F5T v2 επιτέλους!!!!

Αυτά έχουν μία κάποια μικρή αντίσταση στήν θερμή τους πλέον κατάσταση πού διαμορφώνει τήν τάση στό πρωτεύον (λίγο) όσο αυξομειώνεται ή ζήτηση σέ ρεύμα. Όσο πιό τάξη Α καί μεγάλης μπάνκας ενέργειας τροφοδοτικού ή/καί καλής απόρριψης διακυμάνσεων τροφοδοσίας είναι ό ενισχυτής, τόσο δέν ενοχλείται.:sleep:

Απάντηση: Re: F5T v2 επιτέλους!!!!

ναι, γιατι έτσι θα είναι μόνιμα ζεστά. Το θερμίστορ σε οφελεί όταν είναι κρύο γιατί μόνο τότε κόβει ρεύμα. Οταν είναι ζεστό, είναι σχεδόν σαν να μην υπάρχει.
Το θερμίστορ είναι μία αντίσταση η οποία μεταβάλλεται αντιστρόφως ανάλογα με την θερμοκρασία της. Εξ' ου και θερμ-ίστορ.

Άν είναι νά συμβούν απανωτά όν/όφ, τότε χάνει τήν δυνατότητα νά κόβει τήν ορμή τού ρεύματος. Άν είναι νά αφεθεί νά κρυώσει αρκετά, είναι έτοιμο πάλι.

Και για να είμαστε πιο ακριβείς χωρίζονται στα PTC & NTC τα οποία αυξάνουν ή μειώνουν την αντίσταση τους αντίστοιχα όσο αυξάνει η θερμοκρασία. Στην συγκεκριμένη εφαρμογή μας ενδιαφέρουν τα NTC.

Λοιπόν παιδιά το σκέφτομαι από χτες συνέχεια το θέμα και αποφάσισα να βάλω εκκινητή. Αλλά αφού θα το κάνω θα γίνει σωστά και ολοκληρωμένα. Θα ετοιμάσω κύκλωμα που θα αποτελείται από τρία μέρη: Εκκινητής, bleeder resistors στα τροφοδοτικά, προστασία ηχείων.
Ετοίμασα ένα κομμάτι που θα ελέγχει εκκίνηση και bleeder με ρελεδάκια. Το τρίτο μέρος ακόμα δεν. Ανεβάζω ένα αρχικό σχέδιο. Θέλω να έχω ενδείξεις με λεντ/λαμπάκια για κάθε πιθανό ενδεχόμενο. Το σκεπτικό είναι να είναι ενιαίο το σύστημα.

Α, τα εξαρτήματα που φαίνονται είναι ενδεικτικά και οι τιμές τους χάριν εξομοιώσεων. Θα δούμε πως θα πάει στην πορεία.
Κάθε σχόλιο ευπρόσδεκτο!!!

Η r3 είναι θερμίστορ. Το σκεπτικό είναι όταν πατάω το ον, να δουλεύει το σοφτ σταρτ όπως αναμένεται και να αποσυνδέονται τα bleeders, ώστε να μην καταναλώνουν τζάμπα. Οταν πατάω οφ, τα bleeders συνδέονται για να αποφορτίσουν τους πυκνωτές.

Attachments

Last edited:
Προς διαχειριστές: Μπορείτε να κάνετε το αρχείο να φαίνεται σαν εικόνα και όχι για κατέβασμα; Θα είναι πιο εύκολο έτσι.

Δεν έχω πολλά νέα προς το παρόν, παιδεύομαι με το κουτί, αλλά τελειώνω σιγά σιγά. Αυτή είναι μία φωτογραφία του πως θα είναι η πρόσοψη. Εχω ακόμα γυαλίσματα/λίγα βαψίματα να κάνω, αλλά θα πάρετε μια ιδέα.

DSCN1786[1].jpg

Τέλειωσα με τα τρυπήματα, κοψίματα, λειάνσεις βαψίματα και ετοίμασα το logo!!!
Πρώτη φορά το δουλεύω με ξύλα και μέταλλα τόσο πολύ, οπότε παρακαλώ δείξτε επιείκεια....
Τα έχω όλα στο μπαλκόνι τώρα για να στεγνώσουν, αύριο θα το συναρμολογήσω και σιγά σιγά θα προχωρήσω πάλι με τα ηλεκτρονικά.

