιλογες? Οταν ο Γκονταρ εσπαγε τους κινηματογραφικους κανονες, υπηρχε παντα ουσια ή καποτε το ιδιο το σπασιμο ηταν η ουσια? Και μονο το να σε προβληματισει σαν θεατη για τους λογους που κανει ο,τι κανει, ειναι μεσα στους στοχους σκηνοθετων που κινουνται σε τετοιους χωρους.
Καλο ειναι πριν κοροιδεψουμε κατι, να προσπαθουμε πρωτα να το κατανοησουμε. Αν εχουμε προαποφασισει, τοτε δεν υπαρχει καμια ελπιδα να το καταλαβουμε.
αλλα τι λεω ζουμε σε μια εποχη που η προκληση και η παραξενια με τις δυνατοτητες της τεχνολογιας θεωρουνται τεχνη
Ο Λανθιμος κανει πολλα περισσοτερα. Εγω ομως ακομα και τους σκηνοθετες που κανουν μονο αυτο που λες, τους εκτιμω περισσοτερο απο αυτους που επιλεγουν την ασφαλη οδο.
αυτα και δεν θα ξαναασχοληθω ξανα με τον παγκοσμιο αυτο δημιουργο γιατι γινομαι και δυσαρεστος στο αγαπητο club
Καλα, οσο για αυτο, ειμαι σιγουρος!
καλο χειμωνα αγαπητε φιλε
Χειμωνα απο τωρα?
Καλο φθινοπωρο να χουμε, για να μην πω καλη συνεχεια του καλοκαιριου!

Υγ. Απαισιοτατος ο Δημοκηδης που σου ευχεται Ρωσιδια στο διαβα σου?
Εισαι τρελος?