Pleo ηθελα να απαντησω χιουμεριστικά αλλά επειδη μπορει να παρεξηγηθούν αυτά που λες....
Δυστηχως δεν εχω κάποιο απο την σειρά Prestige αλλά εχω ακουσει και τα Glenair και καποια πιο ακριβα σας δεν θυμαμαι ποια.
Ευτυχως για μενα εχω κάτι καλύτερο(καταλαβαινετε ολοι προφανώς γιατι

)
χωρις να πω οτι δεν μου αρεσαν τα δικά σας.
Αν εχεις μετρησεις του ηχείου σε αποκριση και φαση θα ειχε ενδιαφερον.
Δυστηχως δεν εχω αλλά αμα θέλετε μπορω να ερθω να τα μετρησουμε
δεν χρειαζεται ανηχοικός γιατι μας ενδιαφερει η εμπέδηση-φαση και η απόκριση ψηλά.
Αυτό που αναφέρει η Tannoy οτι φερνει τη φαση με το σουπερ τουιτερ είναι γεγονός αλλά σημαίνει οτι το 1,75'' driver εχει μεγαλη επαγωγη
και το αναφέρει οταν μιλάει για προβλημα απο τα 5κ
Αυτό σημαινει οτι πάνω απο 10κ εχεις μεγάλη εμπέδηση λογω επαγωγής και στα 20κ μιλάς για....προβλημα.
Αυτά βεβαια μπορουν να εκτιμηθουν με ακριβεια αν εχεις μετρησεις.
Αν η φαση εχει φυγει απο τα 5κ ειναι προβλημα σχεδιασμού το οποίο μπορείς να το δεχθείς σε πρωτης ταξης κρος χωρις παραλληλίες και χωρις l-pad.
Αλλιως για να φερεις την φαση δεν θελεις πάνω απο 5ε.
Κυριε Λουκά δυστηχως δεν πιάνει στα δικά σας ηχεία
Στη περιπτωση της πρωτης ταξης κρος χωρίς lpad το σουπερ τουιτερ εκτός απο οτι είναι ενα ακόμα μεγαφωνο με ενα φιλτρο πρωτης ταξης, ενα πυκνωτη δηλαδή είναι πρακτικά ενα παραλληλο RC στο ηχείο δηλαδή ενα κυκλωμα διορθωσης φασης στις ψηλές συχνότητες.
Με τη διαφορά οτι το R είναι το Z του τουίτερ.
Δηλαδή εχεις ισοστάθμιση φασης ψηλά και ταυτόχρονα εναν ακόμα δρόμο.
Αν διαβάσεις στην diy για τα δικά μου ηχεία τα αναφερω αυτα.
Σε περιπτωση που το Glenair εχει δευτερη η παραπάνω ταξη στο κρος ή lpad τα περι διορθωσης φασης δεν θελω να τα σχολιασω.
Επρεπε να ειχαν διορθωθεί