DSCN1790[1].jpg

Προχωράω σιγά σιγά. Ασχολούμαι με τα ενδότερα της κατασκευής. Το "ταίριασμα" της τροφοδοσίας με ζόρισε λίγο. Το κουτί δεν μου βγήκε ακριβώς όπως το περίμενα, αλλά μου αρέσει!
Παραθέτω φωτογραφίες!

DSCN1791[1].jpgDSCN1794[1].jpgDSCN1795[1].jpg

Υλικά του Buzz βλέπω ε? :)

Tα χω και γω στο πάτωμα της κουζίνας και τα κλωτσάω κάθε μέρα... Ελπίζω σύντομα να τον ξεκινήσω και γω, αν και πάω για V3.

Ωραίος πάντως. Άντε με το καλό να ακούσεις και μουσικάρα

Ε ναι...Ειδικά τους νίτσικον, μιλλς,μουρ, δεν άντεχε η τσέπη να τα πάρω από μόνος μου. Εγω τα έχω στο πάτωμα του σαλονιού και τα κλοτσάει η γυναίκα ;) Εχω απλώσει κολλητήρια πριόνια κατσαβίδια χαμός...
Τι ν3 ρε συ...στο ψυγείο θα τον έχεις;;

Καλά με το πως το βλέπω μπορεί να τον κάνω και ξετούρμπωτο τελικά. Αλλά τσίτα το bias να μελώσει το μέσα μας :)

Από bias πόσο τό χεις ρυθμίσει? Γιατί στο σχετικό thread ο Μike έλεγε κάτι περίεργα ότι δεν σηκώνει πολύ η πλακέτα.

Aσ'τα Δημήτρη, χτες (νόμιζα πως) ήμουν 100% έτοιμος, και τελευταία στιγμή μου έκανε νερά η τροφοδοσία. Η μία πλακέτα στα 51βολτ η άλλη 26. Τραβούσα τα μούσια μου!!!(μαλλιά δεν έχω). Το ψάχνω τώρα τι φταίει, αλλά κοιτάω και για άλλες πλακέτες, ίσως φτιάξω απ'το 0 καινούργια με ενσωματωμένο soft start και bleeders με ρελέ για ενεργοποίηση, να γλιτώσω λίγο ρεύμα.
Πάντως το πλάνο είναι να σετάρω στα 0,3βολτ μέχρι να καβουρδιστούν και μετά να το αφήσω στα 0,4.( Οι source αντιστάσεις μου είναι 0,5ωμ)

Ακούγεται σαν να μπέρδεψες ένα από τα +- με το μέσο μετά την ανόρθωση. Αντί δηλαδή να τα βάλεις (+ κοινό -) τά βαλες σε κάτι σαν (+ - κοινό). Το νού σου να μην συντριβανιάσεις τους πυκνωτές.

Ναι αρχικά βλέποντας την σχέση 26β με 51β και γω αυτό υπέθεσα. Το πρόβλημα είναι οτι η τιμή που θα έπρεπε να δω είναι περίπου 43β!!
Οπότε τα 26&51 που είδα δεν είναι το μισό/διπλάσιο. Μάλλον σε κάποιο ανορθωτή δεν έκανα καλή κόλληση. Δεν ξέρω. Μου την έσπασε παρα πολύ και το παράτησα προσωρινά. Αυτό το προτζεκτάκι το σχεδιάζω από τον Μάρτιο που πρωτοξεκίνησε η ιστορία με τον Μπαζ για το gb. Καταλαβαίνεις λοιπόν νεύρα.....

Ρε παιδιά μόλις μου ρθε μια ιδέα. Ο μτς μου δίνει δύο εξόδους, 0-32β. Εχω συνδέσει αυτές τις εξόδους, μία σε κάθε πλακέτα τροφοδοσίας. ΜΗΠΩΣ έπρεπε η κάθε πλακέτα να τροφοδοτείτε με 32-0-32 αντί για 0-32;;;;;

Γιατί παρατήρησα μόλις ότι ο Πας στο σχηματικό του δείχνει στα δευτερεύοντα να υπάρχει και γείωση.....Τι στο καλό, τι δεν πιάνω;