Φακοί Canon ΕF & EF-S mount

Re: Canon 70-200/4L IS ή Canon 70-200/2.8L IS ;

Συγκρινοντας αυτους τους δυο φακους,μου φανηκε οτι το AF του f/4 ειναι γρηγοροτερο του f/2.8

Επίσης είναι και οι δύο "is", αλλά του φ/4 είναι επόμενης γενιάς.

Αυτο δεν το ηξερα,ενδιαφερον.

Και τη διαφορά τιμής, μην την προσπερνούμε.... Με λίγα παραπάνω από τα χρήματα του 2.8Lis αγοράζει κανείς και τον 4Lis, και τον 200/2.8L (ούτε συζήτηση για την απόδοση του τελευταίου σε σχέση με τον 70-200/2.8... σαφώς ανώτερος) .

Σωστος η διαφορα ειναι περιπου 30 ευρω.

Δεν ειναι ομως πιο δυσκολος στο χειρισμο του ο σταθερος 200/f2,8 για εναν ερασιτεχνη (σταδια συναυλιες)?

Η χρήση για την οποία κυρίως προορίζεται ο 200/2.8, μάλλον δεν είναι τα στάδια και οι συναυλίες. Ό,τι και να πάρει ο ερασιτέχνης στις παραπάνω περιπτώσεις, από την ερασιτεχνική θέση που θα βρίσκεται, ερασιτεχνικές φωτογραφίες θα βγάλει. Εάν εννοείς όμως ότι οι σταθεροί φακοί δεν ενδείκνυνται για φωτογράφηση τέτοιων εκδηλώσεων, θα διαφωνήσω. Για ρίξε μια ματιά στους επαγγελματίες, πόσοι φωτογραφίζουν με σταθερούς 300ρηδες (και βάλε)

Η χρήση για την οποία κυρίως προορίζεται ο 200/2.8, μάλλον δεν είναι τα στάδια και οι συναυλίες. Ό,τι και να πάρει ο ερασιτέχνης στις παραπάνω περιπτώσεις, από την ερασιτεχνική θέση που θα βρίσκεται, ερασιτεχνικές φωτογραφίες θα βγάλει. Εάν εννοείς όμως ότι οι σταθεροί φακοί δεν ενδείκνυνται για φωτογράφηση τέτοιων εκδηλώσεων, θα διαφωνήσω. Για ρίξε μια ματιά στους επαγγελματίες, πόσοι φωτογραφίζουν με σταθερούς 300ρηδες (και βάλε)

Οχι σε καμια περιπτωση δεν εννοω οτι δεν κανουν για αυτη την δουλεια,ακριβως για τον λογο που αναφερεις.

Αντιθετα η ενσταση μου βρισκεται εδω(οχι ως προς την εννοια της φραση εκει συμφωνουμε)

Ό,τι και να πάρει ο ερασιτέχνης στις παραπάνω περιπτώσεις, από την ερασιτεχνική θέση που θα βρίσκεται, ερασιτεχνικές φωτογραφίες θα βγάλει.

Ο σταθερος φακος σε σε αυτες τις συνθηκες κανει τα πραγματα ακομη πιο δυσκολα για αυτο και ρωταω μηπως μπορω να κανω την ζωη μου λιγο πιο ευκολη.

Last edited:

Σε καθε περιπτωση, ο μεγαλυτερος φακος που μπορει να εχει ο ερασιτεχνης (για συχνη και γενικη χρηση) ειναι ενας φακος της ταξης του 70-200 f/4, σε ογκο και βαρος.

Νομιζω αυτο ειναι το οριο. Οτιδηποτε μεγαλυτερο-βαρυτερο, θα ειναι αρκετα δυσχρηστο.

Παντως, οσο "τρομακτικος" ειναι οταν τον βλεπει καποιος μπροστα του, τοσο πιο ανετα και φυσικα βγαινουν τα προσωπα, γιατι χτυπας απο αποσταση. Candidly που λενε και οι ΑγγλοΑμερικανοι.

Αν τους στησεις παντως απεναντι, αισθανονται αρκετα αμηχανα.

Υπάρχει και ο CANOΝ 100-400 L μην τον ξεχνάτε...

Γνώμη μου ότι όταν πάς σε συναυλίες, γήπεδα, κλπ. αυτό που θέλεις είναι το απολύτως μεγαλύτερο εστιακό μήκος. Άρα το 90% των φωτογραφιών θα είναι στο 200. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε είναι ακόμη καλύτερη η λύση του TC 1,4 ή 2,0 ή ο CANON 100-400, ή ο CANON 400 5.6 l.

Λίγο είναι το 200 για κάπως πιο κοντινό (κάδρο που να καταλαμβάνεται από 1-2 παίκτες)εάν φωτογραφίζεις από εξέδρες. 300ρης (σε APS-C μιλάμε εννοείται) και λίγος είναι. Για συναυλίες, ο 200ρης από τα 25-30 μέτρα βγάζει μια χαρά (όχι βέβαια και πορτρέτο, πάντως ολόσωμο τον καλλιτέχνη τον έχει).

