F5T v2 επιτέλους!!!!

Ε ναι... 2 τέτοιους μετασχηματιστές θέλεις.
Ενώνεις τα 2 δευτερεύοντα. Το σημείο ένωσης γίνεται το 0 και τα 2 άκρα δίνουν το + και το -. Πρόσεξε το πως θα ενώσεις τα δευτερεύοντα μην βάλεις καμιά φάση ανάποδα και τον πάρεις στο χέρι ή χειρότερεα...

Διάβολε τι βλάκας!Φυσικά αφού είναι διπολικό!πως την πάτησα έτσι....
Πωωωω και έχω μείνει από λεφτά, άντε να βρω μτς τώρα.....
Πάντως το θερμίστορ μπαίνει στο πρωτεύον.

Μετά από διακοπές, φαΐ, κρασιά, ανάρρωση, και διάφορα στραπάτσα στην κατασκευή, επιστρέφω με update:

Πήρα καινούργιους μτς από τον Γιατρά ( ο Δημήτρης εξυπηρετικότατος και με υπομονή μου έλυσε όλες τις απορίες) 2 στα 300βολταμπερα, οπότε πλέον είμαι σε full dual mono mode!!

Καινούργιες πλακέτες τροφοδοσίας from scratch που λένε και τα ολλανδάκια

DC protection+soft start+soft switch (αφού με ψήσατε......). Ιδιοκατασκευές όλα και πλήρως modular, μπορώ δηλαδή άμεσα πχ στο dc prot να το παρακάμψω και να δώσω απ' ευθείας έξοδο αν δω πως κάτι ξενίζει στον ήχο.
Το κυκλωμα soft start, έχει και ρελέδες για τις αντιστάσεις bleeder του τροφοδοτικού. Οι αντιστάσεις άγουν όταν ο ενισχυτής είναι κλειστός και παύουν όταν τον ανοίγω, για να κάνουμε και οικονομία ;)

Μόλις τέλειωσα τις δοκιμές στις πλακέτες, κάθε μία ξεχωριστά και όλα δουλεύουν άψογα! Οπότε στην επόμενη ευκαιρία θα τα συναρμολογήσω και πάω για ψήσιμο!

Τα καλώδια μες το κουτί είναι σαν να έπεσε μακαρονάδα, αλλα θα τα συμμαζέψω!

Eτσι είναι αυτή τη στιγμή κατακερματισμένος. Αλλιώς δεν γινόταν. Ηθελα να τσεκάρω κάθε τι ξεχωριστά για να μην καπνιάσει το σπίτι...Από αύριο συναρμολόγηση....

Πάει καιρός από το τελευταίο μου ποστ.....

Ομως, είναι έτοιμος!ΧΑ! Αργία σήμερα στην Ολλανδία, οπότε βρήκα χρόνο να ασχοληθώ με ηρεμία....

Ορίστε μερικές φωτό από τις ρυθμίσεις bias, offset και το τελικό look:

IMAG0050.jpg

IMAG0064.jpg

IMAG0065.jpg

IMAG0066.jpg

IMAG0067.jpg

Εφτιαξα καινούργιες πλακέτες σοφτ σταρτ και μπορεί στο μέλλον να αλλάξω το υπάρχον, μόνο και μόνο για την ομορφιά

IMAG0057.jpg

Εχει λίγη ώρα που τον ακούω είναι...πως να το περιγράψω τώρα...με τα ηχεία και με τον χώρο που έχω παρατηρησα από το πρώτο τραγούδι κιόλας αξιοσημείωτη διαφορα ακόμα και από τον lpuhp τοu opc. Που δεν το περίμενα, γιατί ο lpuhp σε σύγκριση με έναν kenwood που είχα πιο πριν, ήταν μέρα με νύχτα. Εννοω την "μεγάλη" διαφορά την παρατήρησα ήδη, δεν περίμενα να παρατηρήσω τώρα ακόμα περισσότερη βελτίωση.
Στην τελική νομίζω πως από θέμα ενισχυτή έκλεισα (έστω για ένα μικρό διάστημα, γιατί σκέφτομαι να ξεκινήσω υβρίδιο λαμπα+φετ :), όταν τελείωσω με τα ψηφιακά )

με γειές :)

δώσ του δώσ του που λέει και ο Σίφης...

και ετοιμάσου για κανένα F6 και άσε τις λάμπες :p

Χαχαχαχ να 'στε καλά ρε παιδια! το υβρίδιο το σκέφτομαι μόνο για την τρέλα και το διαφορετικό! Δημήτρη, νομίζω με σένα τα έλεγα, ασ'τα ψήνομαι από καιρό για φ6! αλλά θα βγει ένα τσουβάλι λεφτά.....

Σίφη για πες ποιόν/ποιούς ΑΒ έχεις στο μυαλό σου;

MTZ Mosfet II .. 225/8 - 450/4.. .. 6 φετ ανα καναλι, 800va ΜΣ ανα καναλι, 2χ47.000μF ανα καναλι, γαιδουρινες ψυκτρες κτλ κτλ..
Σε κανα μηνα θα το δεις ολοκληρωμενο!! :-Ρ

Πραγματικά Μπράβο,
Και τι κορυφαία πακετάκια soft start είναι αυτά, στρογγυλά και άσπρα – γουστάρω!!!!

Σίφη, αυτόν τον έχω ξαναδεί κάπου, κάτι θυμίζει.....ρε φίλε αυτός σε dual mono συσκευασία θα σου βγει 50 κιλά.....
Ανυπομονώ πάντως!!!!

tmjuju ευχαριστώ! Θα μοντάρω ένα δυο και θα δω αν δουλεύουν σωστά. Εχω πάντως μπόλικα αν θες μπορώ να στείλω να παίξεις ;)

Δεν θα τα βάλω τελικά στον φ5. Σκέφτομαι να φτιάξω κάτι ακόμα πιο περιποιημένο με ενσωματωμένα bleeders με ρελέ για το τροφοδοτικό. Κάτι σαν το p2p που έχω τώρα αλλά σε πιο λουξ έκδοση.

Αυτή η φαγούρα δεν λέει να σταματήσει. Τον αναβάθμισα. Σχεδόν διπλασίασα τις ψύκτρες, γιατί ζεσταίνοταν πολύ όπως ήταν πριν και έφτιαξα πλακέτες τροφοδοσίας ασπρες 2χιλ. με καλύτερη διαρύθμιση, σνάμπερ, λεντ, και μετακίνησα το βύσματα σε πιο εύχρηστες θέσεις, προσέθεσα 2 πυκνωτές ανά κανάλι ανά πολικότητα....Ιδού:

IMAG0091[1].jpgIMAG0093[1].jpg

Στα αριστέα φαίνονται τα ψηφιακά που πολεμάω