Υπάρχει και ο CANOΝ 100-400 L μην τον ξεχνάτε...

Ο φακος αυτος εχει την απολυτη προσοχη μου τελευταιως για all around tele αλλα πιστευω οτι θα αντικατασταθει λιαν συντομως στα πλαισια των λιφτινγκ των φακων της εταιρειας.

Εχει το παλιοτερο IS και κυκλοφορει πολυ καιρο στην αγορα.

Πιστευω οτι θα ειναι απο τα ζουμ που θα αντικατασταθουν συντομα.

Είναι push-pull.... εάν αντικατασταθεί, θα έχει φάει χοντρή αλλαγή. Η Canon βλέπω μπαίνει πολύ δυναμικά στις ψηλές κατηγορίες φακών της.

Πολύ χρήσιμα άρθρα http://www.luminous-landscape.com/reviews/lenses/400v400.shtml
http://www.luminous-landscape.com/reviews/lenses/forgotten-400.shtml
http://www.luminous-landscape.com/reviews/lenses/400-do.shtml

Πάντως για τη μοντούρα ΝΙΚΟΝ το NIKON 1,7 TC δίνει σημαντικά περισσότερη πρόσβαση στο θέμα σε σχέση με τον απλό φακό και μάλιστα το AF της μηχανής παραμένει πολύ καλό και δεν χαζεύει.

Εγώ με τον SP AF 1.4x της Ταμρον, έχω βολευτεί αφάνταστα για όπου χρειάζομαι επιπλέον reach. Συνοδεύει πολύ ωραία τον 70-200/2.8 που έχω, ο οποίος γίνεται 98-280/4 δίχως να παρατηρώ κάποια πτώση στην ποιότητα, τουλάχιστον στο κέντρο που ενδιαφέρει. Βέβαια το ΑΦ αργεί.

Απάντηση: Canon 70-200/4L IS ή Canon 70-200/2.8L IS ;

Με κανα ring επέκτασης δεν γίνεται δουλειά ?? Θα υπάρχει πρόβλημα που το θεωρητικό σημείο εστίασης θα έρθει πιο κοντά ??

Τι εννοείς, extension ring? Αυτά είναι μόνο για μάκρο. Δεν φέρνουν απλώς "πιο κοντά" την εστίαση.

Μα εδώ λέμε για γήπεδα. Εάν βάλεις προέκταση 25mm, ξέρω από πείρας ότι ο 90ρης εστιάζει περίπου μέχρι τους 50 πόντους, ο 200ρης άντε να φτάνει το μέτρο, το πολύ (νομίζω υπάρχει μία εξίσωση για τα δαχτυλίδια επέκτασης, αλλά δεν ξέρω εάν αφορά στη μέγιστη απόσταση εστίασης).

Είναι εξαιρετικός φακός, βέβαια θέλει λιγάκι προσοχή η ανάγνωση της δοκιμής, αφενός μεν είναι ο απλός, αφετέρου δε είναι δοκιμασμένος πάνω στην 20D (8mp).
Επίσης ο "απλός" (δίχως σταθεροποίηση) 70-200/2.8L, είναι ανώτερος σε απόδοση από τον ακριβότερο αδερφό του, 70-200/2.8Lis

Εδώ για σύγκριση, η αντίστοιχη δοκιμή του Ταμρον 70-200/2.8 πάνω στη Νίκον D200 (10mp)
http://www.slrgear.com/reviews/showproduct.php/product/1090/cat/23

Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS Lens

Καλημερα σε ολους.
Αγόρασα προσφατα μια canon eos450 με τον φακο της.(18-55 is)
Ενταξει,δεν εχω παραπονο μια χαρα ειναι ο συγκεκριμενος φακος.Αλλωστε προκειται για ερασιτεχνικες φωτογραφιες.
Στο ευρυγωνιο με καλυπτει,ολα καλα μεχρι εδω.Αυτο ομως μου δεν με ευχαριστει,ειναι το ζουμ του συγκεκριμενου φακου.
Με λιγα λογια θα ηθελα να παω και λιγακι 'πιο περα'.Ας πουμε να φωτογραφισω καποιον στο απεναντι πεζοδρομιο.καπως ετσι.(Δεν ξερω αν το διατυπωσα καλα κιολας)
Συνηθως φωτογραφιζω πορτραιτα,φιλους, κλπ.
.Βασικα απλες καθημερινες φωτογραφιες.Σκεφτομαι να παρω τον 55-250mm f/4-5.6 IS.Εχει καλη τιμη,και καλες κριτικες επισης απ οσα διαβασα.
Αυτο που δεν ξερω εινα:
1) Αν με τον παραπανω φακο μπορω να κανω και πορτραιτα.
κ 2) αν ειναι απαραιτητο το τριποδο χρησιμοποιωντας κανεις αυτο το φακο εις το μεγιστο ακρο του.
Ευχαριστω εκ των προτερων.

Re: Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS Lens

πορτραίτα οριακά.
Τρίποδο όχι απαραίτητα.
Αν χρησιμοποιείς ταχύτητες άνω του 250-500 και έχεις σταθερό χέρι είσαι εντάξει.
Εξ άλλου έχει is...